Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Indoctrinare ?

Alimentare cu Tickete de vacanta ...

Sursa Samlex RPS 1205

Declinul inteligentei emotionale ...
 CPU for HP xw6200

Alegere boxe

Cand isi cere Dragnea scuze pacie...

Sistem pentru gaming AMD si Intel
 Vreau sa cumpar de pe eBay

Microlab M860 5.1 - Bazait difuzo...

substanta curatare gresie balcon

Piesa catia
 Unde as putea gasi cat mai multe ...

Mancare sanatoasa! Mancare pe...

Camera foto capabila sa filmeze F...

Infiltratie apa in mașina
 

Obiectiv m42 + inel adaptor + camera lumix G6

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Salut. Sunt incepator in ale fotografiei si mi-am cumparat un inel adaptor m42 la m4/3 pentru a folosi obiectivul
Porst 1:2,8/135 mm.

Aparatul meu e un Lumix G6.
Eu am crezut ca daca montez acest obiectiv il pot folosi cu apertura de 2.8 si cu ISO 160 (atat e cel mai mic la camera mea) pentru a avea poze luminoase seara , dar pozele ies aprope negre daca incerc sa setez viteza obturatorului la 1/60 chiar si la lumina becului seara in camera.
Pt poze ok trebuie sa setez viteza obturatorului la 2 secunde.

Pe ecranul aparatului imi apare 0.0 acolo unde trebuia sa imi apara apertura.
E normal sa se intample ce am scris mai sus?

#2
StefanSC

StefanSC

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,594
  • Înscris: 02.07.2011
Tind sa cred ca obiectivul tau arata cam asa:
http://allphotolense...f1747cc83a6.jpg

Vezi acolo un inel, langa montura, pe care scrie 22, 16, 11, 8, 5.6, 4, 2.8? Ala e inelul de apertura. Asigura-te ca inelul e pus cu valoare 2.8 in dreptul sagetii rosii de mai sus (cea dintre 4 si 4 :D).

#3
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Multumesc de raspuns , acesta este obiectivul meu, am uploadat poza unde am gasit. Posted Image
https://www.photobox...id=500488571066
Era deja pus la 2.8 si la M cand am scris randurile de mai sus. Astept sugestii in continuare.

Edited by dadix, 12 January 2018 - 20:15.


#4
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 543
  • Înscris: 15.03.2009
Pare normal ce-ti apare tie.
E normal sa-ti apara 0.0 in loc de valoarea diafragmei (apertura) pt. ca nu are ce sa citeasca ap.foto -obiectivul nu are chip si chiar daca ar avea ,nu exista conexiune intre el si body din cauza inelului adaptor.
In ceea ce priveste expunerea lunga , luminozitatea reala a obiectivului tau e F4 (iar focala e dubla) , asa ca o expunere de f4/2sec. la iso160 e normala (verificat pe G7).
Vezi daca pe obiectiv ai un comutator marcat M , comuta pe el in asa fel incat atunci cand umbli la diafragma sa se inchida/deschida ; cand vrei sa faci o poza reglezi diafragma dorita de pe obiectiv apoi din body alegi iso si timpul de expunere corect.
LE : vezi ca nu merge linkul

Edited by tinel231, 12 January 2018 - 20:12.


#5
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Ok, link nou cu obiectivul:  https://ibb.co/k9ZVGm
@tinel231 cu obiectivul standard al aparatului care e 1:3,5-5,6/14-42  daca il pun la F4 , cu 160 ISO tot 2 secunde imi cere pt o expunere corecta.

Edited by dadix, 12 January 2018 - 20:31.


#6
StefanSC

StefanSC

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,594
  • Înscris: 02.07.2011
Inseamna ca atata lumina ai in casa :). Pune becuri mai puternice.

Am facut si eu un test acum si la f2.8 in camera de bloc comunist am 1/2s la ISO200

Deci... E normal :). Uneori uitam ca ochiul nostru se ajusteaza mult mai bine decat senzorii foto la lumina putina :)

#7
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,026
  • Înscris: 28.12.2006
Creste iso, pe la 1600, ca sa stai linistit cu timpul de expunere.

Edited by crokodilu, 12 January 2018 - 21:15.


#8
dadix

dadix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.07.2011
Bine ca am lamurit problema. Multumesc.

Am observat ca multi folosesc obiectivul in modul Aperture Priority.

Edited by dadix, 13 January 2018 - 15:46.


#9
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,026
  • Înscris: 28.12.2006
Da, daca merge. Ca daca nu merge atunci nu.

Anunturi


Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate