Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Recomandare amplificator

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#19
duncan26

duncan26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 14.09.2012
Este foarte corect ce zici, ai o gândire bună. DAC, surse se pot upgrada pe parcurs, ai o libertate mai mare de schimbare. Îți trebuie un amp sănătos cu întrări analogice, fara DAC. Problema este că oferta este săracă. Tendința este să adauge multe prostii de care nu avem nevoie.

#20
johnutzjohnutz

johnutzjohnutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 15.02.2007
Exact la concluzia asta am ajuns si eu - multe lucruri inutile intr-un singur device (amp) de care am sau nu am nevoie. Prefer sa imi iau doar ceea ce am nevoie (de ex nu ma intereseaza format DTS) si de aceea ma uit la un final. Dac am, este si preamp (Q-Dac), nu am dat f. mult pe el, se poate inlocui in viitor cu alceva mai performat pe masura ce lucrurile se schimba. La fel si o sursa.
FC72 mi-a confirmat un lucru citit si pe net, B&W merge bine cu Rotel, probabil ca asta va fi directia.
Intrebarea este: faptul ca nu mai platesc conectica, software, etc intr-un amplificator clasic, la o suma oarecum apropiata ( Onkyo aprox 3200 - Rotel aprox 3800) se va reflecta in niste componente de o calitate mai buna si un sunet de o calitate de asemena mai buna la Rotel?

Edited by johnutzjohnutz, 28 January 2018 - 11:52.


#21
duncan26

duncan26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 14.09.2012
În teorie așa ar trebui să fie...
Un review Rotel, varianta mai mare, dar sunetul ar cam trebui să fie la fel:
https://www.soundsta...power-amplifier

#22
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
In anii '90 aveam Technics si nu eram satisfacut, am tot schimbat la componente pana m-am saturat.
Nu exista net dar am dat peste o revista Hi-Fi Choice unde am citit despre sinergia dintre un amplificator Marantz si niste incinte Tannoy.Nici nu existau in magazine si am riscat si le-am comandat la oameni care faceau comert la comanda.
Rezultatul a fost atat de socant incat tot turnul Technics a zburat instant la fel si Unitrele legendare.A fost o revelatie, era prima oara cand sesizam diferente intre cabluri si pozitia stecherului in priza, cu toate ca nu era high-end.A fost foarte greu de upgradat dar pana la urma tehnologia a evoluat si componentele alea si-au gasit nasul.
Vreau sa spun ca unele chestii testate, verificate nu au cum sa dea gres.

#23
johnutzjohnutz

johnutzjohnutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 15.02.2007
@duncan26 - multumesc pentru link, articolul este destul de detaliat si ofera exact informatiile de care aveam nevoie.
@FC72 - am inteles, ramane sa merg in showroom pentru a asculta acest model de Rotel.
Multumesc celor care si-au facut timp sa-mi raspunda!


Cred ca ar fi util un topic care sa prezinte celor mai neinitiati exact aceste informatii: ce sunet are in general o marca de amplificatoare/boxe, cu ce ar fi indicat sa se imperecheze o anumita marca si de ce. Sunt atat de multe posibilitati incat macar o directie in care sa cauti at fi foarte utila.

#24
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007

 johnutzjohnutz, on 28 ianuarie 2018 - 16:49, said:

Cred ca ar fi util un topic care sa prezinte celor mai neinitiati exact aceste informatii: ce sunet are in general o marca de amplificatoare/boxe, cu ce ar fi indicat sa se imperecheze o anumita marca si de ce. Sunt atat de multe posibilitati incat macar o directie in care sa cauti at fi foarte utila.
Crezi ca e importanta imperecherea amplificator - boxe ,sau ca amplificatoarele au un sunet diferit ? Toate amplificatoarele se aud la fel , important e sa avem boxe cat mai bune , Daca ai rabdarea necesara, citeste aici parerea  "specialistilor" .

https://forum.softpe...05/page__st__54

Edited by titoo, 29 January 2018 - 10:16.


#25
johnutzjohnutz

johnutzjohnutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 15.02.2007
Nu am foarte multa experienta, nu am schimbat foarte multe boxe/amplificatoare, dar da, cred ca suna diferit, in functie de combinatii. Si asta mi se pare nemaipomenit de bine - ai de unde alege ceva sa se potriveasca cu perceptia personala asupra sunetului rezultat. Sunt atat de multe modele de amplificatoare de exemplu, cu atat de multe caracteristici diferite incat nu au cum sa sune la fel. Daca toate ar suna la fel cred ca am vedea pe piata 1-2 modele de amplificator si 1-2 modele de boxe. Dar, nu vreau sa mut discutia din topicul mentionat de tine aici...:)

#26
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Intr-adevar Rotel sunt recunoscute de multa vreme ca fiind perechea optima pt. boxe B&W.
Ca sfat ,uita-te mai bine la RA 11 sau 12 daca se mai gasesc. Sunt mult mai de incredere decat jucariile astea noi cu suta de wati pe canal dar cu surse de amplificare in clasa D(in comutatie sau digitale  - cum se mai numesc) ,surse promovate extrem de agresiv de producatori mai nou si in HI-FI ,singurul beneficiu fiind deocamdata consumul mai redus overall. Ai sa auzi deverse bazaconii cu detalii ,focus , transparenta si alti termeni din mitologia audiofila raportate la produsele astfel concepute dar e de ajuns o auditie side by side cu un ampliicator in clasa A/B si te convingi si singur. Efectiv n-au vlaga.
Eu recomandasem acel Onkyo TX 8270  din considerentul ca de fapt e un amplificator old school la care s-au adaugat multe facilitati moderne ,extrem de utile ,ma refer mai ales la HDMI ,networking si management de bas. Poate gasesti pe undeva (chiar SH) vreun subwoofer de la B&W si-l pui impreuna cu acele DM 601. O sa fie mult mai usor si mai corect integrat decat cu oricare alt amplificator stereo.
Am avut si eu pe vremuri un Onkyo mai vechi(amplituner) cu doua B&W DM 602 si am fost supermultumit.

Edited by edigee, 29 January 2018 - 15:09.


#27
audiofidel

audiofidel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 26.12.2017
Mi e teama ca pagina catre care conduce linkul nu face decat sa alimenteze propriile biasuri ale celor cu parere formata si sa mentina confuzia celor care nu si au format inca o opinie. Nici nu se putea altfel atat timp cat, fara niciun efort de empatie, se vorbesc doua limbi diferite, limba stiintifica si limba empirica. "Tehnicii", in majoritatea lor, se vor simti aderenti argumentelor masuratorilor  chiar daca nu sunt de specialitate iar "umanistii"(macar in ale audiofiliei) vor fi atrasi catre celalalt spectru al argumentelor. Ironia situatiei este aceea ca ambele tabere exprima, in limba pe care o vorbesc, argumente cat se poate de expresive si credibile.

M-am intrebat daca chiar se doreste apropierea de un adevar  care poate fi clar incomod pentru una din tabere, probabil ca nu, deja s au depasit limitele ironiei si orgoliul a devenit o miza secundara. Pur si simplu nu inteleg de ce nu se poate gasi un mod mai riguros si rational de a se duce discutia, pornind de la mic la mare, de la simplu la complex. De la ce suntem de acord, mergem pe fir sa vedem unde ne bifurcam si analizam aspectul. Am vazut ca ambele tabere sunt de acord ca amplificatoarele suna diferit, pasul urmator era sa se ajunga la o concluzie comuna referitor la ce le diferentiaza. Aici stiintificul trebuie sa spuna: "Din amplificator iese un maglavais care are un numar x de proprietati masurabile. Asta intra in boxa si o face sa cante. Esti de acord cu aspectul asta si in consecinta cu faptul ca daca doua amplificatoare scot acelasi maglavais cu aceleasi proprietati (masa, volum, densitate, culoare, etc) sunetul va fi identic pe boxe identice? In caz ca da, discutia continua pana la urmatoarea bifurcatie, in caz ca nu, discutia ori se opreste definitiv ori atunci continua pe buna dreptate cu arogante si mistouri pentru ca baza rationala este epuizata. Stiintificul nu va putea accepta ca acel maglavais obiectiv determinat este combinat cu un eter cu proprietati necunoscute, singura explicatie rationala dar improbabila fiind aceea ca ar mai exista o marime fizica necunoscuta a maglavaisului  care sa explice diferenta de audibilitate.

Deci asta e primul si primul punct asupra caruia trebuie cazut de acord. Daca nu, la revedere, nu poate exista niciun dialog intre tabere si orice cuvant pe care si l adreseaza unul, altuia( nu celorlalti) trebuie vazut drept fiind neserios pentru ca nu are niciun sens sa te adresezi unui strain pe limba ta.

Ar mai fi o cale extraordinara de atac numita experiment. In stiinta este cunoscuta expresia "ipotezele extraordinare cer dovezi extraordinare". Un experiment repetat pe un esantion reprezentativ ar fi rezolvat demult chestiunea insa pare imposibil in practica. Industria de profil nu are niciun interes iar la scara  mica( cum ar fi forumul asta sau comunitatile de audiofili) sunt conditii obiective (tinand de atitudini omenesti subiective) care fac imposibil demersul.

Deci ori o lasam balta si respectam diversitatea  ori  facem un efort sa avem un dialog riguros si eficient care sa duca la niste concluzii. In caz contrar, prefer sa fiu injurat de un manelist de 16 ani stiind ca postul lui oricum va fi sters de moderator, decat sa fiu persiflat pentru opinia mea, oricare ar fi ea.

#28
johnutzjohnutz

johnutzjohnutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 15.02.2007
edigee, nu ma intelege gresit, apreciez f. mult faptul ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti. Referitor la sursele de clasa D, am tot citit pe forum si sunt de acord cu tine, cele oldschool tip A/B mi se par mult mai de incredere si mai durabile. Tocmai de aceea acel Rotel 1552 RB 1552 mkII (http://www.rotel.com...ct/rb-1552-mkii) mi s-a parut atractiv - este un amplif cu sursa clasa A/B si consum declarat de 400w pentru 130w/canal spre deosebire de modelul RB 1562 care este in clasa D cu o putere declarata de 100w pe canal la un consum de 130w (cel putin asa scrie pe site - https://www.stereoma...el-rb-1562-5638).

@audiofidel
Asa cum am scris mai sus, nu am multa experienta si nu cred ca sunt cel mai avizat sa emit o opinie. Dar, ca o parere personala, atat timp cat in doua amplificatoare vor fi niste componente diferite (de ex. firme diferite producatoare de condensatori sau dac-uri), chiar daca puterea celor doua amplificatoare este egala, sunetul va fi diferit. Dac-ul din receiverul meu Yamaha suna diferit de cel din q-lab - e doar o observatie, nu stiu sa spun exact de ce, nu sunt o persoana neaparat tehnica. Si sunt tot dac-uri. La asta ma refer cand spun ca amplificatoarele suna diferit.

Edited by johnutzjohnutz, 29 January 2018 - 15:42.


#29
johnutzjohnutz

johnutzjohnutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 15.02.2007

 titoo, on 29 ianuarie 2018 - 10:12, said:

Crezi ca e importanta imperecherea amplificator - boxe ,sau ca amplificatoarele au un sunet diferit ? Toate amplificatoarele se aud la fel , important e sa avem boxe cat mai bune , Daca ai rabdarea necesara, citeste aici parerea  "specialistilor" .

https://forum.softpe...05/page__st__54

Acum am vazut unde a ajuns discutia acolo, pacat... Pacat pentru ca eu pe acest forum am gasit multe info interesante si, mai ales, folositoare pentru mine. Sunt sigur ca si alti useri au aceeasi parere. Sper sa nu vad si acest forum inchis ca si celalalt (nu am sa scriu numele), motivele ar aceleasi...

#30
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Rotelu-rile alea din link-uri(1552 ,1562) sunt doar puteri finale ,fara preamplificator.

#31
johnutzjohnutz

johnutzjohnutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 15.02.2007
Da, stiu, am explicat mai sus de ce doresc asa ceva. Vezi post 18. Pentru preamplificare vreau sa folosesc DAC-ul pe care deja il am.

#32
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
La suma pe care esti dispus sa o investesti in amplificator si tinand cont de configuratia pe care o ai, eu ti-as recomanda:

https://www.olx.ro/o...html#dfddc09a37

https://www.olx.ro/o...html#298f37910f

Sau "vechitura" asta :)

https://www.olx.ro/o...html#81cb6bfb16

Cel care vinde amplificatorul Roksan e din Bucuresti, poti aranja sa vina cu amplificatorul sa-l asculti pe sistemul pe care il ai. Toate cele 3 amplificatoare mentionate fac pereche buna cu boxele si sursa pe care o ai si fata de Rotel sunt mult mai detaliate si mai muzicale. Eu zic ca merita sa faci o auditie .

#33
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Mai sunt si americanii e la Emotiva pe care avstore i-a adus si pe piata noastra:
https://www.avstore....ower-amplifier/
plus
https://www.avstore....c-tuner-preamp/
@titoo
Mai detaliate de cat Rotel nu gasesti pe piata noastra ,de noi si la preturile alea. Exact prin faptul ca avand foarte multe detalii sunetul devine putin "clinic" sunt acuzate cateodata amplificatoarele Rotel ,mai ales seria RA.

#34
johnutzjohnutz

johnutzjohnutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 15.02.2007
@titoo - multumesc pentru sugestii dar chiar daca am cumparat lucruri SH (Yamaha cdx 880 de exemplu) si unele sunt tentante (de ex. un bun prieten chiar a cumparat ceva de la vanzatorul din Craiova care e o persoana super si o recomand iar roksan-ul cred ca este peste rotel ca si marca) in acest moment imi doresc sa imi cumpar un lucru nou. Stiu ca nu e un buget extraordinar de mare pentru acest domeniu si imi doresc cam mult de la acest buget dar pentru moment astea sunt conditiile. Apreciez sincer ajutorul.
@edigee - de asemnea multumesc pentru sugestii insa, in cele cateva posturi, tu, FC72 si Duncan26 mi-ati confirmat cumva decizia de a merge sa ascult acel Rotel. In cazul in care mi se va parea ca se impaca cu urechile mele il voi cumpara.

Legat de aceasta mai am o intrebare adiacenta: pentru a nu ma mai cara cu boxele mele de acasa la magazin (si sa astept sa se usuce si incalzeasca cauciucul), credeti ca daca as asculta acel amplificator pe modelul 685 at fi ok?

#35
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Iti respect decizia , dar ajungem la dilema, sa-mi iau un amplificator nou sau unul care sa-mi placa cum se aude ? Eu am preferat mereu sa ascult cat mai multe combinatii si am ales sunetul pe care mi l-am dorit .Am ales un amplificator construit prin anii "90 si nu l-as da pe niciun amplificator nou de pana in 7000-8000 de lei, pentru ca se impaca de minune cu boxele pe care le am si din combinatia asta rezulta un sunet perfect pentru urechile si gusturile mele.
Primele 2 amplificatoare pe care ti le-am recomandat au componente de calitate, care garantat sunt si vor fi inca multi ani in parametrii ....dar sa nu mai bat campii, eu macar as fi ascultat amplificatorul celui din Bucuresti, in configuratia pe care o ai, astfel ai fi putut face o comparatie cu Rotelul pe care vei merge sa-l asculti.

#36
alt1111

alt1111

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 21.05.2016
buna ziua! in ideea de a nu mai deschide un nou topic, o sa va cer ajutorul aici (sper sa nu se supere initiatorul) : am facut "rost" de niste boxe pasive Cat, iar acum sunt in cautare de un amplificator. insa chiar nu ma pricep sa il aleg. am cunostinte minime in ceea ce priveste topicul sisteme audio. am atasat poze cu boxele in cauza Posted Image

https://hotupload.eu/8S8
https://hotupload.eu/8S9
https://hotupload.eu/8Sa

Edited by alt1111, 05 February 2018 - 12:15.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate