Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

2 RMN cerebrale la interval de o luna jumatate

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004

View Postflowrent, on 25 ianuarie 2018 - 22:52, said:

Ok, sa inteleg ca acel camp magnetic puternic al aparatului RMN  nu da nici o problema ? Camp magnetic exista si la telefoane mobile ? Sau de ce este contraindicata folosirea telefoanelor mobile langa cap ?

Campul magnetic nu da nicio problema, nu exista niciun mecanism cunoscut care sa creeze probleme. Telefoanele mobile emit radiatii electromagnetice, dar acestea nu sunt ionizante.

Nu trebuie sa reactionam la simplul cuvant "radiatie", in sine nu are nicio semnificatie periculoasa. Radiatie emite si lanterna. Doar peste o anumita frecventa, radiatiile electromagnetice devin periculoase pentru ca pot rupe moleculele (creeaza ioni), deci pot afecta ADN, pereti celulari etc. Frecventa asta incepe imediat dincolo de spectrul luminii vizibile - adica de la razele ultraviolete in sus - raze X, gamma etc.

Telefoanele mobile, wifi, cuptorul cu microunde - toate astea au frecvente MULT mai joase, mult sub lumina vizibila, asa ca NU pot avea efecte la nivel molecular altele decat termice.

RMN are un magnet mare, puternic, care se roteste in jurul tau (asta huruie) (si ceva unde electromagnetice, din domeniul radioului), care iti face atomii sa absoarba si sa retransmita unde radio. Modul in care fac asta ii face sa arate diferit pe imaginea recompusa cu ajutorul calculatorului. Nu exista nimic ionizant aici, care sa lase ceva, cat de mic, in corpul tau altfel decat era inainte de RMN.

Dupa radiografie sau tomografie computerizata (CT), unele din celule sunt distruse, ca intr-o mica sedinta de radioterapie (in cazul bolnavilor de cancer). Nu exista asa ceva la RMN.

Edited by Razvan_N, 26 January 2018 - 14:49.


#20
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,365
  • Înscris: 10.09.2014

View Postflowrent, on 26 ianuarie 2018 - 11:19, said:

Diagnosticul este momentan de " cefalee nespecifica " , ceva de genul . Am 35 ani iar istoricul meu medical ar fi :

- infectie urinara cronica , probabil trecuta si in vezica sau prostata
- tensiune crescuta , foarte des 14/10
- spondilita coloana cervicala
- tiuit in ambele urechi de cativa ani

In luna noiembrie am avut brusc o senzatie de ameteala , m-am inrosit , ma intepa fruntea . A doua zi am fost la o camera de garda , tensiunea era 16/10 , mi-au pus o perfuzie iar ca tratament au prescris Milgamma N pentru refacere nervoasa si Noliprel 2.5 / 0.625.pentru tensiune , cu recomandarea de a ajunge la cardiolog.  Din pacate nu am reusit sa ajung la medic in decembrie din cauza programului foarte incarcat si am avut foarte des insomnii si dureri de cap  . Luam cateodata 1/2 pastila sau 1 pastila de Noliprel seara , dar nu tot timpul ( imi era frica deoarece am auzit ca acestea odata ce le iei , trebuie sa le iei toata viata ...etc ) . Aceasta ezitare m-a costat pentru ca episoadele de dureri de cap s-au repetat . Am facut RMN la inceputul lui decembrie insa rezultatul l-am luat abia in ianuarie , de observat doar rinosinuzita cronica , deviatie de sept si niste spatii Virchow , despre care inteleg ca sunt normale . in continuare aveam nopti cand nu puteam sa dorm ,era nemultumit de starea mea iar concluzia doctorului neurolog a fost sa ma trimita la psihiatrie . De acolo am primit sa iau Trittico si Gabapentina dar nu am reusit sa le iau decat cateva zile , imi dadeau niste stari incat ma panicam si mai rau si nu puteam dormi . Acum iau Vagostabyl 4 seara si Panangin 5 pe zi , plus 1/2 pastila de Noliprel la 11 dimineata , pana ajung la cardiologie si ma lamuresc daca trebuie sa le iau permanent sau nu . Am facut al doilea RMN dupa ce am avut o stare de ameteala urmata de durere de cap intr-o zona in care nu mai avusesem . Eu sunt speriat de ideea unui accident vascular , de aceea am considerat necesar sa-l fac si pe al doilea . Acum astept rezulatul scris , la neurologie nu au observat nimic la vizualizarea filmelor .
Am o stare de ameteala si vederea mi-a devenit mai in ceata decat inainte . Am mereu senzatia de foame .
La tine e complicat...am mai intalnit ca tine.

Cefalee nespecifica nu exista ca diagnostic neurologic. Cefalee ca si cuvant e gresit, cefalalgie in cel mai rau caz. Un neurolog care foloseste cuvantul cefalee ca sa descrie o durere de cap e tot la fel de bine informat ca majoritatea medicilor de familie.

Ai si o componenta psihogena in durerile tale de cap, un pic ipohondru, cu tendinta de analiza introspectiva si frici genul: sa nu fac accident vascular. Cat timp vei avea componenta asta, nu vei scapa de durerile de cap, oricare ar fi geneza lor. Nu ai mai mult de 40 de ani, varsta la care valori de 140 mmHg sistolice nu conteaza, mai ales ca la tine par sa fie reactive, pe cont psihic. Conteaza pe la 55 de ani valorile alea. La 35 ani sunt ingrijoratoare valori constante de peste 170 mmHg si trebuie eliminat feocromocitomul ca si cauza.

Cat timp ai probleme de calitate a somnului, asteapta-te sa ai si dureri de cap. Sunt dureri de cap tipice, localizate la nivelul fruntii si bitemporal.

Ca info: exista o singura forma de accident vascular cu dureri de cap, si aceea e localizata in regiunea vertebrobazilara. In cazul unui accident vascular in zona asta sunt posibile tulburari de vedere, vertij fara greata, tulburari de coordonare, pareze si tulburari de sensibilitate. In Romania daca ai asa ceva, degeaba te prezinti in urgente ca nu au ce sa iti faca pentru a limita tulburarile de accident vascular. Te pot interna pentru fizioterapie, dar mai mult nu au ce sa iti faca.

Ametelile in cazul unei dureri de cap primare sunt mai degraba specifice atacurilor migrenoase sau a durerilor de cap insotite de atacuri de panica (hiperventilatie, senzatie de slabiciune corporala, incetosarea vederii etc).

Daca totusi durerea de cap are cauze strict organice si se prezinta rezistenta la analgeticele uzuale dar si mai exotice gen "Pregabalin" de obicei se incearca un "tratament de distantare", prin care practic ignori durerea de cap (ex. cu Amitriptilina).

In orice diagnostic au unei dureri de cap cronice sau cu recidive se foloseste si EEG-ul pentru a elimina o posibila cauza epileptogena a durerii de cap.

Spondilita cervicala determina destul de des probleme cu durerile de cap, ele manifestandu-se mai des in regiunea ocipitala cu iradiere postero-anterioara pana in regiunea fruntii. Tot spondilita poate da si senzatia de vertij, cu conditia ca vertijul sa nu aiba manifestari vegetative (greata si voma).

Tinnitus-ul e alta poveste si poate face parte din triada celebra a bolii menierice cu reducerea auzului si vertij.

Si repet, atata timp cat neurologii aia nu iti fac: ecografie a arterelor gatului si capului, punctie lombara, electroencefalograma, laborator detaliat cu D-Dimer si MRT cu faza venoasa si eventual a regiunii cervicale, esti diagnosticat incomplet.

Multa sanatate.

Edited by LeopardSurd, 26 January 2018 - 20:17.


#21
flowrent

flowrent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,170
  • Înscris: 09.07.2005
Am o vedere in ceata , poate fi din cauza RMN-urilor ? Va rog sa-mi confirme cineva negru pe alb ca 2 RMN la cap la interval de 1 luma jumatate este safe sau nu . Sunt si o persoana anxioasa , ma consum mult pe acest subiect .

#22
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,365
  • Înscris: 10.09.2014
Hombres, fac RMN-uri saptamanal pacientilor in regiunea neurocraniului si a coloanei vertebrale. Nu vorbesc din auzite.  Axeaza-te pe altceva pentru vederea ta in ceata, mergi eventual la oftalmolog. Nu e RMN-ul de vina, asta trebuie sa intelegi. Poti sa faci si 1 pe zi timp de o saptamana ca nu ai probleme decat poate dureri de cap si tinitus timp de o ora dupa ce ai terminat RMN-ul. Nu exista efecte pe termen lung.

La tine problema pare sa fie altundeva. Tie iti trebuie consiliere psihologica si psihiatrica. Imi pare rau sa-ti zic asta dar ai sindrom disociativ si probabil si predispozitie depresiva. O zic din experienta. Imi trec multi ca tine prin mana.

Tu muncesti sau ai prea mult timp? Din ce iti castigi painea? Esti asistat social?

#23
flowrent

flowrent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,170
  • Înscris: 09.07.2005
Lucrez , dar petrec mult timp la PC intr-o pozitie incorecta . Am o spondiloza cervicala inca din adolescenta . Cea mai recenta radiografie a fost in 2010 cu " mici pensari posterioare C4-C4 , C5-C6 " . Diagnosticul de iesire a fost spondilo-discartroza cervicala , mi s-a recomandat gimnastica medicala pe care..nu am facut-o Posted Image
Am primit recent indicatii sa fac o alta radiografie , poate ma ajutati sa inteleg ce scrie , https://imgur.com/a/Uo8Yy .
Am propus sa fac RMN dar doctora a sarit ca arsa  " pai cum sa faci RMN , ca nu am epuizat metodele de diagnostic " . Nu inteleg , daca eu vreau sa platesc RMN , de ce insista ei cu radiografie ?
Acum am o sensibilitate la miscarea capului stanga dreapta si cateodata palpitatii pe care le resimt ca o presiune brusca in cap .  Tare mi-e ca toate problemele mele sa nu fie de la coloana cervicala...

Edited by flowrent, 05 February 2018 - 22:48.


#24
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,365
  • Înscris: 10.09.2014
Si eu cred acelasi lucru ca si tine dar trebuie sa ai in vedere ca la tine e si o baza psihologica. Te-ar ajuta extem de mult sa inveti sa inoti corect cu un instructor iar apoi sa faci asta regulat singur. Spondiloza cervicala poate cauza simptome ca dureri de cap, ameteli, tulburari nespecifice de vedere si mai rar acufene/tinitus.

Tu nu-ti mai face griji de efectele negative RMN ca nu ai de ce.

Cat despre mentalitatea colegilor mei din Ro, nu am ce zice. Atata timp cat tu platesti pentrun RMN, nu vad nicio problema. Dar cu mandria e mai greu la unii cu halat.

Si nu, neurologii la care ai fost nu au epuizat toate metodele diagnostice (le-am enumerat sus) in cazul durerii tale de cap, nici macar nu ti-au recomandat tipul ala special de RMN.

Cu trimiterea aia pentru radiografie de coloana cervicala nu se pot vedea decat modificari grobiene de tip degenerativ ale coloanei, ceea ce ma indoiesc ca tu la varsta ta ai.

Edited by LeopardSurd, 07 February 2018 - 05:52.


#25
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Mergi omule la profesorul Danaila la bucuresti,nu o sa te refuze e un om painea lui Dumnezeu+ca este specialist de nivel international
Daca stai pe mana la toti ageamii ai sanse sa intri in pamant...asa ca nu te mai plimba pe la toti prostii mergi la Danaila

Edited by I2O, 08 February 2018 - 07:59.


#26
YoghiBubu

YoghiBubu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 02.06.2011
La rmn ti au spus că e bine să l faci fără substanta de contrast...sau era necesară pentru a se vedea mai bine?

#27
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Durerea de cap poate fi de la tulburările de vedere. La fiica-mea asa se manifesta miopia. Dupa ce si-a pus ochelari, nu a mai durut-o capul. Si hipertensiunea da dureri de cap. Mananca fara sare si cumpara-ti un tensiometru ca sa vezi ce tensiune ai cand te doare capul. Tensiometrul OMRON e bun, il gasesti la 160 lei pe cel mai simplu.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate