![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Tastatura extinsa layout română
Last Updated: Jan 26 2023 07:56, Started by
cris2d2
, Jan 28 2018 10:01
·
0

Posted 28 January 2018 - 10:01

Am nevoie de o tastatura cu layout românesc, dar extins, nu care sa inlocuiasca alte taste, in genul tastaturii Delux OM06, proiect care nu s-a mai finalizat din pacate. Aveti idee daca au aparut astfel de tastaturi pe piata românească?
PS: va rog, nu-mi recomandati tastaturi cu layout românesc normal sau schimbarea din Windows a layoutului EN in RO, folosesc de ceva vreme asa ceva dar sunt tot mai enervat de mutarea anumitor caractere sau chiar disparitia lor. |
Posted 28 January 2018 - 10:34

Posted 28 January 2018 - 10:35

Sunt mai multe layout-uri de tastatură RO în Windows, cel mai bun este RO - Programmers, nu mută caractere și nu dispar caractere, doar trebuie să apeși ALT dreapta /ALTGr în combinație cu a = ă , q = â , s = ș, t = ț, i = î pentru diacritice și mai are și alte caractere. „”, «», €, etc
https://docs.microso...ds/kbdropr.html Edited by tavitu, 28 January 2018 - 10:36. |
Posted 28 January 2018 - 12:24

Poți să detaliezi? Eu nu am Ă®ntâlnit așa ceva! Iar varianta cu apasarea a inca unei taste (ALT), nu multumesc, mi-e cam greu sa mentin un ritm cat de cat normal de scriere (redactez articole dupa dictare). Nu castig nimic in urma redactarii, o fac pentru bunicul meu care e atehnic, nici la masina de scris nu se pricepe, dar chiar daca s-ar fi priceput, e nevoie de format digital. |
Posted 28 January 2018 - 12:53

De ex., cu layout RO, imi dispar parantezele patrate si apostroful, trebuie sa comut in EN ca sa le pot introduce. Iar varianta cu apasarea a inca unei taste (ALT), nu multumesc, mi-e cam greu sa mentin un ritm cat de cat normal de scriere (redactez articole dupa dictare). Nu castig nimic in urma redactarii, o fac pentru bunicul meu care e atehnic, nici la masina de scris nu se pricepe, dar chiar daca s-ar fi priceput, e nevoie de format digital. |
Posted 28 January 2018 - 14:49

Posted 28 January 2018 - 14:59

Poti de asemenea sa iti cumperi tastatura romaneasca clasica si sa inveti pozitionarea tastelor. Iti cam o saptamana sa te obisnuiesti.
Eu am ajuns sa utilizez in format "nativ" layouttul EN-US, EN-UK si Swedish ... trec intre ele fara probleme ... e vorba doar de o perioada de adaptare/invatare (de exemplu, "/" pe tastatura suedeza este Shift-7, lucru care m-a scos din minti pentru o vreme, eu lucrand in linux mult ... dar m-am obisnuit si cu asta). In plus, ca avantaj, vei ajunge sa scrii foarte usor cu diacritice pe forumurile romanesti ![]() Edited by ro_explorer, 28 January 2018 - 14:59. |
Posted 28 January 2018 - 15:17

@kienny2003: LibreOffice.
Va multumesc pentru sugestii si ajutor, imi pare foarte rau ca acel proiect de tastatura romaneasca Deluxe nu a prins finantare, nu stiam de ea si acum e prea tarziu. Daca as avea resursele financiare, as produce o astfel de tastatura pentru publicul român. |
Posted 28 January 2018 - 17:42

Poate publicul o să învețe să ceară tastaturi cu layout românesc în magazine. Altfel n-o să apară marfa de calitate.
Edited by radunic, 28 January 2018 - 17:43. |
Posted 26 January 2023 - 07:56

Poate publicul o să învețe să ceară tastaturi cu layout românesc în magazine. Altfel n-o să apară marfa de calitate. ![]() |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users