Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Trichineloză la porcii crescuți în gospodărie
#1
Posted 15 December 2017 - 14:53
Bună ziua! Supun atenției dumneavoastră o situație de moment! În această perioadă se comercializează porci vii din gospodării. În situația în care se constată, după tranșare, la verificarea cărnii,(15 lei examenul trichinoscopic la laboratoare sanitar-veterinare), infectarea cărnii cu trichină, animalul sacrificat este confiscat de organele sanitar-veterinare în vederea distrugerii! ÎNTREBARE: Cine despăgubește pe cumpărătorul de bună credință care a sacrificat porcul și nu s-a putut bucura de produs(carne) și la ce preț?
|
#2
Posted 15 December 2017 - 15:00
Tatalor !
Având în vedere că sunt pline toate magazinele de carne, nu știu cine te trimite să cumperi de la naiba-n praznic. |
#3
Posted 15 December 2017 - 15:01
Vanzatorul. Il pui sa semneze un contract prin care se obliga ca in cazul in care testul iese pozitiv sa iti dea banii inapoi
exceswater, on 15 decembrie 2017 - 15:00, said:
Tatalor ! Având în vedere că sunt pline toate magazinele de carne, nu știu cine te trimite să cumperi de la naiba-n praznic. |
#4
Posted 15 December 2017 - 15:02
Elen-Viorel-69, on 15 decembrie 2017 - 14:53, said:
Bună ziua! Supun atenției dumneavoastră o situație de moment! În această perioadă se comercializează porci vii din gospodării. În situația în care se constată, după tranșare, la verificarea cărnii,(15 lei examenul trichinoscopic la laboratoare sanitar-veterinare), infectarea cărnii cu trichină, animalul sacrificat este confiscat de organele sanitar-veterinare în vederea distrugerii! ÎNTREBARE: Cine despăgubește pe cumpărătorul de bună credință care a sacrificat porcul și nu s-a putut bucura de produs(carne) și la ce preț? Edited by stlk, 15 December 2017 - 15:05. |
#5
Posted 15 December 2017 - 15:03
Cred ca initiatorul intreba cine despagubeste pe proprietarul porcului. NU pe cumparator.
|
#6
Posted 15 December 2017 - 15:05
Sînt sigur că vînzătorul acceptă testarea dacă vorbesti cu el înainte.nu se compara carnea de supermarket cu carnea crescută în gospodăria proprie .
|
#7
Posted 15 December 2017 - 15:06
ioppo, on 15 decembrie 2017 - 15:03, said:
Cred ca initiatorul intreba cine despagubeste pe proprietarul porcului. NU pe cumparator. cammyxxx, on 15 decembrie 2017 - 15:01, said:
Vanzatorul. Il pui sa semneze un contract prin care se obliga ca in cazul in care testul iese pozitiv sa iti dea banii inapoi E carne plina de chimicale si plastice Vrei BIO îl crești tu. Altfel cumpără de undeva verificat și care poate răspunde pentru eventualele probleme. Nu de la vreun nea Edited by exceswater, 15 December 2017 - 15:07. |
#8
Posted 15 December 2017 - 15:06
Pe proprietar Dumnezeu. Face o cerere prin care solicita motivele pentru care i-a dat trichineloza si asteapta solutionarea. Daca explicatiile sunt nesatisficatoare merge in instanta
|
#9
Posted 15 December 2017 - 15:06
@ioppo: De ce sa despagubeasca pe vanzator?
Nu ii inteleg pe cei care cumpara porc viu. De ce nu il cresc chiar ei? Pe langa asta daca vanzatorul ala nu iti da nimic la mana cum ca ti-a vandut porc... aia e, ramai de fraier. |
#10
Posted 15 December 2017 - 15:11
Sef-chenko, on 15 decembrie 2017 - 15:06, said:
@ioppo: De ce sa despagubeasca pe vanzator? Nu ii inteleg pe cei care cumpara porc viu. De ce nu il cresc chiar ei? Pe langa asta daca vanzatorul ala nu iti da nimic la mana cum ca ti-a vandut porc... aia e, ramai de fraier. Eventual îl comanzi online. O să facă la Emag secțiune de porci bio. |
|
#11
Posted 15 December 2017 - 15:11
Elen-Viorel-69, on 15 decembrie 2017 - 14:53, said:
Bună ziua! Supun atenției dumneavoastră o situație de moment! În această perioadă se comercializează porci vii din gospodării. În situația în care se constată, după tranșare, la verificarea cărnii,(15 lei examenul trichinoscopic la laboratoare sanitar-veterinare), infectarea cărnii cu trichină, animalul sacrificat este confiscat de organele sanitar-veterinare în vederea distrugerii! ÎNTREBARE: Cine despăgubește pe cumpărătorul de bună credință care a sacrificat porcul și nu s-a putut bucura de produs(carne) și la ce preț? |
#12
Posted 15 December 2017 - 15:11
silesax, on 15 decembrie 2017 - 15:05, said:
Sînt sigur că vînzătorul acceptă testarea dacă vorbesti cu el înainte. Edited by stlk, 15 December 2017 - 15:14. |
#13
Posted 15 December 2017 - 15:13
Sef-chenko, on 15 decembrie 2017 - 15:06, said:
@ioppo: De ce sa despagubeasca pe vanzator? Nu ii inteleg pe cei care cumpara porc viu. De ce nu il cresc chiar ei? Pe langa asta daca vanzatorul ala nu iti da nimic la mana cum ca ti-a vandut porc... aia e, ramai de fraier. Porcul cumparat e de multe ori mai ieftin decat crescutul lui. Si chiar crescut de tine, tot poate face trichineloza si ajungem la intrebarea mea: exista vreo despagubire? fqx, on 15 decembrie 2017 - 15:11, said:
vei fi despagubit de catre cei care il confisca.Nu stiu insa daca pretul va fi real astfel incat sa recuperezi integral paguba. |
#14
Posted 15 December 2017 - 15:18
Daca porcii nu sunt crotaliati si nu au documente sanitar-veterinare, nu primeste nimeni despagubiri (fie cumparatori/vanzatori) in cazul in care au trichina, ba din contra! poate amenzi etc.
Quote În cazul în care un animal este depistat cu Trichinella spiralis pozitiv, carnea acestuia este confiscată, evaluată și proprietarii sunt despăgubiți. Este interzisă vânzarea porcilor vii fără crotalii și fără documente sanitar-veterinare, de către diverși „negustori-samsari“ sau în alte locuri neautorizate. „ Edited by stlk, 15 December 2017 - 15:24. |
#15
Posted 15 December 2017 - 15:22
Toti oamenii cu situatie financiara bună pe care îi cunosc mănâncă carne de porc crescut doar în gospodării.fie doar si pentru faptul că porcul în gospodării ajunge la 100 kg în minim un an cu cereale normale si nu mănâncă proteină făcută din hoituri de animale moarte pentru a face suta în sase luni de zile
|
|
#16
Posted 15 December 2017 - 15:30
silesax, on 15 decembrie 2017 - 15:22, said:
Toti oamenii cu situatie financiara bună pe care îi cunosc mănâncă carne de porc crescut doar în gospodării.fie doar si pentru faptul că porcul în gospodării ajunge la 100 kg în minim un an cu cereale normale si nu mănâncă proteină făcută din hoituri de animale moarte pentru a face suta în sase luni de zile |
#17
Posted 15 December 2017 - 15:32
Păi multi îi spuneau că nu e bine să ia porci din gospodării că nu sînt buni .
|
#18
Posted 15 December 2017 - 15:49
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users