Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Situatie bizara centrala termica ...

Ion Tiriac este mormon, aveti exp...

ULTIMA fabrica socialista

Tweeterele imi distorsioneaza la ...
 Mai aveți tricourile Softpedia?

ANCOM: Tarife mai mici percepute ...

SUV-ul de $200000

Intalnire istorica Donald Trump -...
 Limp mode

2 tablete, aceeasi imagine

Ce produse de curațat, de spalat,...

Audi vechi vs puțin mai nou
 Era Windows s-a terminat?

SICAP/FOST E-LICITATIE (SEAP)

Acte vanzare/cumparare masina SH ...

Miscari sau eficienta?
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Home Net 4G

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#1
pepsi80

pepsi80

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 22.02.2015
  • ID membru: 901,523
Semnal 4G excelent in locatia respectiva conform site-ului lor.

Totusi, nu prind niciodata mai mult de 20 Mbps download, upload la jumatate. Asta in cazul fericit, ca de obicei viteza e undeva la 10-15 Mbps download, upload 7-10 Mbps.

Vreau de cateva luni sa fac o sesizare, dar nu stiu ce se va rezolva, parca vad ca imi repeta treaba aia cu "viteze de PANA LA..." deci nimic garantat.
Totusi, nu prind nici macar vitezele de 3G+.

Abonament Home Net 4G, router Huawei B310.

A mai patit cineva asta cu acest abonament? Am sanse sa rezolv ceva daca le scriu?

Facusem la un moment dat (nu recent) niste teste de viteza de pe telefon cu o alta cartela de orange si erau intr-adevar viteze de 4G (aceeasi locatie), cu routerul si abonamentul Home Net 4G nu ajung la asa ceva.  Posted Image

#2
Nimcid25

Nimcid25

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,325
  • Înscris: 01.06.2015
  • ID membru: 914,283
Sunt in aceeași situație, mie mi-au spus ca daca vreau, pot sa reziliez fara taxe.

#3
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
Pe telefon e mai bine?

#4
pepsi80

pepsi80

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 22.02.2015
  • ID membru: 901,523

View Postvio73, on 30 ianuarie 2018 - 19:32, said:

Pe telefon e mai bine?

Adica? In cazul in care ma intrebi daca am bagat cartela din router in telefon. Da, am incercat, dar bineinteles ca nu ma lasa, pot folosi cartela doar in router.

#5
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
Nu, cu alt sim!

#6
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 74,528
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postpepsi80, on 30 ianuarie 2018 - 19:05, said:

Totusi, nu prind niciodata mai mult de 20 Mbps download, upload la jumatate. Asta in cazul fericit, ca de obicei viteza e undeva la 10-15 Mbps download, upload 7-10 Mbps.
Vreau de cateva luni sa fac o sesizare, dar nu stiu ce se va rezolva, parca vad ca imi repeta treaba aia cu "viteze de PANA LA..." deci nimic garantat.
Totusi, nu prind nici macar vitezele de 3G+.
Depinde si ce trafic faci, trafic constant sau ocazional etc..., ei nu pot permite ca un client in satul ala de ex sa ia tot sectorul de pe celula, gen 75Mb/sec daca e de 10MHz sau 150 Mb/sec constant (torrent) daca e de 20MHz... caci vecinilor nu le-ar mai merge, asa ca cel mai probabil (desi nu declara) fac throttling daca observa trafic mare, in functie de traficul general (shaping band). Cine si-a luat net pt acasa si crede ca o sa mearga ca LAN-ul nonstop samd... se inseala caci resursele RF sunt limitate si trebuie impartite.

Edited by andreic, 30 January 2018 - 19:39.


#7
pepsi80

pepsi80

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 22.02.2015
  • ID membru: 901,523

View Postvio73, on 30 ianuarie 2018 - 19:35, said:

Nu, cu alt sim!

Da, am spus mai sus.

View Postandreic, on 30 ianuarie 2018 - 19:37, said:

Depinde si ce trafic faci, trafic constant sau ocazional etc..., ei nu pot permite ca un client in satul ala de ex sa ia tot sectorul de pe celula, gen 75Mb/sec daca e de 10MHz sau 150 Mb/sec constant (torrent) daca e de 20MHz... caci vecinilor nu le-ar mai merge, asa ca cel mai probabil (desi nu declara) fac throttling daca observa trafic mare, in functie de traficul general (shaping band). Cine si-a luat net pt acasa si crede ca o sa mearga ca LAN-ul nonstop samd... se inseala caci resursele RF sunt limitate si trebuie impartite.

Nu este cazul. Netul este folosit destul de putin, maxim 2-3 ore pe zi. In unele zile chiar deloc. Fara descarcari/torrente.

#8
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
Ai încercat să-l mai muți?

Edited by vio73, 30 January 2018 - 20:01.


#9
pepsi80

pepsi80

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 22.02.2015
  • ID membru: 901,523

View Postvio73, on 30 ianuarie 2018 - 19:55, said:

Ai încercat să-l mai muți?

Da, timp de cateva luni, de cand am facut abonamentul, am mutat router-ul ala si antena in toate locurile posibile. Degeaba...

#10
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
Eu zic să-i suni sau ia legătura cu helperul!

#11
pepsi80

pepsi80

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 22.02.2015
  • ID membru: 901,523

View Postvio73, on 30 ianuarie 2018 - 20:01, said:

Eu zic să-i suni sau ia legătura cu helperul!

Asta am sa fac, doar ca imi e teama ca imi bat capul de pomana si nu voi rezolva nimic cu ei.

Am vrut sa vad daca mai sunt persoane in situatia asta si se pare ca da. Posted Image

#12
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
Resetare cu acul i-ai făcut (din spate)?

#13
pepsi80

pepsi80

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 22.02.2015
  • ID membru: 901,523

View Postvio73, on 30 ianuarie 2018 - 20:11, said:

Resetare cu acul i-ai făcut (din spate)?

Da

#14
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
Dacă merge mai bine pe telefon netul lângă el, atunci trebuie să-i suni!

La antenă, al meu e setat așa (prima poză):

Attached Files

  • Attached File  ant.png   84.52K   75 downloads
  • Attached File  r1.png   188.97K   73 downloads

Edited by vio73, 30 January 2018 - 20:27.


#15
pepsi80

pepsi80

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 22.02.2015
  • ID membru: 901,523

View Postvio73, on 30 ianuarie 2018 - 20:17, said:

Dacă merge mai bine pe telefon netul lângă el, atunci trebuie să-i suni!

La antenă, al meu e setat așa (prima poză):

Am una cea built-in si cealalta antena externa, iar semnal 4/5.

#16
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
Eu nu folosesc antena externă. Cu aia prinde mai puțin!

#17
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,794
  • Înscris: 22.01.2011
  • ID membru: 657,865
@vio73, cu aia prinde mai putin pentru ca sigur ai folosit o chinezarie la care cablul de legatura antena-router induce atenuare, nu castig. O antena buna cu un cablu bun asigura un castig apreciabil, nu atenuare, ca sa vada utilizatorul ca de fapt se prinde mai putin.

#18
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,337
  • Înscris: 13.07.2010
  • ID membru: 607,457
  • Locație: Pitești, România
E antena cu cablul ei original. Clar e chinezărie, că doar e Huawei!Posted Image

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users