Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Recomandarea vacanta in Romania

Comarnic-bombardament cu pietre

Cat de lung sa fie biroul meu?
 Scutire impozit angajati industri...

Citire schema instant apa calda

Tv vs Consola

dobandire licenta de taxi
 Solutii incarcare telefon ce vine...

Intrebare op anaf

Redirectionare apeluri... de iesi...

palmier areca
 M-am culcat cu instructorul de la...

smartwatch LTE

Recomandare boxa portabila dintre...

Prietenul meu m-a parasit pentru ...
 

Problema ciudata S7 - nu se cupleaza de nici un fel in roaming

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 793
  • Înscris: 01.10.2008
Salutare!

Am o problema foarte ciudata cat si foarte suparatoare: de anul trecut din septembrie telefonul nu mai vrea sa se conecteze in roaming pe nici un alt operator de telefonie, orice i-ai face - folosit in reteaua orange -. Trebuie sa mentionez ca telefonul a functionat perfect un an si ceva(pana in august anul trecut), a functionat bine in multe tari europene, chiar si in afara ei. Telefonul are un an si 7 luni si este cumparat din UK, si adus de acolo, garantie nu are. Am incercat cu resoftare in service Samsung ( dadeau din umeri ce poate avea  - sincer asa neprofesionalism nu am mai intalnit nicaieri). Am incercat cu fel si fel de teste luate de pe forumuri, si o alta resoftare, mers cu cunostinta care are atelier de reparatii telefoane mobile, (lucrez la Oradea si am trecut granita doar pentru teste) si el a ramas perplex, nici manual nici automat nu se conecta orice i-a facut, vede retelele dar da eroare de interzis conectare. Nu trebuie sa explic ca daca scot SIM si il pun in orice alt telefon roamingul functioneaza bine. Chiar am schimbat si SIM de 2 ori ca unii ziceau ca poate fi problema de SIM care nu functioneaza bine etc...
In fine am vorbit iarasi cu reprezentanta Samsung si ei afirma ca desi la ei in sistem nu apare ca telefonul sa fi fost furat sau ceva de genul, totusi poate fi vorba de cod IMEI blocat partial care cica ar avea legatura cu BREXIT, telefonul find luat de la ceva firma de telefonie de acolo si cica firmele de telefonie care nu au incheiat nu stiu ce acorduri/protocoale cu UE , produsele lor sa fi primit blocaj in UE pentru roaming, telefonul meu fiind in Romania a ramas blocat aici...e drept undeva prin august am primit si updateul Android 7 On Air... Dar sincer nu stiu ce sa cred si sunt sceptic la asa ceva. In rest eram si sunt foarte multumit de telefon si nu am intampinat nici o alta problema cu ea, desi sunt o persoana care toata ziua butoneaza la ea, si pe deasupra multe drumuri extraurbane cu Waze cu screen on multe ore etc. nici macar Screen Burn nu am observat nici dupa un an si jumatate.
Va multumesc pentru raspunsuri.

#2
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Cu o cartela sim 100% sigur functionala in roaming ai incercat? Ma gandesc ca poate cartela ta sa fie totusi problema (de Orange). Stii ca si-au schimbat toti operaratorii ofertele si nu mai includ toate serviciul de roaming.

LE: uita-te pe la setari sa nu fie taiat roamingul din telefon. Se mai intampla sa faci o setare si sa active (dezactivezi) alta.

Edited by Pololica, 17 January 2018 - 09:49.


#3
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 793
  • Înscris: 01.10.2008
Chiar saptamana aceasta a fost testul cu trecutul granitei, dupa ce mi-am luat cartela SIM noua de la Orange cu o zi inainte ( si cea veche avea 6 luni) , nici o schimbare.  Bineinteles in Romania functioneaza perfect telefonul, doar cu roamingul are problema. Am roaming 100% in abonamentul meu.

Edited by andrew1980, 17 January 2018 - 09:51.


#4
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Stai asa: serviciul de roaming e activ pe sim-ul respectiv?  Adica ai optiune cu acces la roaming (de 10E sau cat e)? In tara, fiind conectat la antena proprie, nu ai avea de ce sa ai probleme.

A doua chestie (desi nu am android, trebuie sa fie si la tine): am o setare prin care pot taia roamingul de date. Sa nu fie activa setarea.

#5
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 793
  • Înscris: 01.10.2008
Pai daca functioneaza pe alt telefon cu acelasi SIM, sigur ca este conectat :) . SUnt activate de toate prin telefon. Plus ca m-am uitat si pe Orange Myaccount  - si toate sunt activate.

#6
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,394
  • Înscris: 23.01.2010
Cumpara-ti si tu un telefon,ala stie doar in Uk sa cupleze roaming,asa-i cu lucruri de mina a doua/chilipir.

#7
SILE802002

SILE802002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 05.02.2008
Încearcă sa bagi în telefonul tău,  un alt SIM pe care merge sigur roamingul. De preferat și de la alt operator de telefonie. Așa măcar Îți faci o idee dacă e din telefon sau o problema de alta natura.

#8
andrew1980

andrew1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 793
  • Înscris: 01.10.2008
XTH...exact asta sunt pe cale sa fac, dar totusi as dori sa dau telefonul la cineva cunoscut si daca s-ar putea rezolva... nu mai cumpar chilipiruri in veci. Desi m-a tinut aproape 2 ani, dar vezi, intampini asa o problema si imediat te lecuiesti

#9
cipri_m78

cipri_m78

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,791
  • Înscris: 23.05.2010
Verifica sa nu fie pe lista neagra ( blacklist) aici http://www.imei.info trebuie sa faci cont si costa parca 3 $ sau mai sunt si altele siteuri chiar gratuite dar nu sunt ada de precise.
La noi operatori de telefonie nu au implementat asa ceva si nu pot spune daca e blocat dupa imei in alta tara.
Este vorba mai ales de telefoanele luate din afara tarii si vandute pe olx.

Edited by cipri_m78, 17 January 2018 - 23:27.


#10
Marian79bz

Marian79bz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 815
  • Înscris: 14.08.2013
Si eu am telefonul de prin Uk..am pus softul de Romania.pt ca la date mobile ele imi dadea ca si cum as fi roaming.si cum le termima cum ramaneam fara internet. Acum nu mai am problema..in acest momemt sunt in Belgia

#11
Zanetti_zec

Zanetti_zec

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.06.2018
Salutare,
Aceeasi problema si la mine. Iphone 7, in RO merge perfect, dar cand ies din tara e mort, nu pot suna si nu pot fi sunat, in rest merg toate perfect, bine ca exista wifi si wattsapp si am putut vb. Nu e prb de cartela, am sunat la VDF, am schimbat cartela, semnal foarte bun si nimic, e clar ceva la telefon. Am verificat pe site-uri de specialitate si nu e blocat/furat. Telefonul e cumparat din Suedia. Nu inteleg care e problema, de ce merge doar in RO..daca se pricepe cineva si a rezolvat acest bug, pls help.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate