Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 

Carne de sarmale taiata la cutit?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#73
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

 86-APP, on 17 decembrie 2017 - 22:15, said:

Multumesc de combinatie , nu .
Prefer porcul la sarmale , eventual afumatura , prefer sa le vad fierte sa pluteasca untura si apoi scazute si rumenite la cuptor .
Restul este mincare pt regim .

Aş vrea să te aud cum spui astea şi apoi să râd.

#74
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Daca tot vreti sarmale din altceva decat carnea de porc, Ă®ncercați cu carne de oaie care e mai grasa decat vita si se pretează pentru sarmale. Am mancat de cateva ori, nu sunt rele dar nu se compara cu sarmalele de porc cu afumătură. Vițelul e mai bun pentru preparat sarmale in foi de vita . Pentru taiat carnea la satâr trebuie sa ai un satâr special cu tăișuri curbat. Mi-amintesc vag ca am vazut intr-un documentar o ustensila cu 2-3 lame curbate prinse intr-un mâner de lemn , asemanator cu asta din poza care este pentru tocat ceapa, zarzavaturi si verdețuri

Attached Files


Edited by Freddy12, 18 December 2017 - 00:08.


#75
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Se pot face și din gasca...e grasa și aromata.

#76
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,486
  • Înscris: 10.08.2009
Eu folosesc tocatul la masina la sarmale.
La carnati da,categoric satar, e alta mancare de peste.
De Craciun cand fac o oala mare folosesc :
1 kg de carne de porc.
300 gr de piept gasca tocat +slanina
300 gr de pulpa vitel de lapte +slanina.
Le impaturesc separat evident.
Le fac mici asa ca ies vreo 150.
La 10 sarmale in foi de varza murata pun si una in foaie de vita.

Edited by DANANDREI2001, 18 December 2017 - 16:13.


#77
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

 DANANDREI2001, on 18 decembrie 2017 - 16:13, said:

300 gr de pulpa vitel de lapte +slanina.

Viţel de lapte?

Carnea asta aproape că nu are gust.

#78
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Pai gustul îl reglezi din condimente ;)

#79
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010

 richelieu, on 19 decembrie 2017 - 09:48, said:

Pai gustul îl reglezi din condimente ;)

 richelieu, on 19 decembrie 2017 - 09:48, said:

Pai gustul îl reglezi din condimente ;)

Poti sa pui si mama condimentelor daca nu ai o carne buna. Am facut de cateva ori sarmale cu carne de supermarket, cred ca era din import si sarmalele nu aveau savoarea celor facute inainte de ‘ 89 cand era (atunci cand era) carne de porc autohton. De aceea pentru sarmalele de Crăciun imi iau carne doar de la țărani.

#80
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Evident ca impacteaza gustul final, însă la o carne de animal de lapte (care între noi fie vorba, mie nu imi place, fie ca e vorba de porc, miel, vițel, whatever) nu ai ce sa faci... :)

#81
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010

 richelieu, on 19 decembrie 2017 - 13:53, said:

Evident ca impacteaza gustul final, însă la o carne de animal de lapte (care între noi fie vorba, mie nu imi place, fie ca e vorba de porc, miel, vițel, whatever) nu ai ce sa faci... :)
Si care e scopul? De ce sa adaugi o carne fadă in sarmale cand ai o varianta mai buna adica porcul ? Numai asa ca sa zici : “wow, am pus carne de vitel!”.

#82
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Ai mult mai multe variante mai bune, adică vita, oaia, pasarea...
Da’ nah...dacă omul vrea sa facă din vițel de lapte....🙄

#83
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Stiu ca sunt multe variante dar sarmalele din varza murata ies cel mai bine cu porc si afumătură. Din foi de varza proaspata merge cu vita+oaie, am mancat de multe ori la prietenii mei tatari. Din pui nu as face decat sarmale in foi de vita sau in ștevie.  Era si o vorba: cea mai buna pasare e porcul.

#84
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,486
  • Înscris: 10.08.2009

 JJackFLASH, on 18 decembrie 2017 - 20:12, said:


Viţel de lapte?

Carnea asta aproape că nu are gust.

Delicatesa unuia e lipsa de gust pt altul, n-ai ce-i face.
O tocanita de vitel la ceaun cu vin facuta de un meserias.....Posted Image
Da vorbim de vitel care a crescut doar cu lapte de max 70-80 kg.
Da suntem off.
Maine ma duc in obor sa iau ingredientele de sarmale,piftie si salata de boeuf.

#85
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Aia e o cu totul alta mâncare de....vițel 😂😂

#86
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,486
  • Înscris: 10.08.2009
N-am gasit vitel de lapte in Obor.Posted Image
Asa ca am luat 300 de grame de carne de rata si le fac in foi de vita.
Fara orez in compozitia asta.
Evident fierte impreuna.

#87
CaballeroNublado

CaballeroNublado

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 22.12.2017
Eu am făcut cârnații cu umplutara de carne tăiată la bardă. Au ieșit absolut demențiali. Bănuiesc că și sarmalele cu carnea tăiată la mână ies excelente.

#88
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 DANANDREI2001, on 22 decembrie 2017 - 18:08, said:

.......
Asa ca am luat 300 de grame de carne .... de rata si le fac in foi de vita
300 de grame ? nici cit o conserva ?
E clar , acum te inteleg  ce spuneai prin poiana .

#89
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014
Argent, merge bre cu cutitul, sau te lipsesti de sarmale anul asta?

#90
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Am încercat și eu sa toc carne cu cuțitul. M-am uitat pe YouTube cum fac unii burgari și m-a luat valul. M-am dus și am cumpărat carne de vita și m-am chinuit vreo doua ore sa toc carnea aia pe un fund de lemn. M-a durut mâna. După 10 min mi-a părut rău când am văzut in ce m-am băgat. Nu am tocat toată carnea pana la urma.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate