Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Construire in regie proprie

- - - - -
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#19
silencerro

silencerro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.03.2007
@Ugho - nevasta se ocupa sa ne hraneasca, cand muncim. Nu prea as pune-o sa care nisipul sau betonul.
@poe Ovidiu - preturile la lemn mi se par cele mai imprevizibile. 1500 lei mc de scandura uscata? Am facut si rasfacut calculul legat de lemn, am cumparat scandura pe 12, 15, 20 , cred ca acum am tot ce am nevoie ( scandura, corni, grinzi, leturi). Probabil la anul sa mai cumpar 1-2 mc de scandura, dar cam atat...
  

 Viorelsolar, on 22 decembrie 2017 - 12:19, said:

Sarpanta acoperișului să fie orientată spre sud pentru montajul de panouri solare sau fotovoltaice, în rest îți doresc succes pentru că se poate construi și în doi chiar dacă durează mai mult, dar sentimentul că ai contribuit cu sudoarea frunții tale la construcția casei nu poate fi descris în cuvinte ! Posted Image

  Legat de asta, am o intrebare. Orientarea asa am facut-o, deoarece panourile solare le consider indispensabile acolo unde centrala e pe lemne. Dar, deoarece loc am suficient, ma gandeam daca nu ar fi mai avantajoasa montare celor 2 panouri pe un schelet metalic  dispus pe sol, in loc sa le urc pe casa. Isi pierd mult din randament, daca fac asa?
  Alta intrebare pe care o am este legata de sistemul de ventilatie automata. Vreau neaparat sa am asa ceva, nu ceva complicat, de genul unei pompe de caldura, ci doar un sistem de recirculare si improspatare a aerului, eventual cu recuperare de caldura. Ei bine, tubulatura aia, care vine bagata prin placa de jos si pe deasupra tavanului, , oare chiar asa speciala sa fie? Pentru ca am primit o oferta de pret de la Rehau, pentru Awaduct, dar mi se pare piparata rau. E un tub prin care circula aerul, ce poate fi asa special la el? Daca folosesc ceva mai simplu, avand in vedere ca oricum montez filtre la gaurile de aerisire, exista vreun risc?  Pe forum, aici, am gasit un topic mare legat de asta, parerile sunt impartite.Ioni de argint, nebunii, mi se par, sincer, instrumente de marketing mai mult.  Daca voi ati implementat asa ceva la proiectele voastre, ce ati ales?
   Imi cer scuze daca intrebarile mele par naive. Acolo unde nu am competenta, mai bine intreb, decat sa-mi dau cu presupusul in mod gratuit.

#20
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
silencerro - felicitari pentru initativa. E si visul meu: sa am o distanta foarte mare intre casa si gard, pe toate directiile.
Pt sfaturi, nu prea am experienta in domeniu; de obicei, dupa ce se termina constructia, se plange lumea ca le-a iesit prea mare si ca au uitat diverse.
In planul meu, dupa ce castig la loto, as face niste ziduri groase de jumatate de metru plus o izolatie de 20cm sau mai mare; ca sa stau mai linistit la batranete.

#21
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,968
  • Înscris: 01.03.2013

 silencerro, on 22 decembrie 2017 - 14:33, said:

Ei bine, tubulatura aia, care vine bagata prin placa de jos si pe deasupra tavanului, , oare chiar asa speciala sa fie? Pentru ca am primit o oferta de pret de la Rehau, pentru Awaduct, dar mi se pare piparata rau.
Undeva e o confuzie.

Instalația de ventilație din interiorul casei se face din tubulatura din tabla zincata (tubulatura spiro), pe alocuri se pot folosi segmente de tubulatura flexibila din foita de aluminiu.
Exista și țeava PVC plata, care se poate îngropa în sapa, dar este destul de scumpa și dacă se poate evita, e mai bine s-o eviți.

Pana aici nu ai nevoie de Awaduct.

Opțional, la un aparat de ventilație cu recuperare de căldură se poate atașa un puț canadian pe traseul de intrare a aerului.
Puțul canadian este un traseu de câteva zeci de metri de țeavă îngropată prin pământ, pe lângă casa, care încălzește aerul care intra iarna și răcorește aerul care intra vara.
Țeava Awaduct de care spui tu este pentru puțul canadian.

Puțul canadian este destul de complicat de făcut dacă n-ai mai făcut și n-ai mai văzut asa ceva. Problema este ca poate sa apară condens în tub și acesta trebuie colectat, dirijat, eliminat, altfel apar alte probleme...

Adăugarea unui puț canadian creste randamentul instalației de ventilație cu recuperare de căldură, dar nu este esențial pentru funcționarea acesteia.

#22
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Panourile fotovoltaice pot fi montate la sol pe un schelet metalic, dacă ai spațiu suficient, nu ai obstacole gen copaci clădiri care umbresc panourile, deși nu văd un dezavantaj să le montezi pe acoperiș pentru că au un aspect plăcut, iar în cazul unei mansarde vei avea o izolație termică suplimentară, datorită aerul ventilat dintre panouri și acoperiș, mai ales pe timpul verii când la nivelul copertinei acoperișului se ating temperaturi care pot depăși chiar 70°C ! Posted Image

#23
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

 silencerro, on 22 decembrie 2017 - 14:33, said:

[...] montare celor 2 panouri pe un schelet metalic  dispus pe sol, in loc sa le urc pe casa.[...]

Exact asa vom proceda noi. Se reduc nu numai eforturile de dezapezire a panourilor, dupa zona, dar si ... drumurile la sectia de urgenta Posted Image . Deci, de redus, cam atat ... Din randament nu pierzi absolut nimic, daca mentii gradul de insorire pe care l-ar avea si pe acoperis.

Si cam asa arata gramada de resturi atunci cand construiesti in regim DIY

Attached Files



#24
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,657
  • Înscris: 10.10.2011
problema cea mai mare pe care o intrevad eu e cea a sculelor. mai exact lipsa lor. sunt necesare scule speciale pe care nu merita sa le cumperi doar pentru acest proiect.

#25
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Si care sunt sculele alea? Furtun de nivel 30 de lei, nivele 30 de lei, betoniera 800-1200lei,  roaba, ciocan, topor de dulgher, si o ranga. Masini de gaurit si cateca prelungitoare.
Scule care prind bine si ulterior la o casa.

Edited by PoeOvidiu, 22 December 2017 - 22:02.


#26
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,156
  • Înscris: 12.09.2013
Păi astea sunt sculele lui dorel...Si tu pari unul din ăștia...Numai dorei pe aici...D'asta ies casele si lucrarile cum ies.Cu toporu si cu ranga; si cu dorel evident.

Edited by raducut123, 22 December 2017 - 22:31.


#27
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
De 2000 de ani se fac cu astea. Ca tu nu stii folosi un furtun de nivel si ai nevoie de nivela laser e alta problema. Ca tu nu stii folosi un fir cu plumb si ai nevoie de nivela pe verticala iar e problema ta, dar eu am invatat ca nivela mai minte, gravitatia niciodata.
Ia zi tu ce scule mai ai nevoie? Eventual o drujba electrica pentru coftaje si acoperis.
  Casele ies bine atata timp cat respecti proiectul. Ca dai nivelul cu furtunul, sau ca il dai cu nivela inteligenta nu prea are importanta, important e sa respecti furtunul.
A, uitasem de cleste pentru legat armaturile, dar la nevoie folosesti un patent desi e cam incomod si merge incet cu el.
Vibrator la beton inchiriezi ca nu merita cumparat.
Da, ranga ai nevoie.De topor la fel. O sa vezi tu cand trebuie sa desfaci cofrajele de ce iti trebuie amandoua. Asta daca nu le prinzi in holsuruburi si le desfaci usor cu masina de gaurit.

La astia cu scule destepte pe langa mine le-a iesit 10 cm diferenta pe verticala la 5m inaltime, mama ei de bula la nivela, era putin miscata. A mea a iesit sub 2 cm ca firul cu plumb nu se decalibreaza. Dar na, aia sunt meseeriasi, eu sunt Dorel Posted Image
Degeaba ai scule de top daca nu stii meserie. Daca stii meserie te descurci si cu scule de baza. Daca te descurci doar cu alea de top si nu mai stii sa iti faci meseria cu scule de baza esti cel mai mare dorel, de fapt habar nu ai de meserie, sculele stiu meserie nu tu.

Sa te vad la un montaj cand ajungi si iti dai seama ca ai uitat nivela acasa ce faci. Umbli prin vecini dupa nivela? Ca eu m-am descurcat cu o piulita de M20 legata pe o ata Posted Image



  Apropo, stii cate blocuri s-au construit in comunism? Toate s-au construit cui sculele enumerate de mine si toate stau in picioare fara probleme.

Edited by PoeOvidiu, 23 December 2017 - 08:03.


#28
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,374
  • Înscris: 16.03.2007
Era oferta la emag, vibrator profesional la vreo 900 lei. La cate inchirieri o sa ai, probabil merita. Daca nu, si cu unu micut de 80 euro de pe amazon faci treaba buna.

#29
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Sa nu fie vibrator de alt fel, nu pentru beton...... intreaba pe aria LADY Posted Image  dar si cu ala faci o treaba beton.

Edited by PoeOvidiu, 23 December 2017 - 08:59.


#30
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,156
  • Înscris: 12.09.2013
Pai daca tu faci o casa cu sculele enumerate si le recomanzi la cei ce se apuca de o casa, nu mai zic numic.Si cu betoniera ce faci?Faci betonul din stalpi si placi si-l torni?Sincer n-am prea mai vazut muncitori cu sculele tale.Sau esti de pe vremea lui Ceausescu?Daca ai apucat sa construiesti atunci, inseamna ca ai peste 50 ani.Banuiesc ca o faci legal, cu o societate sau pfa.Chiar nu-ti permiti sa investesti in utilaje si scule?Eu n-am spus ca nu se poate cu furtunul de nivel, ciocan si scule primitive.Dar de ce sa nu-ti usurezi munca?

#31
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Eu am laser de nivel american care se autoreglează electronic, ca dealtfel am investit și investesc în multe scule trebuincioase în gospodărie, dar ca să fie treaba bună mă controlez cu furtunul de nivel care nu te înșeală niciodată, deși nici laserul nu este de lepădat pentru că până acum nu mi-a dat erori vizibile ! Pentru construcția unei case, ai nevoie în primul rând de o betonieră mai serioasă, cele de 120/140L din comerț sunt la limită și oricum nu le poți folosi decât la trei sferturi din capacitatea maximă, ca la orice betonieră de fapt ! În schimb lucrând în Italia mulți ani în construcții având experiență în cele necesare construirii unei case, mi-am cumpărat o betonieră IMER profesională de 190L fără coroană cu reductoare, pe care o îngrijesc ca pe ochii din cap și interzic oricărui Dorel să folosească ciocanul în timpul impastării, să scuture mortarul lipit de pereți, cum se greșit procedează 99% din cei care folosesc betoniere de le boțesc ca draku”, astfel betoniera mea arată ca nouă după 8 ani de utilizare ! Posted Image

#32
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Betonul probabil o sa-l comande la statie. Betoniera merge la cantitati mici de beton, un trotuar sau ceva de genul. Pt constructia unei case iesi mai bine daca iei betonul direct de la statie...nu ai puterea fizica necesara sa faci atata beton intr-un timp rezonabil. Doar din faptul ca nu plateste profitul si tva-ul unei firme si tot isi cumpara sculele necesare...nu mai spun de restul manoperei.
Iar sculele iti raman apoi, intr-o curte mereu este nevoie de cate ceva.

#33
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014

 raducut123, on 23 decembrie 2017 - 09:08, said:

Pai daca tu faci o casa cu sculele enumerate si le recomanzi la cei ce se apuca de o casa, nu mai zic numic.Si cu betoniera ce faci?Faci betonul din stalpi si placi si-l torni?Sincer n-am prea mai vazut muncitori cu sculele tale.Sau esti de pe vremea lui Ceausescu?Daca ai apucat sa construiesti atunci, inseamna ca ai peste 50 ani.Banuiesc ca o faci legal, cu o societate sau pfa.Chiar nu-ti permiti sa investesti in utilaje si scule?Eu n-am spus ca nu se poate cu furtunul de nivel, ciocan si scule primitive.Dar de ce sa nu-ti usurezi munca?
Am sub 40 de ani. Mi-am facut  casa cu sculele enumerate acum 10 ani. Am facut-o legal. Eu nu construiesc pentru altii. Vorbeam de constructie in regie proprie nu de constructia caselor ca afacere. Daca nu reusesti sa faci diferenta intre o casa si zece case vorbim degeaba. Si da, am turnat tot betonul cu betoniera. Si e casa de 190mp si ne-a indrumat si controlat la fiecare pas un proiectant cu multa experienta lucru ce i l-am recomandat si initiatorului.
  Cand totii prietenii mei isi luau apartamente sau garsoniere eu am decis sa imi fac o casa cu banii cu care as fi cumparat o garsoniera. Eu acum au tot apartamentele care valoreaza 50-60.000 eu am casa care valoreaza 120.000  la aceeasi bani bagati. Dar la fel imi cantau toti, si prietenii, si neamurile ca sunt prost ca mai bine iau apartament. Timpul a dovedit cine e prostul. Ei se vaieta ca nu le ajunge locul ca au aparut copii, eu nu ma stresez.
Eu am facut singur o casa deci pot da sfaturi in cunostinta de cauza. Tu cate case ai facut singur, pentru tine, fara sa platesti un leu manopera?

Apropo, finalizata la cheie si mobilata m-a costat sub 40.000 de euro cu pereti de 40 cm de BCA nu cu tentativa de pereti de 25 de cm cum fac meseriasii Posted Image .
  Dar ce stiu eu? Sunt doar un Dorel. Unul care nu se lasa pacalit de Dorel cu scule frumos colorate .

Edited by PoeOvidiu, 23 December 2017 - 17:49.


#34
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,657
  • Înscris: 10.10.2011
eu pot sa spun doar faptul ca un prieten de al meu e in plin proces de constructie cu casa. sunt afon complet la tot ce inseamna "mesterit", acasa am 2 surubelnite, in afara de schimbat becuri nu fac nimic. pot sa imi dau seama in schimb daca un santier e organizat bine sau nu sau daca sunt scule pe el sau nu. prietenul meu lucreaza la o firma de constructii si a adus pe santierul lui foarte multe utilaje, multe dintre ele nu stiam ca exista dar am vazut folosul lor. primul exemplul care imi vine in cap e masina de taiat caramida. se poate taia si cu flexul dar am vazut cum iese, comparativ cu un utilaj dedicat pentru asa ceva. anul trecut cand eram in santier cu apartamentul si le-am zis la mesteri ca vreau faianta montata fara profile la 45 grade au zis ca este necesara scula speciala sa o taie asa sa nu se ciobeasca. a doua zi isi cumparasera masina de taiat , erau incantati ca demult vroiau sa o cumpere dar nu le-a cerut nimeni montaj ca la mine. pe langa asta am vazut cand au venit la mine in apartament si au umplut o camera cu scule ce inseamna profesionisti. sigur ca se poate vopsi in continuare cu trafaletul dar exista si pistoale speciale pentru asta. smirghel la glet se poate manual sau cu masina speciala pentru asta. si lista poate continua.
in sensul asta ziceam ca o sa ii fie greu cu constructia. ca se poate face si altfel, este evident. se poate face autostrada suspendata dintr-un capat in altul al tarii. ca dureaza si costa enorm e altceva, dar da, e posibil orice

#35
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
La multe scule diferenta e viteza de lucru. Si eu pe domeniul pe care activez am scule. Nu neaparat ca nu ma descurc fara dar scade timpul de executie.
Apropo de taiatul caramidei. Dupa ce e tencuit tot sa ma chemi sa imi arati diferenta dintre cea taiata cu flexul si cea taiata cu masina.
Scule profesionale le iei cand iti castigi painea cu ele. De ce nu ti-ai luat tu pentru o baie masina de taiat gresie/faianta?
Rolul sculei e de a creste productivitatea si poate calitatea executiei. Dar la calitate depinde si de meserias.

Sa inteleg ca pot sa vin la tine si sa lucrez prost, important e sa iti umplu casa/curtea de scule? S-a facut! Maine vin sa ma apuc de lucuru. Dar cer si multi bani ca am scule Posted Image daca iese nasol nu conteaza, tu platesti ca ti-am aratat ce scule faine am Posted Image

Tencuitul iese la fel iese si mecanizat si manual, difera doar viteza si meseriasul. Sapa la fel.

Dar mie imi plac astia care daca ei nu stiu sau nu au curaj e gata, nu se poate, musai firma sa ii dai o carca de bani, fx pentru astia mi-am facut firma. Ca sa se poata si la ei Posted Image

Mi-am luat debitator nu pentru ca nu taiam bine cu flexul ci pentru ca mergea prea incet. Mi-am luat flex nu pentru ca nu puteam taia si cu bomfaierul dar la fel, mergea prea incet. Dar ala ce taie cu bomfaierul nu e neaparat prost dar poate are de facut 1 taietura pe an si nu merita sa cumpere flex si nu inseamna ca lucrararea iese prost ca ala taie cu bomfaierul nu cu flexul. Cam asta e cu sculele. Daca nu crezi da in contiunuare o carca de bani ca cineva cine are scule frumos colorate. La ala ii merita sa le ia ca le foloseste zilnic. Mie si la initiator nu ne merita pentru ca le folosim o data si gata.

Edited by PoeOvidiu, 23 December 2017 - 20:46.


#36
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,156
  • Înscris: 12.09.2013

 PoeOvidiu, on 23 decembrie 2017 - 17:40, said:

Am sub 40 de ani. Mi-am facut  casa cu sculele enumerate acum 10 ani. Am facut-o legal. Eu nu construiesc pentru altii. Vorbeam de constructie in regie proprie nu de constructia caselor ca afacere. Daca nu reusesti sa faci diferenta intre o casa si zece case vorbim degeaba. Si da, am turnat tot betonul cu betoniera. Si e casa de 190mp si ne-a indrumat si controlat la fiecare pas un proiectant cu multa experienta lucru ce i l-am recomandat si initiatorului.
  Cand totii prietenii mei isi luau apartamente sau garsoniere eu am decis sa imi fac o casa cu banii cu care as fi cumparat o garsoniera. Eu acum au tot apartamentele care valoreaza 50-60.000 eu am casa care valoreaza 120.000  la aceeasi bani bagati. Dar la fel imi cantau toti, si prietenii, si neamurile ca sunt prost ca mai bine iau apartament. Timpul a dovedit cine e prostul. Ei se vaieta ca nu le ajunge locul ca au aparut copii, eu nu ma stresez.
Eu am facut singur o casa deci pot da sfaturi in cunostinta de cauza. Tu cate case ai facut singur, pentru tine, fara sa platesti un leu manopera?

Apropo, finalizata la cheie si mobilata m-a costat sub 40.000 de euro cu pereti de 40 cm de BCA nu cu tentativa de pereti de 25 de cm cum fac meseriasii Posted Image .
  Dar ce stiu eu? Sunt doar un Dorel. Unul care nu se lasa pacalit de Dorel cu scule frumos colorate .
Daca spui ca ai facut toata casa cu beton facut in betoniera, pot sa-ti spun ca ai facut o mare gresala...Nici macar la tara nu se mai face asa ceva....Macar nu mai spune nimanui treaba asta.Cum ai reusit sa torni placa sau stalpii?Esti dorel clasic....Nea buleala...
   Dar vina nu e numai a ta.Ce proiectant e ala care recomanda turnarea betonului cu betoniera?
   Si zi-ne si noua cum ai reusit sa faci o casa de 190 mp cu 40.000 euro?Sau mai putin de 40.000euro ai zis si cu mobila.Mai omule, cu 210 euro/mp te faci dezvoltator...Nu scoate nici dracu pretul asta .Inca o dovada a calitatii lucrarilor...

Edited by raducut123, 23 December 2017 - 21:06.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate