Blat bucatarie si baie - bej deschis
Last Updated: Aug 19 2020 00:48, Started by
pinguinul666
, Dec 17 2017 13:09
·
0
#1
Posted 17 December 2017 - 13:09
sal
renovarea apt meu se apropie de final, dar inca am unele elemente nefinisate - printre care, alegerea blatului de bucatarie (unde sunt cuprinse aragaz, chiuveta) si cel din baie. pt bucatarie, caut o bucata de marmura/ granit/ travertin cu dimensiunile Lungime 1.70 m /Latime 60 cm/ Inaltime 2 sau 3 cm Gresia mea arata similar cu cea din atasament - un bej deschis. Am mers pe combinatia bej deschis/ inchis. Ceva universal, simplu. Mobila e wenge (acel maroniu inchis). Referitor la blat, cateva intrebari pt voi, cei care va pricepeti mai bine ca mine: 1) Ce material e cel mai bun (rezistent la fierbinte, rece, ulei, otet, greutate) ? marmura/ travertin sau granit? 2) Caut si eu oferte atat de blat, cat si de mester sa mi-l taie, dar admit ca ma pricep prost, pt ca dau de preturi mari (sau asa mi se par mie). As prefera sa mi-l livreze ei acasa, dar ma pot si eu deplasa, asta e un aspect secundar. Seriozitatea ofertei primeaza. Eu sunt din Bucuresti. Ma puteti ajuta cu linkuri/ recomandari de site-uri care vand blat-uri bej deschis (cu model similar celui atasat), de dimensiunile de mai sus, si sa aiba si mester pt taiere? (sau link separat pt alt site cu mester pt taiere) Evident, la preturi bune. Nu sunt videanu Va multumesc Attached Files |
#2
Posted 17 December 2017 - 13:25
http://www.regencycompany.ro/
https://depozitul-de-accesorii.ro/ http://www.darel.ro/ ... și mai sunt... |
#4
Posted 17 December 2017 - 14:46
Marmura se strica repede de la lamaie si otel, si e si casanta.
Granitul este foarte fragil si foarte casant. In general placa are in jur de 2cm grosime sau mai putin ( poate sa fie si de 8 - 10mm) , si se dubleaza doar la marginea din fata cu un nas, eventual si la capete daca ai laterale vizibile. Nu recomand pt ca este foarte fragil si casant, mai ales dupa realizarea decupajelor pt blat si chiuveta, si se rupe/sparge imediat la marginile decupajelor care au in jur de 5 cm. De ex. la plita care are uzual 51 cm transversal, minus de ex. ~ 1,2 + 1,2 cm fata si spate ca sa stea pe blat ( la unele doar 1 + 1 ), raman ~ 48,6 gaura si 5,5-5,7 cm marginile fata si spate, care sunt f. fragile si casante, si se rupe/sparge f. usor chiar de cand se ridica prima data la montaj. Uzual se folosesc fie blaturi melaminate, cu interior din aglomerat lemnos si suprafata superioara din hartie melaminata mai bine, mai groasa si mai rezistenta. Se folosesc si blaturi din compozit facute din pulbere de granit, piatra, cuart, sticla amestecate cu o rasina pe post de liant. Primele din agolomerant sunt de multe feluri si se gasesc si suficient de bune si rezistente. Se pune silicon sau mastic la chiuveta si silicon sau mastic sau cheder de cauciuc la plita ( nu se pune de burete la niciuna pt ca musteste de apa si e teapa...), iar pe spate se pune uzual garnitura de blat, si nu ai treaba cu ele. Nu se lasa tigai sau oale incinse sa se raceasca pe blat, pt ca se amprenteaza, ingalbenesc si se si umfla, insa se poate atinge blatul fara probleme cu ele, dar sa nu fie lasate in contact prelungit. Cele din compozit nu sunt mai rezistente, ba chiar din contra se amprenteaza mai usor la caldura datorita liantului de rasina din ele. Cele din compozit au o rezistenta teoretica mai buna la apa, insa la primele daca se izoleaza decupajele si spatele nu sunt probleme cu apa. Cele melaminate trebuie protejate de lovituri cu obiecte contondente, nu se pun lucruri grele si dure pe raftul de sus al corpurilor superioare - de ex, nu pui acolo platane de sticla pt cantar - am mai vazut asa ceva.... Daca sunt lovite tare cu obiecte contondente evident ca se perforeaza melamina sau apar adancituri, insa la o utilizare normala nu ai treaba cu ele - am din 1992 unul si este in stare excelenta si acum. Blaturi hidrofugate pe bune ( real) nu se mai gasesc la marii importatori, pt ca acelea sunt mult mai scumpe si in RO care e o piata f. mica si f saraca nu ar vinde decat f putine. Sunt cam de 4-5 X mai scumpe in Italia cele hidrofugate - complet verde in masa. Insa cu decupajele si spatele izolate nu ai treaba cu apa, asa ca practic este irelevant. Al meu e hidrofugat dar e luat in '92 si a costat f. mult. Am mai pus blaturi hidrofugate si mai recent, dar importate special din Italia cu transportul de acolo amortizat abrupt in pret... Pt. crem-beige-texturat piatra ai uzual tibur la Kindl, si travertin la Fab. Exista travertin si la Egger, dar cred ca e mai OK varianta Fab. Compozite bune sunt Silestone pe la +/- 385-535+ Euro / metru liniar, evident un pret mult mai mare decat la cele melaminate. La pretul pt. cele din aglomerat se adauga transport, urcat, decupat, montat, eventual si cantuit la capete vizibile, sau montaj lamela de aluminiu cu silicon, amortizare uzura ferastrau pendular, amortizare cost panza pendular, aspirare rumegus, manopera pt cele de mai sus plus timp pt ele si pt. transport si deplasare, etc. Unele firme sau meseriasi nici nu iau comenzi sub o anumita valoare minima pt ca nu este rentabila deplasarea si timpul consumat decat de la o anumita valoare in sus, si prefera ca in timpul respectiv sa lucreze la o comanda mai mare. Tu poti sa folosesti un pendular de 50 lei si panze de 1 sau 2 lei daca timpul este irelevant, insa un profesionist o sa vina cu un pendular Festool de 1400-2000 lei, sau macar cu un Bosch sau Makita de 700-2300 lei, sau macar cu un Bosch de peste 500 lei luat la oferta, plus panze profesionale care costa si ele ceva, plus aspirator serios de rumegus si praf. Edited by loock, 17 December 2017 - 15:14. |
#5
Posted 18 December 2017 - 19:21
Ceva linkuri?
Ce e Fab? Va rog, folositi denumiri complete |
#6
Posted 18 December 2017 - 21:29
#7
Posted 21 December 2017 - 09:50
pinguinul666, on 18 decembrie 2017 - 19:21, said:
Ceva linkuri? Ce e Fab? Va rog, folositi denumiri complete |
#8
Posted 19 August 2020 - 00:48
Ma intereseaza si pe mine care este cel mai bun blat de bucatarie din MDF melaminat de 60cm latime(grosime nu prea conteaza)
Cand zic "cel mai bun" ma refer sa fie rezistent in timp la uzura , rezistent termic , adica sa aibe melamina de foarte buna calitate. Recomandati-mi un producator sau un brend sau un magazin de unde pot sa il cumpar. Despre blaturile Technotop ce parere aveti ? Multumesc. loock, on 17 decembrie 2017 - 14:46, said:
Cele melaminate trebuie protejate de lovituri cu obiecte contondente, nu se pun lucruri grele si dure pe raftul de sus al corpurilor superioare - de ex, nu pui acolo platane de sticla pt cantar - am mai vazut asa ceva.... Daca sunt lovite tare cu obiecte contondente evident ca se perforeaza melamina sau apar adancituri, insa la o utilizare normala nu ai treaba cu ele - am din 1992 unul si este in stare excelenta si acum. Cand zic "cel mai bun" ma refer sa fie rezistent in timp la uzura , rezistent termic , adica sa aibe melamina de foarte buna calitate. Recomandati-mi un producator sau un brend sau un magazin de unde pot sa il cumpar. Despre blaturile Technotop ce parere aveti ? Multumesc. Edited by INFANTERIST, 19 August 2020 - 00:49. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users