Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Roboții vor lăsa 800 de milioane de oameni fără loc de muncă până în 2030, iar problema va fi mai gravă în cadrul țărilor bogate.

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#73
sodikezo

sodikezo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 28.02.2018
Important ar fi sa nu te elimine in stil nazist/stalinist.
Adica, ca societate, ai putea sa-i oferi ceva portite pentru sarantoci, prosti si handicapati ca asta ne face diferiti de restul animalelor. Constitutional vorbind, dreptul la viata e un drept intangibil si garantat prin nastere, la fel ca si libertatea.
Ii oferi  OPORTUNITATI in contiuare, mai un job subplatit cat sa nu moara de foame si sa-si permita de o chirie, de un stil de viata sanatos si decent, cat sa-si permita sa mearga la curve lunar sau FREE PORN pe net,  produse ieftine, cat sa nu ajunga sa dea in cap la altii..........limitandu-i dreptul de a se reproduce prin cresterea costurilor de intretinere a familiei si crescand standardele de crestere al copilului. Intr-un fel, ii oferi o ILUZIE, cea in care sa se simta multumit cu putinul.
Asta ar trebui sa fie treaba guvernelor si parlamentelor, ca statul ar trebui sa fie cel raspunzator de vietile sarmanilor, nu companiile private.


Dar iata ca:
1. politicienilor nu le mai pasa/nu mai sunt preocupati de binele populatiei sarace nicaieri in lume, mai degraba de binele lor , adica nici macar nu le ofera locuri de munca, ba chiar mai mult taxeaza populatia activa pe piata muncii care munceste pentru un trai de subzistenta  ca sa-i tina in carca pe toti puturosii de votanti care nu muncesc deloc

2. poate ca elimini prin automatizare si "epurare sociala" ( feminism ,  emanciparea femeilor de sub datoria de sotie/mama,  cresterea costurilor locuintelor si impunerea unor legislatii si standarde pentru cresterea copilului fiindca efectiv nu mai ai voie sa-ti cresti plodul ca-n evul mediu, punerea in prim plan a carierei si distractiei decat intemeierea unei familii)  toti ratatii si prostii  de albi.
Elimini din societate toti prostii si ratatii de albi din Europa si America!
Dar ce faci cu ratatii si prostii de negrii si musulmani care se impuiaza in continuare?
Si care  isi cresc bine mersi cei cate 10 copii in conditii de evul mediu (nema scoala, bataie zilnica, abuzuri sexuale asupra fiicelor, trimiterea la cersit si fac trafic de droguri)?  De ei nu zic nimic pentru ca corectitudine politica.



3.Patronii au ajuns sa concedieze in masa si sa evite candidatii de culoare alba  preferand un chinez sau un negru dispus sa munceasca mai multe ore pe un salariu mizer fara sporuri si beneficii.
Acum, vor sa-i inlocuiasca si pe acestia cu roboti ca sa nu mai plateasca pe nimeni.
Si e firesc.Daca ati fi in locul lor, i-ati intelege.

View Postsoricelucut, on 12 martie 2018 - 13:48, said:

Corect e: robotii vor oferi venit pe gratis la 800 de milioane de oameni. Dar cei de la conducere va manipuleaza si in loc sa va dea bani pe gratis, tot gasesc munci la care sa va puna sa va inrobeasca. Posted Image



NIMENI NU TI-E DATOR SA-TI DEA CEVA GRATIS DOAR PENTRU CA TE-AI NASCUT.........doar parintii pana la varsta de 18 ani si doar strictul necesar cat sa traiesti si sa beneficiezi de asistenta medicala si invatamant gratis si atat.
In rest, dupa 18 ani esti pe cont propriu si nu ti-e mai e nimeni dator sa-ti ofere ceva gratuit.
Ca cineva iti  ofera ceva  din generozitate nu inseamna ca o face din simtul datoriei sau obligatiei.  O face pentru ca empatizeaza cu tine sau pentru ca i-ai putea oferi ceva in schimb pe termen lung.

Doar pentru ca constitutiile democratice din intreaga lume libera iti confera si garanteaza dreptul la viata , libertate , educatie si munca si de a beneficia de oportunitatile oferite  nu inseamna ca ti se confera si dreptul de a primi totul moca.

Gandeste-te ca oamenii aia bogati muncesc pentru banii aia!

View PostKarhu, on 12 martie 2018 - 13:25, said:

Profit iti aduc doar vanzarile de produse si servicii, iar unei populatii pauperizate nu prea ai ce sa-i vinzi...

Care populatie ?  
Pai de ce sa mai vanda? Cui sa-i mai vanda?  
Asta-i de fapt SPILUL: eliminarea totala a saracilor si claselor sociale inferioare, precum si eliminarea economiei, a muncii traditionale, a societatii de schimb si a sistemelor de guvernamant.  
Sa ramana doar elitele, doar bogatii pe Pamant,   serviti de armate de roboti.
Spre telul asta final  atinteste omenirea, la "intoarcerea" in EDEN,   si probabil ca peste 500-1000 de ani se va intampla.  Pana la urma, se va ajunge la crearea unui  paradis socialist, dar unul numai pentru bogati,  crearea unei lumi in care toti sa traiasca bine, chiar daca vor fi in numar de 100 000 de indivizi (mie si 500 milioane de oameni mi  se par cam multi )
E firesc pana la urma sa-ti doresti eliminarea saraciei, a foametei, a bolilor,   a problemelor cotidiene  si a problemelor care erau niste obstacole pentru omul primitiv  prin stapanirea totala a naturii si eliminarea a tot ce este considerat "rau", poate chiar dobandirea nemuririi dupa mii de ani de evolutie naturala, schimbare de mentalitati si progres tehnologic.
Dar e evident ca nu toti sau cel putin nu toate genele umane care au trait pana acum pe Pamant vor prinde asta.
Pana la urma, scopul omului e sa traiasca bine fara a mai munci, asigurandu-si facilitatile si mijloacele care sa-i satisfaca nevoile de pe piramida lui Maslow fara a mai munci pentru ele.

De ce crezi ca toti care pornim de la munca  de jos ne dorim pana la urma sa devenim manageri si patroni pe termen lung pentru a primi mai multi bani, pentru a trai mai bine si a munci mai usor doar cu creierul?
Daca pana si Biblia spune clar ca la final  ca  numai cei "VREDNICI"  vor ajunge sa traiasca intr-un PARADIS pe Pamant precum Edenul primordial si ca vor avea viata vesnica......
Dupa o evolutie naturala si tehnologica constanta (asta daca va fi daca nu pica vreun asteroid, nu erupe un supervulcan sau nu are loc un razboi atomic), e firesc sa ajungem la stadiul asta:  un viitor cat mai confortabil in care sa muncim mai putin si sa traim mai bine si sa traim in deplina armonie!  
Bineinteles ca nu toti, ci foarte putini vor apuca asta pentru a nu epuiza in totalitate resursele si pentru asta e nevoie de o depopulare masiva prin a elimina toate categoriile inutile,  toti saracii si bolnavii, toate elementele toxice ce pricinuiesc  si perpetueaza probleme.  Si asta facem inca demult prin experimentarea fiecarei ideologii, de la feudalism si nationalism  la comunism si capitalism, alegand toti liderii buni, dar lasandu-i si pe aia   incompetenti , corupti si cretini sa ne conduca de dragul curiozitatii,   conferim libertate infractorilor sa vedem pana unde se poate ajunge, experimentam razboaie din ce in ce mai devastatoare sa vedem pana unde se poate ajunge cu atrocitatile.

Experimentam pana cand ne vom da seama ce este bine si merita pastrat si ce este negativ si trebuie eliminat. Istoria umanitatii e un lung sir de experimente.

Obiectul e clar: eliminarea a tot ce este "negativ":  eliminarea a tot ce inseamna  razboi, prostie, incompetenta ,  saracie,  foamete, catastrofe, boli si moarte, chit ca va insemna sa depopulezi si sa faci epurari sociale.
Bineinteles ca nu o sa fie  vreo epurare instanta  ca pe vremea lui Hitler/Stalin.
Automatizarea va fi un proces foarte lent (in prezent e costisitor pentru ca robotii sunt inca in dezvoltare si in faza de prototip), inca nu exista inteligenta artificiala suficient de desteapta ca sa aiba independenta,  sunt inca tari unde se mai da cu lopata, deci mai e. Abia peste vreo 500 de ani putem vorbi de automatizare deplina ca-n filmele SF.
Populatia nu va scadea de la 7 miliarde peste noapte, ci lent.  
Da, vom fi in 2050 vreo 10 miliarde, dar dupa 2100   se constata ca populatia va scadea ritmic din multe cauze  - epidemii, saracie, schimbari climatice,  concurenta tot mai acerba, razboaie locale pentru resurse, catastrofe, infertilitatea generata de stilul de viata sedentar , poluare, alimentatie nesanatoasa  si   stres cotidian.  
Probabil ca deja asistam la un proces de depopulare foarte LENT, dar nu-l sesizam.
Industrializarea ne-a incurajat in ultimii ani sa locuim in zone urbane si dense, parca special pentru a fi cat mai multi intr-o zona, asta insemnand cat mai multe victime in caz de calamitate sau epidemie.

Edited by sodikezo, 13 March 2018 - 02:08.


#74
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,727
  • Înscris: 13.09.2009

View Postsodikezo, on 13 martie 2018 - 01:40, said:

Constitutional vorbind, dreptul la viata e un drept intangibil si garantat prin nastere, la fel ca si libertatea.
Dreptul la viata inseamna ca nimeni nu are dreptul sa iti ia viata, nu inseamna ca cineva este obligat sa iti asigure strictul necesar.
Practic cineva se face vinovat pentru ca a comis o fapta (a ucis, a furat, a inselat) nu pentru ca a omis o fapta (a fost indiferent).

#75
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

View Postsoricelucut, on 12 martie 2018 - 14:08, said:


Nu mediul privat ii sustine, ci robotii. Pui robotul sa iti faca munca si tu iei venitul. Nu inteleg ce e asa de greu. Doar indoctrinarea ca sa te mentina sclav te face sa crezi ca robotii te lasa fara munca. Dimpotriva: robotii iti dau libertate sa traiesti, nu sa fii sclav. Posted Image

Daca ai roboti si bani de sa cumperi materia prima sa le dai de munca, asa o sa fie. Citi roboti ai?
In al doilea rind umanitatea fara munca se va timpi si va decade in haos. Sint putini oameni care sint in stare sa-si organizeze viata fara munca. Restul o sa balanseze intre depresii, obezitate si distractii sinucigase pentru senzatii tari.
In al treilea rind, e irelevant ca pretul muncii scade la 0 daca resursele sint limitate. Tot, metal, petrol, apa, aer etc. Dinc ontra ca tot ce costa putin o sa se consume in exces si o sa se grabeasca problema.


Sau poate cine stie, om reusi sa rezolvam toate astea si nu o sa decadem intr-o distopie.
Dar sansele nu cred ca sint mai bune de 50-50.

#76
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,727
  • Înscris: 13.09.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 13 martie 2018 - 09:11, said:

In al doilea rind umanitatea fara munca se va timpi si va decade in haos. Sint putini oameni care sint in stare sa-si organizeze viata fara munca. Restul o sa balanseze intre depresii, obezitate si distractii sinucigase pentru senzatii tari.
Eu am auzit ca nivelul de inteligenta creste de la o generatie la alta. De unde atata pesimism ?

#77
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,060
  • Înscris: 30.04.2007
daca plagiez pe cineva care a postat in cadrul acestui topic, imi cer scuze ..

Roboţii vor lăsa 800 de milioane de oameni fără loc de muncă până în 2030, iar problema va fi mai gravă în cadrul ţărilor bogate.

cititi (va rog) ROBOTII DE PE AURORA - ISAAC ASIMOV .

cine nu o gaseste online, i-o pot oferi eu (de fapt toata seria)

#78
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,071
  • Înscris: 07.07.2006
Tot la capitolul SF și futurologi, Frank Herbert s-a gîndit și el la lucrurile astea, încă de prin anii 60, și a găsit cu cale să imagineze (în „Dune”) o umanitate viitoare care interzice complet mașinăriile „inteligente”.

Edited by abancor, 13 March 2018 - 09:56.


#79
sodikezo

sodikezo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 28.02.2018

View PostPlatonX, on 13 martie 2018 - 08:16, said:

Dreptul la viata inseamna ca nimeni nu are dreptul sa iti ia viata, nu inseamna ca cineva este obligat sa iti asigure strictul necesar.
Practic cineva se face vinovat pentru ca a comis o fapta (a ucis, a furat, a inselat) nu pentru ca a omis o fapta (a fost indiferent).

Pai atunci, daca am fi indiferenti fata de cei care s-au nascut cu handicap fizic/psihic si nu se pot descurca, cum s-ar numi?

Daca am adopta sistemul spartan sau nazist eugenic?




Desi am putea preveni nasterea unor oameni nedoriti si cu maltformatii prin a oferi naibii o educatie sexuala pentru toti oamenii si ce nu ar trebui sa consume femeile pe perioada sarcinii si sa se fie obligatoriu mersul la control si efectuarea unei radiografii al fetusului...

S-au inventat tehnologia de a radioagrafia creierul unui FETUS in ultimele luni de sarcina, din care poti deduce ce personalitate si temperament va avea.
Daca vezi ca e pe cale ca mama sa nasti un copil cu retard sau incapabil sa se integreze in societate, chiar sa devina unul psihopat,  il avortezi decat sa devina o povara pentru alti oameni sanatosi si pentru societate.

Ma enerveaza treaba asta cu politicile avortului si limita la de 12 saptamani.
Cat timp sta in uter,  acel fetus nu e deloc considerat un OM CU DREPTURI, iar  femeia ar trebui sa aiba drept absolut de a avorta fetusul chiar si in ultima saptamana de sarcina decat sa aduca pe lume  o monstruzitate.

Edited by sodikezo, 13 March 2018 - 12:17.


#80
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,727
  • Înscris: 13.09.2009

View Postsodikezo, on 13 martie 2018 - 12:14, said:

Pai atunci, daca am fi indiferenti fata de cei care s-au nascut cu handicap fizic/psihic si nu se pot descurca, cum s-ar numi?
Societatea nu are treaba cu ceea ce nu fac oamenii. Societatea are treaba cu ceea ce fac oamenii: ucid, fura, agreseaza, cu alte cuvinte fac un lucru rau. Daca nu fac nimic din toate astea, pur si simplu nu ai motiv sa acuzi un om. Nu poti acuza un om ca a fost indiferent.
Ai nascut un copil handicapat ? Foarte bine, nu este vina mea. De ce ma obliga societatea sa contribui la cresterea sa daca nu e vina mea pt ce s-a intamplat ? Nu este corect.

Edited by PlatonX, 13 March 2018 - 12:32.


#81
soricelucut

soricelucut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 25.02.2015

View Postvrajitoruldinoz, on 13 martie 2018 - 09:11, said:

Restul o sa balanseze intre depresii, obezitate si distractii sinucigase pentru senzatii tari.

De unde stii? :)
Si chiar si daca ar fi asa: cei care au nevoie de munca pentru ca pica in depresie, sa li se dea munca. Cei care au ceva mai bun de facut cu viata lor, sa li se dea bani fara munca.

#82
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Las sa nu li se mai dea. Sa-i cistige, sa aiba un scop in viata.

#83
soricelucut

soricelucut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 25.02.2015

View Postvrajitoruldinoz, on 13 martie 2018 - 20:29, said:

Las sa nu li se mai dea. Sa-i cistige, sa aiba un scop in viata.

Pai au un scop in viata: sa se distreze, nu sa fie sclavi. :)

#84
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Nu o sa se distreze, o sa fie stresati d ealtele.
Uita-te la societatile vestice, in mare parte problemele de baza ca haine si mincare sint rezolvate. Ti se pare ca nu-s stresati sau ca-s mai putin stresati? Nu, pentru sint mereu lucruri pe care si le doresc, pentru ca e mereu o resursa limitata. Robotii nu o sa-ti dea o cas ain Paris, ci o sa-ti rezolve cel mult problema mincarii si a hainelor si a unor lucururi, adica excat ce e deja rezolvat in cea mai mare parte...

#85
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018
Noi oamenii credem ca suntem inteligenti, insa cred ca ne inselam. Black Mirror Fucking Movie? Oh yea. Poate si mai rau de atat. Noi suntem oameni, nu Dumnezeu. Iar daca cel care a creat universul, materia si toate astea, ar putea sa intervina. El este cel mai in masura sa decida, noi nu suntem in masura sa decidem. Ceea ce credem noi ca este corect, nu inseamna ca este corect. Vor fi consecinte. In loc sa incercam sa descoperim cine a creat Universul, cum sa creat, daca exista sau nu un creator, de ce nu incercam asta? Pentru ca nu suntem suficienti de inteligenti. Daca am fi fost, am fi descoperit aceste lucruri.

#86
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,727
  • Înscris: 13.09.2009

View Posthwplanet, on 07 iulie 2018 - 20:12, said:

In loc sa incercam sa descoperim cine a creat Universul, cum sa creat, daca exista sau nu un creator, de ce nu incercam asta? Pentru ca nu suntem suficienti de inteligenti. Daca am fi fost, am fi descoperit aceste lucruri.
Cum sa descoperim cine a creat Universul ? Cunoastem foarte multe despre istoria Universului, si pe masura ce trece timpul cunoastem din ce in ce mai multe.

Daca o masina este creata de mai multi oameni, de ce Universul nu ar fi creat de mai multi creatori ?

Edited by PlatonX, 08 July 2018 - 09:02.


#87
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,066
  • Înscris: 06.01.2007

View PostPlatonX, on 08 iulie 2018 - 09:01, said:

Daca o masina este creata de mai multi oameni, de ce Universul nu ar fi creat de mai multi creatori ?
Ba ma mult.
Daca in universul nostru se pare ca avem valabila axioma alegerii pentru lucrurile distinctibile si principiul superpozitiei pentru cele indistinctibile, de unde stim ca Creatorul trebuie sa respecte chestiile astea?
Daca axioma alegeri nu e respectata, atunci nici nu pot fi identificati mai multi creatori in sensul intelegerii umane.
Noi stim ca merele se numara si undele si fortele se suprapun, dar nu stim cum e universul din care provine creatorul, din ce tip de spatu metatizic, ce proprietati au obiectele acelui spatiu.

Edited by maccip, 08 July 2018 - 10:02.


#88
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

Daca o masina este creata de mai multi oameni, de ce Universul nu ar fi creat de mai multi creatori ?

Sa spunem ca exista universuri paralele. (Mai multe universuri), noi am fost creati de alte fiinte sa spunem, asa cum noi la randul nostru vom crea roboti. Si robotii la randul lor vor crea altii si tot asa daca vor avea acea constiinta. Insa aici este o mare dilema, de ce creatorii ne-au abandonat si nu-i cunoastem? Noi daca vom crea pe acei roboti, ei vor stii cine sunt creatorii lor. Ori daca nu cumva creatorii nostri au disparut... asa cum si noi vom disparea cand vor aparea robotii si ei vor fi urmasii nostri din nu stiu ce motive, daca se va intampla sau sa nu se intample mai bine.

Inca nu stim cum sta treaba cu planetele, si cum a fost posibil ca singura planeta pe care se poate locui sa fie Pamantul. Si inca nu stim daca mai exista viata in univers.

Edited by hwplanet, 08 July 2018 - 13:22.


#89
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostAMAN_SER, on 28 decembrie 2017 - 14:54, said:

Abureli, un robot costa cat 10 oameni platiti pe 4 ani  si nu poate sa faca decat cateva operatii simple. Fireste excludem kiturile de mentenanta, reparatiile, programele facute pentru operatiile care le face, etc.

Odata ce vor aparea cipurile cuantice de tip IA, toti oamenii vor face roboti iar concurenta va fi uriasa, astfel ca o sa apara roboti extrem de rezistenti, cat si roboti extrwm de simpli cu materiale banale si mentenanta banala.

Oamenii vor lucra, in fapt vor lucra cum lucreaza azi sefii prin companii, adica isi vor supraveghea proprii roboti si nu vor exista oameni care sa nu posede macar un robot cum poseda azi masini, oi, vite, porci, case, ...

#90
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Sefii prin companii lucvreaza enorm pe program infernal, asa ca ma indoiesc profund ca asta se va intimpla.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate