jquery check
Last Updated: Jan 30 2018 17:06, Started by
btwww
, Jan 30 2018 12:12
·
0

Posted 30 January 2018 - 12:12

e mai bine sa verific daca un element exista inainte daca vreau sa se adauge o clasa cand este click-uit, sau nu conteaza?
$("btn").on('click', function() { $("body").toggleClass("btn"); }); sau if ( $("#btn").length ) { $("#btn").on('click', function() { $("body").toggleClass("btn"); }); } ? Edited by btwww, 30 January 2018 - 12:13. |
Posted 30 January 2018 - 12:48

Nu conteaza, jQuery respecta in acest caz principiul zero-one-infinity.
Intrebarea mai de substanta e de ce ajungi in situatia in care nu stii daca un element e acolo sau nu? Solutia cea mai eleganta e sa creezi componente incapsulate care adauga acel event handler atunci cand elementul e creat. Astfel, problema ta initiala dispare. Numesc aceste probleme self-inflicted problems: pierzi timp rezolvand probleme pe care ti le creezi singur, artificial, in loc sa investesti acel timp in rezolvarea de probleme reale care aduc plus-valoare. |
Posted 30 January 2018 - 15:50

am div-urile
div1 div2 div3 cum verific in jquery daca div1 exista si div2 si div3 nu exista? ce am incercat eu nu merge si nu am gasit nimic pa google |
Posted 30 January 2018 - 15:54

if(document.getElementById("div1") && !document.getElementById("div2") && !document.getElementById("div3"))Nu tine de jQuery, ci de logica si doar JS. Problema mai de fond e aceeasi ca pe celalalt topic: daca ai aceasta problema, inseamna ca programezi amnezic: creezi niste div-uri, si apoi nu stii daca sunt acolo sau nu. Asa cum am zis:
Intrebarea mai de substanta e de ce ajungi in situatia in care nu stii daca un element e acolo sau nu? Solutia cea mai eleganta e sa creezi componente incapsulate care adauga acel event handler atunci cand elementul e creat. Astfel, problema ta initiala dispare. Numesc aceste probleme self-inflicted problems: pierzi timp rezolvand probleme pe care ti le creezi singur, artificial, in loc sa investesti acel timp in rezolvarea de probleme reale care aduc plus-valoare. Edited by OriginalCopy, 30 January 2018 - 15:58. |
Posted 30 January 2018 - 16:13

if(document.getElementById("div1") && !document.getElementById("div2") && !document.getElementById("div3"))Nu tine de jQuery, ci de logica si doar JS. Problema mai de fond e aceeasi ca pe celalalt topic: daca ai aceasta problema, inseamna ca programezi amnezic: creezi niste div-uri, si apoi nu stii daca sunt acolo sau nu. Asa cum am zis: nu stiu daca vor fi acolo sau nu oricum, am gasit altceva mai bun decat voiam sa fac prima data if ( $("#div1").length ) { // chestii if ( $("#div2, #div3").length ) { // chestii } if ( $("#div2").length ) { // chestii } if ( $("#div3").length ) { // chestii } } else { // chestii if ( $("#div2, #div3").length ) { // chestii } if ( $("#div2").length ) { // chestii } if ( $("#div3").length ) { // chestii } } Edited by btwww, 30 January 2018 - 16:14. |
Posted 30 January 2018 - 16:18

nu stiu daca vor fi acolo sau nu Nu programa amnezic. Mai mult creezi probleme noi in loc de doar a rezolva ce vrei sa rezolvi. In plus, creezi cod greu de mentenat. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users