Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

TVR a tăiat colaborările externe. Liana Stanciu, interzis la matinalul Magic. Comentatorii de sport nu mai pot colabora cu Digi sau Eurosport. Lista c

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
Necolae (eu tot asa-ti spun, ca ne cunoastem de mult), exemplele pe care le-ai dat sunt de oameni care lucrau la 2 institutii private, nu la stat si la privat. Si am senzatia ca majoritatea celor de care ai scris colaborau pe firma proprie cu posturile radio/TV, dupa modelul Guran sau Patraru.

On: mi se pare oarecum normal, dar pana la un punct. De ce sa opresti oamenii sa lucreze la tine si sa colaboreze cu ONG-uri? E cazul lui Alex Costache, un jurnalist foarte bun pe partea de justitie (cred ca tocmai de-asta l-au bestelit...) sau al tipului de la TVR Timisoara care e presedintele unui ONG ecologist. In rest, madam Stanciu poate sa ramana linistita la Magic, ca acolo are mult mai multa audienta decat la TVR :P

#20
galatiuser

galatiuser

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,221
  • Înscris: 08.12.2017
Liana Stanciu e în continuare la Magic FM, cu numele ei real.

#21
adryan_m87

adryan_m87

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 08.04.2008

View Postgalatiuser, on 08 ianuarie 2018 - 18:40, said:

Liana Stanciu e în continuare la Magic FM, cu numele ei real.
poate a renuntat la TVR (sper); si asa nu face mai nimic pe tv.

#22
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,966
  • Înscris: 18.09.2008
Pai stai asa, daci ai pseudonim, poti colabora cu alte entitati media?

#23
galatiuser

galatiuser

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,221
  • Înscris: 08.12.2017
Da...

#24
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
Spe sa nu citeasca vreunul din TBR forumul asta, ca daca sunt asa tolomaci sa nu se prinda singuri, nu merita sa le spunem noi :ciocan:

#25
matyred

matyred

    Senior Membru...până într-o zi!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,648
  • Înscris: 19.02.2010
Mai colaborează până le expiră contractele făcute cu acele entități private.
Cei de la TVR au procedat corect. Cei care au colaborări la firmele respective trebuie să fie la programul impus de privați, lăsând cam de izbeliște jobul lor de la TVR,neglijându-l și poate nici nu-și mai fac treaba cum trebuie." Las că merge și așa, mă suplimentează X,Y,Z. La privat nu este așa.
Că tot se dădea exemplu Pro-ul care are aceeași politică, dar cu câteva mici excepții, la cazuri mai "speciale" :). Mă îndoiesc că ați auzit vreun comentator de la Pro,la Eurosport, sau alt canal care nu face parte din trust!

#26
Veverita_9

Veverita_9

    Banned la cerere

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 23.11.2017
Jurnaliștii TVR cu colaborările tăiate, apel către Parlament: "luați în discuție situația noastră. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit"
"Pentru a putea obţine un venit suplimentar, un jurnalist SRTv e nevoit să facă taximetrie, livrare de pizza, poate fi casier la supermarket sau poate face muncă necalificată". De ce?
Publicitate
Pentru că:
"interzicerea colaborărilor în întreg spectrul profesional al jurnalismului şi al relaţiilor publice (tv, radio, presă scrisă, presă de agenţie, presă on-line, comunicare publică, site-uri), aşa cum a fost decisă de Comitetul Director al SRTv, ne pune în imposibilitatea de a munci suplimentar în conformitate cu pregătirea pe care o avem."
Este doar un fragment din scrisoarea pe care jurnaliștii TVR care aveau colaborări cu alte posturi - iar acum nu mai au voie - au trimis-o Comisiilor de Cultură ale Parlamentului.
"Vă adresăm rugămintea de a lua în discuție situația noastră, conform domeniului de competență", spune documentul, din care Paginademedia.ro vă prezintă mai multe fragmente în continuare.
Cum își susțin punctul de vedere, cu ce argumente, mai jos.
Înainte, câteva informații de context:
Conducerea TVR a interzis, în luna decembrie, angajaților săi să mai aibă colaborări externe cu alte posturi comerciale (după cum Paginademedia.ro a relatat AICI).
Printre numele afectate de decizie: Liana Stanciu (cu emisiune la Magic FM), Radu Andrei Tudor (TVR și Digi FM), Vlad Arhire (Digi FM) și o serie de comentatori de la sport care colaborau cu posturi ca DigiDport, Look TV sau Eurosport (Emil Hossu Longin, Marian Olăianos, Cristian Mîndru, Narcis Șelaru, Monica Bucur și Marin Daniel Chican)
Unii au continuat colaborările, fără ocolișuri: Liana Stanciu prezintă în continuare matinalul Magic FM și spune că, dacă ar avea de ales, radioul este direcția.
Alții au continuat „incognito”: un exemplu a fost dezvăluit de jurnalistul Cătălin Tolontan.
Concret, Radu Andrei Tudor, realizator al emisiunii Pulsul zilei pentru TVR 1, a continuat să prezinte buletine de știri la Digi Fm, post la care colabora încă din toamnă, sub pseudonimul Ștefan Andrei (lucru recunoscut de jurnalistul TVR).
Cum a justificat: ”Aveam un contract cu Digi, care se încheie acum, la finalul lui ianuarie. Nu puteam să-i las pur și simplu baltă, că mizau pe mine pentru un interval de program. Dar nici nu doream să încalc decizia TVR, care dorea să nu apară numele meu la Digi, așa că am ales această soluție cu a-mi schimba numele.
Cei vizăți, către Parlament: Este o practică întâlnită peste tot în breaslă
"Este o practică întâlnită peste tot în breaslă, în condiţiile în care jurnaliştii nu au prevăzută explicit în contract o clauză de exclusivitate (jurnalişti de la Radio România la televiziuni, jurnalişti din presa scrisă la radio şi la televiziuni, jurnaliştii tv în presa scrisă, radio, on-line, Andreea Esca la Europa FM)", se arată în apelul către comisiile de Cultură, apel pe care o parte din cei vizați l-au trimis semnat la Parlament.
Din document:
Vă supunem atenției situaţia generată în cadrul Societăţii Române de Televiziune (...) de a nu aproba cererile de colaborare cu alte organisme mass-media (televiziuni, radiouri, presă scrisă, presă on-line, site-uri, agenţii de ştiri) şi instituţii publice(teatre, asociaţii, cluburi sportive, inclusiv un departament al Guvernului) ale jurnaliștilor/personalului de specialitate din cadrul TVR.
Din cele 27 de cereri depuse de angajaţii SRTv, 20 au fost respinse de Comitetul Director, la cele mai multe decizia fiind exprimată prin 5 voturi de “abținere” și 1 vot “împotrivă”.
Începând cu anul 1995, jurnaliștii SRTv au solicitat și au primit acordul de a colabora în radio și televiziuni sau în presa scrisă, cu contracte de drepturi de autor, fiind vorba, în marea lor majoritate, de activități editoriale. Este o practică întâlnită peste tot în breaslă, în condiţiile în care jurnaliştii nu au prevăzută explicit în contract o clauză de exclusivitate (jurnalişti de la Radio România la televiziuni, jurnalişti din presa scrisă la radio şi la televiziuni, jurnaliştii tv în presa scrisă, radio, on-line, Andreea Esca la Europa FM etc).
Jurnaliștii Departamentului Sport şi ai altor departamente ale SRTv au fost solicitați să colaboreze extern prin comentarea de programe sportive odată cu inaugurarea postului Eurosport România, în anul 1996, iar Comitetul Director de atunci a permis aceste colaborări tuturor solicitanților - jurnaliști de sport ai TVR, în frunte cu Cristian Țopescu, continuând cu Emil Grădinescu, Andi Vilara, Radu Naum, Sorin Hobana, Bogdan Cosmescu etc.
Pentru postul public de televiziune a fost un motiv de mândrie faptul că angajații acestuia sunt solicitați să colaboreze la un post comercial, iar această colaborare a fost considerată benefică pentru susţinerea componentei de pregătire profesională a jurnaliștilor TVR.
Situația s-a perpetuat timp de peste 20 de ani, iar alături de Eurosport România au solicitat și alte televiziuni de sport sprijinul TVR prin colaborarea jurnaliștilor în calitate de comentatori și de fiecare dată Comitetul Director a aprobat. Este vorba de Sport 1 România, Digisport, Look Tv, televiziuni care au oferit TVR, grație colaborărilor aprobate, sprijin și facilități constând în imagini din competițiile aflate în portofoliile lor și transmisiuni prin satelit de la evenimente sportive din Europa.
Din anul 2014, toți angajații care colaborau la alte televiziuni au avut obligația de a menționa, de fiecare dată când comentau, calitatea de jurnalist TVR, obligație pe care au respectat-o ad litteram.
În ultimul deceniu, odată cu problemele financiare ale televiziunii publice, cele mai multe și mai importante competiții sportive au ajuns de la TVR la canalele de sport şi la televiziunile comerciale, situație care a redus drastic posibilitatea de a efectua comentarii pentru jurnaliștii TVR, colaborările fiind singurele ocazii de a se perfecționa în sporturile pe care le aveau de acoperit la evenimente majore gen Jocuri Olimpice și Campionate Mondiale de Fotbal, transmise de Televiziunea Română.
Toate colaborările oficiale ale angajaților TVR s-au realizat în afara orelor de serviciu, nu au afectat în vreun fel sarcinile de serviciu, nu au prejudiciat și nu au afectat imaginea TVR, au respectat statutul jurnalistului TVR și s-au desfășurat în concordanță cu regulamentele interne ale instituției și cu respectarea achitării obligațiilor fiscale față de bugetul de stat.
Precizăm că, în conformitate cu art. 13, alin. 3, din LEGEA nr. 41 din 17 iunie 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Televiziune, salariaţii/personalul de specialitate (orice persoană care realizează, produce, redactează, elaborează sau coordonează emisiuni ori programe sau care are o participare directă şi cu conţinut creator la realizarea acestora) pot colabora la alte societăţi de radiodifuziune sau de televiziune numai cu acordul comitetului director al serviciului public în care lucrează.
În acelaşi timp, libertatea muncii este garantată prin Constituție, care spune că “dreptul la muncă nu poate fi îngrădit”.
Principiile specifice dreptului muncii sunt denumite de Codul muncii principii fundamentale (...), printre care și neîngrădirea dreptului la muncă și libertatea muncii.
Codul muncii, dezvoltând dispozițiile constituționale și conform normelor internaționale, consacră principiul neîngrădirii dreptului la muncă și liberatea muncii.
Interzicerea colaborărilor în întreg spectrul profesional al jurnalismului şi al relaţiilor publice(tv, radio, presă scrisă, presă de agenţie, presă on-line, comunicare publică, site-uri), aşa cum a fost decisă de Comitetul Director al SRTv, ne pune în imposibilitatea de a munci suplimentar în conformitate cu pregătirea pe care o avem.
Menţionăm că în SRTv nu se acordă sporul de fidelitate de 25% aşa cum era prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de Ramură Mass-Media şi nu se mai acordă de mulţi ani o recompensă materială, sporul de vedetă, pentru oamenii importanţi ai instituţiei, cei care reprezintă imaginea TVR.
În aceste condiţii, pentru a putea obţine un venit suplimentar, un jurnalist SRTv e nevoit să facă taximetrie, livrare de pizza, poate fi casier la supermarket sau poate face muncă necalificată.
Considerăm că o apreciere subiectivă a Comitetului Director în legătură cu activitatea noastră de colaborare cu alte societăți de radiodifuziune sau televiziune, care a condus la interzicerea acesteia, fără a ni se prezenta măcar motivația, intră în contradicție cu toate normele legale prezentate mai sus și pe cale de consecință rezultă că ne-a fost îngrădit dreptul garantat prin Constituție.
Vă adresăm rugămintea de a lua în discuție situația noastră, conform domeniului de competență. De asemenea, dacă se consideră necesar suntem la dispoziția dumneavoastră la audieri cu informații suplimentare.
Sursa:https://www.paginade...ate-fi-ingradit

#27
zradu

zradu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 12.02.2011
Tu vrei să muți paginademedia pe softpedia de tot faci postări de acolo?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate