Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Medicina clasică față în față cu medicina naturistă

- - - - -
  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#199
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006

View PostKdefthog, on Nov 6 2008, 14:42, said:

Da-mi te rog datele pe privat.

@adadoi Doamna care-i problema dumneavoastra? Ce paziti aici? E vorba de un fapt si nu un "panaceu universal". Mecanismul descris de dumneavoastra e adevarat, bolnav disperat renunta la medicina alopata si adopta tratament naturist, dar acest lucru nu este motiv de cenzura. Lasati lumea sa vorbeasca despre un fapt real, nu teorie, desi este contrar invataturilor, credintelor dumneavoastra. Va rog respectati dreptul la opinie, atat timp cat nu sunt incalcate regulile forumului, ceea ce nu cred ca este cazul.

Lumea n-are decat sa vorbeasca intre patru ochi sau la coafor ce vrea, dar pe aria de medical a celui mai mare forum din Romania orice prostie poate fi interpretata ca un mare adevar, ca doar "scrie pe softpedia", si foarte multa lume nu poate sau nu vrea sa faca diferenta intre "pararea mea" si "fapt". Problema mea e ca am vazut prea multi oameni pacaliti de niste excroci care profita de disperarea lor, si sunt convinsa ca daca ai fi vazut si tu ai fi de aceeasi parere. Astfel de posturi chiar incalca regulile forumului, incurajand (prin trimiterea de clienti) practicarea medicinei fara diploma - o chestie ilegala si escrocheriile, la fel de ilegale.

Quote

"daca nu se intervine chirurgical se poate trata" - e mai complicata treaba aici. Am citit in mai multe locuri ca in cazul cancerului exista o tumora principala si multe altele secundare a caror dezvoltare este inhibata de niste substante secretate de cea principala. Eliminarea chirurgicala a tumorii principale opreste imediat aceasta secretie si celelalte tumori dau o lupta acerba pentru intaietate, de aceea, cred eu, apar metastazele la scurt timp dupa operatie, in multe cazuri.
posibil, desi improbabil, dar leacul acela minune trateaza numai tumora principala? daca da, de ce nu o poate trata si pe una secundara care s-a transformat in principala? si ce se intampla cu cele secundare presupunand ca bolnavul scapa de cea principala band trei damigene de ceai pe zi si nu prin interventie chirurgicala, nu cumva ajungem tot la faza "substantele secretate care inhiba dezvoltarea dispar bla-bla"? Daca nu e asa de eficient cum se lauda vracii care-l vand, de ce sa nu lasi omul sa mearga sa-l trateze un medic?

View Postronaq, on Nov 6 2008, 14:58, said:

spune-mi te rog, cum se face asta
apesi pe nick-ul  userului caruia vrei sa-i trimiti mesaj (desupra pozei), apoi "send message"

#200
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View Postadadoi, on Nov 6 2008, 15:33, said:

Lumea n-are decat sa vorbeasca intre patru ochi sau la coafor ce vrea, dar pe aria de medical a celui mai mare forum din Romania orice prostie poate fi interpretata ca un mare adevar, ca doar "scrie pe softpedia", si foarte multa lume nu poate sau nu vrea sa faca diferenta intre "pararea mea" si "fapt". Problema mea e ca am vazut prea multi oameni pacaliti de niste excroci care profita de disperarea lor, si sunt convinsa ca daca ai fi vazut si tu ai fi de aceeasi parere. Astfel de posturi chiar incalca regulile forumului, incurajand (prin trimiterea de clienti) practicarea medicinei fara diploma - o chestie ilegala si escrocheriile, la fel de ilegale. - Interpretare proprie aici, atat timp cat esti moderatoare pot sa stea si in cap altii ca sa te contrazica.

posibil, desi improbabil, dar leacul acela minune trateaza numai tumora principala? daca da, de ce nu o poate trata si pe una secundara care s-a transformat in principala? si ce se intampla cu cele secundare presupunand ca bolnavul scapa de cea principala band trei damigene de ceai pe zi si nu prin interventie chirurgicala, nu cumva ajungem tot la faza "substantele secretate care inhiba dezvoltarea dispar bla-bla"? Daca nu e asa de eficient cum se lauda vracii care-l vand, de ce sa nu lasi omul sa mearga sa-l trateze un medic.

Nu e neaparat leac minune, vindecarea tot prin intermediul corpului si al sistemului imunitar se face in cea mai mare parte, ceaiurile alea ori curata corpul de toxine ori intaresc sistemul imunitar, in foarte rare cazuri au substante active care efectiv distrug celulele canceroase.

Un singur studiu am gasit despre heleborina din spanz: "Immunobiology. 2007;212(9-10):839-53. Epub 2007 Nov 26. MCS-18, a novel natural product isolated from Helleborus purpurascens, inhibits dendritic cell activation and prevents autoimmunity as shown in vivo using the EAE model." vivo - pe ceva viu.

Interventia chirurgicala opreste imediat secretia respectivelor substante, alte tratamente reduc treptat tumora principala si altele existente. De aceea metastazele apar de cele mai multe ori dupa interventiile chirurgicale, presupun. Aici tu te axezi prea mult pe mediatizarea deosebita pe care o primesc asa numitele "leacuri minune", in caz de succes sau nu, pe cand tratamentele alopate nu au asa ceva, indiferent de rezultat, nici nu mai zic de incarcatura emotionala evidenta a acestui subiect pentru toata lumea, inclusiv dumneavoastra.

Dar banii mari se duc pe fel de fel de medicamente de sinteza revolutionare sau, foarte rar, extracte de plante. Parerea mea este ca nu se face nimic sistematic in aceasta privinta, sa se ia in considerare toate "variabilele" pentru fiecare bolnav de cancer.

Edited by ionutz78, 06 November 2008 - 21:28.
te rog fara text colorat


#201
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

View PostKdefthog, on Nov 6 2008, 16:03, said:

Un singur studiu am gasit despre heleborina din spanz: "Immunobiology. 2007;212(9-10):839-53. Epub 2007 Nov 26. MCS-18, a novel natural product isolated from Helleborus purpurascens, inhibits dendritic cell activation and prevents autoimmunity as shown in vivo using the EAE model." vivo - pe ceva viu.

Interesant studiul tinut de niste dermatologi si  pe care tu il dai ca referinta pe topicul de cancer de san.

Te rog sa citesti mai cu atentie regulamentele sectiunii de medical si sa te autocorectezi pe viitor (vezi scris colorat si bolduit)

Edited by ionutz78, 06 November 2008 - 16:54.


#202
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008
Studiul este foarte recent(Noiembrie 2007). Si care-i problema daca e facut de niste dermatologi? Iarasi mi-a fost sters un post...

#203
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Să vă povestesc una întîmplată relativ recent într-un spital.
Dialog între un op de calculator și un doctor șef de secție:

-Doamna doctor, a venit X după rezultate.
-Foarte bine și nu i le-ai dat? Chiar eu le-am completat!
-Le-am dat, dar erau puse greșit. Față de biletul venit de la laborator, rezultatul de la Ac AntiLa, erau puși la AntiJo, AntiJo la AntiRo, iar Anti Ro la Anti La.
După care, își ia capul în mîini și întreabă:
-Sper că ai modificat înainte să tipărești? Ai pus și unitățile de măsură?
-Am pus tot!

Doctorița mai vroia să zică un mulțumesc, dar a sunat-o cineva pe mobil pentru o chestiune urgentă. Asta fost doar un caz, dar de la imunologie (se lucrează manual) au mai fost 2-3 erori jalnice (cunoscute de mine) într-un an întreg. Dar dacă or fi fost și altele nesesizate?

Doctori sau farmaciști sunt cu toții sclavii unui sistem lipsit de posibilitatea de A VINDECA măcar teoretic, fiindcă nu există posibilitatea de a acorda atenția cuvenită pacientului (victimă în cazul de față), vă dați seama ce experiență acumulează  :rolleyes:  

Sunt unele laboratoare care au avut o creștere incredibilă. Ei bine, am fost în spatele ușilor închise ale unui astfel de laborator.
Probele sunt puse la rece într-un sac și vărsate apoi pe o masă, cîteva sute de eppendorfuri pline cu ser, ce înseamnă de fapt cîteva sute de destine ce vor fi pipetate de un asistent sau un medic, într-o mașinărie. Dar uneori o picătură de ser sau sînge a sărit pe etichetă și nu se mai vede exact seria și la atîtea probe, cine mai are timp să examineze totul ca la carte. hai la analizele anuale, neamule! Aparatu nostru de 100 mii de euro, va ghici dacă ești bolnav! Ruletă rusească cu sănătatea ta!

Ca soluție, nu văd decît evitarea în măsura posibilităților a oricărui contact cu tot ceea ce înseamnă oraș sau gloată. Încă un an sau doi și voi sări plin de grație din lada de gunoi ce se cheamă București.

Edited by Mirovaia_Scorb, 27 November 2008 - 17:57.


#204
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

Quote

In contextul crizei de omenesc, se impune o nouă știință a minții, fiindcă suntem limitați la un adevăr circumstanțial, al cauzelor imediate.
Cu 400 de ani în urmă, Galilei și Descartes au exclus din ecuația științifică dimensiunea spirituală - fiindcă nu putea fi cuantificată, matematizată.
Cît de mari sunt costurile ignoranței ?

Un posibil răspuns și multe alte subiecte interesante, în talk-showul Deliei Budeanu din 24.01.2009

Prof Dr. Dumitru Constantin Dulcan (neurolog), invitat la emisiunea Oamenii timpului nostru - pe Antena 2

În căutarea sensului pierdut

Dacă doriți să păstrați emisiunea: cînd clipul s-a descărcat complet, puteți căuta *.flv în folderul Documents And Settings (Show Hidden filles) și găsiți un fișier de 533 mb numit ##@#### Se poate urmări cu VLC sau Media Player mai recent.

Edited by Mirovaia_Scorb, 22 February 2009 - 18:01.


#205
infostoc

infostoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 07.04.2007

View PostMirovaia_Scorb, on Nov 27 2008, 18:52, said:

Să vă povestesc una întîmplată relativ recent într-un spital.
Dialog între un op de calculator și un doctor șef de secție:

-Doamna doctor, a venit X după rezultate.
-Foarte bine și nu i le-ai dat? Chiar eu le-am completat!
-Le-am dat, dar erau puse greșit. Față de biletul venit de la laborator, rezultatul de la Ac AntiLa, erau puși la AntiJo, AntiJo la AntiRo, iar Anti Ro la Anti La.
După care, își ia capul în mîini și întreabă:
-Sper că ai modificat înainte să tipărești? Ai pus și unitățile de măsură?
-Am pus tot!

Doctorița mai vroia să zică un mulțumesc, dar a sunat-o cineva pe mobil pentru o chestiune urgentă. Asta fost doar un caz, dar de la imunologie (se lucrează manual) au mai fost 2-3 erori jalnice (cunoscute de mine) într-un an întreg. Dar dacă or fi fost și altele nesesizate?

Doctori sau farmaciști sunt cu toții sclavii unui sistem lipsit de posibilitatea de A VINDECA măcar teoretic, fiindcă nu există posibilitatea de a acorda atenția cuvenită pacientului (victimă în cazul de față), vă dați seama ce experiență acumulează  :rolleyes:  

Sunt unele laboratoare care au avut o creștere incredibilă. Ei bine, am fost în spatele ușilor închise ale unui astfel de laborator.
Probele sunt puse la rece într-un sac și vărsate apoi pe o masă, cîteva sute de eppendorfuri pline cu ser, ce înseamnă de fapt cîteva sute de destine ce vor fi pipetate de un asistent sau un medic, într-o mașinărie. Dar uneori o picătură de ser sau sînge a sărit pe etichetă și nu se mai vede exact seria și la atîtea probe, cine mai are timp să examineze totul ca la carte. hai la analizele anuale, neamule!

Aparatu nostru de 100 mii de euro, va ghici dacă ești bolnav! Ruletă rusească cu sănătatea ta!

aparatele nu ghicesc nimic. asta e tot ce poti sa vezi tu din motive care ar parea jigniri daca le-as explicita aici.

Ca soluție, nu văd decît evitarea în măsura posibilităților a oricărui contact cu tot ceea ce înseamnă oraș sau gloată. Încă un an sau doi și voi sări plin de grație din lada de gunoi ce se cheamă București.

Credinta mea sincera e ca cei angrenati in asa zisa medicina alternativa sunt de 2 mari categorii: impostorii si persoanele slab mobilate. Lipsa mobilei duce la parerea ca tu esti buricul pamantului, ca toti cei din jurul tau gresesc, ca miliardele date pe cercetare sunt bani furati de la saraci ca sa moara mai repede. Lipsa mobilei trebuie inlocuita cu ceva. De ce nu cu pseudo stiinta ?

#206
AmRenascut

AmRenascut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 11.05.2009
Mecanismul de funcționare al medicinei tradiționale (a nu se confunda cu medicina naturistă, care este practic același lucru ca medicina western, doar că-i mai puțin rafinată) este efectul placebo. Și unul URIAȘ. Multă lume subestimează puterea minții asupra corpului. Uitați-vă la filmulețe pe net, pe youtube, cum acei preoți șarlatani evanghelici pun mâna pe fruntea unei persoane care de exemplu nu poate merge fără ajutorul unui baston, îi spune că a fost vindecată prin puterea lui Jesus și acea persoană crede atât de puternic că este favorizată de D-zeu și că prin Jesus este vindecată, ignorând toți subnutriții din Africa, că va merge, cel puțin temporar, fără baston. Eh, exact același mecanism de funcționare are și medicina tradițională. Dacă-ți spune o persoană pe care tu o vezi ca autoritară în domeniul medicinei că dacă mănânci o frunză de tei scapi de constipația aia sunt șanse mari ca tu chiar să scapi de ea.

#207
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View PostAmRenascut, on May 18 2009, 11:12, said:

Mecanismul de funcționare al medicinei tradiționale (a nu se confunda cu medicina naturistă, care este practic același lucru ca medicina western, doar că-i mai puțin rafinată) este efectul placebo. Și unul URIAȘ. Multă lume subestimează puterea minții asupra corpului. Uitați-vă la filmulețe pe net, pe youtube, cum acei preoți șarlatani evanghelici pun mâna pe fruntea unei persoane care de exemplu nu poate merge fără ajutorul unui baston, îi spune că a fost vindecată prin puterea lui Jesus și acea persoană crede atât de puternic că este favorizată de D-zeu și că prin Jesus este vindecată, ignorând toți subnutriții din Africa, că va merge, cel puțin temporar, fără baston. Eh, exact același mecanism de funcționare are și medicina tradițională. Dacă-ți spune o persoană pe care tu o vezi ca autoritară în domeniul medicinei că dacă mănânci o frunză de tei scapi de constipația aia sunt șanse mari ca tu chiar să scapi de ea.
Deci a mai aparut un tip de medicina, traditionala, pentru ca cea naturista se confunda cu cea occidentala, moderna, dupa cum zici tu. Sa lasam deoparte puterea mintii asupra corpului pentru ca poate fi descrisa foarte vag si apreciata intr-un fel. Consumul unor plante, medicinale, au anumite efecte asupra omului, care s-au descoperit prin teste pe oameni, in laborator etc., nu prea conteaza.

Diferentele intre medicina naturista si cea moderna, nu stiu ce reprezinta cea traditionala din punctul tau de vedere, sunt folosirea plantelor medicinale in intregime de catre prima si a extractelor sau sintezelor de substante active de catre a doua si tratarea efectelor in cazul celei de a doua si nu a cauzelor cum se face in cazul primei sau cel putin ar trebui sa se faca.

#208
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,911
  • Înscris: 03.12.2005

View PostAmRenascut, on May 18 2009, 10:12, said:

Mecanismul de funcționare al medicinei tradiționale (a nu se confunda cu medicina naturistă, care este practic același lucru ca medicina western, doar că-i mai puțin rafinată) este efectul placebo. Și unul URIAȘ. Multă lume subestimează puterea minții asupra corpului.

Gresesti drastic:

Quote

Double-blind describes an especially stringent way of conducting an experiment, usually on human subjects, in an attempt to eliminate subjective bias on the part of both experimental subjects and the experimenters. In most cases, double-blind experiments are held to achieve a higher standard of scientific rigour.

In a double-blind experiment, neither the individuals nor the researchers know who belongs to the control group and the experimental group. Only after all the data have been recorded (and in some cases, analyzed) do the researchers learn which individuals are which. Performing an experiment in double-blind fashion is a way to lessen the influence of the prejudices and unintentional physical cues on the results (the placebo effect, observer bias, and experimenter's bias). Random assignment of the subject to the experimental or control group is a critical part of double-blind research design. The key that identifies the subjects and which group they belonged to is kept by a third party and not given to the researchers until the study is over.

E vorba de cel mai popular mecanism de verificare al eficientei unui produs.

#209
AmRenascut

AmRenascut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 11.05.2009
^Și câte "leacuri băbești" (eu asta înțeleg prin medicină tradițională) ai auzit tu să fie testate double blind? :)  Aceste teste sunt pentru a demonstra eficacitatea medicamentelor noi înainte de a fi puse pe piață.

#210
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View PostAmRenascut, on May 19 2009, 21:00, said:

^Și câte "leacuri băbești" (eu asta înțeleg prin medicină tradițională) ai auzit tu să fie testate double blind? :)  Aceste teste sunt pentru a demonstra eficacitatea medicamentelor noi înainte de a fi puse pe piață.
Prin "leacuri babesti" te referi la plante medicinale presupun, sunt facute teste double-blind, dar o planta in intregime nu poate fi patentata si vanduta, de aceea majoritatea care se fac si ni se baga in fata sunt substante active din plante, animale, care au anumite efecte. DAR, foarte important pe care oamenii de stiinta in ziua de azi orbiti de bani si faima nu-l iau in considerare este ca se extrage o substanta din context si se variaza dozajul pentru anumite efecte fara sa se ia in seama efectele secundare imediate sau pe termen lung. De aici lunga insiruire de efecte secundare la majoritatea medicamentelor de sinteza si putine efecte secundare la cele naturiste obtinute din extracte de plante, adica tincturi, plante intregi.

Dar ori medicina naturista ori occidentala, nu conteaza, important este ca se trateaza foarte bine problemele urgente de catre cea de-a doua si mai putin urgente de catre prima. Ideea este ca nu se trateaza cauza, de cele mai multe ori fiind alimentatia proasta calitativ si/sau cantitativ, sedentarismul, poluarea etc. Nimeni nu trateaza adevaratele cauze pentru ca nu se pot obtine bani asa de usor ca de pe urma medicamentelor. Realitatea aceasta este, banul facea legea, marile corporatii de medicamente si aparatura medicala avand de castigat, sa nu ma intelegeti gresit nu am nimic cu acest fapt atat timp cat ei nu ar incuraja o asemenea desfasurare de evenimente. Ia spune-i unui obez ca risca sa devina diabetic sau sa aiba probleme cu inima si nu exista nici un medicament care-i sa-i trateze aceste afectiuni, toti ar adopta un stil de viata mai sanatos si ar renunta la alinarea temporara si mincinoasa a medicamentelor, care nu fac altceva decat sa trateze simptomele si sa mascheze cauzele adevarate, de cele mai multe ori.

#211
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,911
  • Înscris: 03.12.2005

View PostAmRenascut, on May 19 2009, 20:00, said:

^Și câte "leacuri băbești" (eu asta înțeleg prin medicină tradițională) ai auzit tu să fie testate double blind? :)  Aceste teste sunt pentru a demonstra eficacitatea medicamentelor noi înainte de a fi puse pe piață.

Hai sa ne intelegem, medicina alopata, homeopata, vraci si alte Mercedeze. De obicei prin medicina traditionala faci pe majoritatea publicului sa se gandeasca la prima varianta.

Culesul de buruieni si bautul de ceaiuri pana la loc comanda cu greu il poti considera medicina de orice fel.

#212
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View Postsebulbus, on May 20 2009, 10:59, said:

Culesul de buruieni si bautul de ceaiuri pana la loc comanda cu greu il poti considera medicina de orice fel.
Eronat. Ia bea tu niste ceai de crusin sa vezi ce misto e.

#213
Danut Ianc

Danut Ianc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 537
  • Înscris: 03.11.2003

View Postrox, on 17th December 2006, 13:39, said:

medicina naturista nu poate sa vindece de la sine putere multe aspecte ale patologiei umane...ok, sunt de acord ca poate ameliora unele simptome, ca poate usura un tratament si ca merge ca adjuvant, dar mai mult de atat...sunt multe lucruri pe care nu le poate face: de la stabilirea unui diagnostic clar pana la urgente chirurgicale....


Dupa cum ziceam acum multe topicuri: medicina traditionala (ma refer in special la MTC medicina traditionala chineza) are in spate vreo 3000 de ani inainte de anul 0.
Metode de diagnostic: ca sa stapanesti diagnosticul pulsului ai nevoie de ani buni si de practica cat cuprinde. Ii muuuuuuuuullllllllt mai greu decat sa te uiti pe un buletin de analize (unde in dreapta ai valorile normale) sa pui un diagnostic. Si inca ceva: in MTC diagnosticul este unul general. Adica se pune un diagnostic care implica tot organismul. De aceea se trateaza organismul ca un intreg si nu se trateaza pe bucati. De aceea tratamentele sunt mai complexe dar si rezultatele sunt spectaculoase si de durata.

Puneti mana si cititi. Si nu vorbiti din ce auziti la coltul blocului sau la DDD.

Spor la treaba.

#214
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006

View PostDanut Ianc, on 3rd June 2009, 09:12, said:

Metode de diagnostic: ca sa stapanesti diagnosticul pulsului ai nevoie de ani buni si de practica cat cuprinde. Ii muuuuuuuuullllllllt mai greu decat sa te uiti pe un buletin de analize (unde in dreapta ai valorile normale) sa pui un diagnostic. Si inca ceva: in MTC diagnosticul este unul general. Adica se pune un diagnostic care implica tot organismul. De aceea se trateaza organismul ca un intreg si nu se trateaza pe bucati. De aceea tratamentele sunt mai complexe dar si rezultatele sunt spectaculoase si de durata.

Puneti mana si cititi. Si nu vorbiti din ce auziti la coltul blocului sau la DDD.

Spor la treaba.

oare la ce te referi cu diagnosticul pulsului? iti trebuie ani de zile sa nimeresti o artera si sa numeri bataile pe minut? Daca nu nimeresti artera pui urechea pe torace si tot auzi ceva. Un medic ia pulsul cu mana/stetoscopul, nu are nevoie de un buletin de analize sa ii citeasca pulsul.

#215
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Medicina tibetană are o întreagă suită de tehnici pentru diagnosticul prin examinarea pulsului.
În Blue Buddha, documentarul către care am pus link mai înainte, zicea că lama își ține mîinile în lapte ca să nu-și piardă sensibilitatea.

Sau mai multe detalii p-aci

Tibetan medicine and other holistic health-care systems - pag 77

Medicine across cultures - pag 93-94

dar astea se întîmplă acolo la ei, în Dharamsala sau cum se cheamă. Noi mergem la laborator ca la oracol sau automatul de cafea. Iar acolo, sunt atît de aglomerați că nu mai au timp să modifice softul pentru noua super-sculă, așa că transferă manual  toate valorile hemogramei - văzut personal cînd am fost la urgență într-un mare și onorabil spital. Probabil că și acum e tot la fel.
Nu degeaba spuneau babele din spital (medici și asistente): un medic bun e ăla care pune diagnosticul cu puține analize. Ori ăștia acuma scriu pe bilet aproape setul complet, laboratoarele nemaiavînd posibilitatea să ofere de fiecare dată certitudini.

Ce se întîmplă de fapt? Alergăm ca niște zombie între niște cutii de chibrituri supraetajate (blocurile), în speranța că mîine va fi mai bine. Hoarde întregi mișună în fiecare zi, la semafoare, cu mașinile prin trafic, în tramvaie, pe trotuare. Ori asta generează multă uzură.
Ei bine, totul se întîmplă într-un mediu (orașul) ce și-a creat propria lui realitate și lege de funcționare. Tot singur își generează probleme (bolile în cazul ăsta), iar "soluțiile" nu întîrzie să răsară sub forma spitalelor, este doar un mecanism trage-împinge.

Soluția reală ar însemna la modul ideal, pus și simplu renunțarea la tot ce ține de betoane și logica așa-zis combinatorică a orașului (așteptat la semafoare, servici cu program fix) și revenirea în mijlocul naturii, că organismul are multe mecanisme de autovindecare.

Cum spunea Stravinsky, "revolution means going back all the way around to where you started from".
Deocamdată mai iau niște clorofilă la borcan, bună și aia decît nimic ... :)

Edited by Mirovaia_Scorb, 04 June 2009 - 17:21.


#216
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Tu ai citit linkurile postate de tine? Daca da, crezi in demoni? Zice la evil-spirit pulse ca pacientul este sub influente demonice. Oare ce-o fi insemnand asta, trebuie exorcizat?

In acelasi fel se fac si astazi consultatiile: anamneza=discutia cu pacientul despre acuzele prezente si din antecedente, inspectie, palpare....ce scria si in documentul tau despre medicina tibetana. Ai considera un medic in halat alb ca fiind mai cosmopolit daca-ti spune ca ai un spirit in tine sau te-ai multumi cu un rezultat de la bacteriologie concludent?

Medicul e factorul uman, bineinteles ca experienta isi spune cuvantul, dar un medic care se bazeaza doar pe ceea ce vede fara sa confirme prin mijloace paraclinic poate fi usor considerat tupeist si greseala nu e departe. Zic si eu, dau un exemplu la intamplare, te-ai lasa pe mana unui chirurg sa iti scoata un testicul ca asa crede el ca e necesar sau ai dori sa iti faca niste investigatii suplimentare?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate