Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Peste 1 miliard de anvelope arunc...

Recomandare pardoseala

Copii din parc si parintii

Cum comand medicamentul lenalidom...
 Instaleaza TBS-5580 in Linux

Recomandare supraveghere video

Merita sa cumpar masina cu daune?

Folosirea subconstientului (pt a-...
 Problema panou disjunctoare

Sfat achiziție sacou barba&#...

Alternativa la incalzirea cu gaz

Ai in casa un termometru cu Mercu...
 Card pentru plati facturi si cump...

Acte dupa casatorie

Pauza inclusa in program

Cum se calculeaza salariul minim ...

Emigrare in Germania cu ajutorul unei multinationale

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

matrixeroare

matrixeroare

New Member

• Grup: Junior Members

View Postexceswater, on 22 ianuarie 2018 - 13:57, said:

1.  Anul  acesta termin o facultate de limbi straine si pana acuma am lucrat 1 an casier intr-o benzinarie.

2.  Buna ziua, am 24 de ani si am ajuns la aceasi concluzie la care ajung si alti tineri de varsta mea anume ca in Romania nu pot sa fac nimic si nu exista viitor.

De asta nu e viitor în România. Nu faci ceva bun pentru tine, nu investești în tine. Faci o facultate momentan inutilă - (profesor sau traducător) și te miri că nu ai viitor.
Cursuri nimic ioc.
Și eu am lucrat acum 23 de ani așa ceva dar pentru un an să fac ceva bănuți să nu stau pe spatele alor mei în facultate.
Am făcut după aia facultate pe banii mei.

Nu consider ca facultatea mea este inutila, datorita acestei facultati am reusti sa invat limba germana de la 0 si sa ajung nivel conversational, un lucru care ma poate avantaja in multe companii.

ceanu1980

ceanu1980

Guru Member

• Grup: Senior Members
deja s-a facut un trend de ceva ani
nu ai facultate mori de foame
eu as spune invers,cu facultatea mori de foame

Karhu

Karhu

Heretic member

• Grup: Super Moderators

View Postmatrixeroare, on 22 ianuarie 2018 - 13:39, said:

si germana la nivel conversational de A2,
B1/ B2 e nivelul conversational, cu A2 esti inca incepator.
Fara o meserie ceruta, cam greu in Germania (si de fapt peste tot in lume).
My two cents...

cattavencu

cattavencu

Senior Member

mai multe persoane mi-au spus ca ar trebui sa ma angajez la aceste firme chiar si pe  un post de operator la banda

Daca asta e ceea ce vrei, cuvantul "multinationala" nu conteaza. Vei fi un simplu muncitor. Germana o sa-ti trebuiasca rar, doar sa-ti intelegi payroll-ul.

Multinationala = job "cu guler alb", de birou, calculator toata ziua, excel, programe ERP etc.

Cred c-am mai auzit eroarea asta de n ori: "cunosc (un pic) limba germana / franceza etc., ma duc in...Germania, Franta etc."

Daca vrei sa valorifici limba straina, atunci fix in tara vorbitoare NU trebuie sa te duci, nu-ti dai seama ca e plin de nativi??

Ca fapt divers, e plin de joburi pe romana in UK.

Oriunde mergi, incearca sa ai o suma cu care sa poti sta 10-12 luni acolo. Daca in timpul asta nu gasesti, revii acasa.
Mancarea nu e nicaieri scumpa in Europa. O sa-ti trebuiasca bani pentru o camera in chirie, cartela prepaid, abonament transport, cheltuieli comune in casa. Atat.

Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:18.

Karhu

Karhu

Heretic member

• Grup: Super Moderators

View Postexceswater, on 22 ianuarie 2018 - 13:57, said:

Faci o facultate momentan inutilă - (profesor sau traducător) și te miri că nu ai viitor.
S-ar putea manca o paine buna si de acolo, de exemplu cursuri specializate de limba pt cei ce vor sa plece pe filiera profesionala (ex. engleza pt medici, engleza pt ingineri, germana pt asistente, germana pentru nu-stiu-ce etc) dar la asa ceva nu se poate baga decat un profesor cu experienta, ajutat de cineva din domeniul respectiv.

Bursul

Bursul

alias Petrov

View Postmatrixeroare, on 22 ianuarie 2018 - 13:56, said:

Spre ce domenii ar fi indicat sa ma orientez?
Nu stiu. In IT e cel mai bine, dar ma gandesc ca e greu acum. De gasit nu e greu sa-ti gasesti job, ca se cauta oameni. Va fi greu sa iti gasesti un loc unde sa stai, sa-ti faci actele si sa-ti ajunga banii. Vor fi cheltuieli mari la inceput si numai cu banii din job nu o sa poti face fata usor.

View PostKarhu, on 22 ianuarie 2018 - 14:03, said:

B1/ B2 e nivelul conversational, cu A2 esti inca incepator.
Fara o meserie ceruta, cam greu in Germania (si de fapt peste tot in lume).
My two cents...
Mai in toate restaurantele gasesti in bucatarie cate un roman. In pizzerii e plin de romani. Dar cat poti sa castigi ca si pizzerist? Ori ai prieteni de incredere ca re sa te ajute la inceput, ori vii cu bani acasa sa te instalezi pana iti merge bine.

neur0

neur0

Guru Member

Se intampla des sa fie luati in strainate cei care cunosc limbi straine de catre companii? Sunt luati si operatorii sau doar inginerii, electricienii, cn-cisti si alte posturi mai inalte?

Anul  acesta termin o facultate de limbi straine si pana acuma am lucrat 1 an casier intr-o benzinarie.

Imi doresc sa stiu daca asa ceva este posibil sau au vorbit aiurea persoanele de la care am auzit informatia.
Te iau ăia şi te fac direct Führer!

cattavencu

cattavencu

Senior Member

View PostKarhu, on 22 ianuarie 2018 - 14:08, said:

[...]engleza pt medici, engleza pt ingineri, germana pt asistente, germana pentru nu-stiu-ce etc. [...]

Imparteala asta e creata artificial, ca fiecare din categoriile de mai sus sa creada ca ar avea nevoie de...o alta engleza.

Cand cineva vine sa invete, nu stie nimic.

Cand cineva stie ceva engleza, nu mai are nevoie de curs / profesor, multe cuvinte specifice fiecarei indeletniciri de mai sus sunt destul de simplu de prins / invatat.

In ambele cazuri imparteala e o frectie, doar sa para ca i se adreseaza fix aluia vizat, sa-si vada indeletnicirea in numele cursului.

Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:39.

neur0

neur0

Guru Member

Ca să sintetizăm: pentru a lucra în altă ţară şi a avea un salariu decent, trebuie să fii calificat în ceva care se caută pe acolo, să ştii bine limba şi să-ţi cauţi singur un loc de muncă acolo.

Bursul

Bursul

alias Petrov

Ganditi-va ca nemtii vor sa angajeze refugiati, dar nu au pe cine ca nu vorbesc germana. Si nu cer multe, doar sa vorbesti germana si sa fii dornic sa inveti. Joburi sunt destule, dar prost platite pentru Germania, in conditiile in care vrei sa stai singur, sa mai pui ceva banuti deoparte etc.
Daca pleci de la zero, e nasol in conditiile astea.
De exemplu, iti trebuie masina sa vii in Romania. Reparatii, TÜV, impozit, asigurare, amenzi, sunt costuri destul de mari.

waterman

waterman

Guru Member

View Postmatrixeroare, on 22 ianuarie 2018 - 14:02, said:

Nu consider ca facultatea mea este inutila, datorita acestei facultati am reusti sa invat limba germana de la 0 si sa ajung nivel conversational, un lucru care ma poate avantaja in multe companii.
Nu e inutila pentru că ai învățat germana ?
Ai făcut facultatea de învățat germana ?

Fără facultăți din ăștea deștepte de învățat limbi, mă descurc să întreb de gară, să cer o cafea, să zic mulțumesc și la revedere. Și am învățat singur de la pro sieben ăia.

Am economisit deci 4 ani.

Das ist schon meine freund.

Ca să nu mă înțelegi greșit, nu te critic. Încerc să își explic că nu e mare zbrânză că știi germană.
Te ajută ce-i drept.
Du-te în Germania și caută de lucru.
Lasă prostiile, cu început aici că îți trece tinerețea.

Caută posturi, zbate-te.
O să incepi de jos.
Ai avantajul limbii și atât.

neur0

neur0

Guru Member

View PostBursul, on 22 ianuarie 2018 - 14:39, said:

De exemplu, iti trebuie masina sa vii in Romania. Reparatii, TÜV, impozit, asigurare, amenzi, sunt costuri destul de mari.
Cu avionul ce are?

cattavencu

cattavencu

Senior Member

Joburi (si) cu limba romana in Germania:

https://de.indeed.co...anian&sort=date

La fel in UK:

https://www.indeed.c...anian&sort=date

Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:42.

neur0

neur0

Guru Member

View Postexceswater, on 22 ianuarie 2018 - 14:41, said:

Caută posturi, zbate-te.
O să incepi de jos.
Ai avantajul limbii și atât.
Nu e un avantaj. Sunt zeci de milioane de vorbitori nativi de germană. Care, foarte probabil, o vorbesc mai bine.

cattavencu

cattavencu

Senior Member

View PostBursul, on 22 ianuarie 2018 - 14:39, said:

De ce e musai masina? Avion ieftin ce are?

Masina e o cheltuiala majora si NU merita, mai ales pana te "asezi" acolo unde ai ajuns. Cel mai bine e ca dupa gasirea jobului sa cauti locuinta aproape. Iar magazine...un Lidl/Aldi e peste tot, cred.

Edited by cattavencu, 22 January 2018 - 14:44.

Bursul

Bursul

alias Petrov

Are, bre, ca daca stai in Galati cine vine sa te ia din Bucuresti? Cum ajungi la un aeroport low cost? Ca la Lufthansa te costa biletul de te rupe.

Edited by Bursul, 22 January 2018 - 14:46.

business11

business11

Info Austria

daca o sa fi operator de banda o sa ramai operator de banda. Ce interesez are un sef sa te promoveze in Germania ca si operator de banda, cu ce sari tu in ochiul directorului?

In general mai rar promovezi dintr-o tara in alta, asta doar daca ceri tu mutarea si asta trebuie acceptata. Eu stiu multi care din Petrom Romania au plecat la OMV Austria, posturi in general inferioare dar cu salarii maricele.

In rest invata germana bine si pleci acolo la cautat job.

waterman

waterman

Guru Member

View Postcattavencu, on 22 ianuarie 2018 - 14:42, said:

De ce e musai masina? Avion ieftin ce are?

Masina e o cheltuiala majora si NU merita, mai ales pana te "asezi" acolo unde ai ajuns. Cel mai bine e ca dupa gasirea jobului sa cauti locuinta aproape. Iar magazine...un Lidl/Aldi e peste tot, cred.
Pretențioși domne

Nici nu a ajuns omu în Germănica, în România nu avea nici bicicletă și vrei să-și cumpere avion ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate