Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

Oua fierte perfecte

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#1
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:|

#2
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,712
  • Înscris: 10.05.2011
3

#3
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
eu fac asa, le bag direct in apa rece, pun cratita pe foc, o las sa dea in clocot, pe urma opresc aragazul si pun o farfure peste cratita.. in functie de cat timp  tin farfuria, imi ies ouale cum moi sau tari

#4
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,078
  • Înscris: 07.07.2006
Poți folosi mașină de fiert ouă, indicator de fiert ouă (nu mă lasă să bag un link, așa că caută cu google) sau urmezi indicațiile de aici https://norecipes.co...ect-boiled-eggs

Edited by abancor, 14 January 2018 - 16:26.


#5
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,854
  • Înscris: 20.10.2015
Oua mari
Puse direct in apa clocotita, 5 minute

#6
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Zeci de minute pina la citeva ore. Desigur stiintific, in temperatura controlata perfect. Daca tot bagi ceva in tine si te intereseaza cum iese macar sa o faci bine: http://www.seriousea...about-eggs.html

Edited by f300, 14 January 2018 - 16:30.


#7
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,479
  • Înscris: 17.04.2014

 jimi91, on 14 ianuarie 2018 - 16:19, said:

In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:|
3 minute de la punctul de fierbere :)

#8
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011
Daca te referi la oul moale, in care bagi piine in galbenusul moale, dar sa nu aiba ,,muci ", adica albus neinchegat, din momentul in care apa face bulbuci, le cronometrezi 90 secunde, apoi versi apa fiarta si pui apa rece.
Se aplica la oul mediu, la cele foarte mari timpul se mai mareste, cu 20 secunde, la cele mici mai scazi timpul de fierbere, cam tot cu 20 secunde.

#9
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Eu aplic metoda asta:
Le fierb pana ajunge apa la punctul de fierbere, apoi inchid focul si acopar cu un capac, prefer varianta de 6-7 minute.

Quote

How Long To Boil Eggs
For soft-boiled eggs: 4 minutes
For slightly soft-boiled eggs: 5 minutes
For custardy yet firm soft-boiled eggs: 6 minutes
For creamy hard-boiled eggs: 7 minutes
For firm yet still creamy hard-boiled eggs: 8 minutes
For very firm hard boiled eggs: 9 minutes

[ https://i.imgur.com/njb5pKA.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sursa: https://www.deliciou...rd-boiled-eggs/

Edited by gumball3000, 14 January 2018 - 16:39.


#10
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,972
  • Înscris: 02.02.2008
parca mai exista un topic

si cu indicator pentru fierbere

https://www.emag.ro/...4/pd/D56892BBM/

pune-l in apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca atunci e perfect moale.

#11
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 07.08.2014
De ce nu experimentezi ,cu cronometrul pornit ?

#12
PMmd63

PMmd63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 08.01.2018

 softaipan, on 14 ianuarie 2018 - 16:39, said:

De ce nu experimentezi ,cu cronometrul pornit ?
Oăle sunt scumpe, nu urmăreşti ştirile?

#13
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 jimi91, on 14 ianuarie 2018 - 16:19, said:

In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:|

3 min dupa ce incep sa clocoteasca, apoi inca 3 min lasate in apa in care au fiert inainte de a le scoate.
Eu le pun de la inceput in apa rece, ca daca le pun direct in apa clocotita se mai intampla sa se fisureze si iese albusul afara...

#14
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,854
  • Înscris: 20.10.2015
Eu folosesc deja apa care fierbe.
Cantitatea de apa e mare (2L min, pentru a nu fi influentata de temperatura oului care e rece, din frigider.
Pun max 3 oua.

Acum, depinde si de marimea oului, deci nu se poate spun ca dupa 3 minute ai un ou perfect.
Cred ca merita facut un grafic in functie de masa oului scufundat in apa care fierbe.
Scos din apa clocotita, direct in apa rece.

Se poate fierbe si pornind de la apa rece, dar din nou, masa oului conteaza, plus conteaza debitul de energie pentru a incalzi apa.
Sunt cazuri in care la temperatura de fierbede se ajunge in 3 minute, in alte cazuri in 5 minute.
Eu elimin perioada asta folosind apa clocotia, singura variabila ramanand masa oului.

Chiar m-ati facut curios si o sa lucrez la un grafic d-asta timp de fierbere vs masa oului

#15
Robiacs

Robiacs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,923
  • Înscris: 18.10.2010
Le pui in apa rece, si opresti focul cand incepe sa fiarba ap iar apoi lasi oualele 3 minute in ea. Dupa le pui in apa rece putin si cam aia e.

Edited by Robiacs, 14 January 2018 - 17:13.


#16
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Dacă ești fată, îi spui prietenului că ai chef de sex. Când termină, e gata oul.

#17
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,854
  • Înscris: 20.10.2015

 Robiacs, on 14 ianuarie 2018 - 17:12, said:

Le pui in apa rece, si opresti focul cand incepe sa fiarba ap iar apoi lasi oualele 3 minute in ea. Dupa le pui in apa rece putin si cam aia e.

Si daca ai oua mari si daca ai oua mici la fel? tot 3 minute?
Si daca ajungi la fierbere in 20 de minute si daca ajungi in 3 minute tii oulele tot3 minute dupa fierbere?

Asa ca n-ai dreptate

#18
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
le-am facut:)..eu le las in jur de 6 min, conform metodei mele.. le prefer semi moi:)..nu-mi ies mereu cum vreau..din pacate acum am mancat altceva:(..dar le-am facut, diseara le sparg sa vad cum imi ies..eram curios daca aveti alta metoda, mai eficienta..la metoda mea, eu mai sunt nevoit sa spal o farfurie:|..si sa astept si mai mult, in jur de 13-14 min

Ce-i drept, mie mi se pare cam putin.. doar 3 min:|..ies cleioase, eu le prefer mai ferme

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate