Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Dumnezeu a trimis un om, de care să ascultăm, nu o carte!

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
31 replies to this topic

#1
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,869
  • Înscris: 17.04.2016
Numai îngâmfarea omului care crede că poate fi singur înțelept a dus la credința protestantă că omul se poate mântui ascultând de o carte. Adevărat, Scriptura este de folos, după cum este scris:

2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
  17 pentru ca* omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic** pentru orice lucrare bună.

Dar, vedeți voi că scrie că Scriptura este bună ca să mântuiască?! Nu, Scriptura în sine nu mântuie pe nimeni, oricât de priceput ar fi în deslușirea ei! Ci Dumnezeu a zis clar, de la început, prin gura lui Moise, că cel care ne va conduce spre mântuire va fi un om, după cum este scris:

Deuteronomul 18:15 Domnul, Dumnezeul tău, îţi va ridica din mijlocul tău, dintre fraţii tăi, un proroc ca mine: să ascultaţi de el!

Dar, vor zice unii, dacă ascult de Scriptură, atunci ascult și de omul Iisus. Greșit! Pentru că Scriptura dă numai cunoștința păcatului, dar iertarea păcatului poate fi dată doar de oamenii cărora le-a transmis Hristos acest har. Și fără iertare de păcate nu există mântuire! Iar harul iertării de păcate a fost dat apostolilor (cu excepția lui Toma), de către Hristos, după Învierea Sa și înainte de coborârea Duhului Sfânt la Cincizecime:

Ioan 20:22 După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: „Luaţi Duh Sfânt!
  23 Celor ce* le veţi ierta păcatele vor fi iertate şi celor ce le veţi ţine vor fi ţinute.

Deci, darul iertării de păcate nu poate fi primit de vreun foc coborât din cer, ci numai prin punerea mâinilor de către cei care l-au primit și ei tot prin punerea mâinilor din om în om până la apostoli, care l-au primit prin suflare, nu prin limbi de foc! Și singurul care poate ierta de păcate este Hristos, pentru că este scris:

Ioan 5:22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,

Dar cine nu judecă, nu poate nici să ierte, nici să pedepsească! Deci Tatăl nu iartă, Duhul Sfânt nu  iartă și numai Hristos este Cel care iartă păcatele. Ba chiar și Hristos a dat această putere  mai departe, apostolilor Săi și nu a oprit-o pentru Sine. Iar apostolii, înainte să moară și să fie înălțați la cer, au transmis-o mai departe, altora. Pentru că Pavel, după ce a fost orbit, nu Hristos l-a iertat și l-a vindecat, ci l-a trimis la Anania, care și-a pus mâinile deasupra lui și abia astfel și-a putut recăpăta iertarea și vederea! Și să nu înțelegeți că Tatăl sau Duhul Sfânt nu ar putea avea această putere. Ar avea-o, dacă ar vrea. Dar nu vor! De aceea este zis ”toată judecata” a dat-o Fiului. Adică Tatăl n-a păstrat pentru Sine și Duhul Sfânt nici cea mai mică judecată, a celui mai mic păcat! De aceea, cel care nu rămâne în Biserica Ortodoxă Sobornicească nu are și nu poate avea iertare de păcate, chiar de ar fi mai plin de Duh Sfânt ca cerurile însele!
Deci, protestanților și catolicilor, dacă nu vreți să rămâneți blestemați, reveniți la Ortodoxie, singura care are puterea de a ierta păcatele și a da mântuirea, prin preoții săi!
Amin

Edited by Dorel666, 08 January 2018 - 03:19.


#2
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008
- Dar despre acel om știi doar din cartea măsluită și periată de popi, așa că nu știi ce a spus de fapt Isus, dacă a spus.

#3
pascali_daniel

pascali_daniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 09.12.2017
Nu inteleg un lucru, de ce pe orice cruce apare INRI (Iisus din Nazaret Regele Iudeilor). Iudeii l-au tradat pe Iisus, inseamna ca toata chestia asta cu Iisus este o mare facatura dpdv religios, absolut NIMENI nestiind viata lui reala.

#4
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,404
  • Înscris: 26.04.2016

View PostDorel666, on 08 ianuarie 2018 - 02:53, said:

Numai Ă®ngâmfarea omului care crede că poate fi singur Ă®nțelept a dus la credința protestantă că omul se poate mântui ascultând de o carte. Adevărat, Scriptura este de folos, după cum este scris:

2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să Ă®nveţe, să mustre, să Ă®ndrepte, să dea Ă®nţelepciune Ă®n neprihănire,
                  17 pentru ca* omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic** pentru orice lucrare bună.

Dar, vedeți voi că scrie că Scriptura este bună ca să mântuiască?! Nu, Scriptura Ă®n sine nu mântuie pe nimeni, oricât de priceput ar fi Ă®n deslușirea ei! Ci Dumnezeu a zis clar, de la Ă®nceput, prin gura lui Moise, că cel care ne va conduce spre mântuire va fi un om, după cum este scris:

Deuteronomul 18:15 Domnul, Dumnezeul tău, Ă®ţi va ridica din mijlocul tău, dintre fraţii tăi, un proroc ca mine: să ascultaţi de el!

Dar, vor zice unii, dacă ascult de Scriptură, atunci ascult și de omul Iisus. Greșit! Pentru că Scriptura dă numai cunoștința păcatului, dar iertarea păcatului poate fi dată doar de oamenii cărora le-a transmis Hristos acest har. Și fără iertare de păcate nu există mântuire! Iar harul iertării de păcate a fost dat apostolilor (cu excepția lui Toma), de către Hristos, după ĂŽnvierea Sa și Ă®nainte de coborârea Duhului Sfânt la Cincizecime:

Ioan 20:22 După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: „Luaţi Duh Sfânt!
              23 Celor ce* le veţi ierta păcatele vor fi iertate şi celor ce le veţi ţine vor fi ţinute.”

Deci, darul iertării de păcate nu poate fi primit de vreun foc coborât din cer, ci numai prin punerea mâinilor de către cei care l-au primit și ei tot prin punerea mâinilor din om Ă®n om până la apostoli, care l-au primit prin suflare, nu prin limbi de foc! Și singurul care poate ierta de păcate este Hristos, pentru că este scris:

Ioan 5:22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,

Dar cine nu judecă, nu poate nici să ierte, nici să pedepsească! Deci Tatăl nu iartă, Duhul Sfânt nu  iartă și numai Hristos este Cel care iartă păcatele. Ba chiar și Hristos a dat această putere  mai departe, apostolilor Săi și nu a oprit-o pentru Sine. Iar apostolii, Ă®nainte să moară și să fie Ă®nălțați la cer, au transmis-o mai departe, altora. Pentru că Pavel, după ce a fost orbit, nu Hristos l-a iertat și l-a vindecat, ci l-a trimis la Anania, care și-a pus mâinile deasupra lui și abia astfel și-a putut recăpăta iertarea și vederea! Și să nu Ă®nțelegeți că Tatăl sau Duhul Sfânt nu ar putea avea această putere. Ar avea-o, dacă ar vrea. Dar nu vor! De aceea este zis ”toată judecata” a dat-o Fiului. Adică Tatăl n-a păstrat pentru Sine și Duhul Sfânt nici cea mai mică judecată, a celui mai mic păcat! De aceea, cel care nu rămâne Ă®n Biserica Ortodoxă Sobornicească nu are și nu poate avea iertare de păcate, chiar de ar fi mai plin de Duh Sfânt ca cerurile Ă®nsele!
Deci, protestanților și catolicilor, dacă nu vreți să rămâneți blestemați, reveniți la Ortodoxie, singura care are puterea de a ierta păcatele și a da mântuirea, prin preoții săi!
Amin
Si dumneata de unde ai auzit de acel Om ?
Aha,mda sfanta traditie!!!!

#5
Onan_Barbaru

Onan_Barbaru

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 21.08.2017
Dorele, te-ai cam "aghezmuit" ieri, nu-i asa? Iar auzi voci?

#6
wluf

wluf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 22.08.2017
abia acum m-am prins ca asta e cu pocaiti, pentru pocaiti.

pa!

#7
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Bre Dorele , aici sunt de acord cu tine . Dumnezeu a trimis acum 2000 de ani un om de care sa asculte prostimea. Omul a murit ( batut in cuie ) ...hai pa ! Nu mai trebuie sa ascultam de nimeni . Adrenalinaaaaaaaaaa !!!!!!!!

Edited by JurasikMan, 08 January 2018 - 10:12.


#8
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostDorel666, on 08 ianuarie 2018 - 02:53, said:

Numai îngâmfarea omului care crede că poate fi singur înțelept a dus la credința protestantă că omul se poate mântui ascultând de o carte.
Deci, protestanților și catolicilor, dacă nu vreți să rămâneți blestemați, reveniți la Ortodoxie, singura care are puterea de a ierta păcatele și a da mântuirea, prin preoții săi!
Amin
Cand am vazut tilul ma gandeam sa-ti dau like insa titlul era doar o inselatorie marca Tudorel. Precum Petru care in fata preotilor din timpul lui spunand  ca trebuie sa asculte de Dumnezeu si nu de om tot asa iti spun si tie, ca Tatal a trimis pe Fiul Sau sa ne fie Cale . Ortodoxia din pacate te trimite la "moaste sfinte" care provine de la paganism.
Exact asta a devenit ortodoxia , exponentul paganismului in cea mai urata si hidoasa forma.

#9
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 60,912
  • Înscris: 16.03.2004
Aiureala asta trebuia să o pui la taclale. Dar mai bine nu o deschideai! Nicio legătură cu neoprotestantismul.

#10
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,886
  • Înscris: 01.01.2010
N-am trimis pe nimeni!

Cea mai mare problema pe care trebuie sa o rezolvati voi, credinciosii, este vanitatea. Nevoia disperata ca divinitatea voastra sa fie cea mai...adevarata. TU crezi ca God-ul tau este cel adevarat (ma intreb ce vom mai crede peste sute de ani cand vom desoperi sa Dumnezeul Pamantean este fix pix in raport cu cel universal), de ce ai nevoie sa credea si altii asta? Acesta este un fel de cocalarism religios: mi-am luat o masina care-mi place, trebuie sa placa tuturor. Daca nu-i place cuiva, acela imi este dusman.
Si uite asa, de mii de ani, dracul nu a stat niciodata mai bine decat in sufletul unui credincios, pentru ca daca vine vorba, niciun ateu nu a omorat pe cineva vreodata, din principii religioase. Si asta ar trebui sa ridice semne grave de intrebare.

#11
Travertin2_0

Travertin2_0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 26.11.2017

View PostYOUR_GOD, on 08 ianuarie 2018 - 12:08, said:

N-am trimis pe nimeni!

Cea mai mare problema pe care trebuie sa o rezolvati voi, credinciosii, este vanitatea.

Cu asa un username nici ca puteai sa zici ceva mai la țintă.

#12
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,869
  • Înscris: 17.04.2016

View Postsilverflower, on 08 ianuarie 2018 - 06:33, said:

- Dar despre acel om știi doar din cartea măsluită și periată de popi, așa că nu știi ce a spus de fapt Isus, dacă a spus.

De aceea te-ai mâniat tu pe noi și ai scos din gură vorba aceasta, pentru că ți se pare că neamul celor îndrumați de ”popi” este unul fără pricepere? Păi, așa trebuie să fie!

Romani 10:19 Dar întreb iarăşi: „N-a ştiut Israel lucrul acesta?” Ba da, căci Moise, cel dintâi, zice: „Vă voi întărâta la pizmă prin ceea ce nu este neam, vă voi aţâţa mânia printr-un neam fără pricepere.”

Dar când vei primi ”ungerea” lui Hristos, atunci vei pricepe și tu că, ”în cartea măsluită de popi” sunt Cuvintele Împărăției lui Dumnezeu!

1 Ioan 2:27 Cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El rămâne în voi şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea.

Și, după cum vezi că scrie mai sus, chiar această ungere te va învăța!

View Postpascali_daniel, on 08 ianuarie 2018 - 07:48, said:

Nu inteleg un lucru, de ce pe orice cruce apare INRI (Iisus din Nazaret Regele Iudeilor). Iudeii l-au tradat pe Iisus, inseamna ca toata chestia asta cu Iisus este o mare facatura dpdv religios, absolut NIMENI nestiind viata lui reala.

Despre aceasta este topicul: cum să afli răspuns la astfel de întrebări! Pentru că Dumnezeu ni l-a trimis pe Hristos, de care să ascultăm, iar Hristos, după ce a murit, a turnat din Duhul Său tuturor preoților pentru ca oricine ascultă de acești preoți să cunoască adevărul și să știe astfel că Hristos există și Evanghelia este adevărată.

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostYOUR_GOD, on 08 ianuarie 2018 - 12:08, said:

Acesta este un fel de cocalarism religios: mi-am luat o masina care-mi place, trebuie sa placa tuturor. Daca nu-i place cuiva, acela imi este dusman.
Deci, dacă nu-mi place limuzina lui Daniel, înseamnă că hulesc biserica...
Nu de alta, dar eu sunt fan al maşinilor japoneze.
Ce tre' să fac acum? Să dau like la 10 mănăstiri? 100? 1000?
Să-mi arate cineva calea!

#14
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,869
  • Înscris: 17.04.2016

View Postmariusr1976, on 08 ianuarie 2018 - 08:10, said:

Si dumneata de unde ai auzit de acel Om ?
Aha,mda sfanta traditie!!!!

”Ungerea” botezului, când cel botezat începe să facă ascultare de duhovnic, aprinde în fiecare dintre noi Duhul lui Hristos și acest Duh ne învață despre toate lucrurile, inclusiv despre El. Iar dacă până atunci ai auzit doar din cărți despre El, începând din acel moment îl recunoști în tine și te mântuie de orice necaz, boală sau suferință.

View Postwluf, on 08 ianuarie 2018 - 10:09, said:

abia acum m-am prins ca asta e cu pocaiti, pentru pocaiti.

pa!

Sunt ortodox practicant!

View PostJurasikMan, on 08 ianuarie 2018 - 10:11, said:

Bre Dorele , aici sunt de acord cu tine . Dumnezeu a trimis acum 2000 de ani un om de care sa asculte prostimea. Omul a murit ( batut in cuie ) ...hai pa ! Nu mai trebuie sa ascultam de nimeni . Adrenalinaaaaaaaaaa !!!!!!!!

A murit pentru că, dacă nu murea, nu se putea multiplica pe sine în oricât de mulți doresc să îl primească. Acel om, despre care zici că este mort, trăiește în fiecare botezat ortodox și se manifestă în fiecare preot.

View Postpacopaco1967, on 08 ianuarie 2018 - 10:49, said:

Cand am vazut tilul ma gandeam sa-ti dau like insa titlul era doar o inselatorie marca Tudorel. Precum Petru care in fata preotilor din timpul lui spunand  ca trebuie sa asculte de Dumnezeu si nu de om tot asa iti spun si tie, ca Tatal a trimis pe Fiul Sau sa ne fie Cale . Ortodoxia din pacate te trimite la "moaste sfinte" care provine de la paganism.
Exact asta a devenit ortodoxia , exponentul paganismului in cea mai urata si hidoasa forma.

Ce să faci, măi Paco, dacă nu vrei să pricepi că Hristos ne-a lăsat moștenire un Har transmis prin oameni, nu o carte. Și  noi trebuie să ascultăm de oamenii care au acest Har pentru că, ascultând de ei, ascultăm de Însuși Hristos.

View Postdark, on 08 ianuarie 2018 - 10:51, said:

Aiureala asta trebuia să o pui la taclale. Dar mai bine nu o deschideai! Nicio legătură cu neoprotestantismul.

Tocmai, că are, pentru că protestanții se închină la o carte, când ar trebui să se închine lui Hristos, prin oamenii în trupul cărora coboară și se manifestă.

View PostYOUR_GOD, on 08 ianuarie 2018 - 12:08, said:

N-am trimis pe nimeni!

Cea mai mare problema pe care trebuie sa o rezolvati voi, credinciosii, este vanitatea. Nevoia disperata ca divinitatea voastra sa fie cea mai...adevarata. TU crezi ca God-ul tau este cel adevarat (ma intreb ce vom mai crede peste sute de ani cand vom desoperi sa Dumnezeul Pamantean este fix pix in raport cu cel universal), de ce ai nevoie sa credea si altii asta? Acesta este un fel de cocalarism religios: mi-am luat o masina care-mi place, trebuie sa placa tuturor. Daca nu-i place cuiva, acela imi este dusman.
Si uite asa, de mii de ani, dracul nu a stat niciodata mai bine decat in sufletul unui credincios, pentru ca daca vine vorba, niciun ateu nu a omorat pe cineva vreodata, din principii religioase. Si asta ar trebui sa ridice semne grave de intrebare.

De fapt vorbești fix despre domnia ta! Care ți-ai cioplit propriul dumnezeu și ai vrea să ne înclinăm în fața lui. Dar dumnezeul domniei tale este unul ieftin. Foarte ieftin și de nici un folos, ba chiar păgubos.

#15
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostYOUR_GOD, on 08 ianuarie 2018 - 12:08, said:

N-am trimis pe nimeni!
Tu nu, ala adevarat a trimis .

View PostDorel666, on 08 ianuarie 2018 - 12:36, said:

Ce să faci, măi Paco, dacă nu vrei să pricepi că Hristos ne-a lăsat moștenire un Har transmis prin oameni, nu o carte. Și  noi trebuie să ascultăm de oamenii care au acest Har pentru că, ascultând de ei, ascultăm de Însuși Hristos.
Ai vazut Dorele ca nu esti singurul care se crede dumnezeu ? Mereu apare cate unul sa spuna altfel . Harul nu se transmite ci e o stare a Tatalui ceresc . Nu de oameni trebuie sa asculti la fel cu nici Petru nu a ascultat.  
Asa credeau si preotii vremurilor lui isus, ca ei au primit har si o transmit ca leapsa .

#16
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,383
  • Înscris: 10.08.2005

View Postpascali_daniel, on 08 ianuarie 2018 - 07:48, said:

Nu inteleg un lucru, de ce pe orice cruce apare INRI (Iisus din Nazaret Regele Iudeilor). Iudeii l-au tradat pe Iisus, inseamna ca toata chestia asta cu Iisus este o mare facatura dpdv religios, absolut NIMENI nestiind viata lui reala.
a fost o forma de "trolling", daca nu iti amintesti i-au facut si cruce din spini.

#17
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,869
  • Înscris: 17.04.2016

View Postpacopaco1967, on 08 ianuarie 2018 - 12:53, said:

Tu nu, ala adevarat a trimis .

Ai vazut Dorele ca nu esti singurul care se crede dumnezeu ? Mereu apare cate unul sa spuna altfel . Harul nu se transmite ci e o stare a Tatalui ceresc . Nu de oameni trebuie sa asculti la fel cu nici Petru nu a ascultat.  
Asa credeau si preotii vremurilor lui isus, ca ei au primit har si o transmit ca leapsa .


Măi, Paco, strâmbă tare trebuie să-ți fie mintea de la plăcerea de a asculta doar ce-ți gâdilă urechile, de nu ai băgat de seamă că celălalt face doar miștocăreală, pe când eu vorbesc 100% serios. Este ca și cum ai compara un copil, care se joacă de-a mama și tata, cu un părinte adevărat. Vai de tine și de judecata ta, ”înțeleptule”!
Iar faptul că ai ajuns să spui că preoții din vechime au crezut sau au afirmat vreodată că au primit vreun har, nici nu mă mai miră! Dar, pentru cei care încă mai sunt trezi și nu s-au îmbătat cu propria lor ”înțelepciune”, arăt ceea ce este scris clar: preoții din vechime își întemeiau pretenția la preoție pe baza eredității, în nici un caz pe Har!

Edited by Dorel666, 08 January 2018 - 13:06.


#18
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007

View PostDorel666, on 08 ianuarie 2018 - 02:53, said:

Dumnezeu a trimis un om, de care să ascultăm, nu o carte!


dumnezeu ne vrea prosti. Sau e despre ca atunci cand a fost scrisa fictiunea numita biblie, 99 % din planeta era analfabeta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate