Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Carne de sarmale taiata la cutit?
Last Updated: Dec 15 2021 13:13, Started by
Argent
, Dec 16 2017 16:17
·
0
#73
Posted 17 December 2017 - 22:21
#74
Posted 17 December 2017 - 23:57
Daca tot vreti sarmale din altceva decat carnea de porc, Ă®ncercați cu carne de oaie care e mai grasa decat vita si se pretează pentru sarmale. Am mancat de cateva ori, nu sunt rele dar nu se compara cu sarmalele de porc cu afumătură. Vițelul e mai bun pentru preparat sarmale in foi de vita . Pentru taiat carnea la satâr trebuie sa ai un satâr special cu tăișuri curbat. Mi-amintesc vag ca am vazut intr-un documentar o ustensila cu 2-3 lame curbate prinse intr-un mâner de lemn , asemanator cu asta din poza care este pentru tocat ceapa, zarzavaturi si verdețuri
Attached FilesEdited by Freddy12, 18 December 2017 - 00:08. |
#76
Posted 18 December 2017 - 16:13
Eu folosesc tocatul la masina la sarmale.
La carnati da,categoric satar, e alta mancare de peste. De Craciun cand fac o oala mare folosesc : 1 kg de carne de porc. 300 gr de piept gasca tocat +slanina 300 gr de pulpa vitel de lapte +slanina. Le impaturesc separat evident. Le fac mici asa ca ies vreo 150. La 10 sarmale in foi de varza murata pun si una in foaie de vita. Edited by DANANDREI2001, 18 December 2017 - 16:13. |
#77
Posted 18 December 2017 - 20:12
#79
Posted 19 December 2017 - 10:54
richelieu, on 19 decembrie 2017 - 09:48, said:
Pai gustul îl reglezi din condimente richelieu, on 19 decembrie 2017 - 09:48, said:
Pai gustul îl reglezi din condimente Poti sa pui si mama condimentelor daca nu ai o carne buna. Am facut de cateva ori sarmale cu carne de supermarket, cred ca era din import si sarmalele nu aveau savoarea celor facute inainte de ‘ 89 cand era (atunci cand era) carne de porc autohton. De aceea pentru sarmalele de Crăciun imi iau carne doar de la țărani. |
#80
Posted 19 December 2017 - 13:53
Evident ca impacteaza gustul final, însă la o carne de animal de lapte (care între noi fie vorba, mie nu imi place, fie ca e vorba de porc, miel, vițel, whatever) nu ai ce sa faci...
|
#81
Posted 19 December 2017 - 14:16
richelieu, on 19 decembrie 2017 - 13:53, said:
Evident ca impacteaza gustul final, însă la o carne de animal de lapte (care între noi fie vorba, mie nu imi place, fie ca e vorba de porc, miel, vițel, whatever) nu ai ce sa faci... |
#82
Posted 19 December 2017 - 14:28
Ai mult mai multe variante mai bune, adică vita, oaia, pasarea...
Da’ nah...dacă omul vrea sa facă din vițel de lapte....🙄 |
|
#83
Posted 19 December 2017 - 16:24
Stiu ca sunt multe variante dar sarmalele din varza murata ies cel mai bine cu porc si afumătură. Din foi de varza proaspata merge cu vita+oaie, am mancat de multe ori la prietenii mei tatari. Din pui nu as face decat sarmale in foi de vita sau in ștevie. Era si o vorba: cea mai buna pasare e porcul.
|
#84
Posted 20 December 2017 - 10:39
JJackFLASH, on 18 decembrie 2017 - 20:12, said: Viţel de lapte? Carnea asta aproape că nu are gust. Delicatesa unuia e lipsa de gust pt altul, n-ai ce-i face. O tocanita de vitel la ceaun cu vin facuta de un meserias..... Da vorbim de vitel care a crescut doar cu lapte de max 70-80 kg. Da suntem off. Maine ma duc in obor sa iau ingredientele de sarmale,piftie si salata de boeuf. |
#86
Posted 22 December 2017 - 18:08
N-am gasit vitel de lapte in Obor.
Asa ca am luat 300 de grame de carne de rata si le fac in foi de vita. Fara orez in compozitia asta. Evident fierte impreuna. |
#87
Posted 22 December 2017 - 18:47
Eu am făcut cârnații cu umplutara de carne tăiată la bardă. Au ieșit absolut demențiali. Bănuiesc că și sarmalele cu carnea tăiată la mână ies excelente.
|
|
#88
Posted 22 December 2017 - 19:50
#89
Posted 23 December 2017 - 13:24
Argent, merge bre cu cutitul, sau te lipsesti de sarmale anul asta?
|
#90
Posted 13 December 2021 - 21:59
Am încercat și eu sa toc carne cu cuțitul. M-am uitat pe YouTube cum fac unii burgari și m-a luat valul. M-am dus și am cumpărat carne de vita și m-am chinuit vreo doua ore sa toc carnea aia pe un fund de lemn. M-a durut mâna. După 10 min mi-a părut rău când am văzut in ce m-am băgat. Nu am tocat toată carnea pana la urma.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users