Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

Ce lege e asta 17/2014 ? E comunista facuta cu dedicatie pentru viitor pt smsarii politici sau ce ?

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
E corect ce scrie in articol ? Legea asta da prioritate vecinilor, arendasilor, si statului ?!? fata de orice alt cumparat gasit de vanzator, deci daca un jmecher de partid beleste ochii la un teren anume si-l vrea cu tot dinadinsul, poate trage niste sfori si sa anuleze peste ani si ani vanzarea ?  WTF ??? Altfel pus, primaria si toata hartogareala si avizele lui peste ajung sa-i dicteze vanzatorului pretul ? Ce-i cu sf-urile astea ? Daca-i asa, atunci ce ramane ca alterntiva daca cineva vrea chiar sa vanda sub pretul pietei ? Donatia ?

https://www.cugetlib...-agricol-226037

Deci textul e pur comunist din start..Maine poimaine avem iar CAP-uri.

Art. 1. - Scopurile prezentei legi sunt:
a) asigurarea securitatii alimentare, protejarea intereselor nationale si exploatarea resurselor naturale, in concordanta cu interesul national;
b ) stabilirea unor masuri privind reglementarea vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan;
c) comasarea terenurilor agricole in vederea cresterii dimensiunii fermelor agricole si constituirea exploatatiilor viabile economic.


edit: Sunt reale riscurile prezentate aici ? >  http://agrointel.ro/...-teren-agricol/

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 02:36.


#2
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
https://www.revista-...icol-in-romania

Unele din modificari sunt demne de Korea de Nord:

-------------------
Concret, ordinea celor care vor avea drept de preemțiune la cumpărarea terenurilor agricole din extravilan va fi următoarea: coproprietari și rude până la gradul I, arendași, statul român, prin Agenția Domeniilor Statului (ADS), respectiv proprietari de terenuri agricole vecini.
În cazul arendașilor, aceștia au drept de preemțiune doar dacă au un contract de arendare încheiat și înregistrat cu cel puțin un an înainte de data publicării ofertei de vânzare a terenului.
--------------------

Deci daca coproprietarii si rudele nu au bani, iar tu ca strain nu ai arendat terenul cu 1 an inainte, ceea ce e aproape imposibil, atunci statul si vecinii, aka politicienii si toate neamurile cu numerele lor pe speed dial, vor avea prioritate fata de tine si nu conteaza ca tu oferi o suma, vine statul si cupara cu 1/10me din pret si vanzatorul e obligat sa vanda statului si acolitilor sau sa nu vanda deloc!


-------------------
PERSOANELE FIZICE trebuie să aibă reședința/domiciliul pe raza UAT-ului unde se află terenul oferit spre vânzare și să desfășoare activități agricole pe raza UAT-ului respectiv cu minim 5 ani înainte anului de publicare a ofertei de vânzare. Excepție de la aceste reguli fac tinerii fermieri.

Aceleași condiții sunt impuse și pentru PERSOANELE JURIDICE. În plus, acestea trebuie să dovedească, prin documente fiscale, că veniturile obținute din activități agricole reprezintă minim 75% din totalul veniturilor pe ultimii trei ani.

OBLIGAȚI SĂ LUCREZE TERENUL 15 ANI!
Proiectul de lege mai prevede că terenurile agricole din extravilan cumpărate prin Legea 17/2014 pot fi înstrăinate doar după 15 ani de la data cumpărării. În cazul vânzărilor succesive, primul cumpărător va fi statul român, prin ADS.
De asemenea, cumpărătorii au obligația de a utiliza terenurile agricole direct sau indirect, prin arendă, pentru desfășurarea activităților agricole de la data cumpărării.
Având în vedere posibilitatea transferării dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole prin alte modalități, respectiv actele de dare în plată, proiectul de modificare a Legii 17/2014 clarifică și faptul că aceste terenuri nu pot face obiectul contractelor de împrumut între persoane fizice și/sau juridice, cu excepția contractelor de credit încheiate cu băncile.
-------------------
Deci eu si alte 2-3 milioane de romani fugariti din Romania de foametea generalizata creata artificial de politicienii retardati, cu acte de la psihiatru, in ultimii 27 de ani, eu si toti astia ca mine, am fost nevoiti sa ne rupem de familii, sa muncim din greu, lucru total necunoscut tuturor politicienilor din Ro, prin toate tarile lumii si acum nu am dreptul sa cumpar NICI UN TEREN agricol in judetul meu sau in orice judet vrea muschiul meu cu banul meu pentru ca nu am mai lucrat 5 ani inainte teren ? Deci eu is exclus, si batranii is exclusi, cine dracu mai munceste terenul ?
cine mai vine sa investeasca, ca romanii deja in tara se stie clar ca nu au chef de munca agricola cum reiese din statistica eurostat unde ro e varza verzelor cu cel mai mic numar de fermieri full time.  http://ec.europa.eu/...13_(%)_YB16.png

[ http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Share_of_regular_workers_in_the_farm_labour_force_and_distribution_by_work_intensity,_2013_(%25)_YB16.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ce-i marsavia asta cu ''să desfășoare activități agricole pe raza UAT-ului respectiv cu minim 5 ani înainte anului de publicare a ofertei de vânzare'' ?
De unde pana unde e treaba asta legala si constitutionala cand constitutia romaniei garanteaza clar dreptul la decizii economice prin articolul 45
ARTICOLUL 45
Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate.

Libera initiativa in plm !!! de politicieni jegosi. A sau sta, a pus Iliescu in textul constitutiei repede repejor dupa 89 ''in conditiile legii'' ca sa poata scrie legi cu curul si sa fure toti cum vor in tara asta ?!?

ARTICOLUL 135
(1) Economia României este economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă.
(2) Statul trebuie să asigure:
a) libertatea comerţului,
protecţia concurenţei loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea tuturor factorilor de producţie;
ARTICOLUL 41
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.

Ori modificarile legii 17/2014 vor sa oblige oamenii sa lucreze de indata in mod agricol si cel putin 15 ani.

Munca fortata e interzisa :
ARTICOLUL 42
(1) Munca forţată este interzisă.
(2) Nu constituie muncă forţată:
a) activităţile pentru îndeplinirea îndatoririlor militare, precum şi cele desfăşurate, potrivit legii, în locul acestora, din motive religioase sau de conştiinţă;
b ) munca unei persoane condamnate, prestată în condiţii normale, în perioada de detenţie sau de libertate condiţionată;
c) prestaţiile impuse în situaţia creată de calamităţi ori de alt pericol, precum şi cele care fac parte din obligaţiile civile normale stabilite de lege.


Sau iarasi s-a lasat portita de la 42c) cand vrea muschiul ''statului'' poate sa oblige la munca fortata.

Ce se intampla in Ro fratilor ??????? Se indreapta iar spre comunism si CAP si munca fortata ?
Oricine cumpara un teren e fortat sa-l lucreze 15 ani pornind din ziua cumpararii si nu are voia sa-l instraineze 15 ani ?????
Apoi e discriminare pe baza de varsta, care daca dau un google observ, cum e si cazul, ca-i ilegala in UE.

Voi nu ati sezsizat treburile astea ? Fura jegosii astia totul de sub picioarele romanilor prin legi cu dedicatie ???


Edit: https://www.revista-...rsoanele-fizice
------------
Fermieri români vor să limiteze vânzarea terenurilor agricole la 50 ha pentru persoanele fizice, a declarat ministrul Agriculturii, la Viața Satului, la TVR 1.
„În discuțiile pe care le-am avut cu producătorii, se dorește introducerea unei limitări la vânzarea pământului la 50 ha pentru persoanele fizice.
-------------

S-a legalizat cumva lobby-ul in Romania ? Asta-i mai mult ca sigur o manevra, spaguita bine catre ministru, a anumitor interese pt a controla piata. E complet 100% impotriva unei economii libere.

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 05:19.


#3
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
tot din ultimul link :
''„Există la nivel european o tendință prin care să se considere terenul ca patrimoniu național.''

Asa frate, zi-i pe nume....luatul cu japca, colectivizarea cu forta, trecerea in patrimoniul statului a tuturor terenurilor agricole si apoi ne-am luat de-o grija. Punem punct existentei terenurilor agricole private si apoi da-m prin ''licitatie'' la firmele mari sa lucreze..la baietii buni sub pretextul sigurantei nationale si a vralelilor cum ca vezi stabilitatea pretului la etc si cum ca ''fermierii'' mari aka abonatii casei au vezi daomne super utilaje si super experienta.
Oare unde am mai pomenit sistemul asta ? Aaa..da. peste tot unde se fac licitatii, drumuri, spitale, tot ce tien de bani publici. O sa ajunga sa lucreze tot terenul agricol doar cei care se incadreaza in caietul de licitatie facut cu dedicatie. Incredibil...ne intoarcem in comunism dar legiferat...ca doar cine ii poate opri. Nimeni..se duce pe p..a tara, si prevad vremuri grele si bancnote de 1 miliard si 10 miliarde de lei daca pica si agricultura ca au fugit toti din tara asta corupta de la a la z.


edit: si ce a vezi..se adevereste banuiala mea:
https://www.revista-...nurile-agricole
-----------------------
Vânzarea terenurilor este o chestiune de securitate alimentară și națională, afirmă europarlamentarul român Daniel Buda.
„(...) Care este marele pericol pentru România? Sigur, spun unii: nu mergem cu terenul acasă. Așa este, dar el (străinul - n.red.) devine proprietar pe teren. Și astăzi noi cumpărăm kilogramul de brânză la 15 lei - 20 lei. Mâine acel proprietar care are terenul s-ar putea să nu ne mai vândă brânza la acest preț. Să spună: domnule, îți dau kilogramul de brânză la 50 de lei. Nu-i nimic, mă duc în altă parte să produc brânza. Unde mai produci brânza, dacă tu nu mai ai teren?! Este o chestiune care ține, până la urmă, de siguranța națională pe termen lung”, a spus Daniel Buda, la o conferință despre fonduri europene, organizată pe 30 septembrie la București.
1 ha de teren în România, cât o masă la Paris! „În Belgia, am fost acolo la mai multe ferme, hectarul se vinde cu 50.000 de euro - 70.000 de euro, noi îl vindem cu 500 de euro sau 1.000 de euro.
---------------------

Se vrea preluarea controlului asupra terenurilor prin orice mijloc, cel ales fiind se pare legiferarea cu dedicatie pentru a elimina competitia din partea micilor fermieri si in final comasarea si trecerea in patrimoniu national. Desigur pe parcurs isi fac jocurile cercurile cu influenta si apoi se vor face legi care sa permita accesul doar baietilor buni si stabilirea unui monopol prin caietul de licitatie pt lucrari efectuate pe patrimoniul proaspat nationalizat.

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 05:32.


#4
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostIVANV, on 13 decembrie 2017 - 02:08, said:

E corect ce scrie in articol ? Legea asta da prioritate vecinilor, arendasilor, si statului ?!? fata de orice alt cumparat gasit de vanzator, deci daca un jmecher de partid beleste ochii la un teren anume si-l vrea cu tot dinadinsul, poate trage niste sfori si sa anuleze peste ani si ani vanzarea ?  

Da, ca sa poti vinde, tre sa dovedesti ca i-ai contactat mai intai pe cei care au drept de preemptiune.

Legea nr. 17/2014 a instituit o procedură derogatorie de la dispoziţiile art. 1.730 şi următoarele din Codul civil în cazul terenurilor agricole situate în extravilan, instituind un drept de preempţiune al coproprietarilor, arendaşilor, proprietarilor vecini, precum şi al statului român, prin Agenţia Domeniilor Statului, în această ordine, la preţ şi în condiţii egale (art. 4 din Legea nr. 17/2014).

În vederea respectării acestei proceduri, vânzătorul înregistrează, la primăria din raza unităţii administrativ-teritoriale unde se află terenul, o cerere prin care solicită afişarea ofertei de vânzare, în vederea aducerii acesteia la cunoştinţa preemptorilor, ofertă care este afişată timp de 30 de zile la sediul primăriei şi timp de 15 zile pe site-urile structurii din cadrul aparatului central al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, respectiv ale structurilor teritoriale ale acestuia (art. 6 din lege).

În cazul în care mai mulţi preemptori de rang diferit sau de acelaşi rang îşi manifestă în scris intenţia de cumpărare, la acelaşi preţ şi în aceleaşi condiţii, vânzătorul va alege preemptorul, potenţial cumpărător, şi va comunica numele acestuia primăriei, iar în cazul în care un preemptor de rang inferior oferă un preţ mai mare, vânzătorul poate relua procedura, o singură dată, cu înregistrarea ofertei de vânzare cu acest preţ, cu preemptorii de rang superior.

Dacă, în termenul de 30 de zile în care este afişată oferta de vânzare, niciunul dintre titularii dreptului de preempţiune nu îşi manifestă intenţia de a cumpăra terenul, vânzarea terenului este liberă, însă nu poate fi făcută la un preţ mai mic decât cel cuprins în oferta de vânzare adusă la cunoştinţa preemptorilor, sub sancţiunea nulităţii absolute a vânzării (art. 7 din lege).

Deci, initiator, daca indeplinesti conditiile cerute de lege, privind oferta de vanzare, nu mai poate face nimeni opozitie ulterior.  Aceasta lege e corecta pentru ca, altfel, vanzatorii ar putea sa vanda cui vrea muschii lor si la orice pret, iar cel care are sola invecinata sa nu poata sa cumpere, chiar daca e dispus sa ofere acelasi pret sau unul mai mare.
Asa ca nu te mai agita.

#5
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
Si ce treaba are statul si defapt statul azi e format 100% din politicieni corupti si coruptii din ADS, ce treaba au ei cu orice taran care vrea sa-si vanda terenul cui vrea muchiiul lui ?
Treaba asta se numeste comunism, atunci cand statul iti restrictioneaza drepturile pana in punctul in care nu mai poti dispune be bunul tau, din moment ce nu-l poti vinde cand vrei si cui vrei.
Si care-i treaba cu dosarele ? De ce cer normele de metodologie ca functionarii publici din primarii si etc sa devina efectiv notari prin cerera de dosare? Cetreaba are statul cu dosarul si de ce vrea crearea unui dosar pt o banala vanzare de teren ? Care-i scopul ascuns al fabricarii a atator dosare ? Material pt coertie pt mai tarziu ?
Ti s-ar parea normal ca statul sa zica cui ai voie sa-i vinzi masina sau frigiderul ?
Deci se duce dracului conceptul de proprietate privata daca nu ai dreptul sa faci ce vrei cu terenul care e bunul tau.

Apoi problema grava care sper sa n-o ignori, e limitele impuse pana si cetatenilor Romania, adica minim 5 ani de agricultura inainte, resedinta in apropierea terenului si dovada calificarii minime, si alte bazaconii...Adica eu din judetul brasov nu mai am voie sa cumpar teren in Cluj ? Ce-i comunismul asta ? Nu mai da voie partidul sa fac ce vreau cu banii mei si nici vanzatorul sa vanda cui vrea.

Apoi e problem ca statul e bagat in preemptiune si art. 44 punct 4 din Constitutie spune :
''(4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.''

Deci cum poate statul sa cumpere teren privat cu bani publici ? Si nu numai ca o face, o face si inaintea tuturor cetatenilor prin fortarea vanzatorului ?!?

Si cireasa de pe tort:''vânzarea terenului este liberă, însă nu poate fi făcută la un preţ mai mic decât cel cuprins în oferta de vânzare adusă la cunoştinţa preemptorilor, sub sancţiunea nulităţii absolute a vânzării''
Deci ca sa fie perfect comunist, statul dicteaza preturile pietei libere ??? Alooooo ? Ce-i cu asemenea comunisme ? Ne intoarcem la colectivizare si cine nu vrea la puscarie fiindca a indraznit sa vanda bunul SAU oricui vrea muschiul sau ? WOW

Legea asta, daca si cand se va modifica, incalca vre-o 3-4 puncte din constitutie si pune bazele unei caderi libere a pietei.
Practic dupa 89 jmecherii au cumparat ieftin si au vandut scum la straini dupa confectionarea unei legi ce permitea vanzarea catre straini, si acum aceeasi jmekeri, rude de partid, au observat ca s-a trezit romanul si are insolenta sa creada ca beneficiaza de bunul sau, terenul lui proprietate privata, asa ca acum se va crea o prabusire a pietei prin interzicerea vanzarii catre oricui, strain sau roman !!!, care nu are macar 5 ani de vechime in agricultura sau resedinta unde vrea ''partidul''.
Si deci cine mai ramane potential cumparator? Firmele baietilor de partid care au 10,100,1000 de hectare si vor 100.000 de hectare si care au avut activitate in agricultura in ultimii 5 ani.

Parca se dorea sa se apuce tineretul de agricultura ?!? Chiar in textul asta jegos modificat din 17/2014 se zice ''exceptie tineret'', ori cteva randui mai sus tineretul e exclus...Tinetetului i se interzice dreptul de a fi proprietar !!! Comunism curat. E ca si cum tara ar fi condusa de fosti FSN-isti...a stai....

Toti cei plecati in afara care au muncit prin ferme, nu au dreptul sa cumpere teren. E normal ?

View Postrosix, on 13 decembrie 2017 - 06:24, said:

Deci, initiator, daca indeplinesti conditiile cerute de lege, privind oferta de vanzare, nu mai poate face nimeni opozitie ulterior.  Aceasta lege e corecta pentru ca, altfel, vanzatorii ar putea sa vanda cui vrea muschii lor si la orice pret, iar cel care are sola invecinata sa nu poata sa cumpere, chiar daca e dispus sa ofere acelasi pret sau unul mai mare.
Asa ca nu te mai agita.
Si ce daca ? Nu e treaba nimanui cui vrea fiecare sa vanda ? Ce mentalitate e asta ?
Si ce daca ? Daca Ion vrea sa vanda lui Dan, ce treaba are Costel ? Daca Costel ofera mai mult automat cum era legea inainte, Ion putea sa-i vanda lui. Deci care-i problema ? Se inventeaza pretexte false pentru a se impinge o lege care va duce la imbogatirea mafiei imobiliare.

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 07:47.


#6
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,907
  • Înscris: 07.11.2006
IVANV
La cat de vehement esti (evident,doar pe hartie) ai fi taman bun de un conducator de rascoala,ceva gen Iliescu.

ps.
Ai initiat deja strangerea de semnaturi pentru referendum contra acestei legi din 2014?.

Edited by adisz, 13 December 2017 - 08:12.


#7
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

View PostIVANV, on 13 decembrie 2017 - 07:42, said:

Parca se dorea sa se apuce tineretul de agricultura ?!? Chiar in textul asta jegos modificat din 17/2014 se zice ''exceptie tineret'', ori cteva randui mai sus tineretul e exclus...Tinetetului i se interzice dreptul de a fi proprietar !!! Comunism curat. E ca si cum tara ar fi condusa de fosti FSN-isti...a stai....
Nu știu de unde le scoți. Nu scrie nici în lege, nici în proiectul de modificare bâzdâgania asta cu tineretul. Ai citit proiectul de modificare? Are un singur articol și ăla propune doar un singur lucru: ca arendașul să aibă contract de minim un an.

#8
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
De la: Agricultura >Dezbateri... agricole merge la: JURIDIC>Dezbateri legislative

#9
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Faina dezbatere: din 9 postari, 5 sunt ale initiatorului, din restul de 4, doar doua la subiect. Exact ca dezbaterile din parlament. Opozitia sa se abtina.
On Nu inteleg de unde atat vehementa la comentarea unei legi pe care ori n-ai inteles-o, ori o interpretezi in felul tau.

#10
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016

View Postadisz, on 13 decembrie 2017 - 08:12, said:

IVANV
La cat de vehement esti (evident,doar pe hartie) ai fi taman bun de un conducator de rascoala,ceva gen Iliescu.

ps.
Ai initiat deja strangerea de semnaturi pentru referendum contra acestei legi din 2014?.
Sunt vehement fiindca le doresc puscarie hotilor din FSN, adica toate partidele politice de azi, cu Iliescu, Ponta, Base, Videanu, Bordureanu, etc in frunte.
Faci o mare confuzie daca ma consideri precum Iliescu, cand eu defapt urmaresc respectarea drepturilor garantate de constitutie.
Deci tu in loc sa ataci punctele prezentate,( macar cel mai important care-l voi pasteui mai jos lui althea mai jos ca vad ca l-a trecut cu vederea) tu ataci persoana mea.  Ce denota sta ? Lipsa de argumente sau de putere de argumentare. Imi pare rau ca nu-ti pot fi pe plac , sa fiu ca tine, un om care nu poate cugeta pt sine si ia totul aruncat de politicieni peste gard drept adevar si logica. Deci astept sa arguemntezi cum e logica si constitutionala interzicerea practic a 90% din romani sa cumpere teren. Ca maxim 10% din tara asta daca se pot incadra in conditiile visate in modificarile ce se vor.


View Postalthea, on 13 decembrie 2017 - 08:28, said:

Nu știu de unde le scoți. Nu scrie nici în lege, nici în proiectul de modificare bâzdâgania asta cu tineretul. Ai citit proiectul de modificare? Are un singur articol și ăla propune doar un singur lucru: ca arendașul să aibă contract de minim un an.
Ca sa vezi trebuie mai intai sa te uiti. Am pus copy paste in vreo 3 postarimari si late. Ti-au sarit ochii peste ? Mai bag odata.

''PERSOANELE FIZICE trebuie să aibă reședința/domiciliul pe raza UAT-ului unde se află terenul oferit spre vânzare și să desfășoare activități agricole pe raza UAT-ului respectiv cu minim 5 ani înainte anului de publicare a ofertei de vânzare. Excepție de la aceste reguli fac tinerii fermieri.''

Vrei font mai mare ? Acum..aceeasi intrebare...cum se poate ingradi proprietarilor drepturile asupra terenurilor proprii si in speta dreptul de a beneficia de propriul bun in ce mod doresc asta incluzand dreptul de a=l vinde cui li se scoala lor cand lise scoala.
SI cum se poate ingradi dreptul a 90% din romani sa mai cumpere teren vreodata, cum reiese iarasi din acest text fiindca taranii muncitori sunt pe cale de disparitie si tineretul nu s-a mutat la tara 27 de ani, si acum nu mai au dreptul de a cumpara fiindca nu au 5 ani in care au desfasurat activitati agricole..spartul de seminte nu intra la activitati agricole ma tem ca trebuie sa te dezamagesc.

View Postmyshyk, on 13 decembrie 2017 - 08:59, said:

Faina dezbatere: din 9 postari, 5 sunt ale initiatorului, din restul de 4, doar doua la subiect. Exact ca dezbaterile din parlament. Opozitia sa se abtina.
On Nu inteleg de unde atat vehementa la comentarea unei legi pe care ori n-ai inteles-o, ori o interpretezi in felul tau.
Pai hai te rog lumineaza-ma. In fiecare postare intreb...cum se ingradesc neconstitutional drepturile a 90% din populatie ca potentiali cumparatori de a avea libertate economi si libera decizie, cum se incalca libertatea pietei, si cum se ingradeste neconstitutional dreptul vanzatorului de a dispune de propriul bun ? Toate is articole clare i nConstitutie.

Se incalca vreo 3-4 articole din constitutie, de exemplu art 44. pct. 4 unde zice clar ca statul nu poate cumpara cu bani publici terenuri private prin nici o metoda, cu exceptie calamitati si dezastre sau scopuri de aparare nationala. Ori aici e vorba ca statul se intercaleaza fortat in ordinea celor cu drept de a cumpara, intre rude si arendasi si fata cetatenilor romani straini fata de vanzator.

2 articole si 3 puncte in total incalcate dintr-o miscare:
ARTICOLUL 135
(1) Economia României este economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă.
(2) Statul trebuie să asigure:
a) libertatea comerţului, protecţia concurenţei loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea tuturor factorilor de producţie;
ARTICOLUL 41
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.

Si ia uite ce se vrea introdus in lege:
OBLIGAȚI SĂ LUCREZE TERENUL 15 ANI!
Proiectul de lege mai prevede că terenurile agricole din extravilan cumpărate prin Legea 17/2014 pot fi înstrăinate doar după 15 ani de la data cumpărării. În cazul vânzărilor succesive, primul cumpărător va fi statul român, prin ADS.
De asemenea, cumpărătorii au obligația de a utiliza terenurile agricole direct sau indirect, prin arendă, pentru desfășurarea activităților agricole de la data cumpărării.

Edit: Eu prevad o prabusire a pietei. De ce se doreste asta putem sa ne imaginam cu totii...urmarim firul banilor si licitatiilor publice in urmatorii ani.

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 09:25.


#11
warchilde

warchilde

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 24.09.2007
Dreptul de preemptiune exista de extrem de multa vreme, iar ”smecheria” e una singura: cei ce au drept de preemptiune, il au la pret egal cu cea mai buna oferta. Deci nu, nu poate cumpara statul/politicienii la 1/10 din pret, decat daca asta e cea mai buna oferta. Asa ca nu te speria, nu e ceva nou si groaznic.

#12
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

View PostIVANV, on 13 decembrie 2017 - 09:12, said:

Ca sa vezi trebuie mai intai sa te uiti. Am pus copy paste in vreo 3 postarimari si late. Ti-au sarit ochii peste ? Mai bag odata.

''PERSOANELE FIZICE trebuie să aibă reședința/domiciliul pe raza UAT-ului unde se află terenul oferit spre vânzare și să desfășoare activități agricole pe raza UAT-ului respectiv cu minim 5 ani înainte anului de publicare a ofertei de vânzare. Excepție de la aceste reguli fac tinerii fermieri.''
Tu ai copiat dintr-un articol de pe net, eu am căutat în sursa oficială. Ultimul proiect de modificare, cel din octombrie 2017 despre care ai scris în postările tale mari și late, n-are legătură cu ce scrie în articolul pe care l-ai citat:
http://www.cdep.ro/p.../30/7/se535.pdf

Uite-aici traseul:
http://www.cdep.ro/p...cam=2&idp=16618

Hai cu propunerea legislativă în care e ce ai copiat tu de-acolo, poate nu m-am priceput eu să caut.

Edited by althea, 13 December 2017 - 10:07.


#13
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016

View Postalthea, on 13 decembrie 2017 - 10:03, said:

Tu ai copiat dintr-un articol de pe net, eu am căutat în sursa oficială. Ultimul proiect de modificare, cel din octombrie 2017 despre care ai scris în postările tale mari și late, n-are legătură cu ce scrie în articolul pe care l-ai citat:
http://www.cdep.ro/p.../30/7/se535.pdf   ------------------ Not found
Uite-aici traseul:
http://www.cdep.ro/p...cam=2&idp=16618     ------------------ Not found
Hai cu propunerea legislativă în care e ce ai copiat tu de-acolo, poate nu m-am priceput eu să caut.
''O propunere legislativă de modificare a Legii 17/2014, care reglementează vânzarea și cumpărarea terenurilor agricole din extravilan, a fost înregistrată pentru dezbatere în Senat pe 25 octombrie 2017.''
^
Daca e adevarat ce scrie Violeta Mat in acest articol https://www.revista-...icol-in-romania , atunci eu ca strain complet fata de vanzator am prioritate dupa stat ? de ce ? Cu ce-i statu mai presus ? Si de ce sa am resedinta in vecinatatea terenului? Ce daca-s din Sibiu si cumpar inConstanta ? Cum facem cu cerintele alea, 5 ani operatiuni agricole anteriori, resedinta, diferentiere intre tineri si batrani, obligatie sa lucrezi fortat terenu minim 15 ani...chestii care incalca constitutia. Nu ?

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 10:13.


#14
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

View PostIVANV, on 13 decembrie 2017 - 10:06, said:

Daca e adevarat ce scrie Violeta Mat in acest articol https://www.revista-...icol-in-romania ,  
Dacă. Până nu găsești sursa oficială e pierdere de vreme o discuție pe subiect.

Nu știu de ce nu-ți funcționează link-urile, la mine sunt ok.

#15
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
E o chestie aici pe forum cand dai edit sau ceva, apar linkurile prescurtate aiurea si nu se mai deschid bine. asa imi linkuieste cu puncte puncte intre /p si cam=
''The requested URL /p...cam=2&idp=16618''  si cum apare in bara ''http://www.cdep.ro/p...cam=2&idp=16618'

Edit: ooops am dat click pe cele din quote-ul meu cu tine si acolo is varzuite de editorul din forum.

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 10:26.


#16
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,028
  • Înscris: 09.01.2007
Imi amintesc de legea aia. A fost data dupa vreo 6 luni de isterie ca ne iau strainii pamanturlle.

View PostIVANV, on 13 decembrie 2017 - 02:08, said:


Maine poimaine avem iar CAP-uri.

Asta ar fi un noroc.
Stai usor, in N Italiei aia functioneaza in cooperative, pretul de vanzare e stabilit de comun acord, daca vinzi pe cont propriu esti eliminat.
Sunt fonduri europene fix pentru a crea asociatii de producatori pe modelul CAP.
Asa e ca ai fost lipsa de pe planeta ?

#17
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
Asa ca ti-e dor de Ceasca si o tura pe la beciul militiei daca-ti permiti sa-ti vinzi terenul fara acordul partidului ? Bravo.
Deci momentan nimeni nu poate vinde teren nici unei rude, nici unui strain, fara a trambita de pe varful dealului in toata garla. Si daca un vanzator se intelege cu o cunostinta sa-i vanda cu 5 euro, apoi vine statul/arendasul/vecinii si se interpun fortat sa cumpere cu 5.01 euro...misto.

Sau daca ii zici lui Tanti Floarea de 70 de ani ca vrei terenul ce nu-l mai poate munci, crezi ca ea intelege ca trebuie sa mearga neaparat la primarie sa puna anunt 30 de zile si dosar si toate bazaconiile ?!? Numai in Romania se pot copia legi bune din afara si pana se da paste se stalcesc in cel mai crunt hal.

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 10:45.


#18
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,783
  • Înscris: 15.08.2014

View Postoverseas, on 13 decembrie 2017 - 10:28, said:

Imi amintesc de legea aia. A fost data dupa vreo 6 luni de isterie ca ne iau strainii pamanturlle.



Asta ar fi un noroc.
Stai usor, in N Italiei aia functioneaza in cooperative, pretul de vanzare e stabilit de comun acord, daca vinzi pe cont propriu esti eliminat.
Sunt fonduri europene fix pentru a crea asociatii de producatori pe modelul CAP.
Asa e ca ai fost lipsa de pe planeta ?
1. Ce asemanare vezi intre cele 2 situatii?
2. In N Italiei te obliga cineva sa te inscrii in cooperativa? Eu stiu ca e mai avantajos asa, dar daca cineva nu vrea sa se cooperativizeze il obliga cineva?
3. Daca te elimina din cooperativa nu mai dreptul sa faci agricultura oe cont propriu?
4. Cooperativele sunt niste asociatii private si facultative facute prin acordul partilor. Daca vrei intri, daca nu, nu.
5 in situatia expusa de initiator e vb despre o lege a statului roman, deci are caracter obligatoriu, nu e facultativa.
Cugeta la cuv private, facultative, lege, obligatoriu.

Altfel e usor de insinuat diverse.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate