Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Emulsionare lapte soia
#1
Posted 06 January 2018 - 10:35
Fiind vegan sunt mare consumator de lapte de soia, pe care mi-l prepar singur din boabe de soia. Cu toate acestea in comparatie cu laptele de vaca laptele de soia da senzatia de lichid apos, adica nu seamana destul de bine gustul cu laptele de vaca. Singura problema este ca soia nu contine grasimi si din acest motiv laptele de soia are un gust de apa destul de pronuntat. Daca as reusi sa emulsionez o lingura de ulei, de orice fel, in acest lapte ar fi ideal, dar nu stiu ce emulgator as putea folosi. Are cineva vreo idee despre cum as putea emulsiona o lingura de ulei intr-un litru de lapte de soia?
|
#2
Posted 06 January 2018 - 10:48
80% din soia cultivata pe aceasta planeta este modificata genetic ! ...
deci, atentie la neatentie ! ... cultiva moringa ! ... are o "gramada de proteina " ! bafta Edited by realduc, 06 January 2018 - 10:49. |
#3
Posted 06 January 2018 - 11:39
cred ca poti incerca gata facut acele lactate cu 0,1% grasime
prima data cand am auzit reclama,mi-am spus ca nu sunt atent acele produse nu cred ca au mg de lapte in compozitie cand faceam branza in tinerete cred ca zerul ramas avea grasime mai mare de 0.1% esti vegan,adica nu mananci grasimi sau cum se traduce asta |
#4
Posted 06 January 2018 - 11:48
adica, omu' este ierbivor ! ...
Edited by realduc, 06 January 2018 - 11:49. |
#5
Posted 06 January 2018 - 11:52
Testosteron, on 06 ianuarie 2018 - 10:35, said:
Cu toate acestea in comparatie cu laptele de vaca laptele de soia da senzatia de lichid apos, adica nu seamana destul de bine gustul cu laptele de vaca. exagerind putin, este ca si cum ai spune: am o gramada de bijuterii din aur, mi-am facut eu unele din alama, dar parca nu seamana .. altfel spus, un surogat este un surogat si foarte greu il poti face sa semene cu originalul .. Edited by r_murphy, 06 January 2018 - 11:54. |
#6
Posted 06 January 2018 - 11:53
Nu te supara ca te intreb, care este avantajul in a fii vegan, tinand cont ca bipedul uman in natura lui este omnivor?
|
#8
Posted 06 January 2018 - 13:08
Chiar daca folosesti emulgatori nu cred ca reusesti sa faci o emulsie de genul asta in conditiile de acasa.
Emulsiile (apa-ulei) se fac la presiuni foarte mari. |
#9
Posted 06 January 2018 - 14:03
Trebuie un emulgator, dar vad ca nimeni nu se pricepe.
r_murphy, on 06 ianuarie 2018 - 11:52, said:
avind in vedere ca si alti lapti de animale nu seamana cu laptele de vaca, cum poti avea pretentia ca un lapte de planta sa aduca cu laptele de animal .. exagerind putin, este ca si cum ai spune: am o gramada de bijuterii din aur, mi-am facut eu unele din alama, dar parca nu seamana .. altfel spus, un surogat este un surogat si foarte greu il poti face sa semene cu originalul .. Nu trebuie sa aduca, dar cat de cat sa-l imbunatatesc. DeathRow, on 06 ianuarie 2018 - 11:53, said:
Nu te supara ca te intreb, care este avantajul in a fii vegan, tinand cont ca bipedul uman in natura lui este omnivor? Nu depui colesterol pe vase, printre altele. |
#10
Posted 06 January 2018 - 15:44
Testosteron, on 06 ianuarie 2018 - 14:03, said:
Trebuie un emulgator, dar vad ca nimeni nu se pricepe. Nu trebuie sa aduca, dar cat de cat sa-l imbunatatesc. Nu depui colesterol pe vase, printre altele. Eschimosii consuma foarte multa grasime si carne grasa , de la foci de ex. si fructe si legume mai deloc. Dar ei nu au probleme cu colesterolul pentru ca, consuma foarte mult peste care e bogat in omega 3 si omega 6 si care au rolul de a ajuta la curatarea sangelui de colesterol. |
|
#11
Posted 06 January 2018 - 16:03
Carnea de peste este OK, nu contine colesterol. La fel, daca lucrezi la taiatul lemnelor in padure nu vei avea colesterol pentru ca-l arzi in permanenta. Dar eu nu lucrez la padure.
|
#12
Posted 06 January 2018 - 16:08
Insa eschimosii traiesc mult mai putin decat populatiile cu dieta mai diversificata.
Ce rol joaca carnea in dezvoltarea organismului, poate dezvolti putin? E proteina, pe care oricum o poti lua din legume. |
#13
Posted 06 January 2018 - 16:13
Mizu, on 06 ianuarie 2018 - 16:08, said:
Insa eschimosii traiesc mult mai putin decat populatiile cu dieta mai diversificata. Ce rol joaca carnea in dezvoltarea organismului, poate dezvolti putin? E proteina, pe care oricum o poti lua din legume. Cu exceptia vitaminei B12 toate celelalte componente ale alimentatiei le poti lua mult mai bine din produse vegetale. Dar mai bine nu mai extind chestia asta pentru ca daca lumea si-ar da seama de cat de importanta este pt sanatate o dieta vegetariana ar creste foarte mult pretul la toate vegetalele. Asa ca pt mine este mai bine ca lumea sa manance carne. Si inca o chestie. Nici o persoana care a rezistat sa zicem vreo 3 luni fara carne nu mai consuma carne never again. Este ca la fumat. Daca rezisti 3 luni fara sa fumezi, nu mai fumezi in veci. Pentru ca incepi sa constati efectiv pe propriul corp si pe analizele medicale efectele dietei fara carne, respectiv ale abtinerii de la a fuma. Edited by Testosteron, 06 January 2018 - 16:15. |
#14
Posted 06 January 2018 - 16:19
Testosteron, on 06 ianuarie 2018 - 16:13, said: Nici o persoana care a rezistat sa zicem vreo 3 luni fara carne nu mai consuma carne never again. Este ca la fumat. Daca rezisti 3 luni fara sa fumezi, nu mai fumezi in veci. Pentru ca incepi sa constati efectiv pe propriul corp si pe analizele medicale efectele dietei fara carne, respectiv ale abtinerii de la a fuma. Gresit in ambele cazuri, generalizari, am persoane langa mine care s-au intors la carne dupa multe luni fara. La fel si la tigari, aici ma includ si pe mine. Edited by ionutzitaly, 06 January 2018 - 16:20. |
#15
Posted 06 January 2018 - 16:38
DeathRow, on 06 ianuarie 2018 - 15:44, said:
Cu o alimentatie echilibrata+sport+sex nu o sa ai niciodata probleme cu sanatatea din cauza carnii, ba dimpotriva, carnea joaca un rol important in dezvoltarea organismului, cred si eu ca daca esti genul sedentar te umpli de colesterol si daca mananci sticks-uri. Eschimosii consuma foarte multa grasime si carne grasa , de la foci de ex. si fructe si legume mai deloc. Dar ei nu au probleme cu colesterolul pentru ca, consuma foarte mult peste care e bogat in omega 3 si omega 6 si care au rolul de a ajuta la curatarea sangelui de colesterol. |
|
#16
Posted 06 January 2018 - 16:48
Mizu, on 06 ianuarie 2018 - 16:08, said:
Insa eschimosii traiesc mult mai putin decat populatiile cu dieta mai diversificata. Ce rol joaca carnea in dezvoltarea organismului, poate dezvolti putin? E proteina, pe care oricum o poti lua din legume. Si oricum la cum sunt crescute legumele si fructele in ziua de azi......nu faci colesterol dar faci altele mai nasoale |
#17
Posted 06 January 2018 - 16:49
Testosteron, on 06 ianuarie 2018 - 14:03, said:
Trebuie un emulgator, dar vad ca nimeni nu se pricepe. Nu trebuie sa aduca, dar cat de cat sa-l imbunatatesc. mai, eu sunt mai mediocru si inteleg greu .. - la ce iti trebuie emulgator cind insasi laptele de soia este o emulsie ? vrei sa emulsionezi emulsia? nu inteleeeegggg - vrei sa-l imbunatatesti, ok, in ce directie? gust, miros, aroma, consistenta? presupun ca adaugarea unei mici/infime cantitati de ... sa-i zicem faina, dar in minte am ceva gen pulbere de orez.. gresesc? |
#18
Posted 06 January 2018 - 16:55
Apropo vezi ca o sa faci tate de la atata estrogen din soia si o sa ti se blegeasca si cucu de la estrogen
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users