Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Razboaie Civile- riscuri

* * * * - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
14 replies to this topic

#1
kroton

kroton

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 09.01.2018
Riscurile izbucnirii unui razboi civil:
  • guvernarea ineficienta in care opozitia si guvernul nu pot ajunge la un consens pentru binele comun al natiunii, conflict politic care poate avea un impact negativ pe termen lung
  • relatii proaste intre autoritati si populatie
  • societatea divizata etnic, religios si politic
  • criza economica ,  saracia unei categorii neglijate si nemultumirile sociale, datorii prea mari
  • o minoritate aflata in ascensiune demografica ce va incepe sa doreasca drepturi si privilegii sporite in contrast cu o populatie majoritara autohtona care nu o doreste
  • accesul la arme foarte facil
List of civil wars - Wikipedia

State aflate in razboi civil in prezent: Irak, Afghanistan, Yemen, Libia, Siria, Somalia, Sudan, Republica Central Africana, Paraguay, Myanmar, Peru, Columbia.

State in care riscul izbucnirii unui razboi civil este major: Turcia, Iran, Venezuela, Arabia Saudita, Argentina, Africa de Sud, Burundi, Nigeria, Mexic, Bangladesh, India,




Countries with the highest risk of civil unrest worldwide - Business Insider
Islam will be largest religion in the world by 2070, says report
EU: Europe to face civil war within 30 years, Belgian historian David Engels claims | World | News | Express.co.uk
Is America Headed for a New Kind of Civil War? | The New Yorker
One map that puts America's gun violence epidemic in perspective - Vox
Spain Is Flirting With Another Civil War – Foreign Policy
Nationalism and regionalism: A map of Europe’s separatist movements | VoxEurop.eu: European news, cartoons and press reviews

Franta: Razboi civil estimat in anii 2030-2070   -risc crescut
Tabere:   francezi socialisti-liberali ,  imigranti africani si  musulmani   vs francezi conservatori si nationalisti  
O serie de atentate teroriste au fost comise in anii 2015-2016 de teroristi islamici, demonstrand cat de nepregatita e societatea sa infrunte amenintarea terorismului.  De asemenea,politic vorbind, Franta e foarte divizata. Sunt multe sindicate si partide socialiste care vor drepturi si salarii crescute, dar in contrabalans, situatia economica e foarte subreda, Franta avand datorie publica  de 96,5% din PIB. Franta de astfel, n-a iesit prea bine din criza economica.
Astazi, populatia musulmana este de 6 milioane. Se estimeaza ca in 2025-2030, in urma primirii de refugiati musulmani si de imigranti ilegali care muncesc la negru, populatia musulmana sa creasca la 12 milioane, reprezentand un procent semnificativ de musulmani cu porniri violente. Exista miscari separatiste in Bretagne, Proventa  si Occitania.
Dar nici cei 10 milioane de francezi conservatori si nationalisti care au votat-o pe Marine Le Pen in 2017 si nu-i doresc pe musulmani in tara  nu pot fi neglijati, pe cand 20 de milioane de francezi au votat cu liberalii si Emmanuelle Macron. Dintre acestia, 10 milioane au votat cu partide socialiste, cauza socialista avand foarte multi simpatizanti, sa nu uitam de altfel de sindicate.
Riscurile izbucnirii unui razboi civil in viitorul apropiat este foarte crescut din cauza divizarii politice si etnice, dar si datorita situatii economice precare. Cu toate ca accesul la arme e foarte limitat si sunt multe restrictii,   taberele beligerante pot folosi arme rudimentare ce pot provoca daune majore si multe victime, fiind 30-50 de arme la 100 de persoane.
Ultimul razboi civil: anii 1789-1799  - intre sustinatorii vechiului regim monarhic si revolutionari

Regatul Unit al Marii Britanii :  razboi civil estimat in anii 2030-2070   - risc scazut
Tabere:  britanici laburisti,  imigranti musulmani pakistanezi si  indieni vs  britanici conservatori si nationalisti vs separatisti scotieni si irlandezi si IRA
Brexit-ul din 2016 ne-a aratat cat de divizata  si vulnerabila e societatea britanica.  Cu toate ca generatia veche si populatia autohtona si conservatoare a votat la limita pentru iesirea din UE, generatia noua si populatia social-liberala si imigrantii se opun cu indarjire. De curand, Londra are un primar musulman si ca si Scotia si Irlanda, doresc independenta de restul Marii Britanii.   E posibil ca pana la finalul secolului, dupa ce a pierdut si un ditamai imperiu colonial, Marea Britanie sa fie reimpartita in state independente : Anglia, Scotia , Tara Galiilor  si Irlanda si chiar Londra care sa devina un oras autonom.  Exista diferente financiare si sociale mari intre Marea Britanie de sud puternic urbanizata si cea rurala de nord.
Sunt peste 3 milioane de musulmani in total,  800 000 de indieni si 500 000 de pakistanezi, in ultima vreme fiind comise tot mai des atentate teroriste sangeroase.
Politic, Marea Britanie e divizata si nici guvernul si nici opozitia nu pot ajunge la un consens , 14 milioane votand cu Partidul Conservator si 13 milioane votand cu Partidul Laburist  la ultimele alegeri.  Economic, sta foarte rau , avand datorie publica  88% din PIB.
Cu toate astea, Marea Britanie are politicieni exceptionali ce se pricep la dezbatere, nivelul de trai e foarte crescut in randul britanicilor de clasa medie, iar accesul la arme e mult mai limitat, fiind  0,1-10 arme la 100 persoane.
Ultimul razboi civil : anii 1642-1651 intre regalisti si parlamentari


Germania- razboi civil estimat in anii 2040-2060 - risc crescut
Tabere:  germani socialisti-liberali, imigrantii musulmani   vs germani conservatori si nationalisti
Economic, Germania sta bine, poate cel mai bine din UE. Cu toate astea, are o sarcina dificila de a gestiona si prelua conducerea UE. Si nu o face prea bine. Politicile ei s-au dovedit a fi mai degraba defectuoase in chestiunea imigratiei ilegale si austeritatii, rezultand o Uniune Europeana dezbinata.  Pe plan intern, populatia autohtona e in scadere si imbatranita, iar guvernantii cer anual cate 300 000 de imigranti care sa mentina productia si populatia activa  pe piata muncii.
In prezent, sunt doar 4.7 milioane de musulmani in Germania.  Numai 1,9 milioane au primit cetatenie germana.
Se estimeaza ca populatia musulmana va creste accelerat din cauza politicii pro-imigranti ale cancelarului Angela Merkel.
In 2060, populatia musulmana in Germania ar putea creste pana la 20 milioane de indivizi care nu pot fi deloc neglijati de cei  60 milioane de germani autohtoni. Foarte posibil ca in ambele tabere sa existe oameni cu porniri violente.
Exista miscari separatiste in Bavaria.
De astfel, politic, nici Germania nu poate ajunge la un consens avand in vedere ultimele alegeri din 2017 cand Angela Merkel si partidele CDU/CSU,   castigatoare fiind cu sprijinul a 16 milioane de votanti,  n-au putut forma o coalitie de guvernamant Jamaica dintre conservatori, liberali si ecologisti si cu greu i-au putut convinge pe socialistii din SPD, sustinuti de 10 milioane de alegatori,  sa se alature unei noi coalitii. Germania de mai bine de 10 ani este condusa de o coalitie conservatoare-socialista.
Nu pot fi neglijati cei 6 milioane de germani conservatori si nationalisti ce au votat cu AfG, partidul nationalist  anti-imigratie de extrema dreapta, fiind probabil fosti simpatizanti ai CDU/CSU dezamagiti de politica pro-imigrare a lui Merkel.
Societatea este divizata, colaborarea foarte precara, situatia din 2017  fiind foarte asemanatoare cu cea a Germaniei din anul 1930 cand nu se putea forma un guvern majoritar , ci doar coalitii guvernamentale, rezultand apoi ascensiunea nazismului. Situatia musulmanilor din Germania poate semana cu cea a evreilor din anii 30-40.
Cu toate ca accesul la arme e foarte limitat si sunt multe restrictii,   taberele beligerante pot folosi arme rudimentare ce pot provoca daune majore si multe victime, fiind 30-50 de arme la 100 de persoane.
Ultimul razboi civil :  anii 1918-1919 dintre republica Weimar si socialisti

Italia : razboi civil estimat in anii 2020-2040  -risc mediu
Tabere: conflict de natura politica intre socialisti, liberali-conservatori si eurosceptici
Guvernele in Italia sunt demise si schimbate precum cizmele.
Rezultatele ultimelor alegeri au fost foarte stranse:  10 milioane pentru coalitia socialista, 9 milioane pentru coalitia de centru-dreapta si 8 milioane pentru Miscarea de 5 Stele care e un partid eurosceptic.
Nici economic nu sta bine deloc, avand  datorie publica de 132,0% din PIB, fiind o tara aflata in prag de faliment.  
Sunt posibile miscari separatiste avand in vedere ca Venetia doreste independenta, precum si provincia nordica Pandania si Tyrolul de Sud, dar si in insulele Sicilia, Sardinia si Corisca, existand diferente culturale si sociale mari intre Italia de Nord si Italia de Sud.
Italia are un trecut social foarte agitat datorita coruptiei si mafiei locale, dar si in acest stat sunt restrictii privind accesul la arme, fiind in categoria  10-30 de arme la 100 de persoane.
Ultimul razboi civil : anii 1943-1945 dintre fascisti italieni si rezistenta italiana


Spania : razboi civil estimat in anii 2030-2070 - risc mediu
Tabere: conflict de natura etnica intre spanioli vs separatisti  basci si  catalonieni vs musulmani
Evenimentele recente privind independenta Cataloniei si actele teroriste si violente provocate fie de teroristii basci din gruparea ETA ne-au demonstrat ca Spania se afla intr-o perioada fragila , societatea fiind foarte divizata. Exista de asemenea miscari separatiste in Castillia, Aragon, Andaluzia, Valencia si Galicia.
Economia Spaniei e una precara, in declin, avand datorie publica de 99% din PIB.
Partidul de guvernamant actual este  Partidul Poporului conservator sustinut de 8 milioane de simpatizanti la ultimele alegeri, pe cand celelalte doua partide socialiste majore sunt sustinute de cate 5 milioane. Nu exista un consens intre opozitie si guvern.
De altfel, sunt 2 milioane de musulmani stabiliti in Spania, recent fiind comis un atentat terorist.
Accesul la arme e limitat si restrictionat insa,  Spania aflandu-se in categoria tarilor cu 10-30 de arme la 100 de persoane.
De altfel, exista sansa ca politicienii spanioli sa gestioneze eficient problema miscarilor si statelor separatiste.
Ultimul razboi civil :   anii 1936-1939 intre republicani comunisti si nationalisti fascisti
  • Suedia - conflict de natura religioasa dintre musulmani si suedenii pro-imigratie  vs  suedeni autohtoni conservatori: 30-50 de arme la 100 de persoane - risc crescut
  • Belgia - conflict de natura religioasa si etnica intre musulmani, flandrezi, belgieni progresisti  si belgieni conservatori : 30-50 de arme la 100 de persoane. Exista miscari separatiste in Valonia si Flandra - risc crescut
  • Grecia- e posibil un conflict politic intre simpatizantii partidului de extrema stanga SYRIZA, simpatizantii partidului de extrema dreapta Zorii Aurii si simpatizantii partidului liberal-conservator Noua Democratie : 10-30 de arme la 100 de persoane -risc mediu
  • Cehia - posibil un razboi separatist in viitorul indepartat, existand o miscare separatista in Moravia, fiind si multe divergente politice : 30-50 de arme la 100 de persoane -risc crescut
  • Cipru -  posibil conflict viitor intre turci si ciprioti : 30-50 de arme la 100 de persoane - risc crescut
  • Serbia si alte state balcanice- butoiul de pulbere al Europei ar putea erupe din nou dupa razboiul din Iugoslavia dintre sarbi nationalisti si ortodocsi si musulmani si  kosovari separatisti: 30-50 de arme la 100 de persoane - risc crescut
State europene in care pe termen lung un razboi civil are un  risc scazut:  Austria, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Portugalia, Olanda, Slovacia, Estonia, Lituania, Letonia, Norvegia, Finlanda, Danemarca,   Croatia, Elvetia.
Romania - cu toate ca societatea e divizata in socialisti si liberali si exista o miscare separatista maghiara, nu exista romani dornici sa se razboiasca avand in vedere rata mare de emgirare. Accesul la arme e foarte restrictionat, fiind o tara in categoria de 0-10 arme la 100 persoane. Nimeni nu prea mai e dornic sa repete revolutia sangeroasa din 1989 - risc scazut

Federatia Rusa- razboi civil estimat in anii 2025-2100 : RISC MAJOR
Tabere: comunisti vs conservatori vs liberali vs ultranationalisti  separatisti  vs monarhisti traditionalisti
Se speculeaza ca dupa plecarea lui Vladimir Putin, Rusia va traversa o perioada foarte dificila, nemaiexistand un lider care sa o mentina.
Probabil ca Rusia va arata cu totul alta spre finalul secolului si e posibil ca Federatia Rusa sa se descompuna in mai multe republici separatiste controlate de oligarhi sau de militari sau teroristi ultranationalisti
De asemenea, o Federatie Rusa dezbinata in republici separatiste conduse de mai multi dictatori oligarhi sau teroristi  ar putea reprezenta o amenintare mai mare decat o Federatie Rusa intregita si controlata de un singur dictator.   Trebuie luat in calcul ca Rusia detine cel mai mare arsenal nuclear si nu se poate stii daca se va dezbina in zeci de republici si state separatise in care fiecare oligarh sau terorist   puna mana pe o cantitate mare de rachete si lansatoare nucleare cu care sa ameninte occidentul sau sa le foloseasca in razboaiele civile cu alte state separatiste. Si in mod sigur, oligarhii nu-si vor imparti frateste resursele de gaze si petrol.
Sunt peste 100 de etnii diferite  in Rusia de astfel.
Ultimul razboi civil:  1917-1922 intre sovietici si miscarea alba

Statele Unite ale Americii - razboi civil estimat in anii 2030-2070: RISC MAJOR
Tabere: democrati de pe coastele de est si de vest urbanizate  vs republicani din centrul si sudul SUA
Fara sa detaliez, se cam stie de ce: societatea americana este cea mai divizata rasial, etnic, social si politic, fiind conflicte si tensiuni intre albi, negri si hispanici,  intre traditionalisti si homosexuali si feministe, intre industrialisti si ecologisti, intre conservatori si liberali.
De asemenea, SUA este tara cu cel mai mare acces la arme :  70-100 de arme la 100 de locuitori!
Ultimul razboi civil: 1860-1865 intre confederati sudisti si unionisti nordici





Ucraina - razboi civil in desfasurare  din 2014, fiind singurul stat din continentul european aflat intr-un conflict intern.

Attached Files


Edited by kroton, 16 January 2018 - 11:55.


#2
honeymik

honeymik

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,531
  • Înscris: 18.02.2014
Romania, razboi civil Februarie 2018 - ?

Sincer sa zici "razboi civil estimat in anii 2030-2070" mi se doar asa ... hai sa mai avem ce discuta.

#3
kroton

kroton

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 09.01.2018
Situatia din SUA e cam deplorabila
Is America Headed for a New Kind of Civil War? | The New Yorker
What a new U.S. civil war might look like – Foreign Policy
The Simple Reason Why A Second American Civil War May Be Inevitable | Zero Hedge

#4
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,986
  • Înscris: 07.11.2006
Ai uitat asta,banuiesc ca aici doresti sa manipulezi discutia:

Romania - razboi civil estimat in anii -45 - 13500: RISC UTOPIC

#5
Spaghete

Spaghete

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 22.05.2007
Cam asta se doreste la urma urmei...divizarea societatii apoi pus jugul si mai abitir cu motiv Posted Image la ce sa te astepti cand aduci necontrolat imigranti...?!

Edited by Spaghete, 16 January 2018 - 12:19.


#6
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Adevarul este ca imigratia si socialismul sunt cauza tuturor relelor.

Daca Europa si SUA nu acceptatu imigranti si guvernau partide libertariene nu existau motive de tensiuni.

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Dacă e să analizăm aceste criterii, observăm că statele Americii Centrale şi Americii de Sud sunt mai predispuse la un război civil decât SUA. Pe acolo, socotelile nu prea se încheie altfel decât cu armele (Columbia, Brazilia).
Cât priveşte România:
  • relaţii proaste între autorităţi şi populaţie - dintotdeauna (nu cunosc perioada interbelică);
  • societate divizată etnic - nu ca în alte părţi, dar avem şi noi coloraţii noştri de care nu prea ne place;
  • criză economică - din 1944 încoace, aproape mereu;
  • guvernare proastă - cam dintotdeauna.
Cu toate astea, un război civil în România nu prea are şanse de izbucnire, atât timp cât ciolanul individual primează în faţa unui ţel comun, iar în zone mari din ţară, singurul ţel comun este emigrarea.
Uite, tocmai ce pică ieri premierul Tudose. Avem altă criză politică. Leprele din umbră, dar şi cele la vedere, au acum acces liber la fotoliul de premier, trebuie doar să vedem cine contribuie mai mult pentru binele partidului unic şi al şefului său.
Care război civil în România? Deja o mare parte din populaţie ar fi de acord să atârne în cui un portret al lui Dragnea, dacă i s-ar cere.

#8
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,237
  • Înscris: 19.08.2005
Planeta Pamant, razboi civil estimat in anii 2030-200070

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,491
  • Înscris: 15.06.2004
Nu stiu cat o sa stea si topicul asta aici, dar iti scrisesem si in cel vechi.

In Suedia traiesc Suedezi, nu SUEDENI ! Cine a tradus articolele alea habar nu are ca swedish e suedez nu sueden.

#10
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017

 PSC, on 16 ianuarie 2018 - 12:44, said:

...Care război civil în România? Deja o mare parte din populaţie ar fi de acord să atârne în cui un portret al lui Dragnea, dacă i s-ar cere.
pai, yo m-as razboi cu aia de-l venereaza pe Dragnea ! ...
adica am simptome de om normal ! ... Posted Image

Edited by realduc, 16 January 2018 - 13:34.


#11
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Ce repede uită oamenii democrația și istoria, lecțiile trecutului...

Dacă la noi va izbucni vreodată așa ceva (deși foarte puțin probabil), ne vom dezintegra mai ceva ca fosta Iugoslavia. Iar războaiele astea se iscă acolo unde trebuie, nu alandala. Ce dreaq să mai ia de la noi, când am dat totul gratis?

Edited by ursamajor, 16 January 2018 - 13:53.


#12
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,986
  • Înscris: 07.11.2006

 PlatonX, on 16 ianuarie 2018 - 12:42, said:

Adevarul este ca imigratia si socialismul sunt cauza tuturor relelor.

Biata Franta,ce acuze ii aduci.

#13
henrique

henrique

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 11.08.2017
doar in Fr si De vaz ca posibile razboaie civile.
in rest, nu.

#14
kroton

kroton

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 09.01.2018
Un razboi in vest e una, dar un razboi civil in Rusia ar fi foarte nasol.
E foarte probabil un razboi civil in era post-Putin fiindca oameni care sa mai conduca ca el cu o mana de fier nu mai sunt (i-a eliminat Putin pe toti)
Inchipuiti-va ca  un terorist cecen  maniac va pune mana pe o cantitate de arsenal nuclear si lansatoare si o sa inceapa sa ameninte occidentul ca Kim ca daca nu primeste teritoriul X din Europa, lanseaza o racheta  nucleara spre o capitala europeana.

Un alt stat poate intra sub mana unui dictator militar care sa acapareze teritorii, alt stat cu resurse de gaze controlat de un oligarh puternic ar putea santaja anumite state europene.
Sau mai rau, state bogate in resurse ar putea fi anexate de CHINA.


In momentul ala, o sa-l cam regretam pe Putin.

Attached Files


Edited by kroton, 17 January 2018 - 09:22.


#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 realduc, on 16 ianuarie 2018 - 13:33, said:

pai, yo m-as razboi cu aia de-l venereaza pe Dragnea ! ...
adica am simptome de om normal ! ... Posted Image
Suntem mai mulţi. Dar n-avem un lider.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate