Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
SteamLink Lag

Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

Montare pat si tip somiera

Doua comenzi - același produ...
 Sfatul FMI pentru Romania: Taxa&#...

Asigurare RCA in functie de cati ...

Suma mare cash, calatorie cu avio...

Sevraj benzodiazepine
 Calitate procesuala

Crapaturi la bloc din 1980

Masina sport britanica - Aston Ma...

Vouchere TAROM Black Friday
 Manea reclama medicament

Știrile cu Valea Prahovei

Alerte Google

Problema neintuitiva de matematica

Acord notarial Casa calcan

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

Macl3od

Macl3od

Junior Member

• Grup: Members
Buna ziua,

Acum ceva timp am cumparat un teren in Bucuresti, terenul este unul subdimensionat de 249mp, are o deschidere de 11.62m.
In partea stanga a terenului avem un calcan, este construit la aprox 50-60cm de limita prop,
La ceva timp am depus pentru un CU, in el reiese ca trebuie sa construiesc la calcanul din stanga, dar am nevoie de acordul notarial al vecinului.

Toate bune si frumoase.... Pana am descutat cu vecina...
Ea nu vrea, n-o intereseaza, nu da niciun acord. Am incercat sa-i dau ceva bani, sa-i fac ceva la casa,nimic, nu vrea. A vorbit ea cu nu stiu cine, si i-a spus ca-i afecteaza casa(fundatia) sa nu dea acordul.

Stiu ca lui "acc", i-a dat in CU fara acord notarial https://forum.softpe...4/page__st__118
Pentru ca legea spune ca ai nevoie de acord numai daca te lipesti la calcat, si-i afectezi casa, eu nu ma lipesc de casa lor, sunt acei 50-60 cm.

Azi am fost iar la primaria, am incercat sa le spun asta... Dar nimic, iau acordul sau 3m retragere... Pai cum retragere 3m stanga + 3m dreapta... mai raman 5.62m... Ce sa construiesti pe 5.62.

Mi au spus sa o dau in judecata petru "abuz de drept" sa fac si PUD(dar nu se stie daca fac mare lucru cu PUD-ul, este posibil sa ajung iar la acordul ei)
Cu judecata... Pot sa stau si 2 ani... Nu vreau sa pierd atat timp.

Am vazut ca are ceva construit fara autorizatie, a facut o extindere a cladirii cu 3m, are si o fereastra pe partea mea... Si nu are voie
Eu ce pot sa-i fac? Daca nu are autorizatie pe anexa aia?

Aici aveti CU: https://forum.softpe...sti-sectorul-2/

Eu nu vreau sa-i fac rau, dar si ea trebuie sa fie intelegatoare, ca nu am dat o poala de bani pe teren sa nu pot construii...

Va multumesc!

fqx

fqx

Senior Member

• Grup: Senior Members
In primul rand, chiar o sa ii afectezi casa,
Apoi, de unde stii tu ca e fara autorizatie? Oricum, nu se mai dau amenzi daca extinderea e mai veche de 2 ani.Iar cu geamul, are voie ca doar tu nu ai nici o constructie inca acolo.Trebuiau stiute astea inainte sa dai banii,,,,

Edited by fqx, 16 January 2018 - 00:48.

Macl3od

Macl3od

Junior Member

fqx, on 16 ianuarie 2018 - 00:47, said:

In primul rand, chiar o sa ii afectezi casa,
Apoi, de unde stii tu ca e fara autorizatie? Oricum, nu se mai dau amenzi daca extinderea e mai veche de 2 ani.Iar cu geamul, are voie ca doar tu nu ai nici o constructie inca acolo.Trebuiau stiute astea inainte sa dai banii,,,,

Nu-i afectez casa, cu ce mai las eu pentru termoizolatie, se fac aprox 80 cm, arhitectul mi-a spus ca nu o afecteaza, chiar dimpotriva, o ajuta...
Nu are autorizatie, m-am interesat...
Teoretic am luat un teren + o casa, dar nu se poate locuii, este partial cazuta...
Sa stii ca initial a spus ca-mi da acordul... Pana sa vorbeasca cu nu stiu cine...

Edited by Macl3od, 16 January 2018 - 00:58.

Baxon

Baxon

Dachshund

E vina ta 100% . Ai aruncat banii fara sa te documentezi ce poti construi pe terenul ala . Graba strica treaba , asta e ; fa o casuta mica si apoi vinde tarasenia si ia-ti in alta parte un teren mai generos .
Pai cat e cut si pot pe aia doua sute si ceva de mp ?!

Zici ca e ceva constructie pe teren , poti cere modernizare insa ramane cu amprenta care este . faza buna e ca o poti mansarda .
Da detalii exacte ce constructie e pe teren

Edited by Baxon, 16 January 2018 - 01:03.

Macl3od

Macl3od

Junior Member

Baxon, on 16 ianuarie 2018 - 01:00, said:

E vina ta 100% . Ai aruncat banii fara sa te documentezi ce poti construi pe terenul ala . Graba strica treaba , asta e ; fa o casuta mica si apoi vinde tarasenia si ia-ti in alta parte un teren mai generos .

Cum e vina mea?? Asa sunt toate terenurile din zona... Inainte sa cumpar, acolo era focar de infectie... Caini morti, buruieni de 3m, aurolaci, serpi etc... Era mai bine asa?

Baxon, on 16 ianuarie 2018 - 01:00, said:

Zici ca e ceva constructie pe teren , poti cere modernizare insa ramane cu amprenta care este . faza buna e ca o poti mansarda .
Da detalii exacte ce constructie e pe teren

Casa nu mai merge modernizata, este din paianta...

Atasat CU

Attached Files

Edited by Macl3od, 16 January 2018 - 01:13.

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators

Macl3od, on 16 ianuarie 2018 - 00:40, said:

Azi am fost iar la primaria, am incercat sa le spun asta... Dar nimic, iau acordul sau 3m retragere... Pai cum retragere 3m stanga + 3m dreapta... mai raman 5.62m... Ce sa construiesti pe 5.62.
Casa moderna stil cubic.

Macl3od

Macl3od

Junior Member

andreic, on 16 ianuarie 2018 - 01:40, said:

Casa moderna stil cubic.

Nici nu ma gandesc sa construiesc pe 5.62m, care de fapt sunt mai putini, lotul se ingusteaza, ramane putin sub 5m...

fqx

fqx

Senior Member

Macl3od, on 16 ianuarie 2018 - 00:57, said:

Nu-i afectez casa, cu ce mai las eu pentru termoizolatie, se fac aprox 80 cm, arhitectul mi-a spus ca nu o afecteaza, chiar dimpotriva, o ajuta...
Nu are autorizatie, m-am interesat...
Teoretic am luat un teren + o casa, dar nu se poate locuii, este partial cazuta...
Sa stii ca initial a spus ca-mi da acordul... Pana sa vorbeasca cu nu stiu cine...
Arhitectul vorbeste prostii, cum sa sapi langa fundatia unei case si sa nu o afecteze...in mod normal, in situatiile de genu solutia este consolidarea fundatiei existente prima data, apoi saparea langa.Cu lipsa de autorizatie, nu rezolvi nimic daca constructia e mai veche de 2 ani, deoarece se prescrie, in plus chiar sa o amendeze, cu siguranta apoi nu iti mai da acordul niciodata.
Spre celalalt vecin, nu poti merge?

Baxon

Baxon

Dachshund

In cel mai rau caz , daca chiar ti mortis sa stai acolo , iti faci casa mobila , nu-ti trebuie nici autorizatie , nu patesti nici impozit si-o faci cum vrea muschiul tau , la fata locului . Io asa as proceda in locul tau !
Poti s-o faci si cat tot terenul daca chiar vrei ...

Kroghy

Kroghy

Guru Member

Macl3od, on 16 ianuarie 2018 - 00:40, said:

Pai cum retragere 3m stanga + 3m dreapta... mai raman 5.62m... Ce sa construiesti pe 5.62.
Asta trebuia sa te gandesti inainte sa cumperi.
Singura solutie e acum sa-l vinzi mai departe.

Edited by Kroghy, 16 January 2018 - 06:58.

Onan_Barbaru

Onan_Barbaru

Active Member

• Grup: Banned

Macl3od, on 16 ianuarie 2018 - 00:57, said:

arhitectul mi-a spus ca nu o afecteaza, chiar dimpotriva, o ajuta...
Ori tu esti un mincinos, ori "arhitectul" ala e un idiot. Cu ce-o ajuta, sa se darame mai repede?

lyanna

lyanna

Active Member

Incearca sa o vrajesti pe vecina sa faceti un acord notarial ca daca in decurs de 5 ani i se strica ceva la casa, ii repari tu. Mai ales daca e mai in varsta trebuie luata cu binisorul, zici ca ea si faci ca tine pana iti vezi sacii in caruta. Incearca sa o iei cu frumosul: "De ce are nevoie ca sa vada ca esti om de omenie si ca ii repari casa ca noua daca se intampla ceva?".

Varianta ALBA iti faci PUD, dar dureaza si vecinii isi pot exprima opinia, asa ca s-ar putea sa nu faci nimic.

Varianta GRI mariti si tu terenul asa cum l-ai luat. Stiu ca nu e frumos, dar banuiesc ca a costat ceva terenul si sa ramai cu gaura e cam naspa.

Varianta GRI inchis "te duci" la primarie si intrebi pe cineva cum se poate rezolva situatia. Cel mai probabil iti pot "face" PUD cum vrei tu.

Ahasverus

Ahasverus

Senior Member

Problema e nuantata, poti intreba un arhitect si un structurist expert.
Eu asa am facut si am gasit jumatate din solutie, la cealalta jumatate m-am infundat.

1. Ai nevoie de acord de alipire la calcan (e o alipire virtuala). La asta se rezolva.
2. Daca are cosuri de fum functionale (soba), ai nevoie de acord notarial pt:
- ridicare cosuri de fum
- punerea unui sort de tabla prins de casa ta.
Astea se fac pe banii tai.

La pct 1:

1. Se face expertiza si se da solutie tehnica.
2. Se cere verbal accesul pe interior pt a se poza calcanul.
3. Daca nu se da acceptul, se face scrisoare recomandata semnata de 3 martori si se cere accesul in data de X, la ora Y.
4. Daca nu se da acces, se constata la dosar prin martori si se merge mai departe.

Problema este la pct 2, care tine de codul civil, unde trebuie sa o dai in judecata.

Romania, mereu frumoasa.

Daca are centrala termica, ai scapat!

Edited by Ahasverus, 16 January 2018 - 08:13.

Naijax

Naijax

Guru Member

Se pare ca singura sansa - slaba - este doar sa te intelegi cu vecinul
Conform regulamentuli de urbanism, suprafața minimă a terenului este de 150 m² iar deschiderea (lățimea) minimă a terenului este de 12 m.
Retragerile față de vecinii din stânga și dreapta și față de limitele de proprietate față-spate trebuie să fie:
Minim 3 metri pe o parte, conform Codului Civil pe cealaltă parte, adică 2 metri dacă există ferestre sau 60 de cm dacă nu sunt ferestre. În vechiul Cod Civil, cele două distanțe erau de 1,90, respectiv 90 de cm.
Față de fundul de lot, minim 5 metri.
Față de aliniament (linia de demarcație dintre teren și stradă), casa se amplasează fie aliniată cu vecinii aflați stânga-dreapta, fie chiar la limita de proprietate, fie conform unei retrageri anume stabilită prin Regulamentul Local de Urbanism.

Daca citesti cu foarte mare atentie aceste reguli simple si obligatorii, atunci vei realiza ca NU SE POATE CONSTRUI CE VREI TU.
Singura solutie este, repet, doar sa te intelegi cu vecinul dar DAR, conform legii, nu poti construi decat in regim cuplat ceea ce, din cate inteleg, vecinul refuza.
Asta e - ai luat tzeapa
Vezi mai multe detalii aici - citeste cu atentie;
http://www.trilitica...asa-infografic/

Macl3od

Macl3od

Junior Member

Naijax, on 16 ianuarie 2018 - 12:38, said:

Se pare ca singura sansa - slaba - este doar sa te intelegi cu vecinul
Conform regulamentuli de urbanism, suprafața minimă a terenului este de 150 m² iar deschiderea (lățimea) minimă a terenului este de 12 m.
Retragerile față de vecinii din stânga și dreapta și față de limitele de proprietate față-spate trebuie să fie:
Minim 3 metri pe o parte, conform Codului Civil pe cealaltă parte, adică 2 metri dacă există ferestre sau 60 de cm dacă nu sunt ferestre. În vechiul Cod Civil, cele două distanțe erau de 1,90, respectiv 90 de cm.
Față de fundul de lot, minim 5 metri.
Față de aliniament (linia de demarcație dintre teren și stradă), casa se amplasează fie aliniată cu vecinii aflați stânga-dreapta, fie chiar la limita de proprietate, fie conform unei retrageri anume stabilită prin Regulamentul Local de Urbanism.

Daca citesti cu foarte mare atentie aceste reguli simple si obligatorii, atunci vei realiza ca NU SE POATE CONSTRUI CE VREI TU.
Singura solutie este, repet, doar sa te intelegi cu vecinul dar DAR, conform legii, nu poti construi decat in regim cuplat ceea ce, din cate inteleg, vecinul refuza.
Asta e - ai luat tzeapa
Vezi mai multe detalii aici - citeste cu atentie;
http://www.trilitica...asa-infografic/

El are calcan, nu are ferestre(decat una mica pe o anexa fara autorizatie)... Nu se poate construi la 60cm? Este ok 60cm...

Naijax

Naijax

Guru Member

Macl3od, on 16 ianuarie 2018 - 14:31, said:

El are calcan, nu are ferestre(decat una mica pe o anexa fara autorizatie)... Nu se poate construi la 60cm? Este ok 60cm...

Codul civil este extrem de clar si nu mai are nevoie de nici un fel de explicatii;
- 200 cm față de limita de proprietate atunci când pe acea parte a clădirii sunt ferestre. (Vechiul Cod Civil prevedea 190 cm)
- 60 cm față de limita de proprietate atunci când pe acea parte a clădirii nu sunt ferestre. (Vechiul Cod Civil prevedea 90 de cm)
- Picătura (exteriorul streșinii) trebuie să cadă în limitele proprietății, nu pe proprietatea vecină.
- Când clădirea vecina este construită la calcan (cu unul dintre pereți exact pe limita de proprietate, noua clădire se poate alipi la calcanul vecin.
- Se poate construi pe limita de proprietate cu acordul vecinului.

Dupa cum se vede, pentru a putea construi la randul tau in calan ai nevoie neaparata de acordul/acceptul scris din partea vecinului care se da in fata notarului.
In lipsa acestui acord nu exista nici o discutie. Pur si simplu nu se poate construi.
Alta cerinta - peretele (sau zidul) cladirii vecine trebuie sa fie fara deschideri (ferestre etc)
Daca vecinul are acolo o fereasta, luminator, etc. (cu sau fara autorizatie nu este treaba ta) nu poti construi decat la 2 metri distanta de zidul lui.

Cam asta e

Macl3od

Macl3od

Junior Member

Mi se pare ilogica legea... El construieste o anexa fara autorizatie(baie cred, este f mica fereastra)... Si tot eu n-am voie din cauza ferestrei, construite ilegal.
Am facut audienta la Arhitectul sef, vad daca rezolv ceva...
Pe sectorul 4 "acc" a primit acord sa construiesca pe limita de proprietate fara acordul vecinului, el a depus in 2013, oare s-a schimbat lege de atunci... Acolo de ce s-a putut?...
Atata timp cat nu intervi la constructia vecina(nu te lipesti), n-ai nevoie de aprobarea lui...

Edited by Macl3od, 16 January 2018 - 17:35.

Naijax

Naijax

Guru Member

EXCLUS
Conform legii, nu se poate construi la calcan fara acordul vecinului.
Ce a facut persoana respectiva este complet ilegal, a fost indrumat/sfatuit foarte prost (sau pur si simplu minte) si nu-ti recomand sa procedezi la fel.

Mai mult ca sigur in cazul tau se tine strict cont  de regulamentul local de urbanism (RLU) întocmit, FOARTE SIGUR, după Regulamentul General de Urbanism.
În general, Regulamentele locale de urbanism (RLU) impun:
• O retragere de minim 5 metri față de limita de proprietate din spate (fundul de lot).
• O retragere de minim 3 metri pe cel puțin una din limitele laterale ale proprietății.
• Retragere în conformitate cu prevederile Codului Civil pe cealaltă latura sau alipire la calcan acolo unde există un calcan vecin.

Intelege o data si pentru totdeauna.
Chiar daca nu avea nici o fereastra in zidul ala, in lipsa acordului semnat de vecin nu poti construi la calan.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate