Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema neintuitiva de matematica

La multi ani @_RBT_!

La multi ani Romania!

La multi ani Forumului Softpedia&...
 Nu pot instala aplicatii de la su...

TV-ul nu detecteaza Cl +

Cimentare definitiva

Dacia Duster 3 vs precedentele ve...
 Cilindree mica versus cilindree m...

Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...
 Recomandare prelungire cablu inst...

Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania

Cumpărare/închiriere benzinarie

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

Kosmog

Kosmog

New Member

• Grup: Junior Members

View Postsoftaipan, on 24 ianuarie 2018 - 21:32, said:

In primul rand trebuie sa afli ce incasari are ,sau avea zilnic doar din vanzare carburanti. Verifica Z-urile din registrele de casa  pe o perioada de aprox 1 an in urma !
t...

Foarte clare informatiile. Multumesc frumos.

Aparent e nevoie de o investitie mare. Ar trebui sa am pe langa ce 100 000, cel putin inca 80 000 pentru eventuale renovari si costuri initiale

motanul13

motanul13

Guru Member

• Grup: Senior Members

View Postsoftaipan, on 25 ianuarie 2018 - 19:10, said:

Cu tot respectul si fara a dori sa intru intro polemica cu dumneata,dar daca in '96 - '99 ai fost intr-o afacere cu carburanti si ai avut trei statii,si sustii ca nu rulajul carburantilor te tine in carti,atunci se explica de ce vorbesti la timpul trecut despre aceasta afacere !
Sa dau un exemplu :
cumperi 1 l de motorina cu 4,8000 lei (pret cu TVA) ,o cisterna de 28500 l.
28500 l x 4.8000 = 136800 lei
Vinzi 1 l de motorina cu 5,45 lei (pret la pompa )
28500 l x 5,45 lei = 155325 lei
Marja = 18525 lei
.......
   Eu personal daca aveam norocul sa am 1 statie ,nu 3 in anii 90,acum aveam cel putin 10 statii..,dar in acei ani unii au vandut orice amestecuri cu titlu de carburanti,au facut saci de bani,care cum au venit asa s-au dus,iar acum sustin ca mai bine vinzi altceva..Pai de ce sa nu deschida initiatorul topicului un magazin de cartier,intr-un apartament la parter cu chirie si sa bage marfa de cei 100000 euro pe care ii cere proprietarul pe statie...??

In alta ordine de idei,vazind ca sunteti din Bucuresti... va intreb daca stiti ca depozitul de la Mogosoaia are preturi foarte bune permanent,la fel Fundulea sau Constanta,iar carburantii la statiile din Bucuresti sunt muult peste alte zone din tara...deci ?
Teoretic , ma mir ca nu il concurezi inca pe Bill Gates .Posted Image Practic ...
In primul rand ca nu erau in Bucuresti ci in IL si CT , in al doilea rand ca in anii respectivi erau doar 30% din masinile existente azi iar traficul cred ca era 20% , in al treilea rand ca marja era de doar 200 le lei vechi la un pret de vanzare de 2300-2500 lei / l .
Ah , si nici cisterne de 28.500 l nu prea erau , aveam una de 8.000 de litri pe sasiu Saviem cu care aprovizionam de la Ploiesti .
Nu am bagat niciodata porcarii in combustibil , noroc cu agricultura care ne mai aducea incasari . Cand vindeau productia , adica in cel mai bun caz la 30 de zile . In cel mai rau la 180 .
Combinatul de porci de la Tandarei ne platea in carcase de porci !Posted Image

marius87ism

marius87ism

Senior Member

View Postmotanul13, on 24 ianuarie 2018 - 12:22, said:

Benzinariile NU traiesc din vanzarea combustibilului , marja este extrem de mica .
Traiesc din activitatea conexa , respectiv magazin si cafenea , unde au adausuri cu mult mai mari decat in magazinele obisnuite .
Combustibilul este echivalentul painii in magazinele obisnuite ....
Habar nu ai cat te inseli.

ndor

ndor

Senior Member

In plus ce ce scria @softaipan mai sus , trebuie sa vezi ce capacitate au rezervoarele . Cate sunt , daca sunt curatate recent si au certificate de calibrare in termen . Pompele , ce model sunt , pentru ca multi au luat pompe la mana a opta , care de regula au iesit din uz si nici piese de schimb pentru ele nu se mai gasesc . Daca au certificate de calibrare in termen . Probabil ca nu or fi chiar ADAST-uri ca nu-ti mai da nimeni certificat de calibrare pentru ele . Trebuie de vazuta toata partea de automatizare , daca exista acolo . A avut contract de mentenanta si service cu o firma pentru partea de pompe / rezervoare ? Probabil ca pentru unii astea par maruntisuri , dar implica sume relativ mari de bani pentru a fi puse la punct

business11

business11

Info Austria

View Postsoftaipan, on 25 ianuarie 2018 - 19:10, said:

Cu tot respectul si fara a dori sa intru intro polemica cu dumneata,dar daca in '96 - '99 ai fost intr-o afacere cu carburanti si ai avut trei statii,si sustii ca nu rulajul carburantilor te tine in carti,atunci se explica de ce vorbesti la timpul trecut despre aceasta afacere !
Sa dau un exemplu :
cumperi 1 l de motorina cu 4,8000 lei (pret cu TVA) ,o cisterna de 28500 l.
28500 l x 4.8000 = 136800 lei
Vinzi 1 l de motorina cu 5,45 lei (pret la pompa )
28500 l x 5,45 lei = 155325 lei
Marja = 18525 lei
Acum daca vinzi bere,suc,sandwichuri,odorizante si alte brice si carice,(care se gasesc intr-o statie ) ,cate ar trebui sa vinzi ca sa depasesti aceasta marja ?
Stiu statie,partener Rompetrol,care vinde intre 4 si 7 cisterne/saptamana,deci ,sa zicem
ca vinzi 5 cisterne/saptamana,18525 lei x 5 = 92625 lei/sapt x 4 = 370500 lei /luna.... Deci eu sustin sus si tare ca daca ai sansa sa detii cel putin o statie cu rulaj foarte bun la carburanti si capital suficient ,afacerea este viabila ...(nu am facut referire la cheltuielile adiacente...)
   Eu personal daca aveam norocul sa am 1 statie ,nu 3 in anii 90,acum aveam cel putin 10 statii..,dar in acei ani unii au vandut orice amestecuri cu titlu de carburanti,au facut saci de bani,care cum au venit asa s-au dus,iar acum sustin ca mai bine vinzi altceva..Pai de ce sa nu deschida initiatorul topicului un magazin de cartier,intr-un apartament la parter cu chirie si sa bage marfa de cei 100000 euro pe care ii cere proprietarul pe statie...??

In alta ordine de idei,vazind ca sunteti din Bucuresti... va intreb daca stiti ca depozitul de la Mogosoaia are preturi foarte bune permanent,la fel Fundulea sau Constanta,iar carburantii la statiile din Bucuresti sunt muult peste alte zone din tara...deci ?

tu il vinzi cu 5,45 dar scade tva-ul ca doar nu vinzi la negru. Scade taxele de mediu, si toate rahaturile care se aplica la combustibil.

Din 5,45 ramai cu 5,00 sa zicem. 0,2 este marja ta pe litru. In cat timp vinzi la o benzinarie locala capacitatea spusa de tine? Intre timp ai cheltuieli, angajat, curent, una alta.
Daca nu esti mare si prezent nu o sa faci afacere stai linistit.

ndor

ndor

Senior Member

Din cate stiam , TVA-ul se deduce .
Plus ca , cumperi din depozit la kg si vinzi la litru .
Iar asemenea benzinarii de drum comunal nu din benzina se face afacerea , ci din motorina pentru agricultura .

Edited by ndor, 26 January 2018 - 15:57.

mariovrs

mariovrs

Senior Member

Eu tot nu inteleg cum rezista benzinariile astea gen ''La Gigi''...

Cu betoane sparte,pompe dubioase,lumini noaptea de toata jena, inauntru nu mai zic...ti-e frica sa cumperi o cafea..

Cum draci sa intri acolo,cand la cativa km. sigur gasesti un Petrom macar..  Intelegeam daca era mai ieftina benzina..dar nu e..

vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

Guru Member

Ti s-a facut o oferta sa-ti ia banii? :D
La o afacere se face un audit contabil intii, ca sa stii ce profit are, sau n-are.

Cum s-a mai spus, in tarile civilizate nu se fac bani din combustil (cu exceptii minore). Banui ca in ziua de azi si in Romania e la fel.

petre69

petre69

Guru Member

o poza cu benzinaria ar ajuta

Amon

Amon

Member

• Grup: Members

View Postpetre69, on 27 ianuarie 2018 - 09:35, said:

o poza cu benzinaria ar ajuta
Si unde e...

ndor

ndor

Senior Member

View Postvrajitoruldinoz, on 27 ianuarie 2018 - 09:22, said:

Cum s-a mai spus, in tarile civilizate nu se fac bani din combustil (cu exceptii minore). Banui ca in ziua de azi si in Romania e la fel.
Nuuu. Patronii de benzinarii traiesc din 2 cafele si trei gume de mestecat care le vand pe zi .La ce ar mai baga combustibili in rezervoare , daca merge mai bine ca magazin unuversal ?
Nu cred ca le-ar ajunge sa plateasca nici curentul , darmite sa mai faca si ceva profit .
Cine dracu mai face afacere cu combustibil in secolul asa ? !!!
In primul rand trebuie sa se priceapa la afacerea respectiva . Daca nu a avut  tangenta cu domeniul , exeptand alimentarea de la pompa a masinii personale , mai bine se apuca de altceva . Sau....angajeaza oameni care se pricep si in care sa aiba incredere  .

vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

Guru Member

Bai, voi vorbiti cu "nu cred", eu STIU. Asta e diferenta.
Dar da, metoda cea mai simpla de a da faliment e sa bagi intr-o afacere despre care nu stii nimic.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate