![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Emigrare in Germania cu ajutorul unei multinationale

Posted 22 January 2018 - 14:02

1. Anul acesta termin o facultate de limbi straine si pana acuma am lucrat 1 an casier intr-o benzinarie. 2. Buna ziua, am 24 de ani si am ajuns la aceasi concluzie la care ajung si alti tineri de varsta mea anume ca in Romania nu pot sa fac nimic si nu exista viitor. De asta nu e viitor în România. Nu faci ceva bun pentru tine, nu investești în tine. Faci o facultate momentan inutilă - (profesor sau traducător) și te miri că nu ai viitor. Cursuri nimic ioc. Și eu am lucrat acum 23 de ani așa ceva dar pentru un an să fac ceva bănuți să nu stau pe spatele alor mei în facultate. Am făcut după aia facultate pe banii mei. Nu consider ca facultatea mea este inutila, datorita acestei facultati am reusti sa invat limba germana de la 0 si sa ajung nivel conversational, un lucru care ma poate avantaja in multe companii. |
Posted 22 January 2018 - 14:02

deja s-a facut un trend de ceva ani
nu ai facultate mori de foame eu as spune invers,cu facultatea mori de foame |
Posted 22 January 2018 - 14:03

Posted 22 January 2018 - 14:07

mai multe persoane mi-au spus ca ar trebui sa ma angajez la aceste firme chiar si pe un post de operator la banda Daca asta e ceea ce vrei, cuvantul "multinationala" nu conteaza. Vei fi un simplu muncitor. Germana o sa-ti trebuiasca rar, doar sa-ti intelegi payroll-ul. Multinationala = job "cu guler alb", de birou, calculator toata ziua, excel, programe ERP etc. Cred c-am mai auzit eroarea asta de n ori: "cunosc (un pic) limba germana / franceza etc., ma duc in...Germania, Franta etc." Daca vrei sa valorifici limba straina, atunci fix in tara vorbitoare NU trebuie sa te duci, nu-ti dai seama ca e plin de nativi?? Ca fapt divers, e plin de joburi pe romana in UK. Oriunde mergi, incearca sa ai o suma cu care sa poti sta 10-12 luni acolo. Daca in timpul asta nu gasesti, revii acasa. Mancarea nu e nicaieri scumpa in Europa. O sa-ti trebuiasca bani pentru o camera in chirie, cartela prepaid, abonament transport, cheltuieli comune in casa. Atat. Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:18. |
Posted 22 January 2018 - 14:08

Faci o facultate momentan inutilă - (profesor sau traducător) și te miri că nu ai viitor. |
Posted 22 January 2018 - 14:09

Spre ce domenii ar fi indicat sa ma orientez?
B1/ B2 e nivelul conversational, cu A2 esti inca incepator. Fara o meserie ceruta, cam greu in Germania (si de fapt peste tot in lume). My two cents... |
Posted 22 January 2018 - 14:10

Se intampla des sa fie luati in strainate cei care cunosc limbi straine de catre companii? Sunt luati si operatorii sau doar inginerii, electricienii, cn-cisti si alte posturi mai inalte? Anul acesta termin o facultate de limbi straine si pana acuma am lucrat 1 an casier intr-o benzinarie. Imi doresc sa stiu daca asa ceva este posibil sau au vorbit aiurea persoanele de la care am auzit informatia. |
Posted 22 January 2018 - 14:23

[...]engleza pt medici, engleza pt ingineri, germana pt asistente, germana pentru nu-stiu-ce etc. [...] Imparteala asta e creata artificial, ca fiecare din categoriile de mai sus sa creada ca ar avea nevoie de...o alta engleza. Cand cineva vine sa invete, nu stie nimic. Cand cineva stie ceva engleza, nu mai are nevoie de curs / profesor, multe cuvinte specifice fiecarei indeletniciri de mai sus sunt destul de simplu de prins / invatat. In ambele cazuri imparteala e o frectie, doar sa para ca i se adreseaza fix aluia vizat, sa-si vada indeletnicirea in numele cursului. Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:39. |
Posted 22 January 2018 - 14:37

Ca să sintetizăm: pentru a lucra în altă ţară şi a avea un salariu decent, trebuie să fii calificat în ceva care se caută pe acolo, să ştii bine limba şi să-ţi cauţi singur un loc de muncă acolo.
|
Posted 22 January 2018 - 14:39

Ganditi-va ca nemtii vor sa angajeze refugiati, dar nu au pe cine ca nu vorbesc germana. Si nu cer multe, doar sa vorbesti germana si sa fii dornic sa inveti. Joburi sunt destule, dar prost platite pentru Germania, in conditiile in care vrei sa stai singur, sa mai pui ceva banuti deoparte etc.
Daca pleci de la zero, e nasol in conditiile astea. De exemplu, iti trebuie masina sa vii in Romania. Reparatii, TÜV, impozit, asigurare, amenzi, sunt costuri destul de mari. |
|
Posted 22 January 2018 - 14:41

Nu consider ca facultatea mea este inutila, datorita acestei facultati am reusti sa invat limba germana de la 0 si sa ajung nivel conversational, un lucru care ma poate avantaja in multe companii. Ai făcut facultatea de învățat germana ? Fără facultăți din ăștea deștepte de învățat limbi, mă descurc să întreb de gară, să cer o cafea, să zic mulțumesc și la revedere. Și am învățat singur de la pro sieben ăia. Am economisit deci 4 ani. Das ist schon meine freund. Ca să nu mă înțelegi greșit, nu te critic. Încerc să își explic că nu e mare zbrânză că știi germană. Te ajută ce-i drept. Du-te în Germania și caută de lucru. Lasă prostiile, cu început aici că îți trece tinerețea. Caută posturi, zbate-te. O să incepi de jos. Ai avantajul limbii și atât. |

Joburi (si) cu limba romana in Germania:
https://de.indeed.co...anian&sort=date La fel in UK: https://www.indeed.c...anian&sort=date Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:42. |
Posted 22 January 2018 - 14:42

Posted 22 January 2018 - 14:42

De exemplu, iti trebuie masina sa vii in Romania. Reparatii, TÜV, impozit, asigurare, amenzi, sunt costuri destul de mari. De ce e musai masina? Avion ieftin ce are? Masina e o cheltuiala majora si NU merita, mai ales pana te "asezi" acolo unde ai ajuns. Cel mai bine e ca dupa gasirea jobului sa cauti locuinta aproape. Iar magazine...un Lidl/Aldi e peste tot, cred. Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:44. |
|
Posted 22 January 2018 - 14:46

Are, bre, ca daca stai in Galati cine vine sa te ia din Bucuresti? Cum ajungi la un aeroport low cost? Ca la Lufthansa te costa biletul de te rupe.
Edited by Bursul, 22 January 2018 - 14:46. |
Posted 22 January 2018 - 14:52

daca o sa fi operator de banda o sa ramai operator de banda. Ce interesez are un sef sa te promoveze in Germania ca si operator de banda, cu ce sari tu in ochiul directorului?
In general mai rar promovezi dintr-o tara in alta, asta doar daca ceri tu mutarea si asta trebuie acceptata. Eu stiu multi care din Petrom Romania au plecat la OMV Austria, posturi in general inferioare dar cu salarii maricele. In rest invata germana bine si pleci acolo la cautat job. |
Posted 22 January 2018 - 14:52

De ce e musai masina? Avion ieftin ce are? Masina e o cheltuiala majora si NU merita, mai ales pana te "asezi" acolo unde ai ajuns. Cel mai bine e ca dupa gasirea jobului sa cauti locuinta aproape. Iar magazine...un Lidl/Aldi e peste tot, cred. Nici nu a ajuns omu în Germănica, în România nu avea nici bicicletă și vrei să-și cumpere avion ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users