Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II
 Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 

Vom iesi din UE dupa 10 ani?

* - - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
48 replies to this topic

#37
kroton

kroton

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 09.01.2018
Tari ca  Polonia, Cehoslovacia, Bulgaria,  Ungaria sau Romania raman in UE  pentru ca furnizeaza forta de munca ieftina si resurse la preturi mici  si pentru ca reprezinta piete de desfacere profitabile pentru multinationale unde isi pot permite sa plateasca angajatii de acolo in bol de orez   Si da, reprezinta si un front estic intarit in fata Rusiei.  Plus ca tarile est-sovietice furnizeaza si prostituate de calitate.

In caz contrar, conform regulamentelor si cerintelor UE, erau date afara in suturi demult pentru neregulile interne, ori chiar nu ar fi intrat niciodata! Serios, chiar credeti ca Romania si Bulgaria au  intrat in UE in 2007 pentru ca era compatibile cu Vestul si fiindca respectau valorile sau ca se regaseau in criteriile  europene?
De asta zic ca avem un noroc chior ca reprezentam strict un interes financiar.  Dragnea poate sa se proclame si dictator si tot o sa fim in UE, pentru ca daca regulamentele alea anticoruptie erau pe bune si aplicate, nu eram nici peste 50 de ani aderati in UE.



Cand resursele vor fi epuizate si numarul de tineri romani dispusi sa munceasca pe boluri de orez va scadea in tarile est-europene , atunci da, e posibil sa ne dea afara instant, fara articole, fara dezbateri, fara conferinte si summituri.....ci INSTANT!


UE nu a fost niciodata menit sa devina o federatie sau un superstat.  E doar un  o simpla organizatie economica si comerciala  de tip  ASEAN, APEC, BRICS, ACP, Liga araba, EEU, AU, USAN, MERCOSUR , NAFTA   si alte minuni.
E doar organizatie internationala in care statele membre isi pastreaza autonomia, nu o republica federala de sine statatoare  ca Statele Unite ale Americii sau Federatia Rusa!  

Despre ce circulatie libera vorbim cand exista restrictii de tip Schengen sau nu stiu ce cacaturi birocratice care te tin la coada pentru dobandirea cetateniei?
Parlamentul european e o aberatie inutila unde niste politicieni de elita mai ciupesc ceva bani suplimentari, ca in rest, orice zice el, fiecare stat membru UE o tine pe a lui!
La nivel global , la ONU si in summiturile internationale, alde Germania, Franta sau UK se reprezinta pe ele insele, ca niste state de sine statatoare, nu UE.


Ca avantaje, doar ca ne ofera oportunitatea de a calatori sau emigra "liber" in alte state, gen  sa muncesti pentru 1400 euro in Germania decat pe 1200 lei in Romanistan  si ca-ti ofera posibilitatea sa faci comenzi online sau tranzactii  in euro,  e suficient sa ne bucuram doar de astea.

Edited by kroton, 11 January 2018 - 12:06.


#38
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Noi vom ramane intotdeauna in UE....chiar si dupa ce UE nu va mai exista.....Asta e in firea romanului....trebuie sa ne amintim ca noi purtam blugi si plete cu toate ca moda respectiva in occident era moarta si ingropata de 20 de ani.

Edited by Clovis, 03 February 2018 - 21:14.


#39
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,586
  • Înscris: 16.08.2010
deleted

Edited by FreeThinker, 03 February 2018 - 21:36.


#40
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View PostManasu, on 30 decembrie 2017 - 10:10, said:

Sigur, n-a fost un targ bun. Aveam alternativa sa ajungem ca Ucraina, atunci sa fi vazut ce "afacere" buna prindeam.
Voi nu ganditi la lucrurile acestea decat prin prisma propriului stomac?!
Suntem la nivelul anului 18oo....juma de țarã sãracãlipitã, o treime analfabeți, forța de muncã plecatã, 4o% din terenul arabil vîndut, pãdurile aparțin popilor și americanilor, distribuțiile nemților și francezilor, petrolul austriecilor
Ce treabã are stomacul în aceste chestiuni?

Edited by sarac.lipit, 09 February 2018 - 22:19.


#41
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View Postnimicx, on 30 decembrie 2017 - 04:03, said:

Era 1 ianuarie 2007, ora 00:01 cand ma uitam cu lacrimi  de bucurie alaturi de parinti in multime, in ochi  la Basescu cum flutura drapelul Uniunii Europene.
Mi-am zis atunci: GATA cu comunismul primitiv, gata cu politicieni coruptii, gata cu manelarii si toti cocalarii, gata cu  interlopii, batausii,  proxenetii si toti infractorii,  gata cu mizeria, foametea, nedreptatea,  incultura si saracia...
Simteam ca in sfarsit o sa avem CIVILIZATIE, ca o sa devenim in sfarsit "europeni".
uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaU !
Basescu cum flutura drapelul Uniunii Europene iti trezea sperantele astea ?
Ma tu nu stiai cine era Basescu ?

Pai in primul rand era din familie  de “origine santoasa” promovata ptr ca era “origine santoasa” . Al doilea era se pare favoirit al Elenei Codoi care nu stiu cum statea cu manelele insa sigur nu agrea simfonica.
Da' caftangiu cam era. Si era si “portuar” sub aspectele negative : ceva contrabanda, stalp de bordel maniere .. FARA!!!! Ma rog european .. dar numa prin preajma porturilor vestice in locantele rezervatate ptr portuari (specia este internationala nu are rost sa ne punem cenusa in cap!)

Dragul meu ... cum sa ziti zic  nimeni nu poate sari peste umbra sa. Adica trebuia sa ai in vedere cele de mai sus.

Ca sa nu zic ca totusi un capitan de nava are o mica hiba el este al Doilea dupa Dumnezeu! Adica cat este la comanda navei sale in largul marii cuvantul sau este LEGE DIVINA. Doar Dumnezeu il poate contrazice (ii pune o stanca sub chila, da un tsunami sau altceva de genu asta). Asta este marina de vreo 2000 de ani ... capitanul este al Doilea dupa Dumnezeu!


View Postnimicx, on 30 decembrie 2017 - 04:03, said:

Dar euforia mi-a trecut repede cand am vazut ca dupa numai cateva luni,  am ramas cu aceiasi politicieni. .
Normal ca nu erau sa se schimbe tocmai politiceinii care au iscalit actul de aderare!!!
Nu crezi ca ar trebui sa fii mai realist?!

View Postnimicx, on 30 decembrie 2017 - 04:03, said:

Dupa 2007, Tariceanu se punea pe irosit si spalat bani aiurea de ne-a bagat intr-o criza economica care dureaza si acum
Si criza din SUA tot Motocicleanu o provoca? Sau cumva crezi ca in conditiile unei crize globale poti sa nu ai parte de ea?!!! AI auzit cumva de un 7,77 triliarde dolari - bailout de 7,77 triliarde dolari ?
(si daca e vorba de coruptie si furt - ia de aici Bailout cu cistiguri de 13 miliarde de dolari. Cum Fed a fost "tepuita" de banci   Asa o peformanta nu au avut nici banditii rusi din epoca lu Eltin!!! )

View Postnimicx, on 30 decembrie 2017 - 04:03, said:

Acum nu stiu ce sa zic, dar cred ca anul viitor, chiar inainte sa dobandim presedintia UE pentru 6 luni in 2019, o sa iesim din UE.
Nu, nu dati afara.
Ci vom iesi voluntar.
Pentru ca mi-e tare teama ca Dragnea va propune anul viitor un referendum de RomExit. Si din pacate, va trece pentru ca vor vota toti pensionarii si bugetarii spalati pe creier de propaganda ruseasca, in timp ce pe tineri ii vor durea la fofoloanca, ori multi au emigrat deja fara sa mai doreasca sa se mai intoarca vreodata.
Cestia asta cu “referendum de RomExit.” este gogonata rau. Si mai are meritul ca da apa la mora celor de la Bruxelles care vor mai mult de la noi
Nu o sa fie nici un RomExit ..... insa s-ar ptea ca pe unii tineri sa ii doara in anus. Fiindca unii le vor explica ca daca vor Europa este obligatoiriu sa se puna capra. Si cei mai prosti voir sta !~!!! Chiar si fara vaselina!

Si cam am scris vaselina... E ceva ce nu imi place...

Atunci cand Grecia, Spania si Portugalia au aderat la CEE (Piata Comuna) am stiut ce se negocia .. asta ptr ca citeam revista Lumea ... Cand am negociat noi (DACA am) nu am avut nici o stire nimic de la prea indepednenta noastra presa . Adica in presa doar cestii precum homosexuali, urusi bruni samd dar nimic despre energie , siderugie si mai ales agricultura!!!

Edited by Ghita_Bizonu, 13 February 2018 - 12:18.


#42
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
In general (90%) de acord dar doresc sa dac uneele mici completari

View Postkroton, on 11 ianuarie 2018 - 11:44, said:


Tari ca  Polonia, Cehoslovacia, Bulgaria,  Ungaria sau Romania raman in UE  pentru ca furnizeaza forta de munca ieftina si resurse la preturi mici  si pentru ca reprezinta piete de desfacere profitabile pentru multinationale unde isi pot permite sa plateasca angajatii de acolo in bol de orez   Si da, reprezinta si un front estic intarit in fata Rusiei.  Plus ca tarile est-sovietice furnizeaza si prostituate de calitate.

Sa nu uitam PIATA !!!
Ca de pilda noi trebuieste sa ne conformam cerintelor UE in materie de vama. Ca altfel nu vaz prea bine un frunizr european de autibuze in conucrenta cu unu sud coreean . Autvuzuo coreean e cam la 1/3 din pretul unui Iveco sa nu zic Mercedes!
Si la orice euro “fat” unei tari din Estu subdezbvoltat .. tara aia importa de 1,7-2 euro din tarile dezvoltate ale UE .. mai ales din RFG!!!

View Postkroton, on 11 ianuarie 2018 - 11:44, said:


Serios, chiar credeti ca Romania si Bulgaria au  intrat in UE in 2007 pentru ca era compatibile cu Vestul si fiindca respectau valorile sau ca se regaseau in criteriile  europene?



Eram si suntem compatinili cu UE ca fecioara cu bordelul (ca fecioara crea vrea sa ramana neprohanita!) , ca Ingerul cu pacatul sau ca Dracul cu tamaoa!

Si nu, nu este vorba despre “valori” si alte prosteli din astea ce ni le canta titnsoioul de plumizere inutile precum sociologi, psihologi si lati ologi filozofarzi. Nici macat de religie ...
Astea sunt  sau a fi usor remediabile in spatiul uneo generatii sau in 4-5 ani p[rin masiva convertire religioasa.

Ntz. Este vorba despre altceva....
Tarile fanion in UE - Germania, Franta, BeNeLuxul, chiar Italia sunt tari industrailizate pe cale de a deveni “postindustriale” , puternic urbanizate (Olanda ... 50% urbana de pe la 1500!!) , cu populatie agricola scazuta si productivitati mari.

Noi ? Ma refer strict la Romania .. Noi ? Am dezindustrializat masiv si prosteste. Deci ne0ma indepartat. Chiar am refresat - in 1989 populatia ocupata in agricultura reprezenta 35% in RSR ( cam la fel era si in Anglia .. pe la 1780!!!!!) insa 12 ani mai traziu .. crescuse la ... 42% !!!!
Si azi populatia urbana ... este in scadere : la 1 ianuarie 2016 ponderea populației urbane a fost de 56,41%, în scădere ușoară față de 1 ianuarie 2015 (56,44%).(wiki) . Si acest procent este obtinut prin .. mananreala ca multe comune au fots declarate orase doar ca sa ne “incadram”.. vai de steaua lor de orase !
A mai fi de zis inca catva de astfel de “amuante” neesentiale ptr cei care considera ca europenitatea inseamna doar casatopriile unisex ... (avem destu de din astia... orea mult care crez ca doar cu casatorii uni sau cu parcticarea nu stiu caruis stil de literatura “rezolvam” integrarea)

Pe sleau ....pentru cele de mai sus Romaniei nu ar fi trebuit nici sa i se admita sa depuna cererea ...(e ca si cum in clubul bautorilor de tarie ai primi pe unu care sufera de ulcer si se mai si imbata de la 20 grame de votca!)

Insa .. asa cum a recunoscut Verheugen  Uniunea a “ocupat” economic Romania .. din necesitate.

#43
borchi24

borchi24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 14.12.2005
dupa 30 de ani de capitalism ca la carte (2 mafii alterneaza prin hocus-pocus electoral), e amuzant cum Romania e sub ocupatie militara nato si sclavie economica ue dar "influencerii" securisti inca mai lupta cu comunismul...

#44
2015Dan

2015Dan

    Genuine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,506
  • Înscris: 31.10.2017

View Postborchi24, on 22 mai 2018 - 23:40, said:

dupa 30 de ani de capitalism ca la carte (2 mafii alterneaza prin hocus-pocus electoral), e amuzant cum Romania e sub ocupatie militara nato si sclavie economica ue dar "influencerii" securisti inca mai lupta cu comunismul...

Poate aveti dreptate intr-o oarecare masura, dar nu trebuie uitat care ar fi fost alternativa: influenta ruseasca si subdezvoltarea ca in Moldova.
Oricate am avea de criticat in Romania, stam mult mai bine decat moldovenii.

#45
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
N-o sa iesim din UE, decit daca ne dau aia afara si, contrar parerilor ignorantilor, asa ceva nici macar nu e posibil Posted Image

Frustratii anti UE nici macar nu isi pot imagina cum ar fi aratat tara asta fara UE. Neuronii lor singuratici cred ca ACUM e rau. BUHAHAHAHAHA Posted Image

Singura chestie care a tinut poporul asta sa nu se autodistruga este UE. Sa-si imagineze dobitocii o Romanie fara investitii straine, fara banii pompati de UE si fara banii trimisi acasa de cei 4(?) milioane de romani care muncesc in UE Posted Image

#46
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View Postsarac.lipit, on 30 decembrie 2017 - 04:16, said:

Nu te dã nimeni afarã, nu-s tîmpiți!
O vacã de muls ca rumînia, nu mai gãsești!
Interesant e cã atît de tãntãlãi suntem, de trebuie sã vinã vecinii să ne vîndã ce scoatem din pãmînt noi..bine...ce nu-i vîndut încã...dar se va vinde. Vor introduce taxe pînã dai dijeaba ce mai ai și pleci dracului.
Mai vin multi cu tampeniile astea?!
Fara fondurile lor si fara eforturile lor ca pulitrucii nostri sa nu fure chiar ca-n codru, si fara banii munciti acolo trimisi de expati si fara investitiile straine eram undeva mai rau ca Africa acuma!

#47
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View Postgrrrrr, on 23 mai 2018 - 15:04, said:

Mai vin multi cu tampeniile astea?!
Fara fondurile lor si fara eforturile lor ca pulitrucii nostri sa nu fure chiar ca-n codru, si fara banii munciti acolo trimisi de expati si fara investitiile straine eram undeva mai rau ca Africa acuma!
hmmm
ia orice firmă care PRODUCE bani
vei sesiza că sediul social se află în Berlin... în general...
investiţiile străine sunt cu 6 zerouri mai mici faţă de banii trimişi familiilor...după mine, în acest caz trebuiesc blocate absolut toate instituţiile statului şi introdusă legislaţia germană. dar cît fraierii chiar cred că produc ei ceva aici... de ce să nu sugă şi o gaşcă de lepre aşazis politicieni?

Edited by sarac.lipit, 23 May 2018 - 19:02.


#48
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,496
  • Înscris: 02.09.2006
NU! nici in general, nici in colonel!

#49
pilus

pilus

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 70
  • Înscris: 05.07.2019
Plecarea lui Merkel de la functia de cancelar al Germaniei din 2021 si lipsa unor viitori  lideri puternici  ar putea marca sfarsitul UE.
In Germania nu se gaseste deloc un inlocuitor  pentru Merkel de la CDU/CSU care sa fie la fel de puternic, deci sansele ca nationalistii  extremisti  de dreapta  de la AfD  sa ocupe majoritatea parlamentara si sa preia cancelaria sunt foarte crescute.
In Franta, de peste 12 ani, se schimba presedintii  la un interval cincinal: au incercat cu un conservator ca Sarkozy, pe urma cu un socialist ca Hollande,  apoi cu un liberal ca Macron, se pare ca urmeaza nationalista Le Pen si Frontul National.  
In Italia au fost alesi Salvini si cei de la miscarea 5 stele.  

Nu stiu daca vor mai fi alegeri europarlamentare in 2024,depinde apoi ce alte  grozavii se vor mai intampla pana atunci.   Criza refugiatilor, criza euro si atentatele teroriste din ultimii 10 ani   au slabit puternic increderea europenilor in UE si tot mai multi voteaza nationalisti de dreapta , pe cand popularii europeni, socialistii   si liberalii sunt cam in cadere.  
Visul european din anii 1990-2000 a cam murit.

Edited by pilus, 07 July 2019 - 23:50.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate