Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ajutor cu Archer C7 v4, NAT Boost...

Ajutor cu Archer C7 v4, NAT Boost...

suspendare societate care detine ...

Problema conectare telefoane la P...
 O noua reusita: o casierița devin...

traseu Bucuresti - Bicaz

Cursuri de programator IT

la ce folositi voi living room-ul...
 Sfat usa apartament

Comentezi dezamagit pe SP sau pe ...

Cum declar veniturile realizate d...

Problema internet gigabit
 Posturi TV pe PC ?

Un an...

Intrebare Memorie RAM

Reguli circulatie in rond (nu gir...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Overclock AMD FX-8300

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858
Salut!

Vreau sa fac overclock la acest procesor de la 3.3Ghz la 4.0Ghz, problema e ca nu stiu cat voltaj sa pun ca sa fie stabil.

Placa de baza: ASRock 970A-G/3.1
Placa video: Asus nVidia GT440 1 GB (momentan)
Ram: Kingston HyperX 8 GB 1866 Mhz
Sursa: Segotep 600W, certificata 80+.

#2
Real_NEO

Real_NEO

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,321
  • Înscris: 29.05.2017
  • ID membru: 989,171
  • Locație: dincolo.
Pai nimeni nu-ti poate spune cu exactitate asta, numai tu prin testarea sistemului tau iti poti da seama de cat voltaj are nevoie procesorul tau pentru a fi stabil.

#3
xmanyacs77

xmanyacs77

    ***AC / DC***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,077
  • Înscris: 10.07.2013
  • ID membru: 817,822
  • Locație: Unde hotii fac legea ...

View PostEdy_SD, on 12 ianuarie 2018 - 14:27, said:

Salut!

Vreau sa fac overclock la acest procesor de la 3.3Ghz la 4.0Ghz, problema e ca nu stiu cat voltaj sa pun ca sa fie stabil.

Placa de baza: ASRock 970A-G/3.1
Placa video: Asus nVidia GT440 1 GB (momentan)
Ram: Kingston HyperX 8 GB 1866 Mhz
Sursa: Segotep 600W, certificata 80+.
Ce voltaj ai acum la procesor?Posted Image
Ca trebuie sa te incadrezi in plaja de mai jos cu rosu..

Quote

details
Architecture    x86-64
Threads 8 threads
L2 cache 8 MB
L2 cache per core 1 MB/core
L3 cache 0 MB
Manufacture process   32 nm
Transistor count    1,200,000,000
Clock multiplier 21   
Voltage range 0.82 - 1.43V
Operating temperature Max 70.5°C

overclocking
Overclocked clock speed 4.5 GHz
Overclocked clock speed (Water) 4.49 GHz
Overclocked clock speed (Air)    4.2 GHz

Edited by xmanyacs77, 12 January 2018 - 15:25.


#4
RomanianAngel

RomanianAngel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,105
  • Înscris: 03.01.2009
  • ID membru: 403,349
  • Locație: Cluj-Napoca, Romania
Succes cu racirea. Am si eu acel CPU si peste 3.7 nu am reusit sa il racesc. Stabil era da intra in protectie

#5
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858
Nu stiu ce sa zic, cu programul Core Temp pe CSGO nu mi trece de 25 de grade, sta in 21-22 pentru ca am cooler pe lichid. Nu e o problema temperatura, plus ca am bagat si prime95 si in full load cred ca avea maxim 30.

View PostReal_NEO, on 12 ianuarie 2018 - 15:07, said:

Pai nimeni nu-ti poate spune cu exactitate asta, numai tu prin testarea sistemului tau iti poti da seama de cat voltaj are nevoie procesorul tau pentru a fi stabil.
Pai daca cineva are sistem la fel ca al meu nu vom avea acelasi voltaj?

View Postxmanyacs77, on 12 ianuarie 2018 - 15:21, said:

Ce voltaj ai acum la procesor?Posted Image
Ca trebuie sa te incadrezi in plaja de mai jos cu rosu..
Am 1.1125V acum la procesor.

#6
xmanyacs77

xmanyacs77

    ***AC / DC***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,077
  • Înscris: 10.07.2013
  • ID membru: 817,822
  • Locație: Unde hotii fac legea ...

View PostEdy_SD, on 12 ianuarie 2018 - 17:01, said:

Nu stiu ce sa zic, cu programul Core Temp pe CSGO nu mi trece de 25 de grade, sta in 21-22 pentru ca am cooler pe lichid. Nu e o problema temperatura, plus ca am bagat si prime95 si in full load cred ca avea maxim 30.


Pai daca cineva are sistem la fel ca al meu nu vom avea acelasi voltaj?


Am 1.1125V acum la procesor.
Incearca mai intai sa ii maresti frecventa din multiplicator....Posted Image

Edited by xmanyacs77, 12 January 2018 - 17:55.


#7
Real_NEO

Real_NEO

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,321
  • Înscris: 29.05.2017
  • ID membru: 989,171
  • Locație: dincolo.

View PostEdy_SD, on 12 ianuarie 2018 - 17:01, said:

Pai daca cineva are sistem la fel ca al meu nu vom avea acelasi voltaj?
Nu, deoarece fiecare procesor este diferit, unul poate fi stabil cu un voltaj mai mic pe cand altul numai cu un voltaj mai mare, desi procesoarele ca model pot fi identice. Deci, numai prin teste pe sistemul in cauza poti obtine voltajul optim.

Edited by Real_NEO, 12 January 2018 - 18:30.


#8
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858
Cum vad cand sistemul e instabil, atunci cand frecventa se modifica rapid de la una la alta?

#9
ro_explorer

ro_explorer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,381
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350
Cand se blocheaza sau se restarteaza singur in incarcare maxima.
Faci OC, bootezi (presupunand ca booteaza) si bagi un CPU burner care sa incarce toare nucleele la 100%. Daca este stabil si cu temperaturile sub control la 1H de stres din astapoti spune ca ai un sistem stabil.

Edited by ro_explorer, 12 January 2018 - 18:51.


#10
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858

View Postro_explorer, on 12 ianuarie 2018 - 18:49, said:

Cand se blocheaza sau se restarteaza singur in incarcare maxima.
Faci OC, bootezi (presupunand ca booteaza) si bagi un CPU burner care sa incarce toare nucleele la 100%. Daca este stabil si cu temperaturile sub control la 1H de stres din astapoti spune ca ai un sistem stabil.
Pai eu pun 0.1 Ghz, save si restart pana vad ca e instabil, si apoi cam cat voltage sa mai adaug, 0.025? Acum il stresez 100% cu prime95.
Am adaugat pana acum 0.3Ghz si nu urca temperatura mai mult de 31 grade.

Ultimului core i se tot modifica aia de la "Load" (de la 100% la 50% si iar la 100% etc.), e cazul sa mai adaug voltage?

#11
ro_explorer

ro_explorer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,381
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350
Nu ... faci gresit. Adica, nu e gresit, doar e foarte lent.
In primul rand cauti online sa vezi cat de mult duce in medie procesorul tau ca OC.
Incerci acea frecventa pentru inceput modificand doar multiplicatorul.
DAca e instabil sau nu booteaza deloc, incepi sa cresti voltajul. Nu il cresti un pic cate un pic pana o ia .. il cresti mai mult (50% din toleranta maxima de ex) si apoi, daca totul e OK si stabil, incepi sa scazi voltajul un pic cate un pic pana lovesti punctul de instabilitate. Il cresti la ultima valoare stabila si acolo ai un punct de OC stabil pentru tine.

Cel mai eficient in cazul meu a fost sa utilizez metoda jumatatilor ... am ajuns relativ repede (vreo 10 iteratii) la un punct de echilibru stabil pentru mine (6700K OC permanent la 4500 pe toate nucleele cu 1.21V).

#12
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858
Ce se intampla daca pun mai mult voltage de cat este nevoie?

Dar e bine si asa, nu?

Adica nu ma intereseaza ca imi pierd timpul, asta e, sa fie corect.

#13
ro_explorer

ro_explorer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,381
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350
Daca urci pana la limita suportata de cip risti sa il arzi (limita aia din specificatii).

In rest, daca pui mai mult decat e nevoie pentru o anumita frecventa, o sa mearga mai cald decat poate merge la frecventa cu pricina, atat.

#14
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858

View PostEdy_SD, on 12 ianuarie 2018 - 19:09, said:


Ultimului core i se tot modifica aia de la "Load" (de la 100% la 50% si iar la 100% etc.), e cazul sa mai adaug voltage?

Pai in bios scrie ca maxim e pana la 6.3 Ghz, eu vreau pana la 4.0 Ghz.

#15
ro_explorer

ro_explorer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,381
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350
https://community.am...m/thread/199681

UItimul post ... daca ai nevoie cu traducerea te ajut eu.

In articolul asta omul spune ca a reusit "4.6GHz, on 1.35v"

Asa aduni informatie, inainte de a te apuca sa te joci.

#16
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858
Am primit BlueScreen, cred ca mai trebuie niste voltage, deci am intrat in bios si am dat sa adaug voltage, faza e ca e din 0.0100 in 0.0100, nu poti pune tu, de ex. 0.025.
Asta inseamna ca daca vreau sa maresc voltage-ul, trebuie sa pun frecventa pe la 4.1 Ghz sau 4.2.

#17
ro_explorer

ro_explorer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,381
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350
Aici ai niste date reale, 'a la Anandtech: https://www.anandtec...r-95w-vishera/2

Vezi ca trebuie sa dezactivezi niste moduri de power saving. In plus, nu stiu ce suporta biosul tau la controlul de LLC (Load Line Calibration) si la compensarea de Vdroop
Eu am mers pe un LLC mai agresiv un pic in cazul meu.

Edited by ro_explorer, 12 January 2018 - 19:25.


#18
Edy_SD

Edy_SD

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.09.2015
  • ID membru: 925,858
Cum am zis eu, la 0.0100 voltage adaugati trebuie sa ajung la frecventa 4.0, nu? Ca daca mai adaug 0.0100 ajung la 1.1225V

Cum scrie acolo.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users