Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Programul Rabla 2018

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
251 replies to this topic

#235
glaurentiu

glaurentiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 05.07.2007
Astazi a fost publicat pe site ul mmediu, proiectul de ordin de ministru pentru renuntarea la  obligativitatea detinerii ITP pentru masinile casate prin RABLA.
Dar asta s-ar putea sa fie o veste proasta pentru data inceperii programului, deoarece ar trebui sa stea pentru consultare/sugestii/ propuneri urmatoarele 10 zile.
Deci data de 5 aprilie pentru pornirea RABLA, data ca sigura de ministrul mediului,  pare să nu fie respectata.

Edited by glaurentiu, 28 March 2019 - 23:10.


#236
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006
pfff....sunt contrariat. sa fac itp-ul saptamana viitoare? sau sa astept?imi expira itp-ul in 4. e mai ieftin sa fac itp-ul sau sa duc masina pe platforma? mai ales ca suspenda astia inmatricularea daca nu ai itp

#237
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002
veorica la sedinta de guvern

La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanțare guvernamentală pentru programe și proiecte destinate protecției mediului.
Românii așteaptă lansarea  programelor de mediu și iată că, odată cu aprobarea Bugetului, acestea pot începe.
Vom continua așadar cel mai longeviv program guvernamental,  Rabla Clasic, care anul acesta se află la a 15-a ediție. Prin bugetul alocat de 322 milioane lei, aproximativ 35.000 de români vor avea posibilitatea să își înlocuiască mașinile mai vechi de 8 ani cu unele noi, puțin poluante.
Continuă și Programul Rabla Plus, prin care finanțăm achiziția de mașini electrice și hibrid, cu o sumă totală de 93 de milioane de lei. Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din Uniunea Europeană – aproximativ 10.000 de euro pentru mașini 100% electrice.
Stimulăm astfel tranziția către eco-mobilitate și construim în România o adevărată piață a vehiculelor ecologice.

#238
XZY

XZY

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,527
  • Înscris: 02.09.2007
Au scos obligativitatea ITP.

#239
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006

View PostXZY, on 30 martie 2019 - 19:16, said:

Au scos obligativitatea ITP.
multumesc domnule sef la programul rabla...o sa te cred pe cuvant

#240
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006
revin cu precizari :)

am fost la Dacia si am comandat o masina. bineinteles ca pretul nu e 6990 euro...ci "de la"...pentru ca "covorase si pachet legislativ".
o domnita tare draguta(doar asa de fatada ca din ce am observat toti zici ca ne fac cel mai mare favor din viata lor ca ne vand o masina) ma anunta din prima, atunci cand am intrebat timid "nu se poate scoate pachetul legislativ ca eu il am?", ca se putea uneori dar acum nu deoarece cica programul nu are "buton" sa scoata pachetul. deci e optional obligatoriu. 100 euro. sa fie bine.
n-a avut efect amenintarea mea cu anpc-ul...a lasat-o rece si a trecut la acte fara sa isi dea macar ochii peste cap...asa de efect, sa ma impresioneze macar.

joi, aceeasi dragutza ma suna...20 de secunde maxim si ceva de genul:
-buna...sunt de la dacia
-buna
-ati facut o reclamatie la vocea clientului si a ajuns si la noi...va scot si covorasele sau doar pachetul legislativ?
- si covorasele va rog....
- bine, o zi placuta

jur ca nu am omis mai mult de 4-5 cuvinte :) deci se poate si cu o simple reclamatie la vocea clientului dacia. probabil sesizarea a avut efect si pentru ca in final am scris si de ANPC si ca legea interzice conditionarea vanzarii unui produs de cumpararea altui produs. sau probabil li s-a facut mila de mine ca au vazut ca n-am bani...

si eu care speram sa ma sune sa-mi spuna ca pot sa ma duc cu masina la remat si sa o radiez. apropo...la programul asta daca tot duci masina la centru de colectare primesti si bani pe fierul aferent?nu de alta dar cu banii care i-as lua mi-as cumpara si eu niste covorase adevarate nu "originalele dacia"....




in alta ordine de idei, de ce trebuie 2 fiscale? ca nu iau credit de la dacia dar a trebuit sa las unul la ei. adica primaria mi-a dat doar un fiscal si la dacia, aceeasi doamna dragutza mi-a spus ca mai trebuia unul original. i-am spus ca am o imprimanta performanta la lucru si ii fac o copie color de nici interpolu nu va cunoaste diferenta intre copie si original. a urmat ceva ca in stan si bran intre doamna dragutza si inca o colega de birou, acestea doua contrandu-se pe faptul ca trebuie doua fiscale originale cu acelasi numar sau cu numar diferit, dar originale sa fie. din toata sarada n-am inteles decat ca trebuia doua fiscale ORIGINALE. m-a si enervat proasta aialalta ca cica nu exista imprimanta asa smechera sa faca exact ca originalul. ma enerveaza disperatii astia care cred ca detin adevarul absolut desi habar n-au despre ce vorbesc iar eu am experimentat acel lucru. in fine...m-am abtinut sa-i spun vreo doua, cand n-ai cu cine...n-ai cu cine.
deci, am lasat un fiscal original la dacia si ma duc sa mai iau unul ca mi-ar trebui la radiere. sau asa am inteles.
ma intreb ca prostu...ce dracu ii intereseaza pe aia de la DRPCIV daca eu am sau nu datorii la primarie atunci cand scot o masina din circulatie? pot sa o radiez si sa o tin in curte si sa platesc impozit pe ea in continuare. nu inteleg....

#241
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,280
  • Înscris: 16.08.2016
Bine ai venit în România, eu am întrebat la 2 birouri de acte auto ce acte am nevoie pentru o vânzare-cumpărare auto și am primit 2 răspunsuri diferite :)
Asta cu actele la stat e sa aibă și gura bugetarilor ce sa mănânce :)

#242
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
banuiesc ca rabla pe care o casezi e tot a ta.
la radiere ai nevoie de un singur fiscal care se pune in dosarul ptr rabla 2019 pe care il lasi la dealer.

uite aici toti pasii ptr casare rabla si cumparare rabla noua: http://www.auto-iasi...rabla-in-5-pasi

#243
biker17

biker17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 15.09.2006
Parca pe 5 aprilie trebuia sa inceapa. Oh, wait, e vorba de declaratia unui ministru roman...

#244
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006
yep..inca asteptam.

ps: revin cu o precizare in cazul in care nu vreti covorase si pachet legislativ la 100 euro de la Dacia. inainte de a face bonul de comanda insistati sa le scoata. dupa ce a fost facut bonul de comanda se mai pot scoate(indiferent cat mint reprezentantii) dar trebuie sa dati o declaratie scrisa de mana prin care sunteti de acord sa transferati aconto si ii rugati sa scoata cele doua "optionale" pe motiv ca nu le doriti. transferul am inteles ca e simbolic...nu se intampla nimic important dar dacia are nevoie de accept ca sa scoata banii de pe bonul de comanda care continea optionalele si sa-i transfere pe alt bon(DAR ACEEASI MASINA) fara optionale. eu n-am mai primit un nou bon de comanda dar nici n-am stat sa intreb daca primesc.

#245
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006

View Postrex, on 09 aprilie 2019 - 16:06, said:

banuiesc ca rabla pe care o casezi e tot a ta.
la radiere ai nevoie de un singur fiscal care se pune in dosarul ptr rabla 2019 pe care il lasi la dealer.
de la dealer mi-a spus 2...am uitat, pe ala de la primarie nu l-a interesat asa ca am lasat unul la dealer sa se spele pe cap cu el si joi m-am dus la primarie de unde mi-au eliberat inca unul, cu acelasi numar de inregistrare ca primul. nu stiu ce fac astia de la dealer cu el, dar mie imi trebuie unul la radiere.

in alta ordine de idei, am scos bancheta spate de pe masina, o sa scot si scaunul fata dreapta si cand o las o sa scot si scaunul soferului...oare o sa comenteze astia de la centru colectare ceva? ideea e ca masina e functionala, are toate cele ca sa mearga pe strada, chiar o s-o duc pe roti acolo...doar ca e cam goala :) in interior

#246
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Intrebare pentru un prieten
Intentioneaza sa achizitioneze un auto nou, a fost la un dealer, a cumparat un tichet, a dat avans 5% pentru o masina noua, care se va livra in luna Iunie 2019 mai catre sfarsit.
Coloc peste pupaza, a primit un contract de munca in strainatate unde trebuie sa fie pe 27 mai. Intentioneaza sa renunte la contractul cu acel dealer, care sustine ca ii da avansul inapoi, dar ca va pierde tichetul rabla, acesta fiind introdus in sistem pe seria de caroserie comandata.
A gasit un alt dealer, alta marca, care are masina pe stoc.
Intrebare, poate face cumva ca tichetul obtinut pentru seria de caroserie pentru care a renuntat, sa il transfere la noul dealer, atata timp cat caroseria initiala nici nu era produsa?

Oricum, daca zilele viitoare primul dealer ii da avansul inapoi(i-a garantat ca face asta intrucat masina nu a intrat in productie), , e hotarat sa ia masina de pe stoc de la celalat dealer, pe numele sotiei, ca sa poata utiliza alt cupon si sa renunte la cei 1500 lei dati pe primul tichet. Dar ar fi si bine daca ar reusi sa transfere tichetul la noul dealer.

#247
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006
si de ce nu face procura sa trimita pe altcineva gen sotie , copil, unchi, matusa, prieten, etc...sa ia masina cand e gata?

#248
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
pentru ca pleaca cu familia.
si pentru ca i ar trebui masina.
si pentru ca, la serviciul la care pleaca, 6 luni nu va putea veni in Romania.

#249
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006
mishto...ce servici a primit de pleaca cu familia ca vreau si eu?
pana acum ce masina avea? nu poate "pleca" cu avionu/tren/autocar si sa-i duci tu masina cand vine?
sunt multe posibilitati, banuiesc ca le-a cantarit pe toate.

ideea e ca voucherele nu mai sunt o bucata de hartie. acum sunt doar niste biti intr-un calculator. iar voucherul e legat de masina pe care o cumperi. teoretic, daca renunta la masina se duce dracu si voucherul. putea sa renunte la masina inainte de a introduce voucherul in sistem si nu mai era o problema.
sau mai buna varianta cu sotia...ce are de pierdut? in loc sa ia 6500 lei mai ia doar 3500. dar tot sunt bani si astia

#250
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
ceva in domeniu medical si el si sotia.

Daca e ceva electronic, ce ar fi asa de greu de schimbat o serie de caroserie in sistem?

L=a purtat si dealerul cu vorba, ca va cauta masina pe stoc, sau care iese din fabricatie in doua saptamani si nu s-au aliniat astrele.

Edited by MembruAnonim, 01 May 2019 - 00:35.


#251
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006
teoretic eu as vedea o varianta...depinde de noul dealer si de legile in vigoare.
daca renunti la primul dealer, iti iei actele inapoi. printre acte ai si certificatul de distrugere cu mentiunea "pt rabla 2019". banuiesc ca e destul sa demonstrezi ca ai avut o rabla si ai casat-o pentru rabla.
desi aici e un skepsis...la dealer mai intai iti baga datele in sistem abia apoi te trimite la distrugerea rablei.

#252
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai rabla nu a avut-o el, a cumparat-o. Si probabil ca a facut asa cum ai zis tu.
Problema ar fi in sistemul mare al Ministerului Mediului. Nu inteleg de ce aici nu se poate face transferul. A dat mail la ministerul mediului inca de acum vreo 2 saptamani si nu a primit nici un semn.
Mai vede el zilele acestea si se hotaraste.
Daca mai are cineva vreo informatie mai concreta.......

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate