Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wednesday - Addams Family woke ga...

IF, B si PH. Sau cum este o seara...

Sfat achzitie laptop second hand

Xiaomi Redmi Note 12 Pro / Pro+
 Altex: plata online cu cardul de ...

Pensiile speciale ale europarlame...

Andorra - Romania (25.03.2023, 21...

Pareri izolatie baza magazie lemn
 Portare telefon fix la digi, se p...

Mobilitate urbana sect 4

Recomandare solutie spalare motor

Pot alimenta un cric electric cu ...
 Retea wifi nu apare in lista de r...

Cat mai merita astazi un liceu bu...

Acelasi Javascript merge pe o pag...

Aport termic fereastra
 

De ce sunt absolut necesare crucea și icoana!

* * * - - 5 votes
 • This topic is locked This topic is locked
117 replies to this topic

#19
wluf

wluf

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 357
 • Înscris: 22.08.2017
povesti.

#20
dark

dark

  Hiper-creștin (creștin la cub)

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 53,150
 • Înscris: 16.03.2004
Există topic cu icoane, de ce nu ai scris ideea asta acolo? Acest topic nu este necesar.

#21
Endgegner

Endgegner

  razes conservator, dacopat si homofob

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,317
 • Înscris: 22.10.2015

Quote

"E stupid sa fie fortati sa posteze intr-un singur thread orice ar fi."

Monitoxus, membru forum nr. 1

Citeste in link-ul de mai jos opiniile celui care stapaneste de drept acest forum vizavi de aceasta problema si poate te mai relaxezi si tu. Probabil ca ai fost plecata in vacanta cand a avut loc dezbaterea.

https://forum.softpe.../#entry21513889

#22
Dude_2nd

Dude_2nd

  Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 37,715
 • Înscris: 04.01.2011

View Post3sat, on 10 ianuarie 2018 - 23:43, said:

iar icoana e o deschidere către infinitatea lui Dzeu... o fereastră către divin şi nu un tablou...
e o inchipuire umana a celor ce sunt in ceruri.
deci condamnata de Dumnezeu.
idol mut si surd  , in limbaj biblic. Posted Image

Edited by Dude_2nd, 11 January 2018 - 10:42.


#23
codesmm

codesmm

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,021
 • Înscris: 17.11.2015

View Postrealduc, on 11 ianuarie 2018 - 08:46, said:

va aduceti aminte de executia lu' Petru ? ... care ulterior a fost declarat "sfant" !
zicea acesta, ca nu merita sa fie crucificat in acelasi mod ca Isus, Mantuitorul ! ...
si d'aia, a fost executat "invers" ! ... cu picioarele in sus, adica !
intrebare : avea dreptate sf. Petru ?
daca da, de ce nu se poarta crucea invers ?
Apostolul Petru si-a dat seama si a constientizat cine este Iisus si ce imensa este forta lui spirituala. De aceea a a zis ca nu merita sa fie crucificat in acelasi fel cu Iisus. De altfel si Ioan Botezatorul a zis catre Iisus (cand acesta a mers sa fie botezat) ca "eu am nevoie sa fiu botezat de catre tine si tu vii sa te botez eu". Apoi Ioan le-a spus discipolilor sai ca "nu sunt vrednic, ca plecandu-ma, sa-I dezleg cureaua incaltamintei” lui Iisus stiind ca in fata lui era cea mai mare forta spirituala care s-a intrupat cu scopul de a schimba lumea. Iisus le-a spus evreilor ca "Eu sunt calea, adevarul si viata" in sensul de a-i determina pe oameni sa-l urmeze in fapte si daca oamenii l-ar urma, lumea ar fi altfel. Pentru cine se uita la ce fac unii preoti si unii reprezentanti ai bisericii, raspunsul l-a dat Pr. Arsenie Boca: "faceti voi prunci mai buni, mai drepti, mai credinciosi si indrumati-i sa se faca preoti mai buni decat cei pe care-i aveti". Luati ca model si urmati-i pe preotii cu fapte bune nu pe cei cu fapte rele (cu care nu puteti contrargumenta religia crestina). Despre noii protestanti (asa zisii pocaiti) care au rasarit ca ciupercile dupa ploaie spunea ca "acestia vor merge in iad cu biblia sub brat" fiindca nu-l urmeaza pe Iisus si nu fac faptele lui.

#24
dark

dark

  Hiper-creștin (creștin la cub)

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 53,150
 • Înscris: 16.03.2004

View Postcodesmm, on 11 ianuarie 2018 - 10:54, said:

Despre noii protestanti (asa zisii pocaiti) care au rasarit ca ciupercile dupa ploaie spunea ca "acestia vor merge in iad cu biblia sub brat" fiindca nu-l urmeaza pe Iisus si nu fac faptele lui.

Nu știa ce spune. Intră pe topicul despre IAD ca să afi și tu ce este, biblic. Se referă la mormînt. Este traducerea termenului grecesc Hades, din varianta slavonă JADU. Acolo mergem cu toții, în locuința morților. Iadul nu este populat cu draci, care chinuie sufletele păcătoșilor, o astfel de învățătură este nebiblică.

#25
overseas

overseas

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,525
 • Înscris: 09.01.2007

View Postcodesmm, on 11 ianuarie 2018 - 10:54, said:

Luati ca model si urmati-i pe preotii cu fapte bune nu pe cei cu fapte rele (cu care nu puteti contrargumenta religia crestina).

De ce nu ?!

#26
codesmm

codesmm

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,021
 • Înscris: 17.11.2015

View Postdark, on 11 ianuarie 2018 - 10:58, said:


Nu știa ce spune. Intră pe topicul despre IAD ca să afi și tu ce este, biblic. Se referă la mormînt. Este traducerea termenului grecesc Hades, din varianta slavonă JADU. Acolo mergem cu toții, în locuința morților. Iadul nu este populat cu draci, care chinuie sufletele păcătoșilor, o astfel de învățătură este nebiblică.
Daca te referi la mormantul corpului fizic da, cu totii mergem acolo, dar in viata spirituala (dupa moartea corpului fizic) criminalii nu merg in acelasi loc cu sfintii si de asta poti sa fii sigur.

#27
myshyk

myshyk

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 21,812
 • Înscris: 26.11.2006
Ce intelegi prin "viata spirituala" mai exact?  defineste-o in termeni mai pe intelesul nostru, al celor care suntem cu picioarele pe pamant. Cum se manifesta? prin ce?

Edited by myshyk, 11 January 2018 - 15:05.


#28
mariusr1976

mariusr1976

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,963
 • Înscris: 26.04.2016

View PostDorel666, on 10 ianuarie 2018 - 21:36, said:

ĂŽn povestea lui Iov, Ă®n care Satan se hotărăște să-l ispitească pe cel mai drept dintre fiii răsăritului cu cele mai cumplite chinuri, deși diavolul ucide și distruge tot ce era al lui Iov și lui Iov Ă®nsuși Ă®i dă o boală cumplită și-l Ă®nspăimântă cu vedenii, Dumnezeu nu intervine cu nimic, afară de faptul că nu-i dă voie diavolului să ia viața lui Iov. Dar viețile copiilor lui Iov și ale servitorilor săi sunt luate de parcă ar fi fost niște muște și nu oameni! Este firesc să te Ă®ntrebi, Ă®n cazul acesta, cum de a permis și permite Dumnezeu așa ceva? Și răspunsul Ă®l găsim Ă®n versetul de mai jos:

Ioan 5:22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,
           23 pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine* nu cinsteşte pe Fiul nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.

Adică Dumnezeu a dorit așa de tare să-L cinstească pe Fiul, Ă®ncât nu a intervenit Ă®n lume decât Ă®n cazuri extreme și numai pentru cei drepți și pe care-i iubea nespus de mult pentru dreptatea lor. Dar nici pe aceștia nu i-a ferit de chin! Și a lăsat ca, numai după venirea lui Hristos, oamenii să-l poată Ă®nvinge pe diavol, dar numai dacă acordă cinstea cuvenită Fiului!
       Aceasta Ă®nseamnă că, oricât de drept și de cinstit și de bun ai fi, dacă nu te supui lui Hristos și nu-i acorzi cinstea cuvenită, Ă®n cel mai bun caz Ă®ți câștigi doar propria viață, Ă®n rest putând pierde totul, chiar și viața celor iubiți ai tăi! Dar, dacă vrei să scapi de necaz și de suferință, dacă vrei să salvezi viața, sănătatea și bunăstarea alor tăi, trebuie neapărat să ceri ajutorul și ocrotirea Fiului. Și cum se face aceasta?  Prin Ă®nchinare și rugăciune. Numai că... nu poți face acest lucru de unul singur! De ce? Pentru că este scris:

Matei 18:20 Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi Ă®n Numele Meu, sunt şi Eu Ă®n mijlocul lor.”

Adică, dacă ești Ă®n mijlocul pădurii, oceanului sau deșertului și nu mai este nimeni cu tine, ba chiar dacă ești singur Ă®n mijlocul casei tale, chiar dacă ești la fel de drept ca Iov și vine diavolul la tine, nu te vei putea apăra de chinul fizic și mental și nu vei putea păzi pe nimeni dintre ai tăi, care nu sunt la fel de drepți ca tine (că pe cei la fel de drepți ca tine nu trebuie să-i păzești cu, ci Ă®i păzește și pe ei Dumnezeu)! Oribil să știi că poți păți așa ceva! Nu-i așa?

       Și atunci cum mai poate mântui Hristos dacă, oricând se ivește ocazia și ești singur, diavolul te poate ataca, Ă®ți poate fura sănătatea fizică  și mentală și Ă®ți poate răpi pe oricine dintre ai tăi?! Ar trebui, Ă®n cazul acesta să umblăm legați tot timpul doi câte doi...? Se poate și așa, dar diavolul tot va găsi prilejul să ne despartă sau să facă să ne certăm și să nu mai putem să ne rugăm Ă®mpreună, când va veni să ne atace! Să fim, oare, fără sorți de izbândă Ă®n fața lui Satan și să fim condamnați a fi Ă®nvinși de el? Nicidecum, pentru că este scris:

Coloseni 2:15 A dezbrăcat domniile şi stăpânirile şi le-a făcut de ocară Ă®naintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce.

Și ce este puterea diavolului, decât o domnie și o stăpânire! Și cum Ă®nvingem această stăpânire? Prin ”cruce”! Dar ce Ă®nseamnă să-l Ă®nvingi pe diavol prin cruce? Că nu se poate trece peste nici un cuvânt al Scripturii și dacă Scriptura zice că poți să-l Ă®nvingi  pe diavol prin cruce și, Ă®n același timp, că trebuie să fie cel puțin doi ca să poată coborĂ® Hristos la tine și să te scape de acest duh rău, Ă®nseamnă că Ă®nsăși crucea este ”cineva”. Și, cum om nu este, Ă®nseamnă că crucea Ă®nsăși este... un duh. Dar crucea este un lucru, un obiect, după cum toată lumea știe și nu-i nici un fel de duh. Așa se face că ajungem Ă®ntr-o fundătură din care nu putem ieși decât dacă acceptăm că, la fel cum Ă®ngerii lui Dumnezeu locuiau Ă®n chivot, Ă®nseamnă că și Ă®n cruce locuiește ”cineva”, un Ă®nger sau poate chiar Duhul Sfânt.
Iar dacă un Ă®nger sau un duh al lui Dumnezeu locuiește Ă®n crucea văzută ca un obiect din aur, argint, lemn sau oricare alt material, atunci când te rogi și o ai cu tine Ă®nseamnă că sunt ”doi adunați Ă®n numele lui Hristos” și Hristos poate coborĂ® Ă®n mijlocul tău și să te protejeze de atacul oricărui duh necurat.
       Dar dacă nu ai nici măcar un obiect care să formeze o cruce? Poți să-ți faci unul pe loc sau poți... să-ți faci semnul crucii cu mâna dreaptă, moment Ă®n care Ă®nsăși mâna ta cea dreaptă devine obiectul crucii. Iar Ă®ngerul care locuiește atunci Ă®n crucea Ă®nchipuită de mâna ta cea dreaptă este chiar ĂŽngerul tău, pe care l-ai primit, ca veghetor, la botez. ĂŽnger care, până la Hristos, era Ă®mpotriva ta, datorită păcatelor tale, dar pe care Hristos Ă®l Ă®mpacă, prin cruce, cu tine, după cum este scris:

Efeseni 2:16 şi a Ă®mpăcat pe cei doi cu Dumnezeu Ă®ntr-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmăşia.

Deci, cine Ă®și face semnul crucii, prin acest semn ĂŽngerul acelui om știe că omul se roagă Ă®n numele și pentru ajutorul lui Hristos și atunci se roagă și Ă®ngerul cu tine și Hristos coboară Ă®n mijlocul omului să-l ajute, să-l Ă®ndrume, să-l mântuiască.

Dar se mai pune o Ă®ntrebare: pentru ce este scris ”doi sau trei adunați Ă®n numele meu”, dacă este de ajuns să fie numai doi...? ĂŽnseamnă că sunt cazuri când doi nu este de ajuns, ci trebuie să fie chiar trei adunați Ă®n numele lui Hristos. Și atunci, cu tot semnul crucii pe care ți-l faci, nu poți Ă®nvinge legiunile diavolești. Dar, indiferent de faptul că știm sau nu știm când sunt necesari trei adunați Ă®n numele lui Hristos, Ă®ntrebarea este ce vom face Ă®n acel caz?! Suntem singuri și avem doar o cruce sau nici atât, dar ne facem semnul crucii și, Ă®n acel moment, tot suntem năpădiți de ispite și de chin? Vom face atunci ce a făcut și Hristos, Ă®n Grădina Ghetsimani: a cerut ajutorul sfinților săi ucenici! Da, dar El Ă®i avea lângă El, pe câtă vreme noi nu-i putem avea tot timpul...  Ba... Ă®i putem avea! Prin icoană.

Deci, dragi protestanți, citiți cu atenție cele de mai sus și de azi să țineți minte că, fără semnul crucii și fără de icoană,  mai devreme sau mai târziu diavolul tot vă va Ă®nghesui singuri Ă®n vreun ungher și va face tot ce va voi din voi și din iubiții voștri! Așa că, Ă®ntoarceți-vă la cruce și icoană că, fără de ele, NU VĂ PUTEȚI MĂ‚NTUI!

Amin
Auzi ....crucea e cineva ! Văd că suferința Domnului e pe locul doi dat fiind că compatinim crucea.
Acolo se vorbește despre suferința Domnului Isus pe cruce nu pe invenția dumitale.

#29
3sat

3sat

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,491
 • Înscris: 11.10.2015

View PostHider141, on 11 ianuarie 2018 - 08:16, said:

Cine crede ca Dumnezeu doreste sa venereze fix obiectul pe care Fiul Sau a murit in chinuri groaznice si a fost batjocorit de catre romani si chiar iudei e un prost! PUNCT!

Sau tu, Dorele, daca ai avea un copil care e spulberat cu masina de catre un descreierat ai fi bucuros daca oamenii ar incepe sa venereze respectivul morman de fiare care ti-a ucis copilul?

Asta ca sa nu amintesc si de prostia rostita cand o persoana, si mai ales un copil moare si spui ca "Asa a vrut Dumnezeu", sau "Dumnezeu a vrut inca un inger in cer". Voi (in special ortodocsii) pretindeti ca vreti sa-i apropiati pe oameni de Dumnezeu, dar in acelasi timp il prezentati ca o persoana cruda, care ucide oameni pur si simplu pentru ca ar avea nevoie de ingeri in cer.
In Biblie scrie ca Dumnezeu are in cer miliarde de ingeri cu o putere extraordinara. Sau uiti de consemnarea biblica in care un singur inger a omorat intr-o noapte 185.000 de oameni din tabara asirienilor cand erau pregatiti sa dea navala peste evrei?
In conditiile astea de ce ar mai avea nevoie langa El de inca un inger, care daca nu ar fi murit din cauza unei boli sau a altor evenimente neprevazute ajungea sa aiba o familie frumoasa si sa se bucure macar partial de ce ofera planeta asta?
crucea ESTE Iisus... nu venereaza nimeni obiecte... asta inteleg ateii/sectantii

View Postmyshyk, on 11 ianuarie 2018 - 15:05, said:

Ce intelegi prin "viata spirituala" mai exact?  defineste-o in termeni mai pe intelesul nostru, al celor care suntem cu picioarele pe pamant. Cum se manifesta? prin ce?
prin faptul ca acolo unde-ti stau picioarele iti va sta capul... si invers... omul spiritual e cu capul in nori tot timpul... dar picioarele nu mai sunt pe pamant... ci pe Luna... vezi pozitia spanzuratului din taroc...

View Postdark, on 11 ianuarie 2018 - 10:58, said:

Nu știa ce spune. Intră pe topicul despre IAD ca să afi și tu ce este, biblic. Se referă la mormînt. Este traducerea termenului grecesc Hades, din varianta slavonă JADU. Acolo mergem cu toții, în locuința morților. Iadul nu este populat cu draci, care chinuie sufletele păcătoșilor, o astfel de învățătură este nebiblică.
altul care analizeaza inutil cuvinte... iadul este o faza de transmigratie nu un loc... iar transmigratia nu are loc in timp ci in interiorul omului... - transmigraţia presupune o tranziţie de la o stare a fiinţei la alta...

Trans-migrarea sufletelor este în general eronat interpretată ca o trecere a unui suflet de la o persoană la alta. Ceea ce se întâmplă de fapt este că Sufletul-Dumnezeu individual[izat] se încarnează în repetate rânduri până când Acesta îşi atinge ţinta de a se încarna Căutător, ce va porni în Căutare şi eventual îşi va pierde individualitatea, devenind unul cu Sufletul-Dumnezeu eliberat.
Punctul de întâlnire dintre eshatologia monoteistă şi „trans-migraţionismul” indian stă ascuns - în monoteism - în conceptele de Limbo şi Iad, şi de asemenea în „învierea trupească”, în care fiinţa nu este totuşi investită cu o nouă individualitate. Posibilitatea infernală este cea care menţine sufletul în starea umană, iar posibilităţile „transmigraţiei” din contră, fac sufletul să părăsească starea umană. Iadul este de fapt o fază de transmigraţie, dar înainte de a elibera sufletul către alte faze, îl ţine „perpetuu” prizonier, dar nu „etern”; eternitatea ţine doar de Dumnezeu şi într-o anumită măsură de Paradis în virtutea unui mister al participării în divina Imutabilitate.
Iadurile sunt în definitiv trecerile către ciclurile individuale non-umane şi deci către alte lumi. Starea umană, sau orice stare analoagă „centrală”, este ca şi cum ar fi înconjurată de un cerc de foc: în ea nu există decât o alegere, fie de a scăpa din „curentul formelor” (dincolo de sfera Lunii) spre în sus, către Dumnezeu, fie de a părăsi umanitatea spre în jos către foc, foc care este ca o sancţiune a trădării din partea acelora care nu au realizat sensul divin al condiţiei umane.

Edited by 3sat, 11 January 2018 - 19:34.


#30
3sat

3sat

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,491
 • Înscris: 11.10.2015

View PostDude_2nd, on 11 ianuarie 2018 - 10:40, said:

e o inchipuire umana a celor ce sunt in ceruri.
deci condamnata de Dumnezeu.
idol mut si surd  , in limbaj biblic. Posted Image

ah-ha! deci inchipuiri care fac minuni... matale din ce secta faci parte? asta propavaduiti voi la peris?

Edited by 3sat, 11 January 2018 - 19:56.


#31
magaenea

magaenea

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 653
 • Înscris: 08.09.2009
<script></script>

Dorele bati campii rau de tot in postarea pe care ai scris-o la inceput ,interpretezi biblia cum vrei tu.... si o faci varza....
Cu alte cuvinte...Esti "Dorel"

#32
mariusr1976

mariusr1976

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,963
 • Înscris: 26.04.2016

View Post3sat, on 11 ianuarie 2018 - 19:24, said:

crucea ESTE Iisus... nu venereaza nimeni obiecte... asta inteleg ateii/sectantiiAttached File  images.jpeg   7.1K   0 downloads

Bai,  si eu care credeam ca asta e o creatie a omului !

Edited by mariusr1976, 11 January 2018 - 20:53.


#33
Dorel666

Dorel666

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,869
 • Înscris: 17.04.2016

View Postcodesmm, on 11 ianuarie 2018 - 07:10, said:

Crucea a fost si inainte de Iisus, dar asa cum este scris, a fost un lucru de ocara deoarece pe ea erau rastigniti raufacatorii. De la Iisus incoace, simbolistica crucii s-a schimbat diametral opus, devenind un obiect venerat datorita martiriului suportat de Mantuitor. Crucea a devenit si este o forta spirituala protectoare pentru cei ce cred in ea, un simbol al credintei crestine si totodata, un obiect de cult religios crestin. Crucea se indentifica cu crestinismul, cu biserica  si cu Iisus Christos cel ce a schimbat rolul si simbolistica acestui obiect. In prima faza, daca nu stii cine este cu adevarat Iisus acolo sus, ti se pare ca s-a creat un cult al personalitatii, desi El nu a cerut niciodata acest lucru. Iisus este cea mai mare si puternica forta spirituala din sistemul nostru solar, iar conducatorii (guvernatorii) sistemelor solare sunt numiti (acolo sus) fii de Dumnezeu. El judeca (stabileste, face trierea) la sfarsitul unui ciclu de evolutie pe planeta pamant cine si unde va merge. Ca sa cunosti mai mult decat prezinta biblia scrisa cu vreo doua mii de ani in urma, trebuie sa citesti si sa te documentezi fiindca sunt multe carti si documente pe aceasta tema. Pana la urma, nivelul de evolutie (moral si intelectual) dobandit pe planeta pamant, este singura avere pe care o luam si o ducem cu noi, ne caracterizeaza si ne ajuta (cu adevarat) in toata existenta noastra eterna.  Iisus s-a intrupat ca sa-l avem model si sa-l urmam in scopul evolutiei noastre si ne-a deschis mintea sa vedem ce este important in existenta noastra pe aceasta planeta.

Te înșeli, crucea nu-i un simplu obiect! Pentru că, iată ce se spune despre idoli:

Deuteronomul 32:17 Au adus jertfe dracilor, unor idoli care nu sunt dumnezei, Unor dumnezei pe care nu-i cunoşteau, Dumnezei noi, veniţi de curând, De care nu se temuseră părinţii voştri.

Aici Dumnezeu numește idolii ”draci”. Iar dracii nu sunt obiecte, ci duhuri! Adică în fiecare chip de lemn, piatră sau aur locuia de fapt un duh. Cu totul altceva este situația în cazul crucii, obiect pe care a fost răstignit Domhul nostru, Iisus Hristos! Prin moartea și sângele Său, crucea a fost sfințită o dată pentru totdeauna ca să locuiască în ea Duhul lui Hristos. Deci, cine se închină în fața crucii, se închină de fapt lui Hristos.

View PostHider141, on 11 ianuarie 2018 - 08:16, said:

Cine crede ca Dumnezeu doreste sa venereze fix obiectul pe care Fiul Sau a murit in chinuri groaznice si a fost batjocorit de catre romani si chiar iudei e un prost! PUNCT!

Sau tu, Dorele, daca ai avea un copil care e spulberat cu masina de catre un descreierat ai fi bucuros daca oamenii ar incepe sa venereze respectivul morman de fiare care ti-a ucis copilul?

Asta ca sa nu amintesc si de prostia rostita cand o persoana, si mai ales un copil moare si spui ca "Asa a vrut Dumnezeu", sau "Dumnezeu a vrut inca un inger in cer". Voi (in special ortodocsii) pretindeti ca vreti sa-i apropiati pe oameni de Dumnezeu, dar in acelasi timp il prezentati ca o persoana cruda, care ucide oameni pur si simplu pentru ca ar avea nevoie de ingeri in cer.
In Biblie scrie ca Dumnezeu are in cer miliarde de ingeri cu o putere extraordinara. Sau uiti de consemnarea biblica in care un singur inger a omorat intr-o noapte 185.000 de oameni din tabara asirienilor cand erau pregatiti sa dea navala peste evrei?
In conditiile astea de ce ar mai avea nevoie langa El de inca un inger, care daca nu ar fi murit din cauza unei boli sau a altor evenimente neprevazute ajungea sa aiba o familie frumoasa si sa se bucure macar partial de ce ofera planeta asta?

Despre cui te închini, când te pleci în fața crucii, am scris mai sus. Despre necesitatea înlocuirii îngerilor căzuți cu alți îngeri, poți deduce din versetul de mai jos:

Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.

#34
codesmm

codesmm

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,021
 • Înscris: 17.11.2015

View Postmyshyk, on 11 ianuarie 2018 - 15:05, said:

Ce intelegi prin "viata spirituala" mai exact?  defineste-o in termeni mai pe intelesul nostru, al celor care suntem cu picioarele pe pamant. Cum se manifesta? prin ce?
Viata in stare de spirit este viata fiecarui om dupa destruparea/eliberarea din corpul fizic si se desfasoara in sfera/nivelul energetic corespunzator gradului/nivelului personal de evolutie la care a ajuns fiecare dintre noi. Corpul fizic nu este decat un instrument prin care omul (spirit) studiaza si dobandeste cunostinte despre lumea materiala (pamant, plante, animale, oameni) si despre legile care le guverneaza (fizice, chimice, magnetice, energetice, etc.). Fara existenta in corp/trup fizic, omul (spirit) nu poate cunoaste ce inseamna tare-moale, rece-cald, acru-dulce, etc., etc.) fiindca doar cu simturile corpului fizic (văzul, auzul, mirosul, gustul şi simţul tactil) le poate percepe. Dupa incetarea existentei in trup ne continuam viata in spatiu sub forma de spirit liber. Principala ocupatie a omului (spirit) dupa moartea corpului fizic este studierea  si experimentarea creatiei, a modului in care divinitatea a creat tot ce exista vazut si nevazut. Credeti ca este intamplator faptul ca unii nu sunt capabili nici sa scrie sau sa citeasca si altii sunt savanti?. Nu este deloc intamplator pentru ca Dumnezeu ne-a creat pe toti egali dar unii sunt spirite cu multe intrupari pe planeta pamant si cu multe existente in care au reusit sa dobandeasca multe cunostinte pe cand altii sunt spirite tinere care abia au sosit pe planeta pamant si incep scoala evolutiei pe aceasta planeta. Cand ajungi sa cunosti care este mecanismul vietii si al creatiei si procesul evolutiv al fiecarui om, se deschide larg fereastra cunoasterii si vezi cata perfectiune este in tot ceea ce Dumnezeu/divinitatea a creat. Este fascinant sa descoperi ce se intampla dupa viata petrecuta in trup, care nu este decat o scoala in scopul evolutiei noastre (prin moralitate si cunoastere/dezvoltarea intelectului).

#35
Dorel666

Dorel666

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,869
 • Înscris: 17.04.2016

View Postmyshyk, on 11 ianuarie 2018 - 08:29, said:

Daca tot ceea ce credeti despre cruce icoane si celelalte mijloace de prostire in masa ar fi adevarate, de unde aceasta varietate de religi, credinte insemne sfinte?  Credinta , ADEVARATA credinta, aceea pe care fiecare om o poarta undeva in sinea lui, (pentru ca si sufletul e o gaselnita a religiei, iar credincios este si acela care nu crede in existenta unui mosulica in halat care casca gura zi si noapte la "aia de jos") nu are absolut nici o legatura cu dogmele religioase, cu religia, cu popii, imamii, predicatorii si celelalte categorii de "reprezentanti ai nimanui" si in numele caruia jecmanesc si prostesc prostimea care isi rupe de la gura ca sa-i tina pe acestia in huzur si bogatie. Nu va zgarie ochii bogatia etalata de reprezentantii bisericii ortodoxe, in special?
"Sa nu-ti fac chp cioplit!" va spune ceva?

Acu o faci pe proorocul și învățătorul nostru. Pari a ști toate tainele vieții și morții iar noi, proștii, ar trebui să te ascultăm orbește, că doar tu știi foarte bine ce spui... Dar nu-i deloc așa și spui tot ce ar spune și un copil născut ieri.

View Postrealduc, on 11 ianuarie 2018 - 08:46, said:

va aduceti aminte de executia lu' Petru ? ... care ulterior a fost declarat "sfant" !
zicea acesta, ca nu merita sa fie crucificat in acelasi mod ca Isus, Mantuitorul ! ...
si d'aia, a fost executat "invers" ! ... cu picioarele in sus, adica !
intrebare : avea dreptate sf. Petru ?
daca da, de ce nu se poarta crucea invers ?

Pentru că nu moartea lui Petru a sfințit tot pământul, ci moartea lui Hristos!

View PostDude_2nd, on 11 ianuarie 2018 - 10:40, said:

e o inchipuire umana a celor ce sunt in ceruri.
deci condamnata de Dumnezeu.
idol mut si surd  , in limbaj biblic. Posted Image

Deci recunoști că icoana îi reprezintă pe sfinții care au ajuns în ceruri! Iar dacă ai destulă minte să pricepi aceasta, ai destulă minte și să faci diferența dintre plecăciune (care este o formă de cinstire) și închinare (care este supunere în fața cuiva). Și orice om cu judecată poate vedea că ortodocșii cinstesc sfinții, dar de ascultat ascultă (fiecare atât cât poate și îl duce mintea) și, prin această ascultare, se închină doar lui Dumnezeu.

View Postdark, on 11 ianuarie 2018 - 10:58, said:

Nu știa ce spune. Intră pe topicul despre IAD ca să afi și tu ce este, biblic. Se referă la mormînt. Este traducerea termenului grecesc Hades, din varianta slavonă JADU. Acolo mergem cu toții, în locuința morților. Iadul nu este populat cu draci, care chinuie sufletele păcătoșilor, o astfel de învățătură este nebiblică.

Măi, Dark, ia ascultă ce spune Hristos:

Apocalipsa 1:18 Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor.

Adică nu toți morții ajung la odihnă, în Locuința Morților, ci unii vor rămâne să bântuie și să se chinuie, fără a-și găsi loc de odihnă, decât dacă va vrea Hristos, Cel care are cheile celor două tipuri de existență de după moarte.

View Postmariusr1976, on 11 ianuarie 2018 - 20:53, said:

Attachment images.jpeg

Bai,  si eu care credeam ca asta e o creatie a omului !

Chivotul, din punctul tău de vedere, era creația omului sau creația lui Dumnezeu?

View Postcodesmm, on 11 ianuarie 2018 - 22:41, said:

Viata in stare de spirit este viata fiecarui om dupa destruparea/eliberarea din corpul fizic si se desfasoara in sfera/nivelul energetic corespunzator gradului/nivelului personal de evolutie la care a ajuns fiecare dintre noi. Corpul fizic nu este decat un instrument prin care omul (spirit) studiaza si dobandeste cunostinte despre lumea materiala (pamant, plante, animale, oameni) si despre legile care le guverneaza (fizice, chimice, magnetice, energetice, etc.). Fara existenta in corp/trup fizic, omul (spirit) nu poate cunoaste ce inseamna tare-moale, rece-cald, acru-dulce, etc., etc.) fiindca doar cu simturile corpului fizic (văzul, auzul, mirosul, gustul şi simţul tactil) le poate percepe. Dupa incetarea existentei in trup ne continuam viata in spatiu sub forma de spirit liber. Principala ocupatie a omului (spirit) dupa moartea corpului fizic este studierea  si experimentarea creatiei, a modului in care divinitatea a creat tot ce exista vazut si nevazut. Credeti ca este intamplator faptul ca unii nu sunt capabili nici sa scrie sau sa citeasca si altii sunt savanti?. Nu este deloc intamplator pentru ca Dumnezeu ne-a creat pe toti egali dar unii sunt spirite cu multe intrupari pe planeta pamant si cu multe existente in care au reusit sa dobandeasca multe cunostinte pe cand altii sunt spirite tinere care abia au sosit pe planeta pamant si incep scoala evolutiei pe aceasta planeta. Cand ajungi sa cunosti care este mecanismul vietii si al creatiei si procesul evolutiv al fiecarui om, se deschide larg fereastra cunoasterii si vezi cata perfectiune este in tot ceea ce Dumnezeu/divinitatea a creat. Este fascinant sa descoperi ce se intampla dupa viata petrecuta in trup, care nu este decat o scoala in scopul evolutiei noastre (prin moralitate si cunoastere/dezvoltarea intelectului).

Vorbești din experiență...?

Edited by Dorel666, 11 January 2018 - 22:51.


#36
codesmm

codesmm

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,021
 • Înscris: 17.11.2015

View PostDorel666, on 11 ianuarie 2018 - 22:39, said:


Te înșeli, crucea nu-i un simplu obiect! Pentru că, iată ce se spune despre idoli:

Deuteronomul 32:17 Au adus jertfe dracilor, unor idoli care nu sunt dumnezei, Unor dumnezei pe care nu-i cunoşteau, Dumnezei noi, veniţi de curând, De care nu se temuseră părinţii voştri.

Aici Dumnezeu numește idolii ”draci”. Iar dracii nu sunt obiecte, ci duhuri! Adică în fiecare chip de lemn, piatră sau aur locuia de fapt un duh. Cu totul altceva este situația în cazul crucii, obiect pe care a fost răstignit Domhul nostru, Iisus Hristos! Prin moartea și sângele Său, crucea a fost sfințită o dată pentru totdeauna ca să locuiască în ea Duhul lui Hristos. Deci, cine se închină în fața crucii, se închină de fapt lui Hristos.Despre cui te închini, când te pleci în fața crucii, am scris mai sus. Despre necesitatea înlocuirii îngerilor căzuți cu alți îngeri, poți deduce din versetul de mai jos:

Deci, cine se închină în fața crucii, se închină de fapt lui Hristos.
Nici o clipa nu m-am gandit la altceva, dar nu am crezut ca mai trebuie spus si asta din moment ce traim intro tara crestina in care religia nu este ingradita. M-am referit si la crucea si icoana ca obiect de cult (crestin) pe care le poarta preotii cand merg la sfintit sau le folosesc in timpul ceremoniilor religioase

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate