![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Merită tehnica dentară?
Last Updated: Feb 06 2020 11:54, Started by
AndreeaR06
, Jan 24 2018 12:04
·
0

Posted 24 January 2018 - 12:04

Bună! Aș avea mare nevoie de niște sfaturi. Sunt momentan studentă în anul 1 la MG, însă simt că nu este deloc pentru mine. Am venit aici mai mult din cauza presiunile alor mei și a altor persoane. Mi-aș dori să îmi retrag dosarul și să dau admitere în vară la Tehnică Dentară pentru că simt că asta mi-aș dori să fac. Însă nu am găsit nicăieri mai multe informații/sfaturi în legătură cu această specializare. Aș vrea să vă întreb pe voi, cei care sunteți studenți sau deja profesați, cum este facultatea? Merită? E greu? Există posibilități de a lucra în țară după absolvire?
Mulțumesc tuturor celor care și-au luat din timpul lor câteva momente pentru a-mi citi mesajul! |
Posted 24 January 2018 - 12:13

Cum alimentele actuale s-au transformat in ultimul timp in adevarate urgii asupra dentitiei,numarul celor care au si vor avea nevoie de asistenta stomatologica creste exponentiial.
Orice facultate este grea,asta daca te tii de ea.Daca vrei doar sa tai frunza la caini,atunci ai nevoie de bani in primul rand si nu-ti mai bati capul cu scoala. |
Posted 24 January 2018 - 12:34

AndreeaR06, on 24 ianuarie 2018 - 12:04, said:
Bună! Aş avea mare nevoie de nişte sfaturi. Sunt momentan studentă în anul 1 la MG, însă simt că nu este deloc pentru mine. Am venit aici mai mult din cauza presiunile alor mei şi a altor persoane. Mi-aş dori să îmi retrag dosarul şi să dau admitere în vară la Tehnică Dentară pentru că simt că asta mi-aş dori să fac. Însă nu am găsit nicăieri mai multe informaţii/sfaturi în legătură cu această specializare. Aş vrea să vă întreb pe voi, cei care sunteţi studenţi sau deja profesaţi, cum este facultatea? Merită? E greu? Există posibilităţi de a lucra în ţară după absolvire? Mulţumesc tuturor celor care şi-au luat din timpul lor câteva momente pentru a-mi citi mesajul! Edited by daniMMM, 24 January 2018 - 13:03. |
Posted 24 January 2018 - 13:37

Este foarte cautata meseria la noi , la inceput mergi ucenic, sa-ti faci mana pe materialele si sculele altora , dupa vreo cativa ani cand te simti stapana pe tine investesti .
Sfat : profileaza-te pe portelan . E putin mai greu avand in vedere scheletele si cuptorul dar merita , aici iese grosul. Altele : trebuie sa fi foarte parolista , sa ai nervi de otel si zambetul pe buze - orice se va intampla fiind mediatorul o sa suporti "esti de vina" si de la medic si de la pacient , trebuie sa preiei cu zambetul pe buze si sa refaci , pierderea o suporti...dar mai bine taci si zambesti decat sa pierzi medicul . Sti ca e meseria fara program ? cand ai de refacut bagi cafele si lucrezi pana vezi ca bate soarele in geam - asta la inceput , dupa ce prinzi experienta si rateurile sunt mai rare . Dincolo incepe sa devina mai raruta...a aparut panfotografia 3D , preia dantura , in 1 minut e pe imprimanta si in cateva zeci de minute scheletul. A aparut si la noi tehnologia dar fiind foarte scumpa nu se prea inghesuie multi sa o cumpere . Vorbesti cu tehnicianul doar apel video , e super chestia, ceva de genul imprimantelor 3D care se gasesc prin supermarketuri . Edited by ldpe, 24 January 2018 - 13:42. |
Posted 24 January 2018 - 14:14

Iti spun experienta unui prieten si tu decizi daca merita sau nu.
Cand a inceput facultatea, la el in oras nu exista niciun aparat automatizat pentru a modela mulaje, drept urmare meseria era la mare cautare. Cand a terminat facultatea erau vreo 10 aparate si deja salariile au inceput sa scada. A lucrat pentru un laborator pana cand si ei si-au luat un astfel de aparat si l-au dat afara, nemaifiind nevoie de mana de munca. Inteleg de altfel ca este si la indemana stomatologilor sa-si achizitioneze asemenea aparatura, asadar pentru ei nu va mai avea sens sa lucreze cu un tehnician dentar. Vazand clar ca perspectivele sunt cum sunt, acest prieten si-a luat inima in dinti si s-a inscris la 24 ani la... medicina generala. ![]() |
Posted 24 January 2018 - 14:20

Pe viitor, imprimantele 3D vor face tot ce lucreaza tehnicianul azi iar comenzile vor fi date de doctor.
Edited by neagu_laurentiu, 24 January 2018 - 14:21. |
Posted 24 January 2018 - 15:22

nu-i chiar asa ca trebuie facut designul. si nu prea se folosesc imprimante 3d, se folosesc CNC-uri care sunt si mult mai precise si pot freza in multe materiale ca de exemplu: zirconiu, titan, crom-cobalt... nu cred ca ar vrea vreunul dintre voi dinti facuti la imprimanta.
oricum meseria se digitalizeaza si munca a 10 tehnicieni care lucrau de manuta probabil o sa fie facuta pe viitor de 2-3 la calculator folosind aparatura foarte scumpa. in occident exista si problema concurentei laboratoarelor chinezesti. sunt firme care preiau amprentele de la medici, le trimit in china unde sunt laboratoare cat o fabrica de la noi, le fac in vreo doua zile si par avion se intorc in occident. e greu concurezi cu preturile oferite de chineji. la noi inca nu-i foarte tentanta afacerea asta din cauza preturilor inca destul de mici la laborator, dar pe viitor nu se stie. eu personal as avea o oarecare retinere sa-mi indemn fiul sa faca tehnica dentara. |
Posted 24 January 2018 - 16:24

Creativitatea umana in forma dintilor si combinarea culorilor va fi cam greu de inlocuit.
|
Posted 24 January 2018 - 16:57

dap. la fel cum aparitia calculatoarelor n-a dus la disparitia contabililor (care inainte vreme faceau toate calculele de mana), nici aici nu cred ca o sa dispara odata cu digitalizarea.
|
|
Posted 06 February 2020 - 11:54

Buna, iti raspund din prima unui fost student la tehnica dentara si persoana care a lucrat timp de 2 ani intr-un laborator, salariile sunt foarte mici la început pentru munca pe care o depui, si nici la colegii cu experienta nu pot sa zic ca au un salariu extraordinar.
Meseria este frumoasa si este un domeniu foarte creativ iar daca ai putina înclinate artistică o sa ajungi sa o iubesti, însă daca iti doresti o viață normală și nu sa petreci 11-12 ore la munca mai bine nu te apuci, in legatura cu poveștile cu aparatura care înlocuiește oamenii si e folosita de stomatologi sunt doar povești,stomatologii nu o sa aiba niciodata timp sa practice 2 meserii( abia au timp de a lor) pe de altă parte aparatura asta care a apărut o sa te ajute foarte mult sa nu mai petreci alea 15 ore in laborator si sa le stai acasa cu familia/prietenii, si din prisma inlocuitului cum zicea si cineva mai sus, nu o sa poata niciodata sa înlocuiască creativitatea umană. Din punctul meu de vedere nu a meritat, orele nesfârșite in laborator te fac sa o iei razna. Acestea sunt niste informatii pur orientative. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users