Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 Recomandare anvelope lexus rx

Extindere rețea wireless int...

Configuratie PC

Mufa TV
 PPC Energy

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...

Gaoyue 858
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 

Versiune MAC

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Salut!As vrea si eu cateva pareri,va rog!Am un MacBook 4,1,pe care as vrea îi reinstalezi sistemul de operare,dar fiind prima data cand vreau sa reinstalez un MAc,nu stiu absolut nimic,Va rog sa imi recomandati o versiune compatibila cu aceasta configuratie,si cu ce as putea sa fac stick-ul bootabil.Am pus o poza si cu configuratia laptop-ului.

Attached Files



#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,110
  • Înscris: 22.05.2003
Acel macbook este vechi, dar inca mai poate, cu investitii destul de mici:

1. un SSD il va face sa zboare.
2. Ai nevoie de mai mult de 1 gb ram. Suporta 6 Gb RAM (4+2) si e ieftin.
3. Ultimul OS ce suporta acest sistem este 10.11 (El Capitan) si se gaseste de descarcat in Apple Store.

Il descarci din Apple Store si creezi un stick usb bootabil (din mac il faci) cu aplicatia Diskmaker X
Iata un tutorial

Dupa ce creezi stick USB, il introduci in portul laptopului si restartezi tinand apasat tasta OPT/ALT (de langa Command - Space).
Ar trebui sa iti apara mai multe optiuni de boot.

#3
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Am inteles!Si dupa ce apas tasta opt/alt,si o imi apara optiuni de boot,totul o sa decurga ca la instalarea de windows?

#4
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,110
  • Înscris: 22.05.2003
Alegi instalarea de pe stick, dar daca vrei pe curat, va trebui sa formatezi instalarea de pe HDD.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/o6s4GZWG7M0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Imi mai puteti spune,va rog,cum sa gasesc respectivul sistem de operare in app store?

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostValentaynes, on 04 ianuarie 2018 - 11:14, said:

Am inteles!Si dupa ce apas tasta opt/alt,si o imi apara optiuni de boot,totul o sa decurga ca la instalarea de windows?

Trebuie sa pregatesti disk-ul pentru instalare (ca si la instalarea Windows-ului). Vezi aici: https://support.appl.../en-us/HT204904
In rest urmezi pasii indicati de-a lungul procesului de instalare. Interventia ta este minima.

Ai categoric nevoie de mai mult de 1 GB RAM. Altfel pierzi vremea.

View PostValentaynes, on 04 ianuarie 2018 - 11:30, said:

Imi mai puteti spune,va rog,cum sa gasesc respectivul sistem de operare in app store?

Ultima versiune o gasesti la o simpla cautare in AppStore.
Pentru versiunile de OS X la care ai facut anterior upgrade te uiti in "App Store" la "Purchased".
Citeste aici: https://www.macworld...c-os-x-3629363/

Edited by _-_, 04 January 2018 - 11:37.


#7
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Ok,multumesc!

#8
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Daca nu stiu contul de iCloud,se mai poate face ceva,ca sa il pot dld?

#9
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,110
  • Înscris: 22.05.2003
1. Contul de icloud este separat de cel de Apple Store.
Poate fi identic, dar teoretic pot fi conturi separate.

2. Asta e linkul catre El Capitan

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Este gresit link-ul.
Link corect: https://itunes.apple...an/id1147835434

#11
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Multumesc!O sa incerc sa il instalez.

  Revin cu un alt comentariu.Nu pot sa ajung sa dld OS-ul,pt ca imi cere sa instalez iTunes,dar cand vreau sa fac asta,imi spune ca versiunea de MAC e prea veche pentru asa ceva.Ce sa fac?

Attached Files


Edited by Valentaynes, 04 January 2018 - 20:31.


#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ai o versiune de OS X prea veche...
Ai incercat sa cauti direct El Capitan in App Store si nu apare/ nu se poate descarca?
Alta varianta ar fi sa cauti un link neoficial pentru descarcare, dar in acesta directie nu te putem ajuta, deoarece nu sunt acceptate link-uri neoficiale pe forum.
Aparent poate fi descarcat si de pe serverele Apple (eu nu am incercat): https://7labs.io/tip...t-download.html

#13
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Nu gasesc nimic atunci cand caut "El Capitan" in App Store.Uitati cateva poze,referitor la ce se intampla atunci cand intru pe linkul postat mai devreme cu OS-ul.

Attached Files



#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Alta solutiie ar fi sa ii contactezi pe cei de la Apple si sa le ceri un mediu de instalare (contra plata).
Nu ai gasit pe nimeni care sa iti descarce El Capitan pe un Mac mai nou?

Ce iti apare daca apesi pe "Learn More"?

Cerintele hardware sunt cele de aici: https://support.appl...28?locale=en_US
Daca nu le indeplinesti, atunci nu poti efectua upgrade.

#15
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Cred ca o sa incerc sa gasesc pe cineva cu un Mac mai nou,sa pun OS-ul pe stick,si gata.Conditii generale,ceva de genul apare atunci cand apas "learn more".Merci pentru ajutor!

#16
pantazisoft

pantazisoft

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.02.2018

View PostValentaynes, on 04 ianuarie 2018 - 20:14, said:

Multumesc!O sa incerc sa il instalez.

  Revin cu un alt comentariu.Nu pot sa ajung sa dld OS-ul,pt ca imi cere sa instalez iTunes,dar cand vreau sa fac asta,imi spune ca versiunea de MAC e prea veche pentru asa ceva.Ce sa fac?

Incearcă să instalezi o versiune de iTunes compatibilă cu versiunea sistemului tău de operare, poate funcționează așa. Link descărcare iTunes: https://support.appl...ownloads/itunes

#17
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,677
  • Înscris: 29.03.2010
Ce ai rezolvat?

Daca nu ai rezolvat, si printr-o minune esti din Sighetu Marmatiei, iti stau la dispozitie pentru downloadarea os-ului, si punerea pe stick

Edited by R10, 10 February 2018 - 20:40.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate