Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PayPal ... Intrebare ... Nelamurire

Poate schimb sistemul?

Pisicute dragute

Probleme cu evacuarea apei la mas...
 Transfer facultate UK - Romania

Care e diferenta dintre cei care ...

*Muzica europeana actuala...*

Mai apreciaza cineva urechea muzi...
 Instant gaze

Revenge Porn cu complicitatea pol...

biciclete metrou

In mufa cu 5 pini, se potriveste ...
 Serbia ameninta cu o interventie ...

Metode ingenioase de a face bani?...

Cum procedati cand aveti de-aface...

De ce nu prea mai exista grupuri ...
 

Obiectiv m42 + inel adaptor + camera lumix G6

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Salut. Sunt incepator in ale fotografiei si mi-am cumparat un inel adaptor m42 la m4/3 pentru a folosi obiectivul
Porst 1:2,8/135 mm.

Aparatul meu e un Lumix G6.
Eu am crezut ca daca montez acest obiectiv il pot folosi cu apertura de 2.8 si cu ISO 160 (atat e cel mai mic la camera mea) pentru a avea poze luminoase seara , dar pozele ies aprope negre daca incerc sa setez viteza obturatorului la 1/60 chiar si la lumina becului seara in camera.
Pt poze ok trebuie sa setez viteza obturatorului la 2 secunde.

Pe ecranul aparatului imi apare 0.0 acolo unde trebuia sa imi apara apertura.
E normal sa se intample ce am scris mai sus?

#2
StefanSC

StefanSC

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,879
  • Înscris: 02.07.2011
Tind sa cred ca obiectivul tau arata cam asa:
http://allphotolense...f1747cc83a6.jpg

Vezi acolo un inel, langa montura, pe care scrie 22, 16, 11, 8, 5.6, 4, 2.8? Ala e inelul de apertura. Asigura-te ca inelul e pus cu valoare 2.8 in dreptul sagetii rosii de mai sus (cea dintre 4 si 4 :D).

#3
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Multumesc de raspuns , acesta este obiectivul meu, am uploadat poza unde am gasit. Posted Image
https://www.photobox...id=500488571066
Era deja pus la 2.8 si la M cand am scris randurile de mai sus. Astept sugestii in continuare.

Edited by dadix, 12 January 2018 - 20:15.


#4
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 15.03.2009
Pare normal ce-ti apare tie.
E normal sa-ti apara 0.0 in loc de valoarea diafragmei (apertura) pt. ca nu are ce sa citeasca ap.foto -obiectivul nu are chip si chiar daca ar avea ,nu exista conexiune intre el si body din cauza inelului adaptor.
In ceea ce priveste expunerea lunga , luminozitatea reala a obiectivului tau e F4 (iar focala e dubla) , asa ca o expunere de f4/2sec. la iso160 e normala (verificat pe G7).
Vezi daca pe obiectiv ai un comutator marcat M , comuta pe el in asa fel incat atunci cand umbli la diafragma sa se inchida/deschida ; cand vrei sa faci o poza reglezi diafragma dorita de pe obiectiv apoi din body alegi iso si timpul de expunere corect.
LE : vezi ca nu merge linkul

Edited by tinel231, 12 January 2018 - 20:12.


#5
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Ok, link nou cu obiectivul:  https://ibb.co/k9ZVGm
@tinel231 cu obiectivul standard al aparatului care e 1:3,5-5,6/14-42  daca il pun la F4 , cu 160 ISO tot 2 secunde imi cere pt o expunere corecta.

Edited by dadix, 12 January 2018 - 20:31.


#6
StefanSC

StefanSC

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,879
  • Înscris: 02.07.2011
Inseamna ca atata lumina ai in casa :). Pune becuri mai puternice.

Am facut si eu un test acum si la f2.8 in camera de bloc comunist am 1/2s la ISO200

Deci... E normal :). Uneori uitam ca ochiul nostru se ajusteaza mult mai bine decat senzorii foto la lumina putina :)

#7
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,636
  • Înscris: 28.12.2006
Creste iso, pe la 1600, ca sa stai linistit cu timpul de expunere.

Edited by crokodilu, 12 January 2018 - 21:15.


#8
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Bine ca am lamurit problema. Multumesc.

Am observat ca multi folosesc obiectivul in modul Aperture Priority.

Edited by dadix, 13 January 2018 - 15:46.


#9
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,636
  • Înscris: 28.12.2006
Da, daca merge. Ca daca nu merge atunci nu.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate