Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Telefoanele Samsung si problemele lor, mai mult sau mai putin reale!

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Paranoir... sa nu-ti iei. Nu sunt bune. Niste gioarse.

#38
Paranoir

Paranoir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,877
  • Înscris: 01.05.2008
@Serginho74: am. Si am avut. In afara de cateva exceptii, am avut doar samsung.
Si am vazut calitatea oferita.
Nu gioarse, dar nicidecum nu e justificat pretul prin calitate.

#39
aviatorul49

aviatorul49

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.03.2014
salutare am avut probleme cu un GALAXI GRANDE DUOS pur si simplu a decedat ,s-a incins bateria dintrodata si a fost gata .bateria pusa in alt telefon de acelasi tip functioneaza fff bine,problema este ca am totul in acel telefon nr telefon 1500 si poze destule ce pot face in acest sens?

#40
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

View Postaviatorul49, on 24 ianuarie 2018 - 16:47, said:

salutare am avut probleme cu un GALAXI GRANDE DUOS pur si simplu a decedat ,s-a incins bateria dintrodata si a fost gata .bateria pusa in alt telefon de acelasi tip functioneaza fff bine,problema este ca am totul in acel telefon nr telefon 1500 si poze destule ce pot face in acest sens?
Îl duci în service și te rogi. Dacă nu la recuperări de date.

#41
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

View PostParanoir, on 24 ianuarie 2018 - 16:18, said:


...dar nicidecum nu e justificat pretul prin calitate.
Pentru tine.
Ti se pare mai justificat un iphone X care costa dublu decat un S8?

#42
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,513
  • Înscris: 06.01.2012
Nici unul nu e justificat la pret, ajunge.

#43
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006

View PostParanoir, on 24 ianuarie 2018 - 16:18, said:

am. Si am avut. In afara de cateva exceptii, am avut doar samsung.
nicidecum nu e justificat pretul prin calitate.
Sa inteleg ca le primesti cadou si nu ai de ales? Sau cum poti sa ai ceva care nu e justificat?

Edited by Kroghy, 24 January 2018 - 20:31.


#44
Paranoir

Paranoir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,877
  • Înscris: 01.05.2008
Am mai scris, kroghy, dar tie iti e greu sa intelegi.
Imi plac telefoanele samsung cel mai mult, dar, din pacate, nu sunt asa fiabile.

#45
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
Pai calitatea e cel mai mare avantaj al telefoanelor Samsung. Apoi vine sistemul de operare si browser.
La specificatii sunt sub chinezarii. Eu pentru calitate hard si soft le cumpar dar tu ai spus ca pretul nu se justifica prin calitate. Si atunci de-ti mai plac telefoanele Samsung?

Edited by Kroghy, 24 January 2018 - 21:38.


#46
Paranoir

Paranoir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,877
  • Înscris: 01.05.2008
Imi place designul si cum functioneaza, in principiu.
Problema e ca dupa un timp apar si probleme (se mai strica ecran, placa de baza, etc, mai apare un update software cate strica cate ceva).
Nu neg, poate or avea toate marcile de telefoane probleme din astea, dar experienta mea e cu samsung si apple.
La device-urile apple nu am avut probleme, la samsung da.

#47
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,725
  • Înscris: 06.08.2004
Am avut Galaxy S4, Note4
Problemele mele cu Samsung au fost:
1. Updateuri software lente sau deloc
2. Plastic care scartaie si se cojeste (imitatie de "aluminiu")
3. Bloatware: skin-ul de Android se misca greu, sacada. E si vina Android-ului aici dar parca telefoanele Samsung erau mai pline de chestii care mai mult incurcau sistemul.
Chestia asta cu sacadatul sistemului, agatatul la scroll, crash-uri, iti lasa asa o impresie de "neterminat" fata de Apple. Nu pricep de ce e asa de greu de rezolvat.

Nu stiu daca au mai imbunatatit treburile astea intre timp.
Tot timpul am avut senzatia ca nu calitatea e punctul lor forte. Poate diversitatea ofertei si pretul, fata de Apple. Intre timp a aparut concurenta mai mult pe piata si cred ca si Samsung a trebuit sa imbunatateasca jocul.

Edited by Cris007, 25 January 2018 - 09:17.


#48
lawrence74

lawrence74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,952
  • Înscris: 10.07.2014
Din ce am citit pe acest topic vad ca va refereti la modelele mai vechi de Samsung.De acord cu voi,dar ati incercat modele mai noi.Cele la nivelul lui 2017 in special S8,S8+,Note8.Nu se compara cu experientele anterioare.Nu tin partea lui Samsung,nu-mi doresc polemica insa trebuie sa spunem si adevarul.Am folosit doar gama Note(2,3,4,8) si se vad clar diferentele de la o editie la alta.E loc de si mai bine,insa pararea mea e ca daca Samsung nu renunta la placa de baza cu chipset Snapdragon,o sa aiba mereu probleme asa cum se cunoaste pe modelele vechi(lag,temperatura ridicata in exploatare,baterii cu probleme..)Pe chipsetul lor cu Exynos nu prea au fost probleme si altfel ruleaza un telefon,mai smooth.Pe langa asta,voi ca utilizatori de android stergeti cache.ul o data pe saptamana,dezactivati din bootloare,din servicii,din animatii,o resetare totala anual sau cand se face upgrade la sistemul de operare,etc.?Androidul iti ofera o astfel de posibilitate de personalizare,hardware exista dar si utilizatorul trebuie sa vrea sa faca ceva in aceasta directie.Nu-l poti scoate din cutie si sa ruleze asa ani de zile.Haideti sa vedem pe unde sunt probleme si poate reusim sa le indreptam.Oriunde exista o explicatie si o rezolvare.Jucati-va cu un S8 sau Note8 si apoi sa va expuneti o parere.Perioada de pionierat mai putin conteaza acum.Ce e trecut,trecut ramane sa vedem viitorul ce ne ofera.De acord?

#49
bluke424

bluke424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 30.06.2011
procesele sunt pentru practicile fără bună credință, nu contează că au afectat doar 1% din telefoane fabricate. nu contează că pe acest topic 2 oameni n-au avut probleme cu terminalele lor, mai ales cănd unul din ei folosește telefoanele cel mult un an și apoi le ține în sertar în stand by.

aici evident că telefoanele mai vechi intră în aceste procese dacă se poate dovedi că Samsung a făcut intenționat rabat de calitate pentru a favoriza vânzarea următoarelor generații (citiți despre planned obsolescence/uzură planificată).

Quote

In these cases of planned obsolescence, there is an information asymmetry between the producerwho knows how long the product was designed to lastand the consumer, who does not.
pur și simplu, prin faptul că Samsung nu spune clar negru pe alb că telefonul X nu mai merge în aceiași parametri de la Y update pentru că vai domne, o mașină prinde suta de km/h în 5 secunde dacă e goală, dar dacă îi adaugi o greutate de 100 kg nu se mai incadrează (analogia unui user de pe aici). păi cum producătorii de mașini îți specifică asta în cartea tehnică a mașinii, așa și Samsung este obligat să specifice în momentul în care faci update: acest update aduce funcții noi care îți vor face terminalul să funcționeze mai lent și să țină bateria mai puțin. face Samsung așa ceva? nu, îți bagă pe gât un text default care spune că aduce îmbunătățiri de performanță, bug fix-uri șamd. inducerea în eroare a cumpărătorului este planned obsolescence. punct.

S8 și Note 8 nu au nici măcar 12 luni de când au apărut pe piață, poate au reparat problemele din trecut, poate nu, dar nu sunt nici ele lipsite de probleme: Note 8 nu mai pornește dacă se stinge cu bateria la 0%, S8 avea ecrane roz sau cu pete pe la început și se zgârie mult prea ușor, Note 7 exploda, S7 edge se alege cu o dungă roz pe ecran sau se face tot ecranul verde după o perioadă, S6 edge la fel, la S5 se decojește vopseaua mult prea repede și lista se duce la infinit.

la naiba, până și sticla curbată este planned obsolescence deoarece se sparge prea ușor. carcasele capsulate care nu oferă acces la baterii la fel. se gândește vreun producător să facă telefoane care chiar țin 3-4 ani fără nicio problemă? nu. dacă apare o problemă nouă la un telefon și intru pe Google, dau căutare și găsesc mii sau zeci/sute de mii de rezultate pentru exact aceeași problemă (ex. S8 cu ecran roz sau cu carcasă zgâriată prematur), în niciun caz nu se poate numi caz izolat.

desigur, nu afectează toate terminalele fabricate, dar nici nu trebuie. acum așteptăm să vedem ce vor reuși să dovedească autoritățile.

înainte să aruncați cu roșii stricate, nu blamez Samsung în necunoștință de cauză, ultimele mele 3 telefoane au fost de la ei, chiar și actualul telefon (S7) și nu are probleme, momentan. am avut probleme cu A5 2016 (modulul de încărcare), la J5 2016 mi s-a zgâriat ecranul culmea, fix de la husa originală Samsung Flip Cover. asta s-a întâmplat în mai puțin de 6 luni de la achiziția lor. am avut telefoane și de la concurență, sunt și alți producători pe care i-aș vrea altoiți (Samsung e prințesă pe lângă LG, de exemplu). până la urmă, awareness-ul este un lucru bun pentru noi, cumpărătorii. așă producătorii îmbunătățesc calitatea produselor. dacă Note 7 nu exploda și nu erau atâtea procese împotriva lor, credeți că mai luau măsuri pentru baterii mai fiabile? fix după Note 7, s-au lăudat că bateriile de la S8 trec prin mai multe faze de testare și sunt mai fiabile (rețin 95% din capacitate într-un an, dacă nu mă înșel, versus toate telefoanele pe care le-au fabricat până atunci care pierdeau peste 20% din capacitate în aceeași perioadă de timp). exemplele pot continua.

Edited by bluke424, 25 January 2018 - 16:48.


#50
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,725
  • Înscris: 06.08.2004
Si Apple face acelasi lucru, vezi scandalul cu bateriile.

Asta e, oricum lumea schimba telefonul periodic. Cei care nu vor, nici nu fac update-uri, folosesc telefonul strict sa dea telefon, fara pretentii.

#51
farausername

farausername

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,661
  • Înscris: 04.01.2017
Eu nu fac update-uri si folosesc telefonul pentru ce stie si ce poate, pentru apeluri foarte rar chiar. Spre exemplu asta de pe care scriu are 3 ani de la ultimul update, ma streseaza zilnic sa ii fac si nu vreau, merge impecabil, la fel ca in prima zi. La S8 am facut update cand l-am scos din cutie si atat, altceva nu mai vede in urmatorii doi ani, e enervant ca imi arata in coltul pictogramelor nr.1 incat am fost nevoit sa le sterg de pe ecran de stresante ce erau. La S4 am facut 2 update-uri in 4 ani, cate unul la 2 ani, si ala merge perfect.
Habar n-am de termenii root, csc, cutom rom, cum se fac sau la ce folosesc, am piedut ceva?
Cu siguranta nu am pierdut timp facandu-le ;)!

Edited by farausername, 27 January 2018 - 14:12.


#52
Paranoir

Paranoir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,877
  • Înscris: 01.05.2008
@farausername: nu inteleg de ce te incapatanezi sa nu ii faci update.
Am o cunostinta care avea un LG G3 si mereu se plangea ca bateria e catastrofala.
M-am uitat la telefon, nu fusese niciodata updatat in cei cativa ani de cand il avea. I-am facut toate update-urile disponibile si s-au rezolvat mai multe probleme, printre care si autonomia scazuta a bateriei.

Edited by Paranoir, 27 January 2018 - 15:25.


#53
farausername

farausername

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,661
  • Înscris: 04.01.2017
Pai nu ma incapatanez ci ma informez. La fiecare update citeam ce aduce suplimentar , și la BlackBerry chiar scria, nu cum face google cu update securitate și alte doua propoziții generale. După ce citeam, decideam, îmi trebuie sau nu, și rezultatul a fost nu, ultimul update avea vreo 1.5Gb din care 1Gb era destinat certificării NIAP specifica SUA, cum nu locuiesc acolo,  logic , nu l-am făcut. De regula la 2-3 săptămâni de la apariția update-ului ies la iveala și bug-urile , semnal ,baterie, Bluetooth cu funcționare mai proasta. Și iarăși, de regula vine câte un fix de câțiva mega , am pățit asta , am așteptat o luna sa vina fix-ul ca pâlpâie ecranul.... asta a fost când m-a luat valul cu update update,  de atunci mai întâi ma documentez și apoi mai vedem.
Legat de bateria din exemplul tău,  trebuia schimbata cu totul, după câțiva ani și multe sute de incarcari nu vad ce îmbunătățire a autonomiei ii putea aduce un update.
Repet, pentru unii poate e ok sa stea zilnic în febra update-urilor, eu am experimentat altceva și nu am suferit de nimic...dimpotriva am câștigat timp !
Vom vedea peste doi ani, dacă țin 8-ul cum va fi cu softul din 2017 😲😎

#54
Paranoir

Paranoir

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,877
  • Înscris: 01.05.2008
Si vrei sa spui ca fix versiunea pe care o ai tu s-a nimerit sa fie singura perfecta sau cea mai buna, nu?


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate