Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Oua fierte perfecte
Last Updated: Jan 29 2018 09:24, Started by
jimi91
, Jan 14 2018 16:19
·
0
#1
Posted 14 January 2018 - 16:19
In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:|
|
#3
Posted 14 January 2018 - 16:25
eu fac asa, le bag direct in apa rece, pun cratita pe foc, o las sa dea in clocot, pe urma opresc aragazul si pun o farfure peste cratita.. in functie de cat timp tin farfuria, imi ies ouale cum moi sau tari
|
#4
Posted 14 January 2018 - 16:25
Poți folosi mașină de fiert ouă, indicator de fiert ouă (nu mă lasă să bag un link, așa că caută cu google) sau urmezi indicațiile de aici https://norecipes.co...ect-boiled-eggs
Edited by abancor, 14 January 2018 - 16:26. |
#6
Posted 14 January 2018 - 16:30
Zeci de minute pina la citeva ore. Desigur stiintific, in temperatura controlata perfect. Daca tot bagi ceva in tine si te intereseaza cum iese macar sa o faci bine: http://www.seriousea...about-eggs.html
Edited by f300, 14 January 2018 - 16:30. |
#7
Posted 14 January 2018 - 16:32
#8
Posted 14 January 2018 - 16:32
Daca te referi la oul moale, in care bagi piine in galbenusul moale, dar sa nu aiba ,,muci ", adica albus neinchegat, din momentul in care apa face bulbuci, le cronometrezi 90 secunde, apoi versi apa fiarta si pui apa rece.
Se aplica la oul mediu, la cele foarte mari timpul se mai mareste, cu 20 secunde, la cele mici mai scazi timpul de fierbere, cam tot cu 20 secunde. |
#9
Posted 14 January 2018 - 16:36
Eu aplic metoda asta:
Le fierb pana ajunge apa la punctul de fierbere, apoi inchid focul si acopar cu un capac, prefer varianta de 6-7 minute. Quote
How Long To Boil Eggs For soft-boiled eggs: 4 minutes For slightly soft-boiled eggs: 5 minutes For custardy yet firm soft-boiled eggs: 6 minutes For creamy hard-boiled eggs: 7 minutes For firm yet still creamy hard-boiled eggs: 8 minutes For very firm hard boiled eggs: 9 minutes [ https://i.imgur.com/njb5pKA.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Sursa: https://www.deliciou...rd-boiled-eggs/ Edited by gumball3000, 14 January 2018 - 16:39. |
#10
Posted 14 January 2018 - 16:38
parca mai exista un topic
si cu indicator pentru fierbere https://www.emag.ro/...4/pd/D56892BBM/ pune-l in apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca atunci e perfect moale. |
|
#12
Posted 14 January 2018 - 16:41
#13
Posted 14 January 2018 - 16:49
jimi91, on 14 ianuarie 2018 - 16:19, said:
In jur de cat timp le tineti pe foc pentru a avea oua fierte semimoi..cateodata imi ies perfecte, dar nu mereu:| 3 min dupa ce incep sa clocoteasca, apoi inca 3 min lasate in apa in care au fiert inainte de a le scoate. Eu le pun de la inceput in apa rece, ca daca le pun direct in apa clocotita se mai intampla sa se fisureze si iese albusul afara... |
#14
Posted 14 January 2018 - 16:58
Eu folosesc deja apa care fierbe.
Cantitatea de apa e mare (2L min, pentru a nu fi influentata de temperatura oului care e rece, din frigider. Pun max 3 oua. Acum, depinde si de marimea oului, deci nu se poate spun ca dupa 3 minute ai un ou perfect. Cred ca merita facut un grafic in functie de masa oului scufundat in apa care fierbe. Scos din apa clocotita, direct in apa rece. Se poate fierbe si pornind de la apa rece, dar din nou, masa oului conteaza, plus conteaza debitul de energie pentru a incalzi apa. Sunt cazuri in care la temperatura de fierbede se ajunge in 3 minute, in alte cazuri in 5 minute. Eu elimin perioada asta folosind apa clocotia, singura variabila ramanand masa oului. Chiar m-ati facut curios si o sa lucrez la un grafic d-asta timp de fierbere vs masa oului |
#15
Posted 14 January 2018 - 17:12
Le pui in apa rece, si opresti focul cand incepe sa fiarba ap iar apoi lasi oualele 3 minute in ea. Dupa le pui in apa rece putin si cam aia e.
Edited by Robiacs, 14 January 2018 - 17:13. |
|
#16
Posted 14 January 2018 - 17:13
Dacă ești fată, îi spui prietenului că ai chef de sex. Când termină, e gata oul.
|
#17
Posted 14 January 2018 - 17:25
Robiacs, on 14 ianuarie 2018 - 17:12, said:
Le pui in apa rece, si opresti focul cand incepe sa fiarba ap iar apoi lasi oualele 3 minute in ea. Dupa le pui in apa rece putin si cam aia e. Si daca ai oua mari si daca ai oua mici la fel? tot 3 minute? Si daca ajungi la fierbere in 20 de minute si daca ajungi in 3 minute tii oulele tot3 minute dupa fierbere? Asa ca n-ai dreptate |
#18
Posted 14 January 2018 - 17:40
le-am facut:)..eu le las in jur de 6 min, conform metodei mele.. le prefer semi moi:)..nu-mi ies mereu cum vreau..din pacate acum am mancat altceva:(..dar le-am facut, diseara le sparg sa vad cum imi ies..eram curios daca aveti alta metoda, mai eficienta..la metoda mea, eu mai sunt nevoit sa spal o farfurie:|..si sa astept si mai mult, in jur de 13-14 min
Ce-i drept, mie mi se pare cam putin.. doar 3 min:|..ies cleioase, eu le prefer mai ferme |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users