Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

JavaScript Loops - Ajutor

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
AnastasiaMaria

AnastasiaMaria

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 29.12.2017
Buna ziua!

Cum ar trebui sa introduc conditional statements intr-un loop, astfel incat sa se indeplineasca aceste indicatii?
Exista vreo regula speciala?

Write a while loop that:
  • Loop through the numbers 1 to 20
  • If the number is divisible by 3, print "Julia"
  • If the number is divisible by 5, print "James"
  • If the number is divisible by 3 and 5, print "JuliaJames"
  • If the number is not divisible by 3 or 5, print the number
Asa arata ceea ce am incercat eu sa fac:

var x = 1;
while (x <= 20) {
console.log();
x = x + 1;
} if (x % 3 === 0) {
console.log("Julia");
} else if (x % 5 === 0) {
console.log("James");
} else if (x % 3 % 5 === 0) {
console.log("JuliaJames");
}


Multumesc anticipat!

Toate cele bune, Anastasia!

Edited by AnastasiaMaria, 30 December 2017 - 15:29.


#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007
for sau while (...) {

   if (ceva) ...
   else (altceva) ...
}



#3
AnastasiaMaria

AnastasiaMaria

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 29.12.2017

 dani.user, on 30 decembrie 2017 - 15:42, said:

for sau while (...) {

if (ceva) ...
else (altceva) ...
}


Multumesc pentru raspuns, dar cum sa scriu codul incat sa aiba loops, conditional statements si sa fie si functional?

Edited by AnastasiaMaria, 30 December 2017 - 15:51.


#4
Buleandra94

Buleandra94

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 644
  • Înscris: 19.08.2007
Trebuie sa inversezi conditiile. Daca numarul este divizibil cu 3 va intra pe prima ramura si nu va ajunge niciodata la cea care verifica si cu 3 si cu 5. Prima trebuie sa fie cea care verifica sa fie divizibil si cu 3 si cu 5 iar apoi cele care verifica daca este divizibil doar cu unul dintre cele doua numere.

PS: Codul tau pare ca are erori de sintaxa, ai incercat sa il rulezi?

Edited by Buleandra94, 30 December 2017 - 17:00.


#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005
Problema clasica FizzBuzz

#6
AnastasiaMaria

AnastasiaMaria

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 29.12.2017

 Buleandra94, on 30 decembrie 2017 - 16:59, said:

Trebuie sa inversezi conditiile. Daca numarul este divizibil cu 3 va intra pe prima ramura si nu va ajunge niciodata la cea care verifica si cu 3 si cu 5. Prima trebuie sa fie cea care verifica sa fie divizibil si cu 3 si cu 5 iar apoi cele care verifica daca este divizibil doar cu unul dintre cele doua numere.

PS: Codul tau pare ca are erori de sintaxa, ai incercat sa il rulezi?
Multumesc pentru raspuns! Am inteles ce vrei sa spui, da, l-am rulat si nu mergea, dar acum l-am rescris dupa indicatiile tale si functioneaza.

 MarianG, on 30 decembrie 2017 - 17:00, said:

Problema clasica FizzBuzz
Multumesc pentru raspuns! Asa este.

#7
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005
Arata-ne codul final.

#8
AnastasiaMaria

AnastasiaMaria

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 29.12.2017

 MarianG, on 30 decembrie 2017 - 17:00, said:

Problema clasica FizzBuzz
var x = 1;
while (x <= 20) {
	if ((x % 3 === 0) && (x % 5 === 0)){
		console.log("JuliaJames");
	}else if (x % 5 === 0){
		console.log("James");
	}else if (x % 3 === 0){
		console.log("Julia");
	}else {
		console.log(x);
	}
	x ++;
}


Acesta este.

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005
Incearca sa faci o variabila care sa pastreze textul final.
La la inceput este goala, apoi, dupa fiecare caz adaugi cuvinte.

Edited by MarianG, 31 December 2017 - 00:01.


#10
AnastasiaMaria

AnastasiaMaria

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 29.12.2017

 MarianG, on 30 decembrie 2017 - 18:06, said:

Incearca sa faci o variabila care sa pastreze texetul final.
La la inceput este goala, apoi, dupa fiecare caz adaugi cuvinte.

Okey, am inteles, asa voi face. Multumesc pentru ajutor.

#11
navistar_eagle

navistar_eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 16.11.2017

 MarianG, on 30 decembrie 2017 - 18:06, said:

Incearca sa faci o variabila care sa pastreze texetul final.
La la inceput este goala, apoi, dupa fiecare caz adaugi cuvinte.
Si de ce ar face asta in acest caz ? In fond cerinta este "print" si print nu inseamna "store".
Ce utilitate ar avea aceasta variabila , altceva decat sa obligi programul flow-ul ca intai sa verifice pt x % 3, apoi pt x % 5 si apoi pt ( x % 3)  && (x % 5)
si sa fie musai strict in aceasta ordine pt a putea concatena stringuri la "acea" varibila.

Ce rol functional are acea variabila propouse de tine ? Ca oricum nu satisface imperios nici o cerinta din problema.

PS: a adauga = concatenare ( a pune ceva langa altceva), eveniment de tip acumulare.

Edited by navistar_eagle, 30 December 2017 - 20:38.


#12
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005
Daca ai incerca ai observa si singur, ba chiar nu ai mai sustine lucruri false.

#13
navistar_eagle

navistar_eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 16.11.2017

 MarianG, on 30 decembrie 2017 - 21:40, said:

Daca ai incerca ai observa si singur, ba chiar nu ai mai sustine lucruri false.
A da, sorry acum m-am uitat pe cod mai atent. Este ok, sorry, greseala mea.

Edited by navistar_eagle, 30 December 2017 - 21:52.


#14
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005
Cel prin care testezi (x%3)&&(x%5), dar nu e ca si cum nu fi constient de asta.

#15
AnastasiaMaria

AnastasiaMaria

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 29.12.2017
Toate ca toate,dar eu ce ar trebui sa fac? Sunt programatoare incepatoare, am nevoie, momentan, de cea mai simpla solutie. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

#16
navistar_eagle

navistar_eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 16.11.2017

 AnastasiaMaria, on 30 decembrie 2017 - 21:51, said:

Toate ca toate,dar eu ce ar trebui sa fac? Sunt programatoare incepatoare, am nevoie, momentan, de cea mai simpla solutie. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ia sfatul lui Marian, am gresit eu, sorry.

PS: de curiozitate de folosesti Javascript si nu in limbaj de programare precum C sau Java si eventual  un editor de genu InteliJ IDEA Community Edition ?
Ca daca tot  folosesti timpul, mai bine foloseste uneltele pe care noi le folosim pentru codul de productie.
Apoi iti faci un cont free de git si inveti cum se folsosesti gitul si apoi folosesti BitBucketul pt git si uita asa repejor poti sa te angajezi junior la o corporatie si sa ai bani
tai foarte repede.

Vezi si cartile din seria Head First pt orice limbaj de programare, sunt exceptionale pentru incepatori.

Edited by navistar_eagle, 30 December 2017 - 21:58.


#17
AnastasiaMaria

AnastasiaMaria

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 29.12.2017

 navistar_eagle, on 30 decembrie 2017 - 21:52, said:

Ia sfatul lui Marian, am gresit eu, sorry.

PS: de curiozitate de folosesti Javascript si nu in limbaj de programare precum C sau Java si eventual  un editor de genu InteliJ IDEA Community Edition ?
Ca daca tot  folosesti timpul, mai bine foloseste uneltele pe care noi le folosim pentru codul de productie.
Nu-i problema, nu trebuie sa iti ceri scuze. Ai putea sa imi spui ce unelte folositi voi? Eu una folosesc Atom, dar nu stiu daca e ok. Oricum aveam de gand sa folosesc IntelliJ IDEA sau ceva de acest gen, dar nu stiu care e mai bun sau potrivit.
Okey, am inteles, o sa ma uit si peste acele carti, dar nu inteleg ce inseamna "git" si "BitBucket"... Stii cumva daca au alta denumire in franceza?(studiez in franceza), sau ai putea sa imi explici despre ce e vorba? Nu am ganduri de angajare, deja am un job, dar imi doresc foarte mult sa invat.

Edited by AnastasiaMaria, 30 December 2017 - 22:21.


#18
navistar_eagle

navistar_eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 16.11.2017

 AnastasiaMaria, on 30 decembrie 2017 - 22:02, said:

Nu-i problema, nu trebuie sa iti ceri scuze. Ai putea sa imi spui ce unelte folositi voi? Eu una folosesc Atom, dar nu stiu daca e ok. Oricum aveam de gand sa folosesc IntelliJ IDEA sau ceva de acest gen, dar nu stiu care e mai bun sau potrivit.
Okey, am inteles, o sa ma uit si peste acele carti, dar nu inteleg ce inseamna "git" si "BitBucket"... Stii cumva daca au alta denumire in franceza?(studiez in franceza), sau ai putea sa imi explici despre ce e vorba? Nu am ganduri de angajare, deja am un job.
Deci noi folosim ca mediu principal de dezvoltare InteliJ Ideea Ultimate Edition , dar pentru altii folosesc Community Edition care e gratis.
Pe scurt, Git este un sistem de verisonare  prin intermediul caruia iti poti salva munca de o zi sub o denumire si poti tine si   vedea istoricul salvarilor tale. Daca doresti, te poti intoarece in trecut si incarca versiunea respectiva.
De asemeni Git mai este folositor atunci cand vrei sa testezi noi idei privind proiectul tau, insa acestea sunt experimentale si nu stii daca vor ajunge in proiectul final. In acest caz Git iti permite
sa creezi o ramura proiectului principal si apoi te muti pe ramura respectiva si dezvolti acolo, doar pe ramura aceea , versiunea principala ramanand neafectata.
De asemene te poti muta de pe ramura pe alta  inainte si inapoi(adica sa mergi fie "in trecut" fie "in viitor") si sa lucrezi pe acea zona.

Insa Git straluceste atunci cand muncesti in echipa, puri si simplu in ziua de azi proiectele nu s-ar putea face la fel de repede daca n-ar exista Git.
Atunci cand lucrezi cu mai multi o sa ai mai multe ramuri de dezvoltare a proiectelui, iar ramurele alea s-ar putea sa aiba si alte ramuri la randul lor, etc.
Insa unele ramuri la un moment dat trebuie sa se uneasca pt a forma proiectul final, alte ramuri nu, pt ca la randul lor formeaza alt proiect ,iar alte ramuri sunt pur si simplu experimentale unde
programatorii isi testeaza ideiile  sau baunuielile.Aceste ramuri mai tarziu ar putea face un alt proiect, etc, etc

Ca o analogie :
fiecare proiect in Git = magistrala de cale ferata
fiecare ramura de proiect in Git = linie de cale ferata(care prin macaz fie pleaca din magistrala fie revine in magistrala).
fiecare salvare (fie de pe magistrala, fie de pe o ramura) = statie de tren
lucrul unui programator =  trenul respectiv

Atlasian BitBucket =  server care gestioneaza N magistrale
Atlasian BitBucket Client =  panou general(harta) pt fiecare magistrala de cale ferata, unde poti vedea situatia fiecarui tren de pe fiecare linie

PS: asa cum daca pe calea fereata o coliziune de trenuri are umari catastrofale,asa si in git coliziunea dintre ramuri(conflicte) pot fi foarte greu de reparat
De aceea echipele de programatori pt a evita coliziunile in Git folosesc o metodologie de proiectate(project managment) unde se stabileste traseul de urmat si fiecare ce face
Aceasta metologie poarte denumire de S.C.R.U.M  Agile. In general sefii de echipa sunt Scram Masteri care raspund de traficul pe "tronsonul" lor
Iar la rand  acesti sefi reporteaza altui sef care raspunde de tot traficul de pe  magistrala principala.

In Git ,magistrala principala are numele de MASTER, si acolo sta doar cod sursa, testat si retestat fara buguri. Din master se trag alte ramuri care sunt obicei de dezvoltare.
In general din master se trage si se compileaza codul care se exporta pentru productie.

Quote

Nu-i problema, nu trebuie sa iti ceri scuze.
Imi ceream scuze fata de Marian, pentru ca nu am fost atent la cod.

Edited by navistar_eagle, 30 December 2017 - 22:31.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate