Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Oua fierte perfecte

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#19
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,550
  • Înscris: 16.03.2004

View Postjimi91, on 14 ianuarie 2018 - 17:40, said:

Ce-i drept, mie mi se pare cam putin.. doar 3 min:|..ies cleioase, eu le prefer mai ferme

Chiar este puțin, trebuie 5 minute minim pentru a fi răscoapte cum trebuie.

#20
Klaudio

Klaudio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 27.02.2004
Eu fac asa, de ani de zile: pun apa la fiert si, in momentul cand clocoteste, pun ouale. Le las 3 minute sau 3:15 pentru oua mai maricele. Ouale nu le pun scoase direct din frigider ci un pic clatite in apa calda de la chiuveta, sa nu crape la contactul cu apa fierbinte. Apoi le scot si le pun sub jet de apa rece inainte de a le curata, ca sa nu se lipeasca coaja de albus.

#21
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Ca sa se curate usor mai conteaza si cat de vechi sunt.
Cele proaspete se curata mai greu.

#22
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Depinde daca-s de la tara sau din baterii.

#23
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postgumball3000, on 14 ianuarie 2018 - 17:44, said:

Ca sa se curate usor mai conteaza si cat de vechi sunt.
Cele proaspete se curata mai greu.

la curatat cred ca tine de temperatura oului...daca il pui sub un jet de apa rece (cum e si normal, nu ai cum sa-l atingi desfaci altfel- e fierbinte)..se desprinde destul de usor..existe metode pe internet pentru curatat oua, dar mai mult te complici:|..ai nevoie doar de putina rabdare:) trebuie sa prinzi pielita aia. E mult mai usor daca pielita e lipita de coaja si nu de albus..cred ca aici intervine racirea oului sub jet de apa

#24
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Postrosix, on 14 ianuarie 2018 - 16:49, said:

3 min dupa ce incep sa clocoteasca, apoi inca 3 min lasate in apa in care au fiert inainte de a le scoate.
Eu le pun de la inceput in apa rece, ca daca le pun direct in apa clocotita se mai intampla sa se fisureze si iese albusul afara...
Si asta, cu doua zile inainte de-a le manca. Filozofia oului.
Nu stii cum se fac, le mananci cum ies. Sau le dai de pomana.

View Postgumball3000, on 14 ianuarie 2018 - 17:44, said:

Ca sa se curate usor mai conteaza si cat de vechi sunt.
Cele proaspete se curata mai greu.
Nu intotdeauna. Eu am cateva gaini, si nici daca le bag la fiert inca calde, de sub curu´ gainii, nu intotdeauna se cojesc asa cum trebuie. Dar exista si cand se poate.....

Edited by myshyk, 14 January 2018 - 18:13.


#25
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
faci ochiuri fierte și vezi exact când sunt aproape făcute.

#26
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
4 minute la temperatura camerei (ouăle adică)
4:30, dacă sunt direct din frigider.
Le bag in apa clocotind și pe urma sub jet de apa rece.

Edited by richelieu, 14 January 2018 - 18:47.


#27
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Cum este corect, “oua fierte perfecte” sau “oua fierte perfect”?

#28
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postdon_dannielo, on 14 ianuarie 2018 - 18:48, said:

Cum este corect, “oua fierte perfecte” sau “oua fierte perfect”?

"oua fierte,perfecte" era o virgula:|...din pacate, nu stiu cum sa modific:|..

#29
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009

View Postjimi91, on 14 ianuarie 2018 - 16:19, said:

In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:|

Gasesti la Kaufland, la accesorii pentru gatit, acest produs.
Eu pun ouale si indicatorul "la fiert" in apa rece (adica nu astept sa se incalzeasca sau sa dea apa in clocot) si urmaresc schimbarea culorii indicatorului pana la semnul care arata consistenta dorita pentru ouale fierte.
https://m.emag.ro/in...4/pd/D56892BBM/

Edited by corinadaniela, 14 January 2018 - 18:57.


#30
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 10.08.2005

View Postjimi91, on 14 ianuarie 2018 - 16:19, said:

In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:|
3 minute jumate :)

#31
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,295
  • Înscris: 13.01.2011

View Postjimi91, on 14 ianuarie 2018 - 17:40, said:

Ce-i drept, mie mi se pare cam putin.. doar 3 min:|..ies cleioase, eu le prefer mai ferme

A, tu le vrei de fapt cleioase, aproape de solidificarea galbenusului, de asta ma mirau unele raspunsuri, cu timpi mari de fierbere.

Ce am explicat eu este fix galbenusul moale care curge, dar cu albuș ferm.
Astea sint preferatele mele si cred ca 90% din toate oolelele mincate de mine au fost gatite asa :D nu ma satur de ele.

Cel mai bun mic dejun cu oua dinastea, tai felia de piine, apoi o tai batoane mici, le prajesti, le ungi cu unt, le inmoi in galbenusul moale, sarea sa nu lipseasca :peacefingers:

#32
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postcrisstonne, on 14 ianuarie 2018 - 21:12, said:

A, tu le vrei de fapt cleioase, aproape de solidificarea galbenusului, de asta ma mirau unele raspunsuri, cu timpi mari de fierbere.

Ce am explicat eu este fix galbenusul moale care curge, dar cu albuș ferm.
Astea sint preferatele mele si cred ca 90% din toate oolelele mincate de mine au fost gatite asa Posted Image nu ma satur de ele.

Cel mai bun mic dejun cu oua dinastea, tai felia de piine, apoi o tai batoane mici, le prajesti, le ungi cu unt, le inmoi in galbenusul moale, sarea sa nu lipseasca Posted Image

nu le vreau cleioase..le vreau medii...vreau galbenusul sa fie moale  , foarte putin cleios..

Tu cum tai felia de paine batoane mici? eu doar ung cu unt feliile de paine si le pun pe plita (sunt la tara momentan)..daca am jar, bag cateva cepe si ardei in soba ..se fac imediat 5-10 min.... si cu 2 oua cum imi plac mie...pff..superb:)

Edited by jimi91, 14 January 2018 - 22:15.


#33
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postjimi91, on 14 ianuarie 2018 - 16:19, said:

In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:|
fă rost de așa ceva și vor ieși mereu exact cum vrei.

#34
Pascalau

Pascalau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 24.02.2007
Eu pun ouale (trei oua)direct din frigider intrun ibric, pun apa rece peste ele pana la 700ml, le pun pe aragaz la un foc mediu si dau drumu la cronometru. 10minute. Mai ajustez timpul in functie de marimea oualelor. Plus minus 1minut. E mai simplu asa. Nu stau langa ele sa vad cand fierbe apa.

#35
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,682
  • Înscris: 22.01.2015
Fierbe apa,bagi oule,3-3,5 min,opresti inchegarea schimband apa clocotita cu una rece,Cureti coaja,bagi intru-un bol,pui bucatele de paine,sare.Procura si o lingurita.4 oua facute asa duci pana la masa de pranz.Aia cu 5,10 minute e pentru salata beof.  Bun, daca dai chix si-s prea tari le tai in 4 pe lungime,on strop de otet ,Frunze proaspete de patrunjel+marar.Daca ai doua maini stangi fa-ti pomana cu un necajit.

Ouale-erata

#36
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,861
  • Înscris: 20.10.2015

View PostPascalau, on 15 ianuarie 2018 - 00:29, said:

Eu pun ouale (trei oua)direct din frigider intrun ibric, pun apa rece peste ele pana la 700ml, le pun pe aragaz la un foc mediu si dau drumu la cronometru. 10minute. Mai ajustez timpul in functie de marimea oualelor. Plus minus 1minut. E mai simplu asa. Nu stau langa ele sa vad cand fierbe apa.

In cat timp ajunge "foc mediu" la fierbere?
Ce dimensiune au oualele?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate