Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Oua fierte perfecte
Last Updated: Jan 29 2018 09:24, Started by
jimi91
, Jan 14 2018 16:19
·
0
#19
Posted 14 January 2018 - 17:42
#20
Posted 14 January 2018 - 17:43
Eu fac asa, de ani de zile: pun apa la fiert si, in momentul cand clocoteste, pun ouale. Le las 3 minute sau 3:15 pentru oua mai maricele. Ouale nu le pun scoase direct din frigider ci un pic clatite in apa calda de la chiuveta, sa nu crape la contactul cu apa fierbinte. Apoi le scot si le pun sub jet de apa rece inainte de a le curata, ca sa nu se lipeasca coaja de albus.
|
#21
Posted 14 January 2018 - 17:44
Ca sa se curate usor mai conteaza si cat de vechi sunt.
Cele proaspete se curata mai greu. |
#23
Posted 14 January 2018 - 17:49
gumball3000, on 14 ianuarie 2018 - 17:44, said:
Ca sa se curate usor mai conteaza si cat de vechi sunt. Cele proaspete se curata mai greu. la curatat cred ca tine de temperatura oului...daca il pui sub un jet de apa rece (cum e si normal, nu ai cum sa-l atingi desfaci altfel- e fierbinte)..se desprinde destul de usor..existe metode pe internet pentru curatat oua, dar mai mult te complici:|..ai nevoie doar de putina rabdare:) trebuie sa prinzi pielita aia. E mult mai usor daca pielita e lipita de coaja si nu de albus..cred ca aici intervine racirea oului sub jet de apa |
#24
Posted 14 January 2018 - 18:12
rosix, on 14 ianuarie 2018 - 16:49, said:
3 min dupa ce incep sa clocoteasca, apoi inca 3 min lasate in apa in care au fiert inainte de a le scoate. Eu le pun de la inceput in apa rece, ca daca le pun direct in apa clocotita se mai intampla sa se fisureze si iese albusul afara... Nu stii cum se fac, le mananci cum ies. Sau le dai de pomana. gumball3000, on 14 ianuarie 2018 - 17:44, said:
Ca sa se curate usor mai conteaza si cat de vechi sunt. Cele proaspete se curata mai greu. Edited by myshyk, 14 January 2018 - 18:13. |
#25
Posted 14 January 2018 - 18:36
faci ochiuri fierte și vezi exact când sunt aproape făcute.
|
#26
Posted 14 January 2018 - 18:47
4 minute la temperatura camerei (ouăle adică)
4:30, dacă sunt direct din frigider. Le bag in apa clocotind și pe urma sub jet de apa rece. Edited by richelieu, 14 January 2018 - 18:47. |
#27
Posted 14 January 2018 - 18:48
Cum este corect, “oua fierte perfecte” sau “oua fierte perfect”?
|
#28
Posted 14 January 2018 - 18:52
|
#29
Posted 14 January 2018 - 18:53
jimi91, on 14 ianuarie 2018 - 16:19, said:
In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:| Gasesti la Kaufland, la accesorii pentru gatit, acest produs. Eu pun ouale si indicatorul "la fiert" in apa rece (adica nu astept sa se incalzeasca sau sa dea apa in clocot) si urmaresc schimbarea culorii indicatorului pana la semnul care arata consistenta dorita pentru ouale fierte. https://m.emag.ro/in...4/pd/D56892BBM/ Edited by corinadaniela, 14 January 2018 - 18:57. |
#30
Posted 14 January 2018 - 19:04
#31
Posted 14 January 2018 - 21:12
jimi91, on 14 ianuarie 2018 - 17:40, said:
Ce-i drept, mie mi se pare cam putin.. doar 3 min:|..ies cleioase, eu le prefer mai ferme A, tu le vrei de fapt cleioase, aproape de solidificarea galbenusului, de asta ma mirau unele raspunsuri, cu timpi mari de fierbere. Ce am explicat eu este fix galbenusul moale care curge, dar cu albuș ferm. Astea sint preferatele mele si cred ca 90% din toate oolelele mincate de mine au fost gatite asa nu ma satur de ele. Cel mai bun mic dejun cu oua dinastea, tai felia de piine, apoi o tai batoane mici, le prajesti, le ungi cu unt, le inmoi in galbenusul moale, sarea sa nu lipseasca |
#32
Posted 14 January 2018 - 22:15
crisstonne, on 14 ianuarie 2018 - 21:12, said:
A, tu le vrei de fapt cleioase, aproape de solidificarea galbenusului, de asta ma mirau unele raspunsuri, cu timpi mari de fierbere. Ce am explicat eu este fix galbenusul moale care curge, dar cu albuș ferm. Astea sint preferatele mele si cred ca 90% din toate oolelele mincate de mine au fost gatite asa nu ma satur de ele. Cel mai bun mic dejun cu oua dinastea, tai felia de piine, apoi o tai batoane mici, le prajesti, le ungi cu unt, le inmoi in galbenusul moale, sarea sa nu lipseasca nu le vreau cleioase..le vreau medii...vreau galbenusul sa fie moale , foarte putin cleios.. Tu cum tai felia de paine batoane mici? eu doar ung cu unt feliile de paine si le pun pe plita (sunt la tara momentan)..daca am jar, bag cateva cepe si ardei in soba ..se fac imediat 5-10 min.... si cu 2 oua cum imi plac mie...pff..superb:) Edited by jimi91, 14 January 2018 - 22:15. |
#34
Posted 15 January 2018 - 00:29
Eu pun ouale (trei oua)direct din frigider intrun ibric, pun apa rece peste ele pana la 700ml, le pun pe aragaz la un foc mediu si dau drumu la cronometru. 10minute. Mai ajustez timpul in functie de marimea oualelor. Plus minus 1minut. E mai simplu asa. Nu stau langa ele sa vad cand fierbe apa.
|
#35
Posted 15 January 2018 - 02:19
Fierbe apa,bagi oule,3-3,5 min,opresti inchegarea schimband apa clocotita cu una rece,Cureti coaja,bagi intru-un bol,pui bucatele de paine,sare.Procura si o lingurita.4 oua facute asa duci pana la masa de pranz.Aia cu 5,10 minute e pentru salata beof. Bun, daca dai chix si-s prea tari le tai in 4 pe lungime,on strop de otet ,Frunze proaspete de patrunjel+marar.Daca ai doua maini stangi fa-ti pomana cu un necajit.
Ouale-erata |
#36
Posted 15 January 2018 - 04:00
Pascalau, on 15 ianuarie 2018 - 00:29, said:
Eu pun ouale (trei oua)direct din frigider intrun ibric, pun apa rece peste ele pana la 700ml, le pun pe aragaz la un foc mediu si dau drumu la cronometru. 10minute. Mai ajustez timpul in functie de marimea oualelor. Plus minus 1minut. E mai simplu asa. Nu stau langa ele sa vad cand fierbe apa. In cat timp ajunge "foc mediu" la fierbere? Ce dimensiune au oualele? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users