Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorola E32, se aprinde flashlig...

La mulți ani @sylvius!

Joy Berceni Biruintei 87

Recomandare suport tableta
 Vanzare apartament

Adaptare motor nou la unele elect...

Sfat achizitie mirrorless Lumix

Romania printre primele poziții d...
 Pisica din Iasi care a mers sa na...

PC fara wifi, conectare smart mon...

Masina cu buget redus

Renovare garsoniera 40 m.p. - ins...
 Amorsa

Catel gasit pe strada

Arhiva tar - descarcare nesigura ...

Racord flexibil gaz in loc de apa
 

Nu pot instala versiuni recente de OS X pe Mac Pro 4,1

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
pellegrino

pellegrino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 18.04.2016
Oameni buni, am un mac pro 4.1. Avea leopard pe el si am instalat os x snow leopard. S-a instalat. Problema e ca am incercat sa instalez alte os, urmand exact procedurile de instalare: am facut usb cu os, apoi, dupa ce am inceput instalarea, am formatat Hd Mac, apoi am continuat instalarea... mergea totul aparent bine... insa, dupa ce face primul reboot automat al instalarii, in loc sa termine instalarea, o ia de la capat... punandu-ma sa aleg limba de instalare si sa reinstalez os x. Si continua asa la infinit.  De zeci de ori am incercat.. nu trece de punctul acesta. Unicul os x care se instaleaza perfect este snow leopard. Orice alt os x vreau sa instalez, fie ca fac upgrade, fie ca instalez clean... nu trece de acel punct. Am incercat sa instalez el capitan de multe ori,os x lion, ba chiar macos sierra si macos high sierra, caci, intre timp, am instalat un firmware care permite trecerea unui mac 4.1 la 5.1.. chestie care a functionat. Am incercat sa instalez el capitan, sierra si high sierra si direct de la apple, imi recunoaste mac-ul ca fiind compatibil, descarca respectivele sisteme operative.... instaleaza, apoi, aceeasi problema, face rebootul de la instalare, si o ia de la capat, cerandu-mi limba instalarii si sa reinstalez os.

Edited by pellegrino, 23 December 2017 - 09:01.


#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postpellegrino, on 23 decembrie 2017 - 08:44, said:

intre timp, am instalat un firmware care permite trecerea unui mac 4.1 la 5.1.. chestie care a functionat.

Si cum ai facut aceasta? De unde stii ca a functionat si ca nu aceasta a cauzat problema actuala?
Ai incercat sa elimini toate partitiile de pe HDD inainte de instalare?

MacPro4,1 (Early 2009) suporta fara probleme orice versiune de OS X intre OS X 10.7 (Lion) si OS X 10.9 (Mavericks) si partial (cu anumite probleme de compatibilitate hardware) versiunile OS X 10.10 (Yosemite) si OS X 10.11 (El Capitan). Deci nu este compatibil cu macOS (Sierra sau High Sierra).

Update-ul de firmware/ EFI la unii aparent a reusit, dar la altii a cauzat probleme:
https://www.ifixit.c... Upgrade Solved
https://discussions..../thread/8086965
https://forums.macru...roblem.1879564/

Edited by _-_, 23 December 2017 - 10:46.


#3
pellegrino

pellegrino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 18.04.2016
Pai, cand am instalat firmware-ul aveam instalat snow leopard.. m-am uitat, deci, la info despre mac si arata ca a fost actualizat la 5.1. Chestea e ca snow leopard il instaleaza cu succes ori de cate ori vreau sa-l instalez, dupa o prearabila eliminare a partitiilor si formatare a Hd mac-ului. Evident ca, atunci cand instalez un alt os, formatez HD mac... insa nu finalizeaza... dupa reboot ma duce, iara si iarasi la acelasi punct: alege limba de instalare... si installeaza o noua copie os... sau iti da posibilitatea sa intri pe disk utility si sa repeti stergerea HD ori "diagnosticarea lui". Este imposibil sa trec de acest nivel cu altvos in afara de snow leopard. De ce doar snow leopard. Noul firmware imi recunoaste practic mac-ul ca fiind compatibil si cu sierra ori high sierra, dar nu tremina instalarea... nici macar la el capitan.

#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nici daca incerci sa faci upgrade direct de sub Snow Leopard nu merge?

#5
pellegrino

pellegrino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 18.04.2016
Am incercat... si ca totul sa fie ok am intrat pe appstore am descarcat os x el capitan. Avand firmware pentru 5.1' evident mi l-a recunoscut ca fiind compatibil si mi-a dat voie sa descarc. Am inceput instalarea, am formatat Hd Mac, apoi am continuat cu instalarea. Practic instaleaza bine pana la primul reboot... cand mac-ul sa reaprinde, mesteca un pic... se incarca acea limie orizontala si... culmea !, ma duce iar la faza initiala de instalare.. alege limba, reinstaleaza os...etc.

Scuze.. aici am vb de clean install. Dar am facut si upgrade mergand inainte cu instalarea de pe sniw leopard, fara a formata. Rezultatul: aceeasi problema.

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Poate ca s-a busti ceva cand ai facut acel update de firmware...

Dar daca, totusi, s-a instalat, dar din cine stie care motiv nu a fost selectata corect partitia pe care s-a instalat?
Ai incercat sa alegi manual partitia cu tasta Option?

#7
pellegrino

pellegrino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 18.04.2016
Pai.. pe Hd am lasat o singura partitie.  Intodeauna am apasat option si  amles partitia corecta.... Cine stie, poate ca s-a dat ceva peste cap cu firmware-ul. Dar de ce cu instalarea os snow leopard nu am absolut nicio problema. Pot sa-l instalez de cate iri vrea muschiul meu. Celelalte os, insa, se impotmolesc.

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Probabil ca modificarile de firmware nu interfereaza cu Snow Leopard, ci doar cu versiunile actuale de OS X/ macOS.

Incearca SMC/ NVRAM reset:
https://support.appl.../ro-ro/HT201295
https://support.appl.../ro-ro/HT204063

Daca nici asta nu ajuta, atunci nu stiu daca mai poti face ceva.

Din moment ce upgrade-ul nu reuseste, iar instalarea pe un HDD gol, de asemenea, esueaza, atunci este clar o problema (presupun ca de la acel upgrade de firmware/ EFI).

Ar mai ramane sa apelezi la suportul Apple, desi nici ei nu stiu daca mai au cu ce sa te ajute. Totusi, nu are rost sa nu incerci si aceasta posibilitate.

#9
pellegrino

pellegrino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 18.04.2016
Nu am avut timp sa analizez mai bine... dar cred ca sa poate poate face intoarcerea la firmware-ul de mai inainte. Cel putin asa spunea un tip expert mac de pe youtube care a aratat cum se face upgrade la acest firmware. Am gasit si asta, dar nu pot proba pentru ca momentan nu sunt acasa: https://support.appl.../en-us/HT201692

Edited by pellegrino, 24 December 2017 - 10:16.


#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Aveam impresia ca incercasesi deja sa restaurezi firmware-ul original.
Atunci ai grija sa descarci imaginea corecta (daca exista) si sa nu-l brick-uiesti!
Succes!

Nu stiu de ce te-ai complicat sa incerci alta versiune de OS X decat OS X Mavericks. De la Yosemite in sus cam ai nevoie de un Mac cu resurse mai puternice.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate