Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

roadtrip catre Capul Nord - 2019

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#19
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Nu aveam timp sa punem si tarile baltice. Alta tura pentru ele.

Am ales via Polonia fiindca pana in Gdynia mergem glont, fiindca is locuri de ce lr-am vazut deja. Pe la Rovaniemi trecem. Ca zabovim 2 nopti si prin Finlanda.

Ideea e ca pornind din Timișoara ne permitem sa ajungem la Gdynia dintr-o bucata.



#20
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Am fost, am facut am vazut, a meritat. Noi am facut-o in 2 saptamani(16 -zile). Ideal ar fi minim 3 saptamani  doar ca atunci cresc si costurile...

Cazarile le-am dupa pret, pe principiul cea mai ieftina, si surprinzator au fost ok si foarte diverse.



#21
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
@qew, poti sa mai dai ceva detalii, unde te-ai cazat, traseul pe care l-ai facut ma informez si eu pentru ca la anul voi aloca trei saptamani pentru a ajunge la NordKapp, poti sa spui cat a costat cazarea si unde si eventual motorina in zona. Multumesc anticipat!

#22
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Da da.

Pun si aici ce am scris in alt topic:

View Postqew, on 06 august 2018 - 10:48, said:

Cu tarile zise de tine pot fi putin mai problematice(Rusia,Belarus) datorita granitelor samd. Eu in afara de vama Romania-Ungaria, in rest nu a fost stres. Vama a lipsit si la granita cu Norvegia.
Avand un timp scurt,si avand ca scop nordul extrem si Capul Nord, am facut traseul in asa fel incat sa ajung cat mai repede si lejer acolo neinteresandu-ma prea mult ce aveam pe traseu pana acolo, ca sa am timp de petrecut pe acolo cat mai mult(cu exceptia Gdansk). Am preferat sa luam feribot Gdynia - Karlskrona(dus intors)
Drumu "pe continent" a fost Timisoara - Gdynia via Ungaria si Slovacia, identic si la dus is la intors.
Ca si costuri am iesit super bine zic eu, am luat cele mai ieftine cazari si toate au fost foarte bune. Am fost 4 persoane si tot bugetul la comun de mancare, sucuri, bauturi alcoolice.
Cu totul cazare+drum(benzina, taxe si feribot - 10 ore un dus)+bani de cheltuiala am iesit la 900 de euro de persoana, 16 zile. Cine vrea detalii de cazari ieftine si interesante in locuri nu prea mainstream, ci la oameni acasa sa ma caute si dau toate detaliile
La dus am facut Timisoara- Gdynia dintr-o bucata. Pleca la ora 15 din Timisoara ajuns la ora 8 dimineata la Gdynia, cu tot cu 3 pauze de masa si cumparaturi(Budapesta,Bratislava si Grudziadz). Capul Nord l-am atins "noaptea" la ora 1. Cea mai nordica cazare a fost la Alta, la 230 de km de Capul Nord. Drumul este fenomenal si divers, si liber. De la drum drept si intins pe ceva platou cu diferente de nivel, pana la tunele de 6 km pe sub apa si drumuri virajate prin fiorduri. Cu o masina mai potenta ca a mea poate fi foarte distractiv pe acolo. Nu ca pentru noi nu a fost  .

Si acum sa detaliez. Avand un timp scurt am preferat sa ne focusam pe partea de Nord si am mai sarit peste anumite locuri cum ar fi Tromso, Oulu, si in general ce e in sudul Scandinaviei. Efectiv nu aveam timp. Ca o chestie, e super important de planificat realist. De aceea noi am si ales via Polonia - feribot- Suedia, si prin tarile baltice. Plus ca era pe lista mea de 4 ani Gdanskul Posted Image.

Toate cazarile is planul le-am facut in februarie 2018, deci din timp. Cred ca cel mai bine le iau pe zile(precizez ca am fost 2 soferi):

Ziua 1: Plecare la ora 15 din Timisoara dupa ce am umplut masina cu provizii de la Auchan cu destinatia Gdynia. Oprire pe M0 la Gastland pentru cina, oprire in Bratislava la Tesco pentru cumparat bere. Am preferat sa mergem prin Slovacia via Bratislava - Zilina fiindca aveam mai multa autostrada si era mai ok de condus noaptea. Am ocolit Cehia ca sa nu platim vigneta si acolo. Cost vignette Ungaria si  Slovacia: 16 euro(Ungaria) + 14 euro(Slovacia) = 30 de euro. Le-am luat pe o luna sa avem si pentru intors. Vigneta de Ungaria am luat-o de la o benzinarie Mol din TImisoara, si cea de Slovacia am luat-o online, foarte usor.

Ziua 2: Am strabatut si toata Polonia, si la ora 10 dimineata am ajuns in Gdansk. Am facut repede niste cumparaturi(au produse faine si ieftine) ultimele inainte de scumpetea din Scandinavia. Si am luat si multa vodca poloneza cu alune Posted Image. Dupa ne-am dus sa vizitam Gdanskul. Parcare moca la 500 de metri de centru: pe strada Dlugie Ogrody, asta am aflat-o de pe alt forum polonez Posted Image. Foarte frumos Gdanskul, e in renovare, dar si ce renovare, cu gust si respactand stilul cladirilor din zona. Recomand si muzeul despre WW II, noua nu ne-a ajuns 2 ore, multa informatie(si propaganda poloneza printre altele) dar e wow. Noi dupa 2 ore am plecat ca eram deja obositi de pe drum si nu mai puteam acumula informatie noua.

Cazarea am avut-o in Gdynia in ceva sat(legat de Gdynia si Sopot cu troleibuz din 15 in 15 minute) in Dabrowa. Apartament Mietowy(lauta de pe booking). Apartament cu 2 camere si bucatarie - 180 de lei. Utilat si foarte spatios si linistit. Masina am lasat-o in fata portii, aveam statia de troleibuz in fata casei. Bilete la troleibuz se iau online de pe aplicatia Jakdojade, super usor de folosit. Am vizitat si Gdynia si plaja unde erau multi polonezi(nu e asa popular intre turistii straini, dar tocmai asta e fain) si am laut exemplul tinerilor polonezi, ne-am pus pe nisip sa bem bere si vodca poloneza. E permis la ei asta.

Ziua 3: Am avut feribot Gdynia- Kalkstrona. BIlete luate din timp de pe aferry la Stena Line, pret 250 de lire(daca am selectat lire a fost mai ieftin decat euro Posted Image) , in euro imi cereau 329 de euro ceea ce nu e tot una cu 250 de lire). 4 persoane si  o masina, dus-intors 250 de lire, loc pe vas, pentru 10 ore de drum. Acceptabil. Seara am ajuns in Kalkstrona. De acolo ne-am pornit spre Alem, unde aveam o cazare la sat prin airbnb, in Aslemala in padure. 160 de lei a costat, o casuta cu 2 camere si bucatarie. Era casa de oaspeti a proprietarului. Casa lui era langa. Foarte frumos si ieftin.

Ziua 4: Zi maraton spre Burtrask(langa Umea), 1100 km. Am condus toata ziua o mare parte pe E4, am tranzitat foarte repede E4. Cazare am avut la Burstrask Camping la casute, luat tot de pe booking. O casuta de 4 oameni: 260 de lei. Foarte frumos, si un loc popular printre suedezi. Doar o familie de olandezi mai erau straini in rest doar suedezi.

Ziua 5: Burstrask - Rovaniemi. Iar zi de condus. Cazare am avut la un apartament nou la 800 de metri de centru, cu parcare asigurata. Apartament cu 2 camere si baie. 300 de lei. Foarte fain.  Appartments Paasky parca ii zicea, tot de be booking.

Ziua 6: Rovaniemi - Lemmenjoki(langa Inari).  AM preferat sa nu merge pe drumul european ci am luat-o pe un drum laturalnic ,strabatand pustietati prin Laponia, dar nu am regretat. Cazarea o aveam langa Parcul national Lemmenjoki, se numea Ahkun Tupa. O casuta am luat-o la 300 de lei. Aici deja eram destul de mult la nord de cercul polar. Drumul a fost asa: Rovaniemi- Kitilla- Sirkka- Lemmenjoki(35 de km pe drum neasfaltat, de calitate) Deja de aici renii deveneau un pericol.

Ziua 7-8-9:Lemmenjoki - Alta. Pe drum am oprit la Inari la muzeul culturii Sammi, foarte fain si interesant, am aflat lucruri noi. Si la Karasjok(Norvegia, Finmark) am vizitat si Parlamentul Sammi. Cazarea in Alta am avut la Alta River Camp, pret 650 de lei o casuta pentru 2 nopti. Dupa-masa am ajuns in Alta. Ne-am odihnit si la ora 20 am plecat spre Capul Nord, drum de 250 de km. Foarte fain si spectaculos. la ora 12 am ajuns. Am prins si midnight sun. Putin innorat. Dupa 1 a plecat multa lume de acolo, ca erau cu autocare. Noi am stat pana la ora 2 , ne-am bucurat de liniste, ca placasera turistii, si de lumina ce o aveam. Am reajuns la 6 dimineata inapoi la Alta. Am mai vizitat a doua zi Alta si canionul de langa.

Ziua 10: Alta- Lofoten. De aici din pacate eu a trebuit de urgenta sa parasesc grupul si masina mea si sa ma intorc urgent in tara. Asa am aflat cat costa un bilet luat cu 3 ore inainte de decolare pe Ruta: Narvik/Evens- Oslo-Frankfurt-Otopeni: 500 de euro.

De aici in Lofoten prietenii mei au continuat conform itinerariului, cu 3 nopti de cazare in Lofoten. Mi-au zis ca in Lofoten unde am avut cazare la Miklebostad le-a placut maxim.Au stat la o ferma, 300 de lei pe noapte, omu genial. Luat de pe Airbnb. Eu unu vreau sa merg acolo iarna la el. Are si pagina de facebook, e fain.

Si dupa au continuat sa vina spre casa.
Cazari au mai fost la Kalix(airbnb), la Sundsvall(booking), din nou la Alem/Alesmala, feribot inapoi, si 2 cazari in Polonia(la pret de pana in 200 de lei) la Pruscz Gdanski si langa Zywiec.

Cu benzina, am bagat Shell, Circle K sau Neste, de 95.  A fost ok, nu am avut probleme. Platile le-am facut cu card Revolut, si am scos si de la bancomate cu el.

Costuri: cazare, transport si feribot de persoana 2500 de lei.
Niciunul din noi nu a cheltuit mai mult de 1000 de euro inclusiv costurile de mai sus(pe mine ma exclud de la calcule, eu avand alte cheltuieli cu zborul).

Asta asa in mare, prea multe detalii nu am sa dau cu ce e de vizitat, totul tine de ce doriti. Dar e super, noua ne-a placut.

La noi focus a fost Nordul si Lofoten, si am decis si un detour prin Finlanda. Ne-am aprovizionat mult de la supermarket. Singura cale prin care sa iti dai seama cum a fost este sa mergi si tu. Sa nu ai intuneric timp de 7 nopti consecutiv este... interesant.

Pentru mai multe detalii legate de cazari si chestii puteti sa ma contactati si in privat Posted Image .

Prietenii mei au revenit in tara dupa 16 zile Posted Image.

Attached Files


Edited by qew, 20 August 2018 - 19:43.


#23
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
@qew, mulțumesc, tot prin Suedia voi merge și eu la dus, mi se pare mai rapid decat prin Filanda, dar la întors voi parcurge Norvegia de la Nord la Sud. O întrebare genericã care ar fi perioada cea mai buna sa mergi la Nordkapp, din punct de vedere meteo, care ar fi luna cu cele mai puține ploi? Sa nu îmi spuneți cã Ianuarie, cã atunci ninge, mã refer vara!

#24
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Eu in Scandinavia am prins canicula cum nu a mai fost de zeci de ani, nu am prins ploaie decat 30 de minute la Inari. La Rovaniemi am prins 30 de grade, la cercul polar. Si cu toate astea la Capul Nord a fost frigut, a batut vantul si au fost 9-10 grade, chit ca in Alta erau 23-24, si nu e mare distanta. Vremea este foarte capricioasa pe acolo din ce am inteles.

#25
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
Inainte si dupa drum faci revizie la masina !
Foarte tare !

#26
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005

View Postqew, on 21 august 2018 - 20:02, said:

Eu in Scandinavia am prins canicula cum nu a mai fost de zeci de ani, nu am prins ploaie decat 30 de minute la Inari. La Rovaniemi am prins 30 de grade, la cercul polar. Si cu toate astea la Capul Nord a fost frigut, a batut vantul si au fost 9-10 grade, chit ca in Alta erau 23-24, si nu e mare distanta. Vremea este foarte capricioasa pe acolo din ce am inteles.
Da anul asta vremea a fost data peste cap, mai ales in Nord! o sa caut o statistica pe ultimii zece ani poate gasesc undeva!

#27
lllaritzu

lllaritzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 07.07.2009
Super tare calatoria ! Felicitari pentru curaj. Cu ce masina ati fost?

#28
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Seat Toledo.Cu toate ca are portbagaj mare tot nu a fost de ajuns.

#29
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
@qew, asa cum am spus tot prin Suedia voi merge si eu, in 2019, probabil dupa 15 iulie, as indrazni sa mai intreb catre ceva, (nu te-am contactat in privat poate mai sunt doritori pentru aceasta destinatie) nu am mai folosit pana acum ferry, am facut o simulare si vad ca ma costa Gdynia - Karlkstrona 127 euro masina cu doi pasageri, aici intra si pasagerii, sau trebuie sa iau cabina sau locuri separat, ca nu o sa stau in picioare 10 ore cat dureaza traversarea? Crezi ca pot face 1000 km zilnic, m-as caza dupa Karlkstrona la Stockholm, as vrea sa ajung cat mai rapid la Nordkapp ca dupa aia sa am timp sa vin inapoi prin Norvegia, insulele Loftoen, Tromso, Atlantic Road, drumul troliilor, etc. si apoi sa ma intorc prin Danemarca, Suedia , Germania. Voi aloca in total 15-18 zile, sper sa-mi ajunga!

Edited by scoty, 01 October 2018 - 14:20.


#30
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Mi-am trasat pe harta deocamdata traseul https://www.google.r...61224!3e0?hl=ro   pe care vreau sa-l urmez, anul viitor spre Nordkapp, cu vizitarea la intoarcere a unor locatii din Norvegia, insulele Lotfoten, Atlantic Road, fiordul Geiranger, drumul trolilor, preikestolen, etc. ceva idei pentru cazare de-a lungul acestui traseu, mie imi ies cca 11 nopti de cazare?

Edited by scoty, 11 October 2018 - 16:15.


#31
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Am stabilit luna August, 2019 pentru Nordkapp! Sper sa fie buna vremea! In alta ordine de idei care este regimul de viteza in Suedia si Norvegia, in afara localitatilor, se poate merge cu 10 km peste viteza legala, ca in RO? Stiu de aici de pe forum ca in localitati sunt foarte stricti, nici un km in plus dar in afara, sunt radare in afara localitatilor?

#32
sygeplejersken

sygeplejersken

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 18.01.2010
Daca as fi in locul tau, as planifica in luna iunie- iulie ca sa prinzi midnatssol pe 21 iunie. Este cea mai mare atractie turistica a verii in Nordkap.

#33
agorea

agorea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 03.05.2006

View Postscoty, on 23 decembrie 2018 - 10:17, said:

... In alta ordine de idei care este regimul de viteza in Suedia si Norvegia, in afara localitatilor, se poate merge cu 10 km peste viteza legala, ca in RO? Stiu de aici de pe forum ca in localitati sunt foarte stricti, nici un km in plus dar in afara, sunt radare in afara localitatilor?

Si eu am tot citit inainte sa plecam de amenzile exagerate ale lor si am stat stresat tot drumul sa nu cumva sa depasesc viteza, in schimb localnicii o cam fentau un pic peste limita legala (minim 10-20 in plus). Eu n-am vrut sa risc si am mers fix cat scria pe indicatoare, dar toti ma depaseau. Am mers inclusiv cu un microbuz de-a lor la un moment dat si omul stia unde sunt camerele, frana inainte de camere dupa care ii dadea talpa.

Eu sincer nu as risca, nu numai din cauza posibilelor amenzi, dar acolo trebuie sa fii tot timpul cu ochii in patru dupa reni, oi, vulpi si alte animalute care iti ies fix in fata masinii. Stii vorba romanului: "better safe then sorry" Posted Image

#34
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005

View Postagorea, on 24 decembrie 2018 - 00:13, said:

Si eu am tot citit inainte sa plecam de amenzile exagerate ale lor si am stat stresat tot drumul sa nu cumva sa depasesc viteza, in schimb localnicii o cam fentau un pic peste limita legala (minim 10-20 in plus). Eu n-am vrut sa risc si am mers fix cat scria pe indicatoare, dar toti ma depaseau. Am mers inclusiv cu un microbuz de-a lor la un moment dat si omul stia unde sunt camerele, frana inainte de camere dupa care ii dadea talpa.

Eu sincer nu as risca, nu numai din cauza posibilelor amenzi, dar acolo trebuie sa fii tot timpul cu ochii in patru dupa reni, oi, vulpi si alte animalute care iti ies fix in fata masinii. Stii vorba romanului: "better safe then sorry" Posted Image

Multumesc, pentru raspuns, dar nu m-ai lamurit, sunt camere si radare si in afara localitatilor sau numai in localitati?

#35
agorea

agorea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 03.05.2006
Da, sunt camere si in afara localitatilor. Am vazut (o singura data) si un echipaj cu pistol cu radar.

#36
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005

View Postagorea, on 24 decembrie 2018 - 07:37, said:

Da, sunt camere si in afara localitatilor. Am vazut (o singura data) si un echipaj cu pistol cu radar.
De tinut minte, multumesc, sper sa fie vreme buna in august, am ales aceasta luna (voi pleca pe 05.08.2019) findca din stataistici reiese ca este luna cu cele mai putine precipitatii la Nordkapp!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate