Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Identificare dispozitiv de bucatarie vechi
Last Updated: Jan 01 2018 14:18, Started by
Anca12
, Dec 31 2017 16:45
·
0
#19
Posted 31 December 2017 - 18:21
Felicitari Sidorin, esti aproape de solutia finala. Actual, intradevar, se folosesc termometre cu bimetal sau electronice (se infig in friptura).
Insa cel din fotografie este de tipul cu dilatare coloana de lichid. Nici alcool, nici mercur. Ramane sa gasim ce lichid colorat este acolo. Pana atunci, pun o fotografie cu ceva de-al meu, mai aratos decat cel din site. Attached FilesEdited by Dany_Darke, 01 January 2018 - 14:23. |
#20
Posted 31 December 2017 - 18:23
mie-mi place ghiuveta cu cuva centrala, doua picuratoare si protectie la perete (e ridicata cca 15cm)
Edited by arg, 31 December 2017 - 18:23. |
#21
Posted 31 December 2017 - 18:43
Da, uite o alta chiuveta, tot americana, cu protectie extinsa (si adaptata la tamplaria ferestrei):
http://www.shorpy.co...riginal#caption Robinetii aveau partea de actionare foarte comoda, cu bile la extremitati, iar la mijloc era un capacel din portelan in inel cromat, foarte dichisit. Edited by Anca12, 31 December 2017 - 18:47. |
#23
Posted 31 December 2017 - 19:37
paznicmare, deja esti prastie, totusi o intrebare pentru tine. Ai auzit de Paul Anka?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mOWn750b958?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] djl, bravo! Poate fi creosote sau i-amil benzoate, ambele merg in domeniu. Cu aceasta ocazie, cineva poate sa se sesizeze (daca are treaba cu manualele de fizica-chimie ale elevilor) si sa corecteze ceea ce se scrie acolo prin omisiune. Anume, la termometrele cu lichid se dau doar cele cu alcool si mercur, cele mai intalnite. Dar varietatea lichidelor trermometrice este mai mare. Attached FilesEdited by Anca12, 31 December 2017 - 20:02. |
#24
Posted 31 December 2017 - 20:35
Vezi tu, americanii nu stiau in 1950 sa scrie pe obiecte pentru ce sunt:
cantar-de-bucatarie-model-1950-arad-.jpg 81.95K 35 downloads |
#25
Posted 31 December 2017 - 22:21
#26
Posted 31 December 2017 - 22:25
Da, dar poza aceasta romaneasca corespunde unei cantine de institutie socialista (fabrica, scoala, unitate militara) si arata cat de sticte erau reglementarile igienico-microbiologico-etc. pe care le urmareau sa fie aplicate controlorii de la Sanepid.
In speta, inscriptia nu spune ca romanii de atunci erau tampiti (eu zic ca mai multi tampiti sunt astazi, adica nu prin nascare, ci prin formare sociala), ci doar dedica acel cantar strict pentru cantariri la Bucatarie, adica sa nu fie scos si imprumutat la magazia de detergenti si ipsos din institutie. |
#27
Posted 01 January 2018 - 02:42
Nu cred ca este nevoie de vreo calificare sociala ca sa poti face diferenta intre peria WC si peria de bucatarie. Tampiti au fost intotdeauna pe planeta. In anii 50 populatia atingea 2 miliarde. Acum sunt aproape 4 miliarde. S-au inmultit si tampitii...nu?
Mie mai frica imi este de ignoranti decat de tampiti. Pe primii nu ii mai indreapta nimic. |
#28
Posted 01 January 2018 - 11:35
Să fiu sincer, am căutat cu nenea Gogu'. Puteau şi alţii s-o facă, dar de data asta nu au făcut-o. Recunosc că şi eu credeam că există doar cu Mercu şi alcool. Însă sunt curios de ce nu puneau alcool.
|
|
#29
Posted 01 January 2018 - 11:41
#30
Posted 01 January 2018 - 14:18
Pai, am zis de ce. Alcoolul deja ajunge la fierbere sub 100 grade Celsius, deci nu se mai dilata, ci presiunea vaporilor sai duce la explozia caplilarului.
In bucatarie, ai nevoie sa monitorizezi temperaturi mult mai mari, deci, daca tii mortis sa utilizezi termometru cu dilatatie, trebuie sa ai in el un lichid care sa ramana cuminte pana pe la 210 grade... Acest tip de termometru este cu imersie, adica scufunzi partea de jos (pana unde sunt desenate valurile acelea) in gemul care fierbe, in ciorba si in ce mai scrie pe tija si reglezi flacara incercand sa pastrezi temperatura recomandata. (pozele sunt facute de mine, le puteti folosi la discretie) Attached FilesEdited by Anca12, 01 January 2018 - 14:23. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users