Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?

VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...
 La Sinesti pe magistrala

,,Razbunarea tocilarilor: la ce s...

Bardonecchia, stațiunea de s...

Cum il poate incerca Zeul biblic ...
 Avocat imobiliar pentru vicii asc...

Achizitie miniPC.

In ce an este bine sa cumperi tel...

Cablu electric pentru exterior
 La multi ani indragostilor! D...

Germania a legalizat consumul de ...

Frigidere de bauturi pentru magaz...

Exista magazin fizic XIAOMI in Ro...
 

Precizie GPS - telefoane mobile cu Android

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#37
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,882
  • Înscris: 22.04.2014
Ai dreptate. Dar vreau sa zic ca astfel de probleme nu apareau in PNA-urile clasice cu care am copilărit (cel puțin eu). Respectiv Mio Moov-uri, Cxxx, etc.
E drept, aveau receptoare GPS dedicate. Unde ne putem apropia de 5-7m chiar și în zone cu interferențe.

Pe lângă blocuri 15m zici? Poți să mergi chiar și spre 20-30m, cu actualele chip-uri.

De algoritmi de aflare a TTFF-ului nu mai zic ...

Dar:
- meșterind puțin antena (e de studiat arhitectura telefonului/aparatului), eventual imbunătățită cu o soluție "DIY": De ex. daca imi aduc aminte din ce am citit, la anumite modele de LG si Samsung erau niste cleme in partea superioara a telefonului sub care efectiv se ascundea antena. Unii au scos-o mai la vedere, si au simtit semnificativ imbunatatiri.
- lucrand putin in modul Engineer: Descarcare EPO, descarcare metadate prin GSM (AGPS), schimbarea serverului Secure User Plane Location (SUPL) cu supl.google.com (de unde sa "suga" almanac si ephemeris) - aviz celor pe Nokia
- cine e pasionat si e in tema, sa modifice ROM-ul (sa faca el sau sa foloseasca un custom ROM). De ex., se poate seta direct o valoarea [lat,long] de reper definitiva, de la care sa inceapa pornirea la ,,rece" (Cold start). E suficient sa pui un punct din Romania, si atunci incluziv pornirea la rece, fara AGPS, scade la cateva secunde, etc.

se poate ajunge, la ceva bun, foarte apropiat de aparatele GPS (PNA) dedicate, bineinteles disponibile utilizatorului de rand (nu marina, aviatie americana, sau alte "specialitati").

===

Chiar daca suntem pe un topic de ,,Precizie GPS", vreau sa atrag atentia ca mai nou, a inceput sa apara o anumita desincronizare si la Google Navigation. S-a imbolnavit de la Waze.

Cand vezi asta, unde iti zboara gandul? Bineinteles, ca ai hardware defect, ca a facut nevasta/prietena vraji, ca se ,,duce" aparatul, etc. Nici vorba!. Testarea minutioasa pe sisteme offline (iGO, HERE) + testare in modul Engineer (sa vezi, ,,la prima mana" coordonatele geografice pe care le arunca aparatul catre aplicatii): si totul e ok.

Asa ca nu precizia e baiul, ci soft-urile. Goana dupa soft-uri, modificari din ora in ora, update-uri la 2 zile. Si uite ca graba strica treaba...

Edited by Rhesus, 26 December 2017 - 23:31.


#38
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
Vreau de la dumneavoastra putin ajutor in legatura cu Google Maps.

Am 2 telefoane-telefonul in cauza fiind un Alcatel Pixia 4-5, care arata in cronologia GM ca la o anumita adresa a sosit la ora ,,a,, si a plecat la ora ,,b,,sau ca deplasarea s-a facut pe jos, sau cu masina sau autobuz ea putind fii facuta poate in alt fel sau persoana sa se afle in alt loc decat cel indicat de gps.
Poate cineva sau ceva- relee de telecomunicatii,wifi-uri,antene... cumva in a modifica traseul real al telefonului
Multumesc,astept raspunsurile dumneavoastra.

#39
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,315
  • Înscris: 21.12.2006
Dacă GPS-ul nu este activ pe telefon, localizarea se face prin rețelele WiFi și/sau GSM. Acest tip de localizare nu este foarte precisă și poate da erori. Recomand dezactivarea opțiunii de scanare și conectare automată la rețele WiFi libere.

#40
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
GPS-ul este activ,locatia activata si optiunea ,,precizie ridicata,, Gps,WiFi,Gsm...este posibil sa arate astfel de ,,erorii,,

#41
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,855
  • Înscris: 03.02.2005
Cred ca intrebarea sau problema lui Maria1962 e alta, din cate inteleg eu e daca cumva se poate raporta gresit intentionat sau nu pozitia unui dispozitiv/telefon.
Da, teoretic se poate ca pozitia raportata sa fie schimbata cu una "mock-uita" (nereala) din meniul de dezvoltare (developer) al telefonului.
Insa asta presupune doar pentru o pozitie fixa si nu una in miscare.
In rest, anomaliile legate de pozitia si deplasarea unui dispozitiv apar de la faptul ca in zonele urbane, mai ales in preajma cladirilor inalte, ca sa nu mai spun in interiorul acestora, eroarea pozitiei este foarte mare. Spre exemplu in interiorul unei cladiri de cele mai multe ori, daca nu ai o conexiune wifi, telefonul e localizat intr-o locatie in care-i de fapt antena operatorului de telefonie mobila.
Depinde foarte mult de acuratetea modulului hardware folosit pentru localizare si in aceste cazuri "ajutorul" A-GPS-ului e importanta.

Edited by Ciubex, 21 February 2019 - 23:02.


#42
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,983
  • Înscris: 16.07.2015
Cum reușesc unii să aibă precizie buna până și in casă sau apartament?Mie,pe un Xiaomi Mi A1,nu prea îmi afișează vreun satelit pe GPS Test.

#43
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
Da in anumite zile cand telefonul nu pleaca din apartament dar se misca dintr-o camera in alta semnalul este aratat in interiorul blocului si arata micii deplasarii in acest spatiu.Poate arata GPS arata ca o persoana este in punctul,,a,,si de fapt sa se afle in punctul,,b,, aflat la 2-3 km sau chiar mai departe ca si locatie-sosit-plecat,si traseul aratat in mers cu masina,autobuz sau pe jos sa nu fie real cu al telefonului...din afirmatia titularului este o facatura GPS-ul minte.Multumesc

Edited by Maria1962, 22 February 2019 - 18:24.


#44
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,855
  • Înscris: 03.02.2005
In casa, datorita faptului ca-i conectat la WiFi, adica la reteaua de Internet fixa, se obtine locatia pe baza acesteia.
Daca insa ai sa ii intrerupi datele ai sa vezi ca-ti arata in alta locatie pe langa cladire.

#45
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
Da am inteles,dar restul,sosit-plecat,mersul un alt traseu decat cel care se spune a fii facut,cel aratat de GPS va rog o lamurire,cateva postarii mai sus pe aceasta pagina,acuzatii ca sa modificat traseul,ca sunt falsurii un raspuns va rog.Multumesc

#46
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
Locurii din oras si trasee facute impreuna cu Alcatel,,nu fac reclama,,este marca telefonului in cauza sint relativ corecte ca trasee si ca timp,iar atuncii cand Alcatel este singur apar cu totul alte rute si misloace de transport dar se neaga acest lucru si se fac acuzatii ca sunt falsurii,este sau nu posibil a se fabrica falsurii in acest program.Multumesc

Locurii din oras si trasee facute impreuna cu Alcatel,,nu fac reclama,,este marca telefonului in cauza sint relativ corecte ca trasee si ca timp,iar atuncii cand Alcatel este singur apar cu totul alte rute si misloace de transport dar se neaga acest lucru si se fac acuzatii ca sunt falsurii,este sau nu posibil a se fabrica falsurii in acest program.Multumesc.Mergii cu masina mica dupa GPS tu spui ca mergi cu autobuzul sau tramvaiul mergi pe jos dupa GPS tu spui ca mergi cu autobuzul,spui ca ai mers cu traseul 1,GPS arata altceva nu sunt pe deplin lamurita.Multumesc

#47
ChemTeacher

ChemTeacher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,924
  • Înscris: 26.05.2007
Nici noi nu suntem lamuriti  dupa modul in care te exprimi / explici.

Edited by Ciubex, 23 February 2019 - 00:08.


#48
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
Am sa incerc sa explic altfel,avem doua telefoane:
1 sotul
2 sotia

1 sotul are GM activ precizie ridicata.Tura3 el pleaca la servicii dar in cronologie vedem ca de fapt el seara a ajuns in alt loc la o anumita ora si a plecat a doua zi dimineata cu masina mica sau o bucata de drum pe jos dupa GPS-ul GOOGLE MAPS dar el sustine ca de fapt el a mers cu autobuzul,sau tura1 pleaca la 6 dimineata GM spune ca la ora 8 a sosit la o anumita locatie si a plecat la ora 14 ajungind acasa la 17 sau in cronologie intr-o zi vedem ca la ora 10 el a plecat de la servicii si sa reintors la ora 15.Distanta intre servicii si diversele locatii fiind destul de mare 2-3-4...km.Drumuriile facute de 1 si 2 impreuna pe jos,masina sau tranport in comun sunt aproximativ reale.
Intrebarea este pot fii omodificate aceste date dupa cum sustine sotul,pot fi falsificate in favoarea cuiva
2 sotia areGPS-ul inchis , amandoua telefoanele avand aceelasi cont google
Cine are dreptate ???

#49
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,855
  • Înscris: 03.02.2005
Eu cred ca in asemenea cazuri este altceva decat localizarea prin GPS.
Cred ca este o problema legata de increderea dintre persoane si nu are absolut nici o treaba cu sistemul de localizare din telefon.
Una e abaterea eronata a pozitiei datorita ecranarilor date de cladirile din jur si alta e situatia in cazul de fata.

#50
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
Deci se pot falsifica sau nu datele GPS-ului in situatia data admitand o eroare de precizie de 5-20m si o eroare de timp de aproximativ 30min
Da sau Nu

#51
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,855
  • Înscris: 03.02.2005
Conteaza ce ti se va raspunde aici?
1. Da, se pot falsifica cu software-uri dedicate si evident telefonul trebuie sa fie root-at.
2. Rspunaul poate fi NU, daca persoana ce-l detine este atehnica si nu stie cum sa falsifice datele de pozitie.

#52
Maria1962

Maria1962

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.02.2019
Multumesc pentru raspuns.Soft dedicat,un program ce nu il poti gasi pe toate drumurile,cred,iar root-area ttelefonului nu stiu ce anume implica.Ciubex multumesc.

#53
kiario

kiario

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,531
  • Înscris: 19.08.2012
Astăzi am testat un edge 30 ultra și cu el am precizie de 3 metri.
Lângă el am mai testat un Xiaomi 10T și un Mi9 cu ele am tot 5 metri.
Concluzia este ca precizia / acuratețea este dată și de telefon.

#54
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,855
  • Înscris: 03.02.2005
Asa-i, acuratetea depinde de telefonul folosit. Telefoanele mai scumpe au componente hardware mai bune, mai sensibile. Spre exemplu, un modul de localizare ce poate folosi mai multe sisteme de localizare in acelasi timp are o precizie mai buna. Adica cu cat are posibilitatea sa foloseasca mai multe constelatii de pozitionare, cu atat acuratetea e mai mare.
Am un Xiaomi Mi 10 si acuratetea cea mai buna, e pe la 3m.

Edited by Ciubex, 23 October 2022 - 22:24.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate