Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

traseu Bucuresti - Bicaz

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
Salutare.

Pentru vara acestui an vreau sa programez o vacanta in familie (2 adulti si 3 copii, 7 ani, 3.5 ani si 1 an) in Romania. Nu pot zbura cu avionul, deci variantele in ultimii ani au fost Bulgaria si Grecia, dar ne-am cam saturat de mare (mai ales ca stateam mai mult la piscina).

Drept urmare, pentru vara acestui an am dori sa ajungem in zona Bucovinei. Ma intereseaza in special zona Piatra Neamt (Bicaz, lacul Izvorul Muntelui, am trecut pe acolo mai demult si e superb) si zona Gura Humorului. As vrea sa vizitam manastirile importante din zona, dar si alte obiective.

Ideea de la care am pornit in organizarea calatoriei este aceea de a nu parcurge foarte multi kilometri dintr-o bucata, din cauza copiilor (a celui de 1 an, mai exact). Deci am incercat sa fac o organizare pe etape. Avem la dispozitie cam 9 nopti de cazare, cu plecare din Bucuresti. Nu vreau sa stam 9 nopti in acelasi loc, e plictisitor, mai ales cu copiii, de aceea incerc sa rup cele 9 nopti in vreo 3 parti.

Initial m-am gandit la un traseu de genul asta:

1. Bucuresti - Sibiu, cu 2 nopti de cazare in Sibiu. Am ales Sibiul in principal pentru ca as vrea sa trec pe la Cheile Bicazului din Ardeal in Moldova si pentru ca n-am fost niciodata in Sibiu. Plus ca daca merg direct Bucuresti - Piatra, nu prea as avea unde sa fac o escala de 1-2 nopti pe drum). O varianta ar fi cu Sighisoara in loc de Sibiu, prin Brasov.
2. Sibiu/Sighisoara - Sovata/Praid, cu 2-3 nopti de cazare in Sovata.
3. Sovata - Bicaz, cu 3-4 nopti de cazare in Bicaz.

Probleme: din Bicaz ajung greu in nord, la Putna de exemplu, e prea departe pentru dus-intors intr-o zi cu 3 copii, deci s-ar cere o cazare in plus de vreo 2 nopti in zona Gura Humorului. De asemenea, sa merg de la Sibiu la Bicaz dintr-o bucata e iarasi prea mult, ~300km in vreo 7 ore, de asta am adaugat Sovata in traseu, altceva nu prea vad cu ce as inlocui Sovata (aici astept pareri).
Mai e si drumul de intoarcere, care ar fi, la fel, cam prea lung de la Humor la Bucuresti, dar asta as rezolva-o cu o noapte dormita la un prieten din Bacau, insa ar insemna sa reduc la 8 numarul noptilor de vacanta efectiva. Sau as putea sa merg intai in Gura Humorului 2-3 nopti si apoi la Bicaz, si de la Bicaz la Bucuresti as putea veni dintr-o bucata.

Sunt un pic in dilema, asa ca cer un sfat de la cei care au mai parcurs un traseu asemanator. Nu vrea sa vizitam prea multe obiective turistice, ar fi si greu cu 3 copii, ideea in sine e sa ne plimbam prin locuri frumoase si sa nu parcurgem prea multi km dintr-o bucata (eu ma gandisem la ~4 ore, deci vreo 200-250km sa zicem, depinde de drum si zona), o data la 2-3 zile. Bineinteles, adaugand excursiile de o zi (de exemplu de la Bicaz la Piatra Neam si retur, sau de la Humor la manastirile din nord si retur).

Deci intrebarea principala ar fi cum pot face traseul asta (Bucuresti-Bucovina, eventual cu o trecere din Ardeal in Moldova prin Cheile Bicazului) impartit cat mai bine in etape de 200-250km sau 4-5 ore de condus (asta in afara de revenirea la Bucuresti, unde as putea veni Bicaz-Bucuresti), cu 3 locuri de cazare (am zis eu, initial, Sibiu/Sighisoara, Sovata si Bicaz, dar a aparut si Gura Humorului pe lista din cauza distantelor, si 4 locuri de cazare pentru 9 nopti mi se par cam multe, dar de exemplu as putea sta doar o noapte in Sibiu si in celelalte 3 locuri cate 2-3-3 nopti).

Daca ma poate ajuta cineva cu cateva idei, astept pareri. Multumesc.

Edited by feitosak1, 18 January 2018 - 00:58.


#2
Real_NEO

Real_NEO

    un sălbatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 29.05.2017
Deci vii dinspre Bucuresti spre Moldova ? Ca daca asta este atunci in loc de Gura Humorului pune Campulung Moldovenesc, pentru ca acolo se afla muntele Rarau si al 3-lea cel mai frumos drum din tara, Transraraul. Iar apoi de pe Rarau faci doua ore pana la Poiana Largului si respectiv Ceahlau (statiunea Durau). Apoi de acolo faci cam o ora pana la barajul Izvorul Muntelui, apoi inca o ora pana la Cheile Bicazului / Lacul Rosu. Plus ca drumul de pe Rarau spre judetul Neamt este superb, este si proaspat asfaltat, trece printre munti si paduri, s.a.m.d.

Iar avantajul este ca Raraul este si un munte super accesibil, pe care se poate ajunge cu masina fara probleme. Ceahlaul in schimb nu este prea accesibil, insa merita de mers macar pana in statiune pentru ca de la Poiana Largului faci 20 de minute pana in statiunea Durau si e pacat sa nu vedeti si Ceahlaul de aproape.

Si nu uita sa treci si pe la salina Cacica ce este in apropiere de Gura Humorului si de manastirea Voronet.

Edited by Real_NEO, 18 January 2018 - 01:21.


#3
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
N-as zice nu sa inlocuiesc Gura Hmorului cu Campulung, intrebarea ar fi cum ajung din Sibiu in Campulung, e prea mare distanta s-o parcurg intr o zi, deci oricum ar mai trebui o escala. De la Campulung la Bicaz vad ca ar fi 3.5 ore de mers, zice viamichelin, deci e exclusa o excursie de o zi tur-retur.

In felul asta s-ar prefigura un traseu Bucuresti - Sibiu/Sighisoara - Sovata - Campulung - Bicaz - Bucuresti, ceea ce ar fi plauzibil, cu o singura noapte de cazare in Sibiu, 2 la Sovata si cate 3 in Campulung si Bicaz.

Din Campulung as putea merge mai usor la manastirile din nord, iar din Bicaz as avea 3 zile pline (una in Piatra Neamt, a doua pe Cheile Bicazului si a treia pe la Durau/Ceahlau.

Problema ar fi ca daca fac escala la Sovata (pe drumul Sibiu-Bucovina), ar trebui sa trec oricum pe Cheile Bicazului si ar fi aiurea sa ma duc la Campulung, ca sa revin dupa 3 zile la Bicaz.

De fapt, asta ma omoara pe mine, cum si unde fac escala(e) de la Bucuresti la Humor/Campulung. Sibiu nu e neaparat necesar, l-am luat ca un punct de atractie si o escala unde as avea ce vedea o zi si jumatate, cred. La fel ar fi si Sighisoara.

Edited by feitosak1, 18 January 2018 - 01:22.


#4
Real_NEO

Real_NEO

    un sălbatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 29.05.2017
E pacat sa nu mergeti prin Campulung pentru ca Raraul este singurul munte accesibil de pe traseu, mai ales avand in vedere copiii. Ceahlaul in schimb nu este deloc accesibil, mai ales pentru copii. Se merge numai pe jos, trasee foarte lungi, trebuie sa fii in forma, s.a.m.d. Pe cand Raraul este super accesibil, este drum asfaltat, se ajunge cu masina pana la cabana Rarau, la 100 de metri sunt Pietrele Doamnei, s.a.m.d. Deci orice ai face obligatoriu pe la Rarau. Iar traseul Rarau - Chiril - Poiana Largului - statiunea Durau - barajul Izvorul Muntelui - Cheile Bicazului - Lacul Rosu, este un traseu superb, probabil cel mai frumos din intreaga Moldova.

Edited by Real_NEO, 18 January 2018 - 01:29.


#5
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
Din ce ma uit pe GMaps, ai dreptate, ar fi logic sa ajung intai in zona Campulung/Humor, sa stau 2-3 nopti pe acolo, si apoi sa cobor la Bicaz pentru inca 2-3 nopti. Despre Rarau sincer nu stiam prea multe, dar cred ca ai dreptate, multumesc pentru informatie. Chiar daca am poposi in Gura Humorului pentru 3 nopti, ramane un punct de atractie Raraul. Din Humor as merge o zi la manastiri, o zi pe Rarau si o zi, poate, in Suceava. Apoi in jos la Bicaz, cu 3 zile in Chei, Piatra Neamt si Durau.
Ramane intrebarea ce fac cu traseul Sibiu/Sighisoara - Campulung, e prea mult pentru o singura zi fara nervi si disperare pe locurile din spate Posted Image

Edited by feitosak1, 18 January 2018 - 01:34.


#6
Real_NEO

Real_NEO

    un sălbatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 29.05.2017
Cand ajungeti in Moldova eu zic sa mergeti direct la manastirea Voronet, pe urma sa stati o noapte in Gura Humorului, apoi sa va intoarceti la Campulung si sa urcati Transraraul si sa va cazati o zi, doua, la cabana Rarau, iar apoi sa coborati de pe Rarau spre Bicaz si cele mai multe zile sa le petreceti acolo, pe la Cheile Bicazului si pe la Lacul Rosu. Pentru ca astea nu sunt obiective pe care le puteti vizita corespunzator in numai cate o zi. Eu spun sa stati macar doua zile pe Rarau si apoi vreo 3-4 pe la Bicaz, ca acolo aveti ce vizita.

Ai putea merge Sibiu - Bistrita, pentru ca pe acolo ai avea de vazut pasul Tihuta si lacul Colibita, toate sunt in apropiere de Bistrita. Iar Colibita este un obiectiv turistic major din zona, este un lac la fel de mare precum lacul Izvorul Muntelui de la Bicaz.

Edited by Real_NEO, 18 January 2018 - 01:54.


#7
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
N-ar fi o idee rea, si in cazul asta as alege Sighisoara in loc de Sibiu, ca ar fi mai aproape Sighisoara - Colibita. Multumesc pentru sfaturi.

#8
Real_NEO

Real_NEO

    un sălbatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 29.05.2017
Si inca un sfat, daca ajungeti pe Rarau incercati sa mergeti cu masina pana la statia meteo si sa va cazati la ea, deoarece la cabana Rarau costurile sunt cam piperate. Statia meteo are hotelul ei si preturile sunt foarte mici. Drumul ce duce la statia meteo e tot acelasi care duce si la cabana Rarau, insa inainte de a ajunge la cabana trebuie de facut o curba si de intrat pe un drum forestier. Insa de regula se poate ajunge cu masina mica pana la statia meteo, chiar daca e drum forestier. Intrebati pe cineva de pe acolo si va indruma.

Deci mergeti mai intai cu masina pana la cabana Rarau ca sa mancati si sa vizitati Pietrele Doamnei, iar apoi mergeti cu masina pana la statia meteo pentru cazare.

Edited by Real_NEO, 18 January 2018 - 02:17.


#9
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
Din ce am cautat rapid pe booking.com, la Cabana Rarau oricum nu mai sunt camere libere in perioada respectiva.

De curiozitate, din cate vad, pare ca stii zona foarte bine, cum sunt temperaturile in zona in intervalul 15-25 iunie? Banuiesc ca e destul de racoare.

#10
Real_NEO

Real_NEO

    un sălbatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 29.05.2017
Temperaturile sunt acceptabile, de regula sub 25C. Seara si noaptea poate fi chiar racoare, sub 18C.

Edited by Real_NEO, 18 January 2018 - 02:44.


#11
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Poate te inspira... acum niste ani (cred ca-n 2009) am facut ceva destul de asemanator:

1 - Bucuresti - Curtea de Arges - TF - Sibiu;
2 - Sighisoara - Sovata (planuisem sa stam doua nopti, pt balaceala-n lac, nu ne-a placut si-am renuntat la a doua);
3 - Gheorgheni (impuls de moment + dorinta mandrei... am cumparat din supermarket cort, saltele, gratar de unica folosinta, etc) - Cheile Bicazului - Bicaz - Cheahlau (prin padure, pe forestier) - Durau (camping);
4 - ocolul lacului in continuare pana la hotelul plutitor de la Bicaz;
5 - Vatra Dornei - Campulung Moldovenesc - Gura Humorului (baza din care-am bantuit toata zona, cateva zile);
6 - Suceava (august, plin de capsunari veniti acasa, blocaje mai mari ca-n Bucuresti, am sters-o repede) - Humulesti -  Piatra Neamt - mai departe cateva intalniri cu prietenii prin tara... socializare, nu turism.  :)

#12
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Să nu-ți faci iluzii despre zona Piatra Neamț - Târgu Neamț. Nu prea ai ce face în zonă. Am fost la Durău iarna asta și nefiind zăpadă plictiseala a fost în toi. Am vizitat Cetatea Neamțului (mănăstirile și bojdeuca lui Creangă le văzusem în anii trecuți), unde nici parcare nu ai și urci per pedes câteva sute de metri, că n-ai voie cu mașina. Și cum tu ești cu cățel, cu purcel, o să ai o experiență neplăcută.
Mănăstiri ai destule și în zona Neamț: Agapia, Văratec, Sihla etc. etc. și dacă nu le-ai văzut, îți ocupă timpul. Pentru prima dată merge. Dar nu trebuie să ratezi mănăstirile din Bucovina, dacă tot ajungi până acolo.

Edited by ursamajor, 18 January 2018 - 08:27.


#13
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
Tocmai din cauza asta nu vreau sa stam 8-9 zile in acelasi loc. Cred ca 2-3 zile in 3-4 locuri nu vor duce la plictiseala.
Pentru mine, cu copiii, e de ajuns sa fie o zona frumoasa, unde sa ne putem plimba 2-3 ore inainte de pranz si 2-3 ore inainte de cina. Nu intentionez sa facem cine stie ce trasee. Dupa pranz voi face in asa fel sa fim in masina spre o alta destinatie, sa doarma copiii 1-2 ore, e cam dificil sa revin la locul de cazare zilnic, nu mai apuc sa ajung in toate locurile.

#14
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 feitosak1, on 18 ianuarie 2018 - 00:42, said:

1. Bucuresti - Sibiu, cu 2 nopti de cazare in Sibiu. Am ales Sibiul in principal pentru ca as vrea sa trec pe la Cheile Bicazului din Ardeal in Moldova si pentru ca n-am fost niciodata in Sibiu. Plus ca daca merg direct Bucuresti - Piatra, nu prea as avea unde sa fac o escala de 1-2 nopti pe drum). O varianta ar fi cu Sighisoara in loc de Sibiu, prin Brasov.
2. Sibiu/Sighisoara - Sovata/Praid, cu 2-3 nopti de cazare in Sovata.
3. Sovata - Bicaz, cu 3-4 nopti de cazare in Bicaz.
Pai cum zici ca te intereseaza mai ales Bucovina cand tu vrei sa petreci 90% din sejur in alte parti?
2 nopti la Sibiu.
1 la Sighisoara cu 1-2 vizite si pe drum/ in jur.
1 la Piatra Neamt cu trecere prin Bicaz cand mergi incolo si pe langa Ceahlau in drumul spre nord.
1 la Campulung dupa vizitarea Raraului.
3 la Gura Humorului cu vizitarea Bucovinei.
1 la Roman dupa ce-ai vizitat zona Neamtului.

#15
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,078
  • Înscris: 07.07.2006
O lungești prea mult prin Ardeal dacă vrei să vezi Bucovina.
Io aș merge direct la Piatra Neamț, stat acolo 3 zile, apoi la Gura Humorului sau Sucevița, 3 sau 4 zile, vezi unde îți convine mai mult, apoi aș trece munții și aș mai sta 2 - 3 zile la Sighișoara (dacă e musai; dacă nu, aș sta la Iași 2 - 3 zile, e mai comod un astfel de itinerar, probabil aș sta la Little Texas, e foarte mișto pentru copii).
Oricum o dai, tot ai etape de condus de 6 - 7 ore, între cazări. Și nici vizitarea obiectivelor din jurul cazării nu e chiar comodă, o să mergeți mult cu mașina, zilnic suie-te, mergi juma de oră, dă-te jos, plimbă-te pe la mănăstire, înapoi în mașină, altă oră de mers, iar jos etc.
De la Piatra te duci la Cheile Bicazului și le traversezi în sus și-n jos, poți să faci un popas mai lung la Lacul Roșu, de prînz, pe drum te poți opri la Mănăstirea Bistrița, eventual Pîngărați. În altă zi mergi prin Piatra Neamț cu telegondola pe munte, vizitezi vreun muzeu, în alta fugi pînă la Tîrgu Neamț la cetatea Neamțului, casa lui Creangă, pe drum poți vedea Agapia, ai și mănăstirea Neamț, rezervația de zimbri, ai ce face. De notat că lacul Izvorul Muntelui se vede spectaculos la cîțiva km mai sus de baraj, apoi e un drum cam fără priveliști, și sărac în popasuri. Eventual poți merge sau te întoarce de la Tg Neamț pe acolo, deși e cam ocol. Oricum, ai destule de văzut la Tg Neamț, nu ajunge o zi.
În nord merită văzută cetatea Suceava, mănăstirile Dragomirna, Voroneț, Humor, Sucevița, Putna, centrul Rădăuțiului, Moldovița, cu ocol prin Cîmpulung, să urci și pe Rarău.
La Sighișoara iar ai destule de văzut, o zi orașul, altă zi o iei spre Mediaș și te oprești și la Biertan, altă zi mergi la domeniul Daneș sau la Hanul Dracula să plimbi copiii cu trăsura și eventual la castelul Criș, în drum spre casă poți opri la Saschiz și la Brașov, sînt destule, prea multe chiar de făcut (mă rog, voi știți cum vă descurcați cu copiii, care e programul etc.).
Dacă alegi Iașul, ai de văzut o grămadă, nu știu cu ce să încep. Trei Ierarhii, Golia, Cetățuia, Galata, bujdeuca lui Creangă, Palatul Culturii, muzeul Unirii, muzeul Literaturii (Casa Pogor), casa Dosoftei, o plimbare pe Ștefan cel Mare și Cuza Vodă, alta pe Copou, plus nenumărate muzee literare (case memoriale), biserici nu mai zic, grădina botanică și, de ce nu, parcul Palas, din spatele Palatului Culturii. Pe drumul de la Iași la Bacău ai și casa Alecsandri și castelul Miclăușeni, iar pe drumul de la Suceava la Iași, palatul de la Ruginoasa.

#16
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Trebuie programat traseul astfel încât să fie trecute Cheile Bicazului la mijlocul zilei.   Atunci este cea mai frumoasă perioadă, cu soarele care luminează crestele munților.   Este superb.   Un loc în care mereu îmi doresc să revin.   Nu știu, poate sunt eu prea impresionabil,  dar locul acela mă încarcă de fericire.    Ori de câte ori mă duc pe acolo,  opresc și stau privind.    Mă las copleșit de pereții verticali și jocul luminilor.

Aș recomanda cazarea peste noapte la Sf.Gheorge și plecarea către Bicaz la 10  -   10.30AM.    Mi se pare varianta ideală.   Oprire la Lacul Roșu pentru cel puțin două ore.

#17
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
Multumesc pentru sfaturi, sunt cateva idei foarte bune de care voi tine cont.
In principal imi place ideea de a renunta la Ardeal (nu definitiv :D), eventual fac o excursie mai spre toamna in zona Sibiu-Bistrita.
Waze spune ca daca plec acum de acasa, fac 5 ore si 40 min pana la Bicaz. Cu un popas pentru masa de pranz la Focsani sa zicem, dupa 3 ore, n-ar fi asa greu sa ajungem la Bicaz intr-o zi.
Asta ar insemna sa stam vreo 3 nopti la Bicaz (o zi la Chei, una in Piatra, una poate pe la Durau si manastirile din zona), apoi sa ne mutam la Gura Humorului sau Campulung pentru inca 3 nopti (o zi pe Rarau, o zi sau doua pe la manastiri) si eventual o noapte in Iași, apoi un popas de o noapte la Bacău, daca mai avem chef de vizite la prieteni, sau la fel un popas de pranz pe la jumatatea drumului.
@tomaso - am trecut de 2 ori pe la Cheile Bicazului, din pacate nu am oprit niciodata, mi s-a parut ceva de vis, o adevarata minune a naturii.

Am o intrebare pentru cine cunoaste. Nu mai retin daca la Cetatea Neamtului se urca pe trepte sau pe o alee pietonala. Adica se poate urca cu carucior de copil?

LE: as lasa Sibiul si pentru ca nevasta-mea s-a trezit ca are niste matusi si verisoare prin zona aia si daca trecem pe acolo, sa ne oprim in vizite. Alta data :D

#18
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

 feitosak1, on 18 ianuarie 2018 - 12:55, said:

Am o intrebare pentru cine cunoaste. Nu mai retin daca la Cetatea Neamtului se urca pe trepte sau pe o alee pietonala. Adica se poate urca cu carucior de copil?


Se urca pe un fel de alee.  Pavata, daca retin corect.   Cu caruciorul,  stiu si eu?   Daca tatal este suficient de sanatos ca sa-l impinga pana sus,  teoretic se poate,  dar va fi un efort mare, pentru ca este o panta destul de solicitanta.   Eu am cam 110Kg si am urcat vara,  prin iulie.   Duhul mi l-am dat pana sus, a fost destul de greu si fara "bagaj".  

Dar merita efortul.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate