Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Carne de sarmale taiata la cutit?
#37
Posted 16 December 2017 - 21:14
Prietene, vezi carne proaspata injectata in filmuletele puse de mine sau nu?
Nu te obosi sa raspunzi ca stiu: pixelul albastru. Edited by izometric, 16 December 2017 - 21:14. |
#38
Posted 16 December 2017 - 21:17
izometric, on 16 decembrie 2017 - 21:14, said:
Prietene, vezi carne proaspata injectata in filmuletele puse de mine sau nu? Nu te obosi sa raspunzi ca stiu: pixelul albastru. E treaba ta in ce crezi. Nu ma obosesc ca sa iti explic ca inainte de "mezel" exista carne proasptata Edited by pasilla, 16 December 2017 - 21:20. |
#39
Posted 16 December 2017 - 21:22
pasilla, on 16 decembrie 2017 - 21:17, said:
Nu suntem prieteni. Nici macar nu ne-am cunoscut. E treaba ta in ce crezi. Nu ma obosesc ca sa iti explic ca inainte de "mezel" exista carne proasptata Bine, somn usor. Faza cu prietenul -> replica de roman oparit, ca pot sa mai spun. Tot e bine ca nu ai bagat-o pe aia cu nu ne-am tras de sireturi prin facultate. Adica ma rog, nu stiu daca tu ai facut vreo facultate, dar prinzi ideea. Edited by izometric, 16 December 2017 - 21:24. |
#40
Posted 16 December 2017 - 21:34
In Facultatile serioase inveti si cum sa nu iei in considerare orice filmulet de pe YT si cum sa nu divaghezi de la subiectul propus.
|
#41
Posted 16 December 2017 - 21:46
Adica cum sa bagi capul în nisip si sa crezi ca doar tu mănânci sănătos.
|
#42
Posted 16 December 2017 - 21:48
izometric, on 16 decembrie 2017 - 21:06, said:
Esti orb sau doar chior? Asa ca exemplu, la una din fabricile de care am cunostinta , se foloseau cam 9 tone de carne si 12 tone de aditivi, condimente, soia etc pe luna, DAR NU PENTRU CARNEA PROASPATA, ci pentru preparate. |
#43
Posted 16 December 2017 - 21:53
Poate putina Chimie, poate putina Fizica, poate putin Marketing, ori putina Sociologie. Nu conteaza. prea mullt, conteaza ca sa studiezi ceva cu adevarat.
Edited by pasilla, 16 December 2017 - 21:54. |
#44
Posted 16 December 2017 - 22:02
pasilla, on 16 decembrie 2017 - 21:53, said:
Poate putina Chimie, poate putina Fizica, poate putin Marketing, ori putina Sociologie. Nu conteaza. prea mullt, conteaza ca sa studiezi ceva cu adevarat. |
#45
Posted 16 December 2017 - 22:31
Porcul de la groapa de gunoi e mai bio decat ala din magazin!
|
#46
Posted 16 December 2017 - 22:37
Trichinella e foarte "bio". Nu neaga nimeni chestia asta.
|
|
#47
Posted 17 December 2017 - 05:17
Argent, on 16 decembrie 2017 - 16:17, said:
Varianta simpla este ca nu suport carnea de sarmale care se gaseste prin comert, asa ca vreau sa o prepar singur. Si am carne de porc, ce nu am? Pai nu am masina de tocat carnea si nici nu vreau sa cumpar, asa ca va intreb daca pot sa prepar carnea de sarmale din cutit? Si desigur care este amestecul corect pentru carnea de sarmale? Ce trebuie sa contina sarmalele. poți încerca cu două cuțite sau mai bine două satâruri dar puțin probabil să obții ceva acceptabil. Îți trebuie multă îndemânare și exercițiu pentru asta. Amestecul corect pentru sarmale e așa cum îți place ție. Ca regulă generală e bine să fie ceva grăsime în carne, până la o treime din cantitate. Plus ceva afumătură. |
#48
Posted 17 December 2017 - 08:13
izometric, on 16 decembrie 2017 - 20:58, said: Cunostintele tale sunt paralele |
#49
Posted 17 December 2017 - 08:38
#50
Posted 17 December 2017 - 08:59
richelieu, on 17 decembrie 2017 - 08:13, said:
Carnea injectata in filmulețele respective, nu se comercializează proaspăta, ci constituie materie prima pentru mezeluri. Se injectează cu soluție salina, pentru a scurta timpii de așteptare necesari in cazul tinerii la saramura. Si puii aia injectati la mana tot pentru mezel sunt pregatiti? Sau puii aia intregi din magazin cu pectorali si pulpe de culturist? Se vad inclusiv punctele pe unde s-a infipt acul de injectie daca te uiti atent cand transezi puiul. Sau fleicile alea de carne de vita sau de porc care lasa o tona de apa cu sange in tigaie cand le gatesti si care au fibra umflata si groasa cat o scobitoare (de la injectie)? Toata carnea de larg consum este injectata. Proaspata, mezeluri, afumata, ce vreti voi. |
#52
Posted 17 December 2017 - 13:51
#53
Posted 17 December 2017 - 14:14
Pentru sarmale şi ardei umpluţi eu pefer carnea de vită: mânzat sau juncan.
|
#54
Posted 17 December 2017 - 16:58
ionutzitaly, on 17 decembrie 2017 - 13:51, said:
Tampenii si nu cred ca faci un bine nimanui prin raspandirea lor. In cate abatoare si macelarii mai ai pus piciorul? Dar tu? Ce calificare ai? In ultmele 4-5 posturi pe diverse topicuri ai folosit cuvantul tampenii. Incearca sa te mai temperezi putin. Edited by izometric, 17 December 2017 - 17:04. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users