Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...
 

Sugestie - limitare deschidere topicuri

* * * - - 19 votes
  • This topic is locked This topic is locked
204 replies to this topic

Poll: Eliminare topicuri, limitarea deschiderii de noi topicuri (58 member(s) have cast votes)

Sunteti de acord cu limitarea numarului de topicuri noi/user ?

  1. Da (14 votes [24.14%] - View)

    Percentage of vote: 24.14%

  2. nu (28 votes [48.28%] - View)

    Percentage of vote: 48.28%

  3. Mi-e indiferent, citesc si particip doar la discutiile care ma intereseaza (16 votes [27.59%] - View)

    Percentage of vote: 27.59%

Sunteti de acord cu stergerea topicurilor considerate de slaba calitate ?

  1. Da (16 votes [27.59%] - View)

    Percentage of vote: 27.59%

  2. Nu (28 votes [48.28%] - View)

    Percentage of vote: 48.28%

  3. Mi-e indiferent, citesc si particip doar la discutiile care ma intereseaza (14 votes [24.14%] - View)

    Percentage of vote: 24.14%

Sunteti de acord cu moderarea mai drastica a trolling-ului ?

  1. Da (38 votes [65.52%] - View)

    Percentage of vote: 65.52%

  2. Nu (12 votes [20.69%] - View)

    Percentage of vote: 20.69%

  3. Mi-e indiferent, citesc si particip doar la discutiile care ma intereseaza (8 votes [13.79%] - View)

    Percentage of vote: 13.79%

Vote

#37
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 serginho74, on 02 ianuarie 2018 - 00:33, said:

Acceptam parametrul cantitate fara sa tinem cont de calitate?

Sergiule, cu parere de rau iti spun, ce accepti tu sau nu accepti, nu are nici o importanta.

#38
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017

 Dany_Darke, on 02 ianuarie 2018 - 01:33, said:



4 - propunerea mea ar fi una restrictiva pentru utilizatorii normali ai acestui forum? - ai vreo definitie a ceea ce inseamna un user normal? prin ce metode parametrice ai stabilit aceste criterii de clasificare?

Pentru el cred ca sunt aia care posteaza jde mii de posturi in non-subiecte precum "Crima de la metrou" , " Dragnea la puscarie" , " Mi-am luat ceas de mana" si multe altele. Cum sa nu deschizi noi subiecte cand vezi numai banalitati de genul asta?


#39
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,189
  • Înscris: 24.02.2007
Ma uit sus in lista de Subiecte noi, navighez putin si ajung deja la topicuri deschise cu 2 zile in urma. Ce concluzie trag de aici? Ca s-au deschis relativ putine topicuri in ultimele 24h.

Acum, se prea poate ca o buna parte din acele (putine) topicuri deschise in ultimele ore sa intre in categoria celor vizate de initiator. Nu vad insa drept problema faptul ca au fost deschise acele topicuri, ci mai degraba faptul ca sunt prea putine topicuri "interesante" care sa le echilibreze.

Deci, ce e de facut pentru a stimula deschiderea de topicuri interesante?

Ariile tehnice legat de PC/Telefoane, se rezuma in mare parte la "Nu merge, ce sa fac?", "Ce telefon/laptop/pc/router sa cumpar?" si "Modelul X e mai tare decat Y". Rar ceva mai de substanta.

Aria de programare, nici elevii/studentii cu intrebari de nivel "mediu" n-o mai prea frecventeaza. Au ramas doar intrebari tehnice banale (in genul celor ce acum 2h s-au apucat sa programeze) si s-au inmultit exponential intrebarile despre "cum sa ma fac programator, sa curga banul?".

Tutoriale si provocari interesante am mai tot scris, s-au adunat 2-3 like-uri si cam atat. Discutii spre zero. Un tutorial a adunat trafic decent dar doar fiindca era mai diferit si topicul s-a umplut de critici la modul "cum mi-am permis sa abordez diferit problema cand restul toti o abordeaza asa".

Drept e, daca stapanesti engleza, nu prea exista subiect tehnic pe care sa nu-l gasesti dezbatut in fel si chip in comunitati internationale.

Aria de invatamant, plina, in sezon, de "ce facultate sa aleg", in special in domeniul IT. Asta cand nu vin elevii si trantesc direct cerinta temei si stau cu mana intinsa.

Ce ramane, ce sa se preteze la deschideri dese de noi topicuri? Arii unde se dezbat pareri si treburi subiective.

Edited by dani.user, 02 January 2018 - 12:50.


#40
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,154
  • Înscris: 27.10.2007
serginho74, si pe mine ma indispun topicele deschise fara rost dar, ce propui tu e o limitare, iar limitarea libertatii de expresie se numeste cenzura. in plus:
1. suntem pe un forum, care este ca o piata unde oamenii vorbesc liber, si se asociaza liber, in grupuri. nu imi place grupul acesta ca scuipa cu semnite, ma duc la altul. in mod liber
2. pornesti de la ideea ca ai dreptate.  naspa. poate ai dreptate in baza sistemului tau de valori. majoritatea care au intervenit, ti-au spus ca ei cred altceva. incearca sa tii cont de asta. este un forum unde discutam liber, si incercam sa-i acceptam si pe altii. daca ai sti, pe sectiunea de stiinta, unde nu am deschis nici un topic, cate prostii gasesti. pentru cineva care a facut o facultate tehnca la zi, sectiunea stiinta e de-a dreptul pitoreasca. asa cred eu, si nu ma poate opri nimeni sa cred asa ceva. dar nici nu cer inchiderea sectiunii.
3. stilul in care iti promovezi ideile, este la limita atacului la persoana. imi aduce aminte de instructorii de partid (care nu trebuie confundati cu secretarii organizatiilor de baza). citez:

Quote

Barboso, . Sfat, ia-ti un telefon serios.
Baxon, te cred, la cat postezi pe forum, e clar ca nu mai ai timp de facebook.
Baxon, retorica ta este depasita, offtopic, etc. Nu am facebook.
Nu Serafim, dai un mesaj moderatorului ariei. ... De mistouri ieftine este in stare oricine. Iar postarea ta nu a adus nimic benefic subiectului despre care discutam aici.

asa ca, hai sa lasam oamenii sa se exprime liber. macar pe forum. parerea mea.
ce cred ca merita facut, topicele fara un rating prea mare ar trebui sterse dupa o vreme. iar cine le redeschide, penalizat.

Edited by strongsss, 02 January 2018 - 12:57.


#41
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,493
  • Înscris: 20.10.2015

 serginho74, on 02 ianuarie 2018 - 11:26, said:

Sunt un om rebel, ador libertatea

Atunci incearca-ne si lasa libertatea sa vorbeasca

#42
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

 argonaut, on 02 ianuarie 2018 - 11:40, said:

Chestia care s-a intamplat in realitate si pentru care ai fost sanctionat a fost hartuirea userului Galeo, ca sa fim onesti pana la capat !
Nu pentru un singur mesaj ci pentru un sir lung de interpelari ale respectivului ti s-a aplicat sanctiunea, asa cum si scrie in motivare.

...
Te inseli, crede-ma ;)
Insasti sa afirmi ca galeo poate fi hartuit este o greseala.
Nu exista acel sir lung de interpelari, cred ca ma confunzi. Am altceva mai bun de facut in viata decat sa-mi pun mintea cu galeo si altii ca el.
Sanctiunea este o copilarie, o joaca de gradinita, nu m-a suparat cu nimic, dimpotriva, m-a amuzat. Daca tu indentifici concret atacul la persoana facut de mine la adresa lui galeo, eu inchid calculatorul si plec in America :D Este ca si cum m-ai sanctiona ca l-am vorbit de rau pe dragnea, iordache sau altii ca ei. Hai ma, pe bune?
Argonaut, nu mai cauta circumstante atenuante unde nu sunt :) Stii, indiferent ce s-ar intampla, exista o singura regula, moderatorul are dreptate, moderatorul nu este niciodata sanctionat pentru greselile si abuzurile facute. Este doar o constatare, nu o afirmatie a mea.

Ontopic. Am tras concluzia ca problema ridicata de mine cu acest topic este reala, impartasita si de multi altii, constatam ca este deranjanta troleala pe care o fac unii dar nu am reusit sa identificam o solutie de comun acord astfel incat sa ridicam, sa imbunatatim, calitatea postarilor pe forum. As gresi daca as afirma ca putem constata calitatea forumului ca fiind in directa legatura cu calitatea postarilor? Si calitatea postarilor este in concordanta cu calitatea si nivelul intelectual al celor care posteaza? Dar nu, nu putem spune asta pentru ca desi este adevarat, unii s-ar simti lezati, vizati, iar cum adevarul supara o s-o trecem la categoria presupuneri nefondate :)

Facand o analogie la momentul cand au iesit aproape un milion de romani in strada sa se opuna Ordonantei 13 a lui Iordache + PSD si intr-un final, dupa alte zeci de iesiri in strada in semn de protest astia au facut tot ce-au vrut ei, chiar mai grav iar poporul a ramas cu buza umflata si toate demersurile, toate protestele au fost in van, cam asa si cu mine cu aceasta propunere, bineinteles pastrand proportiile :)

Sa avem un an minunat si la cat mai putine topicuri de slaba calitate deschise.

#43
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016
Cand cineva este invitat la mine in sufragerie trebuie sa respecte regulile casei, la mine in casa nu este democratie. Invitatia vine la pachet cu niste reguli, daca invitatul le accepta este binevenit, daca nu, nu. Acest forum este "sufrageria" proprietarilor care banuiesc ca stiu mai bine decat noi cum sa gestioneze numarul de posturi, topicuri, etc.

Asa ca, hai sa postam pe subiectul care ne intereseaza si sa lasam astfel de propuneri deoparte. Stiu ei mai bine cum sa actioneze daca un caz izolat devine general.

Parerea mea.

#44
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 serginho74, on 02 ianuarie 2018 - 13:29, said:

.........nu am reusit sa identificam o solutie de comun acord astfel incat sa ridicam, sa imbunatatim, calitatea postarilor pe forum.......
Ce mobilizator suna ! ...
dar din pacate : " Ai primit din 2015 pana acum 7 avertismente " ...dupa cum spune un moderator ....
Deci despre ce vorbim ?????

#45
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,218
  • Înscris: 29.07.2013
Sa avem si un sondaj !

 86-APP, on 02 ianuarie 2018 - 13:38, said:

Ce mobilizator suna ! ...
dar din pacate : " Ai primit din 2015 pana acum 7 avertismente " ...dupa cum spune un moderator ....
Deci despre ce vorbim ?????

Iti continui obiceiurile proaste si pe acest topic. Ti-am sters o postare dar vad ca insisti.

Ai ceva de spus la tema, scrie, nu ai, abtine-te. Nu este un topic despre initiator si, oricate sanctiuni ar fi avut, cat este inca user aici are drepturi egale cu toti ceilalti !

Edited by argonaut, 02 January 2018 - 14:30.


#46
Un-ZeU

Un-ZeU

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,791
  • Înscris: 23.09.2011

 serginho74, on 02 ianuarie 2018 - 00:12, said:


Long story short.
Softpedia serveste unor nevoi de cunoastere, informare sau interactionare intre noi, oamenii si cred ca nu exista un om care cel putin zilnic sa deschida cate un topic cu adevarat interesant, necesar. In urma acestei avalanse de topicuri ridicole deschise se pierd alte topicuri utile, interesante, necesare si am vazut ca chiar un admin a constatat lucrul asta si a inchis o gramada de topicuri de gen. Cred ca masura ar trebui completata si cu limitarea de deschidere de topicuri.

3 topicuri pe saptamana cred ca sunt mai mult suficiente pentru oricine. Daca se impune, se poate face o derogare de la regula iar userul in urma unei cereri scrise (a se citi mesaj) catre moderatorul ariei respective, sa poata posta, repet, daca este necesar, un alt topic peste regula celor 3 saptamanale.


3 topicuri pe saptamana intr-o luna ar fi cam 13-14    Acum intreb adminii nu este cam mult pt un singur user?    Ar putea fi incadrat ca troll.  
Va dau o idee de a face si bani de pe urma lor  sa fie o limita de  4-5  topicuri pe luna , iar ce este peste sa fie contra cost   cum e pe olx  la anumite categorii daca doresti mai multe anunturi este cu plata.

#47
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,444
  • Înscris: 19.04.2009
Din pacate sunt useri gen djl, care in 2016 deschid un set de subiecte (toate pe acelasi pattern). Cum nu intereseaza pe nimeni, ajung la coada ariei insa cand raman fara idei, deschid altele la fel dupa un an.

#48
Un-ZeU

Un-ZeU

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,791
  • Înscris: 23.09.2011

 serginho74, on 02 ianuarie 2018 - 00:12, said:


O remarca nevinovata. Moderatorii (nu ma refer la softpedia ci in general) ar trebui ca sa aiba rolul structurarii corecte a ariilor pe care le modereaza. De aici pleaca o buna organizare a ariilor, respectiv a forumului.
Chiar cred ca daca s-ar proceda asa, cu limitarea la 3 topicuri pe saptamana si solicitarea catre moderatori a structurarii ariilor astfel incat sa creasca valoarea forumului, s-ar vedea destul de repede diferenta printr-o schimbare in bine.

Ar fi o idee .  De exemplu  sa se faca topic in care se posteze pe categoria respectiva . de exemplu  Trailere  filme  -  sa se poseteze pe acest topic trailere la ce filme vrea fiecare si sa comenteze pe seama lor.   Nu sa se deschida topic pt fiecare trailer la filme cu bugete de 2 lei
De exemplu  Constructii sa se posteze pe acelasi subiect intrebari..     Asa la un topic la care sunt abonati 50-100 de persoane cel care pune intrebarea are mai multe sanse sa ii raspunda cineva decat la un topic individual cu 7 abonati.  
P , S foate bune ca s-a bagat vot.

#49
radu2014

radu2014

    Settling down

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,483
  • Înscris: 04.10.2007
Sau "invie" threaduri de acum un deceniu, de nu se mai intelege "om cu persoana".

Tuturor, intr-o mai mica sau mai mare masura, ne place sa facem chat si/sau caterinca.
Pentru acestea avem cafenelele*. Ariile tehnice, cele gen Q&A***, cele profesionale
trebuiesc cumva scutite de balastul mesajelor fara sens, neproductive chiar si cu riscul
asumat ca se va posta mai putin**.

*Ca tot ii ingijoreaza pe unii scaderea ratingului.Posted Image

**Moderatorii ariilor profesionale pot face exceptie si sa posteze threaduri cu stiri, noutati, etc din domeniul respectiv.
Astfel se creeaza suficient continut indexabil orizontal si vertical.

*** Threadurile cu profil strict Q&A, cand se considera ca s-a raspuns la intrebarea initiatorului sa fie inchise.

Q&A- question and answers =intrebari si raspunsuri. Thread de discutie pentru rezolvarea unor chestiuni punctuale.

Edited by radu2014, 02 January 2018 - 15:11.


#50
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 serginho74, on 02 ianuarie 2018 - 11:26, said:

Constat ca desi am incercat cat am putut eu sa lamuresc de bine lucurile si am venit cu o propunere care fireste ca poate fi imbunatatita, unii tot nu au inteles faptul ca scopul este unul constructiv si nicidecum unul limitativ. Mai mult, unii, putini ce-i drept, nu au proprietatea termenilor si au numit propunerea mea nici mai mult nici mai putin decat cenzura.

Spune cineva ca zilnic nu sunt deschise pe banda rulanta topicuri tembele care duc la scaderea calitatii forumului? Ei, eu asta vreau, ca impreuna, sa gasim o solutie care sa nu deranjeze pe cei care sunt aici cu un scop onest dar sa elimine posibilitatea ca cei care au facut un mod de viata din deschiderea de topicuri cretine sa nu mai poata face asta si sa irite pe toata lumea.

Pai lumea a discutat pro si contra, fiecare in functie de pozitionare. Si nici in sondaj nu este trecuta optiunea: eu am o propunere de modificare a propunerii.)))
Parerea mea, ca numai abordarea este gresita. Userii normali sa aiba voie in continuare sa deschida cate topicuri au nevoie (oricum nu au nevoi speciale). Sa se schimbe regimul, numai pentru astia specialii. Cum deschide unul topic:
- Considerati ca Charles Manson merita un premiu international pentru compasiune si umanitate ?
- Daca ati fi rrom, l-ati alege pe Anders Breivick rege, in locul lui Cioaba ?
- Sunteti de acord ca primaria sa cumpere cate o bicicleta persoanelor paralizate ?

cum il marchezi cu dunga rosie. La al patrulea, intra automatizarea si-l da afara din incinta.

Totul se rezuma la dilema "fumatorilor/nefumatori". Iti scad sau iti cresc veniturile daca dai afara/limitezi fumatorii inraiti care deranjeaza ?

Edited by Cr1spy, 02 January 2018 - 15:21.


#51
radu2014

radu2014

    Settling down

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,483
  • Înscris: 04.10.2007
Nu-i voie din cauza de considerente de CP sa clasificam lumea in useri "normali" si useri cu nevoi speciale.Posted Image

#52
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,383
  • Înscris: 10.08.2005
Oameni buni sunteti fenomenali, si asta e putin spus.
Nu cu mult timp in urma a "coborat" printre noi (useri si moderatori) un admin si a dat liber deschis topicuri.
Acum exista plangeri ca sunt prea multe.
REPORT si 'tutun' ... nu va obliga nimeni sa le cititi, moderatorii totusi trebuie sa arunce un ochi.
Cand nu va convine ceva sariti repede cu 'tara libera' si 'drepturi de exprimare', iar acum 'cenzura' sau 'libertate cu ratia' este buna.

#53
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
86 APP, sunt unul dintre primele sute de useri pe softpedia.
Nu am fost banat niciodata si ani de zile nu mi-a zis nimeni nimic, nu m-am certat cu nimeni, nu am avut vreo problema cu cineva dar era diferenta mare intre ceea ce era atunci si ceea ce este acum.
Atat la capitolul admini, moderatori cat mai ales la capitolul useri. Era o placere sa intri pe forum, nu mai ieseai cu zilele si abunda de informatii care te tineau lipit. Toti isi dadeau silinta sa fie utili cu ceva comunitatii. Aproape ca nu erau moderatori pe anumite arii. Nu era nevoie. Adminii sau moderatorii erau absolut egali cu userii si in primul rand era un soi de interactiune prietenoasa.

Intre timp, lucrurile s-au schimbat. A aparut mistocareala aia ieftina si penibila care se ridica la nivelul celor care stau in fata scarii blocului si sparg seminte dupa ce au fost exmatriculati de la scoala. Useri cu greutate au plecat dezamagiti, moderatorii si-au vazut de-ale lor cand au vazut ce fac mult prea multi. Au venit alti useri, alti moderatori, timpurile s-au schimbat si din punctul meu de vedere, al unuia care sunt de pe la inceput, calitatea a scazut direct proportional cu scaderea calitatii societatii romanesti in general.

Cele 7 sanctiuni despre care vorbesti tu, in acele vremuri, nu ar fi existat sau in cel mai bun caz ar fi fost motiv de amuzament, de bascalie. Dar nu, nu avea cum sa se intample asa ceva si nu-si permitea mai nimeni sa faca asta. Iar regulamentul chiar era simplut, parfum ca sa zic asa.

Eu am incercat prin topicul asta sa propun ceva benefic pentru cine intelege fenomenul in complexitatea lui si consecintele care decurg din aplicarea unei asemenea masuri. Nu sunt singurul care am constatat asta, dupa cum se vede. Nu ma deranjeaza daca am gresit si imi asum. Nu este nicio suparare daca cei in masura considera ca propunerea mea nu este una realista, utila.

@MarianG, citeste ce a zis Monitoxus. Si nu, in niciun caz nu a zis "deschideti cat mai multe topicuri tampite". Repet, citeste exact ce a zis omul si ai sa vezi ca foarte ok mesajul, logic si coerent. Te intreb insa si pe tine, cate topicuri deschizi in medie pe saptamana de nu ti-ar ajunge 3 si te-ai simti cenzurat, limitat, zi-i cum vrei? Esti constient ca propunerea mea nu se adreseaza celor care chiar au ceva de zis. Ori hai sa o luam altfel, dar ar fi foarte greu de implementat tehnic, informatic, pentru userii astia care abuzeaza de libertatea de a posta topicuri fara numar si fara sens, sa li se limiteze cum am propus eu. Este si asta o varianta.

Uite, pe aria de telefoane mobile chiar a existat o colaborare constructiva intre moderator, nick500 si cativa de acolo desi la inceput fusese un soi de conflict. Am inteles toti propunerea si am aplicat-o si este foarte bun rezultatul obtinut. Asta consider eu ca trebuie sa facem si chiar sa ajutam moderatorul cu idei, de ce nu, sa facem recomandari sau sa punem link userilor noi pe arie catre topicul potrivit problemei pe care o ridica el.

Una peste alta, nu am gasit solutia ideala dar macar din toate discutiile noastre chiar s-au desprins si cateva idei constructive.

#54
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Eu sincer nu inteleg moderatorii care cer rapoarte si mai mult de munca.
@radu
Intreaba tu pe cine vrei, din anturaj, pe facebook, daca nevoia de a posta pe un forum, fara 7 minute de pauza, este speciala sau nu. Si sa-mi spui raspunsurile. )))
Si este foarte corecta politic ! Inainte se numea altfel.

Edited by Cr1spy, 02 January 2018 - 15:36.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate