Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Winamp 5 - new build leak

wabbitemu - emulator calculator f...

Construire spalieri

FOTBAL meciurile de fotbal import...
 De cand a devenit Suedia o ț...

Izolatie centura și stalpi

Rareș Nastase semneaza seria...

Toyota Yaris Hybrid sau VW Polo 1...
 Cea mai buna rețea by Ookla ...

Infintare asociatie proprietari -...

Chip grafic integrat vrea driver ...

Onkyo NS 6170 vs NUC + DAC
 Despre comunicare

Cum sa invat pt admiterea la facu...

Recomandare smartphone 800 lei

Cum va informați inainte de a ave...
 

0x0000A5 / ACPI_BIOS_ERROR

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
RobotRepair

RobotRepair

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.01.2017
Salut, am un laptop Asus K50AB si problema este ca atunci cand vreau sa instalez windows 7 imi da eroarea 0x00000a5 (The bios is not fully compliant), daca vreau sa instalez windows 8 sau 10 imi zice ACPI_BIOS_ERROR.
Am mai avut windows 7 pe acest laptop si am ultima versiune de bios.
Exista vreo sansa sa nu instalez acel ACPI?

#2
karax

karax

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,424
  • Înscris: 14.10.2017
Asta ar trebui sa te ajute
https://forums.lenov...it/td-p/3390742

Desi e despre lenovo problema cred ca e aceeasi

LE: aici despre asus
https://www.sevenfor...sus-x751ma.html

#3
RobotRepair

RobotRepair

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.01.2017

 karax, on 12 ianuarie 2018 - 11:22, said:

Asta ar trebui sa te ajute
https://forums.lenov...it/td-p/3390742

Desi e despre lenovo problema cred ca e aceeasi

LE: aici despre asus
https://www.sevenfor...sus-x751ma.html
Nu am reușit cu niciuna dintre variante..

#4
un-simplu-om

un-simplu-om

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 15.12.2017
Inițiator, îți recomand mai bine să mergi la un service autorizat pentru așa ceva. Posted Image

#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 43,212
  • Înscris: 15.06.2004
Din cate vad eu laptopul are suport doar pana la Widnwos 7, inclusiv.
Asta inseamna ca nu ar trebui sa fie probleme cu Windows 7.

Raman 3 posibilitati:
1. Ai schimbat ceva setari in BIOS. Incearca un reset urmat de reconfigurarea corecta.
2. S-a stricat ceva in laptop ( posibil memorie ? ), ruleaza un MemTest - https://forum.softpe...9717-memtest86/
3. Kit-ul de Windwos e cu probleme. Poti incerca alt kit.

ACPI-ul e legat de pareta de alimentare/economie enegrie - vezi ceav legat de Power in BIOS.
Ai schimbat cumva alimentatorul ?

#6
RobotRepair

RobotRepair

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.01.2017

 eiffel, on 12 ianuarie 2018 - 12:02, said:

Din cate vad eu laptopul are suport doar pana la Widnwos 7, inclusiv.
Asta inseamna ca nu ar trebui sa fie probleme cu Windows 7.

Raman 3 posibilitati:
1. Ai schimbat ceva setari in BIOS. Incearca un reset urmat de reconfigurarea corecta.
2. S-a stricat ceva in laptop ( posibil memorie ? ), ruleaza un MemTest - https://forum.softpe...9717-memtest86/
3. Kit-ul de Windwos e cu probleme. Poti incerca alt kit.

ACPI-ul e legat de pareta de alimentare/economie enegrie - vezi ceav legat de Power in BIOS.
Ai schimbat cumva alimentatorul ?
1. Nu am umblat.
2. Am rulat MemTest, nu a fost probleme.
3. Am incercat sa instalez de pe stick, daca as incerca de pe DVD ar fi altceva? Am incercat  cu mai multe kit-uri.
Daca as vrea sa instalez macar windows vista as putea sau ar fi aceeasi problema cu ACPI?

#7
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,243
  • Înscris: 01.01.2008
Daca nu ma insel ar fi aceeasi problema ACPI,singurul os „recent” care nu cere ACPI obligatoriu este Windows Xp (ala merge cu APM)

#8
RobotRepair

RobotRepair

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.01.2017

 xeleron, on 12 ianuarie 2018 - 17:09, said:

Daca nu ma insel ar fi aceeasi problema ACPI,singurul os „recent” care nu cere ACPI obligatoriu este Windows Xp (ala merge cu APM)
Windows XP am :(, imi vreau windows 7 inapoi :'(.

#9
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,243
  • Înscris: 01.01.2008
Ai ceva setari in bios legate de APM/ACPI?Vezi setarea plug and play os, schimba valoarea din yes in no si invers.

#10
RobotRepair

RobotRepair

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.01.2017

 xeleron, on 12 ianuarie 2018 - 20:58, said:

Ai ceva setari in bios legate de APM/ACPI?Vezi setarea plug and play os, schimba valoarea din yes in no si invers.
Nu am APM/ACPI nici plug and play os.

#11
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,243
  • Înscris: 01.01.2008
Pune niste poze cu setarile de bios.

#12
RobotRepair

RobotRepair

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.01.2017

 xeleron, on 12 ianuarie 2018 - 22:14, said:

Pune niste poze cu setarile de bios.

Attached Files



#13
RobotRepair

RobotRepair

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 04.01.2017
Nu are nimeni o rezolvare si pentru mine? :'(

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate