Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Acumulatori cu Litiu - stocare energie regenerabila

* * * * * 8 votes
  • Please log in to reply
10455 replies to this topic

#1945
RaulPV

RaulPV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,597
  • Înscris: 26.06.2016
Hai ca ati dau si eu un exemplu. Full off grid. Am 5kwp de PV pentru a asigura un consum de 3kwh pe zi. stocare 9kwh accesibili. In perioada decembrie2017-ianuarie 2018 am consumat circa 15L de benzina cu un generator inverter foarte efficient. Kit ul de GPL nu a functionat.
Fiecare caz are particularitatile sale si formula de dimensionare e generala, dar trebuie min dimensionat la cea mai slaba insolatie a anului, asa cum a mentionat si Vast; Stocarea (accesibila)  trebuie min 3x consumul zilnic. Fie ca e lithium sau plumb.
Planuiesc mai multe panouri s-au o eoliana pentru lunile de iarna. Deci NU ami ajung.

Edited by RaulPV, 23 June 2018 - 13:33.


#1946
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Vast , ai foarte mare dreptate in ceea ce zici, unii calculeaza dpdv al lor, stai linistit ca nu sarim cu paru, stiu eu cu cine se ciondaneste vio , referitor de utilitati da le am la poatra , dar sunt pe partea cealalta de drum , stand la un drum national intens circulat va spun ca autorizatie la Cnadnr, sa trag gaz pe sub strada 9m ma costat 8200ron (costuri totale 10400 ron ), apa idem , electricitate 3200 ron in 2009, acum e dublu, apa am facut fantana  si am pompa 1,1kw  .cu gazu mo ars baietii ca nu aveam ce face lemne se gasesc greu aici desi initial am pornit pe centrala termica cu lemne dar intre timp sau mai schimbat treburile , imagineazati ca taxele pentru bransare la gaz doar pentru aragaz , mau ajuns sa pot plati gazul timp de 50 ani , credeti cas nebun ca am dat banii astia , sau prea bogat , sunt cadru didactic ,invatator, salarii de mizerie abia anul asta sau mai marit salariile.

Vast sincer pentru unul offgrid  aragaz electric e moft boiler idem asta in cazul cand are surplus si nu are ce sa faca cu el dar nu te poti spala cand iese soarele sau gati mancare , cum spunea cineva ca nu incalzeste invertorul de pomana sa incalzeasca apa , vast sa inventat gazul o butelie la aragaz te poate tine intre 2 si 3 luni , eu incarcam butelia la statie gpl cu 50 lei si 3 luni nu aveam bataie de cap, vast credema am utilitatile la poarta da ma picur pe ele , pe doua luni ultima factura la curent a venit 91 lei  aici intrand si pretul apei, desi am udat ceva in primavara vara asta .
Cineva de pe forum zicea ca pentru aragaz e mai bun biogazul , deci pentru off grideri e o solutie mult mai buna decat fotovoltaicu, dar in capul meu se bat multe si toate pleaca de la inceput cand incepi sati faci casa si sati cauti locul casei, ok off grid sa fie nui baiu dar ce am langa mine , padure apa curgatoare , vant soare , ce fel de energii ma inconjoara , cum ma pot ajuta de resursele din zona , aici e cheia off gridului , daca esti "orb" si te proptesti u de arunci cu piatra nu mere ,
Poate ma certati , poate nu dar asta gandesc eu de off grid , da tare mi-ar place sa fiu si eu intro zona mai linistita .

Vast nu , nu sunt nou pe aici natura ma inconjoara,  am albine din 2010 si stau pe meteo mereu , stiu ce inseamna 3 saptamani de ceata constanta la cort .sanatate la toti.

#1947
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 23.01.2010

 marius_vfp, on 23 iunie 2018 - 13:47, said:

.....sunt cadru didactic ,invatator, salarii...
off topic;
-spune ca lucrezi la o scoala, numai invatator , nu, !Posted Image

#1948
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Da bre numi place cratimili , 2 stai jos.

#1949
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Marius,
Ai inteles gresit unele aspecte ce le-am scris in postul anterior pentru ca le-ai interpretat din punctul tau de vedere.

Trebuie sa intelegi ca fiecare face alegeri in functie de foarte multe criterii si daca acele alegeri sunt altele decat cele pe care le-ai fi luat tu, atunci cu siguranta la baza au stat criterii diferite. De exemplu, eu daca am ales aragaz full electric (plita cu inductie + cuptor electric), poate ca l-am prins la o oferta imbatabila (unul dintre criterii) - am dat doar 900 lei pe el in conditiile in care de nou costa vreo 1500 euro (aragazul era nou, dar prezenta diverse zgarieturi, fiind produs refurbish adus din Danemarca). Ca sa fi luat un aragaz pe butelie trebuia sa-l cumpar de nou la pretul care este, dar eu nu am vrut sa stau cu butelie. Pe de alta parte, eu cred ca nici nu stii cat de repede se gateste la o plita pe inductie si cat de putin consuma.

Am spus ca am bolier bivalent. Asta inseamna ca are si rezistenta si serpentina. Vara utilizez rezistenta, ca daca este soare, de ce sa nu ma folosesc de el. Iarna folosesc serpentina ce este legata pe circuitul de incalzire de la centrala pe lemne.

Eu am devenit in mod fortat full offgrid si nu pentru ca mi-am dorit. Desi am casa construita in intravilan, pentru ca sunt la o departare de cca. 150m de ultimile case, sunt considerat ca si locuinta izolata si de aceea nu vor sa extinda retelele. Ori eu, pe banii mei, nu o sa extind niciodata vreo retea publica. Atata timp cat neamtul, dupa ce primeste autorizatia de constructie, toti proprietarii de utilitati sunt obligati sa i le aduca la poarta pe banii lor, tot asa am si eu pretentia sa o faca. Nu vor? Atunci sa-si bage in dos retelele, ca eu deja sunt pe plus dupa investitiile facute si nici nu depind de mofturile si aroganta lor.

#1950
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Vast , team inteles de la bun inceput ce ai vrut sa zici  sunt deacord cu tine ca fiecare are parerea lui , cuptor electric am si eu cu plita pe gaz separate , auzi cateva zgarieturi , poi mas baga si eu la unul daca e pomana .
Da asta cu trasu utilitatilor e groasa rau la noi. Dar totusi nu ti sa intamplat sa ramai fara curent in baterii si sa ai nevoie de putere pentru plita , cu boilerul o rezolvi bagi pe foc .
Maine se anunta soare

#1951
iullius

iullius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 03.08.2003

 Viorelsolar, on 23 iunie 2018 - 12:06, said:

...ba unii cârcotași aveau treabă cu cadmiul în loc să mă întrebe de preț și detalii tehnice ! Posted Image
Credeam ca ne-am inteles pe subiect...
Nu am carcotit deloc ba chiar ti-am zis ca am cochetat cu ideea si eu insa am renuntat din cauza elementului toxic/cancerigen cu care eu unul nu am de gand sa ma "invelesc".
Pretul chiar nu mai conta in aceste circumstante...

#1952
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Iulius fiecare are parerea lui , insa ai putea sami zici cate chimicale ai mancat in ultima saptamana , cat praf toxit  ai inhalat in plamani , cate si mai cate sunt in aer apa etc, iti spun eu , nu poti dar te asigur ca mult mai multe decat ar putea sa te afecteze cadmiumul din panouri , si acum la drept vorbind care are organismul mai tare rezista care se adapteaza  invinge care nu ,nu.

O isit soariliii!!!

Edited by marius_vfp, 24 June 2018 - 07:20.


#1953
iullius

iullius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 03.08.2003
@ marius_vfp pot sa iti spun ca in ultima saptamana am mancat cat am putut de putine chimicale, nu sunt absurd, stiu ca nu pot trai 100% natural si in mediu perfect sanatos insa de aici si pina la ma ucide singur cu buna stiinta este cale lunga.

#1954
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Stiu cum e cu limitarea si calcularea tuturor riscurilor  un fumator inrait nu intelege ca e mai benefica o cafea decat o tigara , unii le aleg pe ambele .

#1955
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Ca sa lamurim o data si pentru totdeauna faza cu Cd din panouri: acest amestec (CdTe) este depus pe suprafata sticlei sub forma de straturi subtiri prin vaporizare in vid. Acest strat este de ordinul MICRONILOR (2-8um). Ca sa va faceti o idee, grosimea panoului este de 8,1mm si include 2 foi de sticla a cate 3,1mm. AICI veti gasi un material facut de o agentie a Departamentului de Stat al US unde veti vedea structura si grosimea straturilor dintre cele doua foi de sticla.
In plus, aliajul CdTe formeaza o structura cristalina foarte stabila, ce este cu cateva ordine de marime mult mai putin toxica decat doar Cd si compusul a fost scos de pe lista materialelor toxice, atat in EU, cat si in US. Mai multe informatii legate de Toxicology assessment.

#1956
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Nu-mi fac probleme datorită cadmiului, atâta timp cât este încapsulat între foile de sticlă temperată și dacă prin absurd se întâmplă să fac țăndări vreunul, scăpat de la nu știu câți metri înălțime, atunci cu siguranță mă duc să-l predau la un depozit de deșeuri toxice, nu-l voi arunca oriunde așa cum în zeci de ani până în anii 2000, lumea total dezinformată a aruncat sute de tone de cadmiu de la acumulatorii NiCd la gunoi, în apele mării și al oceanelor etc. în schimb nu am citit nicăieri că cineva și-ar fi aruncat panourile fotovoltaice, doar că au câteva grame de cadmiu care ar putea otrăvi solul și asta doar dacă-l macini precum făina de mălai și nici măcar atunci, pentru că telura de cadmiu este insolubilă în apă, iar punctul de topire este peste 1000°C !!! Posted Image

  Să facem o tragi-comedie precum în povestea drobului de sare scrisă de Ion Creangă mi se pare o aberație, dar știți cum este la români, când vulpea nu ajunge la struguri, spune că sunt acri !!!

Motivul principal pentru care am optat să cumpăr panouri CdTe, nu a fost musai prețul, deși acesta a fost unul dintre factori, ci faptul că aceste panouri produc cu 25% mai mult decât orice tehnologie pe siliciu la aceeași capacitate instalată, pe timp înnorat pentru că absorb mai eficient spectrul de lumina vizibilă emisă de soare și nu suferă de o degradare accentuată în timp datorită temperaturilor pozitive sau negative, apoi un alt avantaj este acela că sunt cam singurele modele de panouri fotovoltaice CdTe care au tensiunea Voc (46.9V), cam aceeași produsă de panourile monocristaline, pot fi înseriate 10buc. sau 20buc. ( 500Voc-1000Voc ) pe regulatoare MPPT high voltage sau invertoare on-grid, deci mai puține cabluri și eficiență ridicată, nu în ultimul rând aceste panouri nu sunt afectate de fenomenul hotspot, diodele bypass sunt inutile ! Ca principal dezavantaj ar fi suprafața cu cca. 25% mai mare, față de aceeași suprafață ocupată de panouri policristaline din siliciu, dar cum am nevoie să le montez aproape orizontal pe o esplanadă de cca. 300mp având și rol de acoperiș, acesta a devenit a 2-lea mare avantaj pentru proiectul meu ! Posted Image

Edited by Viorelsolar, 24 June 2018 - 11:49.


#1957
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
vio sa faci niste poze cand incepi constructia ca imi surade si mie ideea la un acoperis de garaj .

#1958
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010

 marius_vfp, on 24 iunie 2018 - 15:55, said:

vio sa faci niste poze cand incepi constructia ca imi surade si mie ideea la un acoperis de garaj .

Trebuie mai întâi să mi se aprobe proiectul, stâlpii de beton pentru esplanada energetică trebuie înălțați până la 6-6.5m, vor fi mai mulți stâlpi divizați în mod egal peste care voi monta o structură metalică rectangulară și plasă, apoi montajul panourilor fotovoltaice. Sub această umbrelă de 300-350mp acoperită cu panouri, se va construi viitoarea casă cu acoperiș drept peste care mă gândesc să amenajez gazon, marginile balustradelor înconjurate de flori, o mică piscină, șezlonguri, grill etc. practic un spațiu de agrement de vară pentru familie și întâlnirile cu prietenii, binențeles în viziunea mea casa va avea o suprafață cu cca.1/3 mai mică față de suprafața esplanadei fotovoltaice, vreo 225mp amprentă la sol ! Proiectul îmi aparține, nu am găsit nici măcar unul asemănător pe internet, așa că sper să am putere și bani de investiții, cu mici excepții la turnarea stâlpilor și plăcilor de beton, voi lucra de unul singur la acest proiect !

Sunt deja off topic, (nu mă luați în seamă) deci hai să discutăm de acumulatori ! Aștept ca celulele LTO de 40A Yinlong să se vândă la prețul corect de 20$ cu livrare inclusă, altfel nu voi mai investi și staționez la cei 55A, pentru că așa cum am scris mai sus se găsesc alternative de acumulatori cu litiu de mare capacitate, chiar mai avantajoși preț/amper, decât LTO-urile chinezilor reduse la 20$/40A celula ! Posted Image

Edited by Viorelsolar, 24 June 2018 - 19:59.


#1959
topcat36

topcat36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,499
  • Înscris: 20.05.2004
Posted Image Mama ! Tu vrei sa faci o "hala" de 6m inaltime, pe 300mp si sa pui o casa in ea? Tu ai imaginatie nu gluma ! Sa iti dea D-zeu sanatate si putere fizica si financiara sa reusesti. Pentru mine, e SF ! Am tot terenul de 400mp.

Cred ca trebuie sa mai astepti pana cand LTO 40Ah vor ajunge la 20$ cu totul inclus. Momentan pretul este dublu, la 1$/Ah si fata de restul ofertelor disponibile (pentru acumulatori noi !) e super oferta.
Defapt ele costa 27$, daca ti le iei personal din fabrica de la OSN Power sau iti aranjezi transportul. Sau le poti ridica din portul Constanta.
Am observat, din ce vorbesc si altii pe net, daca te tocmesti mult cu ei, iti pot da celulele LTO si la 9$/30-35Ah, dar alea sunt 100% reciclate de la autobuze.

Edited by topcat36, 24 June 2018 - 20:22.


#1960
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Păi eu am o luncă de 4000mp intravilan care mă unește cu râul Motru, bucata unde vreau să construiesc casa, am deschidere 35m la DN  și peste DN unde fâșia continuă, mai am 5000mp cu o mică pădurice, deci dacă nu mă despărțea șoseaua aveam un teren compact de aproape un hectar și toamna asta mai cumpăr o bucată de 2000mp pe partea cu pădurea și astfel voi depăși un hectar intravilan ! Posted Image

Edited by Viorelsolar, 24 June 2018 - 20:26.


#1961
topcat36

topcat36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,499
  • Înscris: 20.05.2004
Mda. Deci, nu prea suntem in aceeasi liga :) Eu sunt amarastean Posted Image

#1962
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Sunt multumit de LTO stau destul de bine egalizate  o luna 10 mv daca nu le incarci peste 2,48.

in legatura cu terenul am si eu mai multe terenuri si paduri, dar nu am bani lichizi ale mele nu se prea pot valofica au preturi mici si nu se prea vand.

Sunt panouri peliculare cu CdTe problema cu aceste panouri thin film,  toate felurile, este ca filmul nu prea dureaza, se exfoliaza, iar conexiunea electrica se intrerupe

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate