Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

Ford Mondeo 2.0 TDCI - 2009

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#1
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,744
  • Înscris: 01.11.2005
"Masochist-ule"
Asa mi-a spus un bun prieten, mecanic de altfel, cand i-am spus ca dupa toata tragedia cu Ford-ul 1.8 TDCI (care nici acum nu am gasit timpul necesar sa ma ocup de el desi urmeaza curand ) vreau sa imi iau alt Ford Mondeo din 2009 cu motor de 2 litri.
Cum a inceput...intr-o zi cu o temperatura moderata cand eram cu kinderii pe afara si butonam telefonul sa vad ce masini se mai vand. Imi salvasem eu un filtru acolo ca nu ma interesa nici masini veterane dar nici ultimele aparitii.
Dupa ce am butonat oleaca hop, in josul paginii, apare "anunturi recomandate" si cand vad 17 000 nok ( aproximativ 1 700 de euro ). WTF ?

Intru repede pe anunt sa ma uit sa nu cumva sa fie "delebil", adica masina vanduta ca piese de schimb. Ma uit prin poze si vad ca motorul era pornit..deci nicidecum nu era vorba de piese de schimb, asa ca m-a facut curios si am citit mai departe. In anunt aparea ca masina a fost folosita zilnic si ca ambreiajul ar trebui schimbat in schimb avand chestii minore.

Iau legatura cu proprietarul si il intreb daca poate astepta 2 saptamani sa ma intorc si eu din concediu....mi-a  raspuns imediat "niet". Primul venit, primul servit.
Pfff, ce dracu sa fac ? Stiam ca trebuie sa o am, sa fie a mea. Era imposibil sa nu gasesc o solutie, dar cum naiba sa fac ?
Timpul trecea in defavoarea mea.
Stiti jocul ala "Risti si castigi"? Cred ca nici acolo nu as fi riscat atat de mult cum am facut-o aici. Asa ca l-am contactat pe proprietar si l-am intrebat: Daca iti trimit toti banii acum, in momentul asta, o pastrezi pentru mine, cand voi veni peste 2 saptamani sa o iau ? si raspunsul a venit imediat, afirmativ.
Bun, in nici 3 minute am transferat toti banii, cuiva. Cuiva care sta la peste 740 de km de mine si nu am auzit niciodata de el.

Asa ca ieri s-au facut doua saptamani de cand am transferat banii asa ca vineri seara am plecat la drum. Am luat un autobuz la ora 21:00 si am mers toata noaptea pana la 6:30 sambata dimineata ( ieri ca sa se inteleaga ). Apoi am luat pe la 7:30 un tren si pe la 9:30 am fost in gara orasului unde statea respectivul.

Asigurarea pe masina o facusem cu o zi inainte direct online asa ca ieri m-am putut apuca si de acte, tot online ( o chestie fantastica care iti permite sa vinzi/cumperi o masina fara batai de cap si fara sa treci pe la vre-un ghiseu ).
Asa ca in juma de ora de cand ne cunoscusem deja masina era oficial pe numele meu, inclusiv platitul transferului masinii de pe numele lui pe numele meu. Am printat si talonul temporar al masini pe numele meu urmand ca cel oficial sa imi vina prin posta...

Bun, asa ca am luat cheile si m-am urcat in masina. Am pornit motorul si imediat am simtit ca motorul tremura. Defapt tremura toata masina. L-am intrebat pe proprietar de ce face asa si mi-a zis ca cei de la service i-au spus ca este exact de la ambreiaj, ca ar trebui schimbat.
Ridic capota si totusi motorul parca nu tremura atat de tare precum tremura masina. Motorul mergea la 800-850 rpm si nu oscila deloc.
In fine, ma urc si plec.
Surpriza a fost ca a intrat in viteza foarte usor, fara nici un zgomot iar in pedala de ambreiaj nu se simtea nici o bataie iar ambreiajul cupla destul de jos, ceea ce ma duce cu gandul nu ar fi problema la ambreiaj ci mai degraba o problema de cuplare intre cutie si motor sau tamponul longitudinal cu probleme. De ce spun asta ? Pentru ca in mers nu se simte nici un tremurat, nici o bataie, nimic. Masina merge foarte bine.  Asta ar fi prima problema.

A doua problema observata de mine ar fi ca nu se ridica temperatura apei in bord. Afara fiind destul de frig, sub zero grade, tind sa cred ca problema ar fi de la termostat anume termostatul s-a blocat pe deschis.
In rest nici o problema majora, doar un pic de vopsea langa aripa spate ( se vede in una din pozele din anunt ).
Dupa ce am plecat de la fostul proprietar am oprit la prima statie de combustibil si am facut full-ul desi mai aveam 1/4 in rezervor. Si am bagat pentru aia 3/4 din rezervor vre-o 62 de litri de motorina...wow.
La final cand am ajuns acasa am facut poza la panoul de bord. Acul de la carburant indica nivelul ramas de la ultimul full si pana la parcurgerea km din bord.

Dupa ce termin cu motorul de 1.8 am sa ma apuc si de asta sa vad care e problema lui cu tremuratul si cu temeperatura la apa.
Voi veni cu noutati.

Attached Files


Edited by tehnics, 21 January 2018 - 11:58.


#2
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,323
  • Înscris: 05.03.2005
pentru tremurat, as da mai bine vina pe volanta. De cele mai multe ori atunci cand opresti motorul,volanta are si un zgomot specific de oprire un pic tremurata.

Edited by mccrya, 21 January 2018 - 12:03.


#3
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,049
  • Înscris: 19.01.2007
Daca se mai si "scutura" masina la oprirea motorului, un plus pentru volanta.
PS: Vrem poze!

Edited by pustiu_22, 21 January 2018 - 12:08.


#4
clausio

clausio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,018
  • Înscris: 09.05.2006
Cum dracu' sa arunci banii transfer pentru o masina care n-ai vazut-o si nu stii cum functioneaza...
Mecanicul tau e un bun psiholog...poti sa-i transmiti...

#5
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,135
  • Înscris: 08.12.2008
Da, și eu tot la volanta mă gândesc.
In altă ordine de idei, cred că soția tine la tine f mult daca ai transferat banii unui necunoscut, pentru o mașina care costă cât un scuter și totusi a acceptat. A mea cred că baga divorț :D


#6
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,744
  • Înscris: 01.11.2005

 mccrya, on 21 ianuarie 2018 - 11:59, said:

pentru tremurat, as da mai bine vina pe volanta. De cele mai multe ori atunci cand opresti motorul,volanta are si un zgomot specific de oprire un pic tremurata.
Mersi. O sa verific asta.

 clausio, on 21 ianuarie 2018 - 12:17, said:

Cum dracu' sa arunci banii transfer pentru o masina care n-ai vazut-o si nu stii cum functioneaza...
Mecanicul tau e un bun psiholog...poti sa-i transmiti...
Ideea cu bani de transfer nu e ceva nou in Norvegia. Multi colegi de-ai mei de munca mi-au spus ca si ei au procedat la fel in unele situatii.
Ideea este ca norvegienii nu sunt oameni care sa te fure. Punct. Daca era vre-un musli, indian, paki care vroia sa vanda masina clar nu avea incredere.
Plus ca era de ajuns sa dau un telefon la politie si il scutura de mai bine de 17 000 de coroane...cu dosar penal pentru inselaciune pentru ca aveam si mesajele corespondate cu el si transferul bancar era cu destinatie "cumparare masina cu numarul etc "....

 LauCalin, on 21 ianuarie 2018 - 12:25, said:

In altă ordine de idei, cred că soția tine la tine f mult daca ai transferat banii unui necunoscut, pentru o mașina care costă cât un scuter și totusi a acceptat. A mea cred că baga divorț Posted Image
Sotia a ramas un pic surprinsa, dar nu socata. Da, tine la mine si are incredere in ceea ce fac si niciodata nu mi-a zis NU cand am vrut sa fac ceva, chiar daca e nebunesc.
Oricum am zis ca masina e a ei, ca eu oricum tot cu troaca mea de VW ma dau pe sosea Posted Image...

Poza bag mai tarziu ca inca sunt in pijamale...ieri am plecat la 10 si un sfert si am ajuns la 22:50 acasa. Inca imi revin.

Masina am primit-o si cu un set de cauciucuri de vara cu jante de aluminiu.

Edited by tehnics, 21 January 2018 - 12:31.


#7
cjo

cjo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 509
  • Înscris: 25.05.2016
1700 euro masina din anunt? Super afacere. Sa o stapanesti sanatos!

Prin tarile nordice cam au problema cu rugina masinile....

Edited by cjo, 21 January 2018 - 13:36.


#8
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Schimbi la ea ce trebuie schimbat sa nu mai tremure, schimbi termostatul si o aduci in tara si o vinzi lejer cu 5000euro Posted Image
Nu imi imaginez cum le vand asa ieftine pe acolo cand au 2-3 probleme, unele chiar minore.

#9
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Foarte bun pretul. Eu unul nu m-as fi incumetat la un diesel la banii astia, prea multe chestii scumpe care pot cadea oricand, dar la un benzinar da, astea sunt mult mai simplu si ieftin de reparat.
Oricum la cat ai dat pe ea oricat de multi bani ar manca tot merita.

In principiu masinile de peste 200-250.000 km daca arata bine si functioneaza bine clar au fost intretinute si puse la punct. Daca ai fi luat-o la 100.000 km tu ai fi fost ala care ar fi bagat bani in ea, asa tu vei fi ala care foloseste fericit o masina in care altul a bagat bani.
Si eu cred ca volanta face figuri acolo, e cam scumpa, bate spre mia de euro, plus manopera cat o fi pe acolo. Da, daca ii dai km inapoi la 148.000 o vinzi in Romania lejer cu 5.000.

#10
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,744
  • Înscris: 01.11.2005
Salutare.
Multumesc pentru aprecieri si pentru critici deopotriva.
Astazi am ridicat capota si intr-adevar este de la volanta. Am observat si ca sunetul+tremuratul scade in intensitate daca apas pedala de ambreiaj. Ieri eram prea obosit sa observ toate lucrurile astea.
Acum e clar si pentru mine si stiu ce am de schimbat. Deocamdata nu ma grabesc pentru ca trebuie sa iau kit-ul din Ro. Pe net m-am interesat si ar fi cam 700 lei discul+coroana si cam 1100 lei volanta, de la Sachs. Aici intr-adevar pretul este 1000 de euro tot kitul, in Ro ajunge cam pe la jumate.

Preturile la unele masini SH sunt chilipiruri pe langa problemlele care le au. De aia multi prieteni de ai mei si-au cumparat masini de aici si le-au inmatriculat in Ro
Si ca sa dau un exemplu, eu am de vanzare o Laguna din 2005, 1.8 benzina, 160 000km cu distributie schimbata, ulei si filtre, fara probleme si fara zgarieturi sau rugina, cu set de cauciucuri la schimb...si nu reusesc sa o vand aici cu 2000 de euro. E prea mult Posted Image.

Am dus-o si am spalat-o putin si singura problema e o mica rugina in partea spate-dreapta....in rest mici zgarieturi fara nimic serios.
Lucrul care imi place cel mai mult si care il am si pe celalalt Ford, este parbrizul degivrat. Posted Image. Ca sa nu mai spun de portbagajul imens si destul de spatioasa in locurile din spate....

Unitatea media este cu CD, nu cu MP3 dar am eu una cu magazie de 6 CD-uri cu MP3 si am sa o schimb.

Attached Files


Edited by tehnics, 21 January 2018 - 18:04.


#11
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,135
  • Înscris: 08.12.2008
Ce înseamnă o calitate buna! Interiorul ăla arăta f bine pentru cei 320000 de km.
Volanul, îmbinările și luciul consolei centrale sunt inca in stare buna. Dar mai mult ca sigur e vorba de o mașina ingrijita.

#12
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,619
  • Înscris: 22.11.2007
Ca si fapt divers,Pentru aducerea in Romania nu se platesc taxe vamale la masinile de Norvegia?

Edited by bossake, 22 January 2018 - 07:19.


#13
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,744
  • Înscris: 01.11.2005

 bossake, on 22 ianuarie 2018 - 07:19, said:

Ca si fapt divers,Pentru aducerea in Romania nu se platesc taxe vamale la masinile de Norvegia?
Da, am impresia ca se plateste TVA-ul. Dar nu stiu daca valoarea TVA-ului este la pretul de cumparare sau la o valoare stabilita de RAR sau Fisc.

#14
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Bravo ! Ai facut o afacere f buna daca o vei repara tu ( cred ca asta vei si face ) . Pret f bun tinand cont ce scoruri au aia la masini , zic eu . Cum e cu impozitul la diesel ( in Suedia stiu ca e maricel ) ?

#15
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,744
  • Înscris: 01.11.2005

 Baxon, on 22 ianuarie 2018 - 11:38, said:

Bravo ! Ai facut o afacere f buna daca o vei repara tu ( cred ca asta vei si face ) . Pret f bun tinand cont ce scoruri au aia la masini , zic eu . Cum e cu impozitul la diesel ( in Suedia stiu ca e maricel ) ?
Mersi. Intr-adevar eu am sa ii schimb ambreiajul dar nu acum. Oricum o sa vin cu noutati dupa ce ma apuc de ea.

Incepand cu anul 2018 in Norvegia impozitul este comasat cu asigurarea. Pentru masina asta am platit 2820 NOK ( 293 Euro ) doar impozitul.

Edited by tehnics, 22 January 2018 - 13:10.


#16
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Si asigurarea cat o sa fie ?

#17
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,744
  • Înscris: 01.11.2005

 Baxon, on 22 ianuarie 2018 - 19:47, said:

Si asigurarea cat o sa fie ?
Depinde de anumiti factori: km, bonus, tip de asigurare, daca masina e condusa de persoane sub 23 de ani. Eu am platit cam 2400 nok ( cam 240 de euro ) pentru 5000km/an, asigurare standard. Pentru 12000km pe an, pentru celalat Ford m-a costat vre-o 470 de euro parca.

#18
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Asta cu 5000 km/an sau 12000 km , nu am inteles-o nicicum . Ca nu cred ca te contorizeaza la km deci dpmdv e clar ca alegi cea mai ieftina .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate