Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 

Psihologia = Pseudoștiințã !?

  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
Mohombi

Mohombi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 11.09.2015
Devine din ce in ce mai clar ca aceasta știință numită psihologie și care scoate absolvenți pe bandă rulantă(cel putin in România, aproape toți dintre cei ajunși acolo pentru motivul că nu aveau idee ce sa faca cu viața lor la terminarea liceului) este de fapt o mare farsă și probabil cea mai mare țeapă din istoria științei.

Această știință, vecină cu frenologia, astrologia și multe altele a ajuns la stadiul in care dăunează societății.  Adică, nu numai că facultățile de profil produc absolvenți care nu știu nimic despre ce au invățăt(cel putin să aplice practic) dar nici nu-și pot folosi studiile pentru a-și găsi un loc de muncă.
Specialiștii in domeniu, cu mastere/doctorate in psihiatrie si alte domenii scuipate din psihologie, ajung să producă teste, să creeze metodologii de investigație care de-a lungul timpului au arătat ca sunt aproape nule dpdv al eficacității. Nu avem specialiști adevărați, nu există vreun psiholog in România despre care să spui că e profesionist in adevaratul sens al cuvantului, ca te poti duce la el in caz ca ai o depresie și știi că te rezolvă - gândiți-vă cati specialisti cunoasteți la voi in oraș/județ.  

Acum vedem la tv cum un polițist cu experiența de 10 ani este violator, pedofil, obsedat sexual. Cum este posibil așa ceva ? Posted Image
Lăsând la o parte testele psihologice pe care nemernicul le-a trecut fară probleme, el și-a păcălit și colegii in toți acești ani, colegi despre care se presupune ca ar trebui sa aibă un anumit fler psihologic in a detecta inclinațiile mentale bolnăvicioase ale indivizilor.

Testul efectuat asupra unui autoturism intr-un atelier auto trebuie obligatoriu sa detecteze cele mai mari probleme ale acelei mașini, testerul de fum trebuie sa detecteze cele mai mari concentratii de fum și așa mai departe - ideea e daca nu ești capabil să detectezi cazurile cele mai grave inseamnă că trebuie să dispari, să faci altceva.

Să argumentăm puțin de ce psihologia este probabil cea mai mare țeapă din istoria științei:
Psihologia are la bază multe asumpții care sunt clar sau f.probabil greșite:
- ideea cum ca omul are in creierul său(da, e clar stabilita si locatia, ceaa ce nici asta nu e sigur) ceea ce se numeste, ezoteric(as indrazni sa spun), o minte, care inglobează date/informații, idei dar și procese care gestioneaza si prelucreaza aceste date/informatii. Aceasta presupunere este un big pile of shit ca sa citez un bun amic - nu s-au gasit informatii increier, nu am identificat memorie, nu am identificat procesor. Creierul uman nu este un computer. Sunt multe lucrari care argumenteaza in directia asta atat in psihologie cat si in filosofie. Din pacate sunt si multe articole stiintifice care analizeaza creierul din perspectiva structurii unui sistem informatic - ceea ce duce la confuzii.
- paradigma stiintifica de cercetare in psihologie este behaviorismul - aici e o discutie mai lunga, pe scurt, aceasta metoda daca ar fi aplicata unui robot ar produce cam aceleasi concluzii pe care le produce in acest moment si asupra omului, pentru ca totul porneste de la analiza exterioara si de la f multe asumptii si variabile introduse in analiza(from nowhere).
- Presupunerea ca prin teste de genul chestionar, intrebari poti ajunge sa cunosti personalitatea individului - intrebari la care individul testat va răspunde - absolut jenibil sa crezi asa ceva - aceasta metoda duce la intamplari ca cea din exemplul de față, in America multi schizofreneci au ajuns sa treaca testele pentru obtinerea unei arme si exemplele pot continua la nesfarsit.

Evident, cei care intra in primul an la psihologie nu au parte, spre nefericirea lor, de această introducere critică asupra bazelor psihologiei. Mulți dintre ei, săracii, nici după ce ajung să lucreze in domeniu nu-și dau seama de limitarile profesiei lor.

Edited by Mohombi, 09 January 2018 - 06:46.


#2
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,128
  • Înscris: 04.02.2011
Câtă supărare.. Faptul că avem un caz de scăpare din sute de mii mi se pare chiar ok.  Mașini nașpa scapă mai ușor la teste.

Iar în america nu-ţi trebuie nici un test pentru a lua armă. Chiar şi orbii pot cumpăra armă.

#3
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
Daca iei asa treaba, toate sint pseudo stiinte, marea majoritate a facultatilor scot pe banda rulanta.Fara sa fi vorbit vreodata cu un psiholog adevarat/bazat nu iti poti da cu parerea.Cat despre indivizi bolnavi care trec teste psihologice, si la medic poti merge sa iti faci analizele si sa iti spuna ca esti sanatos, iar maine mori, la fel poti mege cu masina in service si maine ti se strica.
In momentul in care nu ai probleme, clar psihologia ti se pare o prostie, ti se spun lucruri pe care le stii oricum, dar sint indivizi/persoane pe care chiar ii ajuta.Cunosc oameni care au absolvit aceasta facultate si lucreaza in alt domeniu, te ajuta cam oriunde ai de lucru cu oamenii.
Pe langa asta, nu inteleg de unde atata ura pentru psihologie, la fiecare saptamana deschide unul un topic de genu, cand alcoolismul de exemplu, e o problema cu adevarat reala in tara dar nu o dezbate nimeni.

#4
Mohombi

Mohombi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 11.09.2015
Ce vorbești, prietene ? un caz ? Esti pe halucinogene la ora asta ?
De fapt aproape toți scapă. Arată-mi tu o statistică câti au picat testul psihologic la obtinere permis auto, angajare etc să vedem câti au fost filtrați de sistem.

Oricum, vad la tine modul penibil de argumentare al românului - te legi de cateva aspecte irelevante din toata argumentatia mea pentru a spune ca de fapt gresesc in totalitate.

#5
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,128
  • Înscris: 04.02.2011
Un subiect neștiințific care vrea să ne arată că un întreg domeniu este neștiințific.  În cel mai bun caz râde ciob de oală spartă.

#6
Iondepedeal2018

Iondepedeal2018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 25.12.2017
hmm pedofili,violatori in politia romana nu imi place sa generalizez dar cred ca sunt multi politistin prin comunele din Romania care dezvirgineaza fete de 14-16 la tara si nu conteaza functia lor sau varsta ci statutul in care sunt privilegiati si ocrotiti de lege,sunt sigur ca individul asta va scapa cu pedeapsa minima,cred ca asta e este problema de baza a societatii in ziua de azi nu mai exista respect si ordine deoarece coruptia a devenit un fenomen transgender, trans national,acum internetul are viteze nemaintalnite si asa poti sa realizezi ca poti face bani din functia de protector al legii la nivel international,exista multi asa zisi eroi infiltrati in uniforme asa ca nimic nu ma mai mira,ce sa faci Traim in Romania si Asta Ne Preocupa Tot Timpul.MD ca sa il parafazez pe IGOR DODON Posted Image

#7
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Din ce ai scris tu, psihologia este proasta pt ca unii dintre cei care o practica sunt slab pregatiti.
Nu cumva avem si oameni slab pregatiti in toate domeniile?

#8
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014

View PostMohombi, on 09 ianuarie 2018 - 07:04, said:

Ce vorbești, prietene ? un caz ? Esti pe halucinogene la ora asta ?
De fapt aproape toți scapă. Arată-mi tu o statistică câti au picat testul psihologic la obtinere permis auto, angajare etc să vedem câti au fost filtrați de sistem.

Oricum, vad la tine modul penibil de argumentare al românului - te legi de cateva aspecte irelevante din toata argumentatia mea pentru a spune ca de fapt gresesc in totalitate.
Si cine spune ca asta e singurul scop al psihologiei, sa filtreze ce zici tu?Examenul auto si angajarea sint mizilicuri.testele alea dureaza 10 minute si se bazeaza pe ce spui tu, nu o sa mearga nimeni la angajare sa declare ca e pedofi sau violator.In momentul in care mergi la un psiholog o luna de zile, iti garantez eu ca o sa te cunoasca.Ce treaba are un politist sau un pedofil cu tot sistemul, e un caz singular, se intampla poate de cateva ori pe an, orice sistem are scapari.In plus, a fi violator sau pedofi sau alceva, poate fi si o scapare de moment, nu un lucru care te caracterizeaza.Argumentatia ta e 0, ti-am raspun in primul post cum e cu service auto si restu exemplelor care le-ai dat.
daca ma insulti, nu prea demonstrezi nimic, decat nivelul intelectual pe care il ai.Poate ai nevoie de o vizita la psiholog.

#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,622
  • Înscris: 07.02.2003

View PostMohombi, on 09 ianuarie 2018 - 06:44, said:

Acum vedem la tv cum un polițist cu experiența de 10 ani este violator, pedofil, obsedat sexual. Cum este posibil așa ceva ? Posted Image
Asta era deci off-ul la mesajul asta lung si vag... pai e foarte simplu, fiecare om are masti, nu ai cum sa determini o masca fara elemente conexe, testele standard nu au cum sa determine iar analizele specializate sunt complexe. Faptul ca ala era politist si nu om obisnuit nu are relevanta, masca e tot aia.

Edited by andreic, 09 January 2018 - 07:29.


#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostMohombi, on 09 ianuarie 2018 - 06:44, said:

Devine din ce in ce mai clar ca aceasta știință numită psihologie și care scoate absolvenți pe bandă rulantă(cel putin in România, aproape toți dintre cei ajunși acolo pentru motivul că nu aveau idee ce sa faca cu viața lor la terminarea liceului) este de fapt o mare farsă și probabil cea mai mare țeapă din istoria științei.

Această știință, vecină cu frenologia, astrologia și multe altele a ajuns la stadiul in care dăunează societății.  Adică, nu numai că facultățile de profil produc absolvenți care nu știu nimic despre ce au invățăt(cel putin să aplice practic) dar nici nu-și pot folosi studiile pentru a-și găsi un loc de muncă.
Specialiștii in domeniu, cu mastere/doctorate in psihiatrie si alte domenii scuipate din psihologie, ajung să producă teste, să creeze metodologii de investigație care de-a lungul timpului au arătat ca sunt aproape nule dpdv al eficacității. Nu avem specialiști adevărați, nu există vreun psiholog in România despre care să spui că e profesionist in adevaratul sens al cuvantului, ca te poti duce la el in caz ca ai o depresie și știi că te rezolvă - gândiți-vă cati specialisti cunoasteți la voi in oraș/județ.  

In primul rand, psihiatria nu este o ramura a psihologiei, ci a medicinei, iar psihiatrul este medic, nu psiholog.
In al doilea rand, nu te duci la psiholog cand ai o depresie, ci la psihoterapeut. Un absolvent de psihologie nu are dreptul sa practice psihoterapia fara licenta in domeniul psihoterapiei. Pentru a obtine o astfel de licenta este necesara cel putin o specializare postuniversitara in psihoterapie (in Romania la nivel de masterat, U.S.A, la nivel de doctorat etc.).
In al treilea rand, psihologia nu este o "farsa", ci o stiinta care face parte din categoria asa-numitelor "stiinte slabe", deci poate sa dea gres, nu este stiinta exacta.

View PostMohombi, on 09 ianuarie 2018 - 06:44, said:

Să argumentăm puțin de ce psihologia este probabil cea mai mare țeapă din istoria științei:
Psihologia are la bază multe asumpții care sunt clar sau f.probabil greșite:
- ideea cum ca omul are in creierul său(da, e clar stabilita si locatia, ceaa ce nici asta nu e sigur) ceea ce se numeste, ezoteric(as indrazni sa spun), o minte, care inglobează date/informații, idei dar și procese care gestioneaza si prelucreaza aceste date/informatii. Aceasta presupunere este un big pile of shit ca sa citez un bun amic - nu s-au gasit informatii increier, nu am identificat memorie, nu am identificat procesor. Creierul uman nu este un computer. Sunt multe lucrari care argumenteaza in directia asta atat in psihologie cat si in filosofie. Din pacate sunt si multe articole stiintifice care analizeaza creierul din perspectiva structurii unui sistem informatic - ceea ce duce la confuzii.
- paradigma stiintifica de cercetare in psihologie este behaviorismul - aici e o discutie mai lunga, pe scurt, aceasta metoda daca ar fi aplicata unui robot ar produce cam aceleasi concluzii pe care le produce in acest moment si asupra omului, pentru ca totul porneste de la analiza exterioara si de la f multe asumptii si variabile introduse in analiza(from nowhere).
- Presupunerea ca prin teste de genul chestionar, intrebari poti ajunge sa cunosti personalitatea individului - intrebari la care individul testat va răspunde - absolut jenibil sa crezi asa ceva - aceasta metoda duce la intamplari ca cea din exemplul de față, in America multi schizofreneci au ajuns sa treaca testele pentru obtinerea unei arme si exemplele pot continua la nesfarsit.

Evident, cei care intra in primul an la psihologie nu au parte, spre nefericirea lor, de această introducere critică asupra bazelor psihologiei. Mulți dintre ei, săracii, nici după ce ajung să lucreze in domeniu nu-și dau seama de limitarile profesiei lor.

Intr-adevar exista multe paradigme in psihologie. Este o stiinta paradigmatica. In schimb, indeplineste toate criteriile necesare pentru a fi considerata stiinta.
Nu psihologia sustine ca mintea, memoria etc. se afla in creier. Aceasta este o ipoteza (re)formulata in medicina, si considerata validata in principal prin cercetarile din neurologie (care este ramura a medicinei).

Behaviorismul este un simplu curent psihologic. Lui i se datoreaza recunoasterea psihologiei ca stiinta, prin eliminarea tuturor preocuparilor care nu se puteau supune experimentului de laborator, dar la ora actuala pentru majoritatea psihologilor, behaviorismul este doar istorie.

Investigatiile psihiatrice si psihologice sunt probabilistice. De aceea testele psihologice si chestionarele de personalitate se administreaza sub forma de baterii de teste si in mod normal se reiau periodic.

Problemele sociale mentionate, incidentele la care ai facut referite, opiniile cu privire la ele sunt nerelevante pe aceasta arie. Cine are chef sa dezbata asa ceva se poate muta in Poiana. Aici vor fi considerate redundante si tratate ca off-topic.

View PostIondepedeal2018, on 09 ianuarie 2018 - 07:10, said:

hmm pedofili,violatori in politia romana nu imi place sa generalizez dar cred ca sunt multi politistin prin comunele din Romania care dezvirgineaza fete de 14-16 la tara si nu conteaza functia lor sau varsta ci statutul in care sunt privilegiati si ocrotiti de lege,sunt sigur ca individul asta va scapa cu pedeapsa minima,cred ca asta e este problema de baza a societatii in ziua de azi nu mai exista respect si ordine deoarece coruptia a devenit un fenomen transgender, trans national,acum internetul are viteze nemaintalnite si asa poti sa realizezi ca poti face bani din functia de protector al legii la nivel international,exista multi asa zisi eroi infiltrati in uniforme asa ca nimic nu ma mai mira,ce sa faci Traim in Romania si Asta Ne Preocupa Tot Timpul.MD ca sa il parafazez pe IGOR DODON Posted Image

Pe aceasta arie nu ne intereseaza daca scapa si pe unde mai sunt. Astfel de afirmatii nu au ce cauta pe aria de fata. Cine mai face astfel de comentarii confundand aceasta arie cu Poiana va fi sanctionat. Aceasta este arie de stiinte.

#11
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
Un argument in plus, pentru cei care dau vina pe psihologie pentru violator si etc, ia ganditiva voi cine ajuta victimele acestor abuzuri...

#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Nu stim ce teste psihologice se fac in MAI, ce calitati/ trasaturi sunt dezirabile sau nu! Au cerut sefii MAI testarea pentru deviatii sexuale? Sau doar pentru disciplina (obedienta), discretie, curaj? Nu e chiar in fisa postului lucrul cu copii, nu e gradinita...
MAI are proprii psihologi, fiind vorba de niste posturi dorite (caldute, linistite, foarte bine platite), e posibil ca acestii psihologi sa nu fie chiar crema, ci sa aiba relatii.

Psihologia are multe ramuri, de la psihologia copilului, a cuplului la terapie sau organizationala. Ultima se ocupa de resursele umane (HR), dar nu dupa capul lor, ci dupa cerintele angajatorului!

#13
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
Oricum, nu se poate depista orice, poti devenii violator si peste noapte, iar deviatiile sexuale sint greu de depistat doar cu un chestionar.

Edited by _-_, 09 January 2018 - 11:06.
Nu era nevoie de citarea integrala a postului anterior.


#14
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostMohombi, on 09 ianuarie 2018 - 06:44, said:

Acum vedem la tv cum un polițist cu experiența de 10 ani este violator, pedofil, obsedat sexual. Cum este posibil așa ceva ? Posted Image
Lăsând la o parte testele psihologice pe care nemernicul le-a trecut fară probleme, el și-a păcălit și colegii in toți acești ani, colegi despre care se presupune ca ar trebui sa aibă un anumit fler psihologic in a detecta inclinațiile mentale bolnăvicioase ale indivizilor.

Este foarte posibil. Testele se dau numai la angajare (nu exista evaluare psiho ulteriora decat la cererea unitatii angajatoare daca constata seful ca e vreunul dus cu capul) si contin intrebari "Sunteti mai degraba agitat decat calm?.  Normal ca nu poate sa-ti rezulte absolut nimic din astfel de intrebari, care se si repeta reformulate in alte variante, pentru a testa daca subiectul raspunde corect.  Ideea e ca, in unitatile militare, profilul psihologic dorit e cel de sluga executanta si servila cu conducerea, sens in care e posibil ca acest profil de om, desi trece cu brio de teste, sa acumuleze frustrari majore, chiar in interiorul sistemului si ulterior s-o ia pe aratura din punct de vedere psihic.

LE:  Nu sunt de acord cu ce spune CTP-ul ca toata Politia trebuie pusa la zid... de parca, vezi Doamne, n-ar mai fi si altii dusi cu capul si acolo si in alte parti. Sa fim seriosi - bubuie Romania de dereglati mintal in toate institutiile statului... Asta nu inseamna ca trebuie sa pui la zid o institutie in care lucreaza mii de oameni. Evenimente din astea se intrampla oriunde in lume. In alte tari lumea se detoneaza in public, intra cu arma si deschide focul in licee si biserici si nu se da nimeni de ceasul mortii.

Edited by rosix, 09 January 2018 - 09:17.


#15
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,114
  • Înscris: 03.07.2008

View Postbenis, on 09 ianuarie 2018 - 06:58, said:

Câtă supărare.. Faptul că avem un caz de scăpare din sute de mii mi se pare chiar ok...

Nu este doar un caz, sunt foarte multe.

Masacru de la Perla.

Un poliţist de 27 de ani din Dolj s-a împuşcat în cap cu arma din dotare

Politist sinucigas la Botosani

Poliţistul care s-a sinucis, marcat de moartea tatălui său

Politist care circula pe contrasens a sarit cu bata la un sofer

Astea le-am gasit in 20 de secunde. Daca mai sap voi fi acuzat de flodarea forumului.

Pe vremea cand serviciul militar era obligatoriu aveam luna si sinuciderea / dezertarea / crima cu armanetul din dotare. Asta desi la incorporare se facea un test psihologic.

Si asta nu este numai la noi, e peste tot. Criminalii in serie trec testele psihologice; la fel autorii masacrelor de pe la americani

View Postfqx, on 09 ianuarie 2018 - 07:39, said:

Un argument in plus, pentru cei care dau vina pe psihologie pentru violator si etc, ia ganditiva voi cine ajuta victimele acestor abuzuri...

Nu stiu daca e mare diferenta intre traumatizatii care merg la psiholog si cei care nu merg. Sunt oameni care dupa ani de zile de mers la cabinet sunt tot nefericiti si tot nerecuperati; unii chiar se sinucid...

#16
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postfqx, on 09 ianuarie 2018 - 08:47, said:

Oricum, nu se poate depista orice, poti devenii violator si peste noapte, iar deviatiile sexuale sint greu de depistat doar cu un chestionar.
Mda, eu doar am pus niste intrebari de bun simt. Dupa initiator psihologii-s de vina si ca politistii nu-s empatici sau n-au simt artistic... Nu conteaza daca sunt considerate criterii la angajare.

Si n-am mers pana la capat cu ideea! Ar fi legala sau admisibila testarea preferintelor sexuale? N-ar fi privita ca discriminatorie??? N-ar sari de cur in sus comunitatea gay??? Posted Image

#17
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostMohombi, on 09 ianuarie 2018 - 06:44, said:

Devine din ce in ce mai clar ca aceasta știință numită psihologie și care scoate absolvenți pe bandă rulantă(cel putin in România, aproape toți dintre cei ajunși acolo pentru motivul că nu aveau idee ce sa faca cu viața lor la terminarea liceului) este de fapt o mare farsă și probabil cea mai mare țeapă din istoria științei.

Această știință, vecină cu frenologia, astrologia și multe altele a ajuns la stadiul in care dăunează societății.  Adică, nu numai că facultățile de profil produc absolvenți care nu știu nimic despre ce au invățăt(cel putin să aplice practic) dar nici nu-și pot folosi studiile pentru a-și găsi un loc de muncă.
Ceva zici tu dar inexact.
Da, e tot mai mult o pseudo-stiinta.
Da, mereu a lucrat cu multe asumptii nedovedite.
Da, pe deasupra e tot mai prost facuta si fabrica oameni cu diplome de hartie igienica.
Mai ales la noi.
Pana aici ai zis bine.
DAR
Ar mai fi de zis altele.
Problema cea mai mare NU e cu locul de munca sau cu nedetectarea nebunilor ci cu strambarea gandirii omenirii in general, pe planul marilor idei si a viziunii colective.
Conceptia oarecum mecanicista despre functionarea omului nu a fost inventata de psihologie, e mai veche. Practic porneste, in lumea moderna, de la Descartes si Newton in anumite privinte. In sensul ca de la ''Universul ca ceasornic'' s-a trecut la om, mai intai filozofic apoi biologic. Foarte pe scurt.
La noi lucrurile se fac prost in general, deci si psihologia, dar de urmat se urmeaza aceleasi idei ca-n Vest; in care Vest problemele sunt chiar mai mari in materie de idei vehiculate, n-ai idee ce enormitati se discuta senin acolo.
Astea fiind zise, e un amestec foarte ciudat de bine si rau:
- o sistematizare a cunostintelor despre cum gandeste omul nu strica
- anumite observatii, concluzii si rutine stabilite pentru a urmari si influenta asta sunt bune
- aspectele destinate MANIPULARII maselor merg chiar foarte bine, deci nu poti zice ca nu da rezultate Posted Image
- mereu a fost multa manipulare si ideologie - in general subversiva - dar acuma, pornind din VEST, e efectiv o implementare a dementei in masa in numele imbunatatirii gandirii omului; problema incompetentei si a diplomelor de rahat e chiar ultima care sa ne preocupe; de fapt Doamne ajuta sa fie cat mai incompetenti, sa nu cumva sa fie buni psihologi in sensul celor doriti de Vest acuma ca ne dilim de tot
- nu doar psihologia a luat-o la vale (acuma nu c-a fost ea foarte ''la deal'' niciodata dar ma rog...) ci TOATE stiintele si ideile. Pana si marxismele/anarhismele sunt chiar mai demente acuma decat oricand pe vremuri.

Si-n incheiere poate n-ar strica sa vezi asta:


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eJ3RzGoQC4s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Retine numele asta: EDWARD BERNAYS.

Edited by grrrrr, 09 January 2018 - 09:35.


#18
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
http://articles.lati...cience-20120713
"Why psychology isn't science"

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate