Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...

Pastrare numar inmatriculare !
 

Cum gatiti curcanul?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,866
  • Înscris: 14.10.2010
Pentru sarbatorile ce urmeaza, am facut comanda pentru un curcan.
Ce preparate, in afara de racitura si ciorba,  imi/ne sugerati?
Daca se poate si 1-2 retete confirmate de papilele voastre gustative!Posted Image
P.S. Va rog, nu ma trimiteti la site-urile noastre insipide. Am luat cateva... plase si nu mai doresc asa ceva.

Multumesc anticipat!

#2
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,245
  • Înscris: 06.07.2007
snitele din piept de curcan, friptura.

Edited by dan1980_25, 12 December 2017 - 21:31.


#3
n-am

n-am

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 29.02.2016
Oricum, numai fiert nu, ca nici cainii nu-l mananca! (ma refer la acel curcan cumparat din supermarket, nu cel crescut traditional)

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Mie imi place facut la cuptor cu bulion de rosii,  usturoi, dafin, piper, vin rosu, etc.

#5
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,861
  • Înscris: 28.11.2006
Am facut acum cativa anui, pentru un eveniment, curcan umplut la cuptor. Umplutura o faci din ficat si carne tocate (poti sa pui si ceva pate), plus ierburi aromate si condimente. umpli inclusiv gusa. Il legi si-l dai la cuptor. Din cand in cand il stropesti cu un sos facut cu coniac (ceva de calitate, nu din ala de bea Dorel) sau rom, si ulei. Il lasi cateva ore pana capata o crusta aramie. Cand e rece il portionezi si-l servesti.

#6
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010

View Postpufonel, on 12 decembrie 2017 - 21:45, said:

Am facut acum cativa anui, pentru un eveniment, curcan umplut la cuptor. Umplutura o faci din ficat si carne tocate (poti sa pui si ceva pate), plus ierburi aromate si condimente. umpli inclusiv gusa. Il legi si-l dai la cuptor. Din cand in cand il stropesti cu un sos facut cu coniac (ceva de calitate, nu din ala de bea Dorel) sau rom, si ulei. Il lasi cateva ore pana capata o crusta aramie. Cand e rece il portionezi si-l servesti.
Dacă tot fac umplutura cu ficat şi carne, de ce aş mai pune o mizerie de pateu!
Ori descrierea este sumară, ori îl stropeşti ungi cu sosul ăla din 3 în 3 minute, altfel în câteva ore crusta aramie căpătată e formată şi din carne - nasol; aşa că sugerez ca subiectul să fie învelit cu ceva în cea mai mare parte din cele câteva ore; se poate încerca al proteja cu foi de varză murată(le înlocuieşti cu altele dacă încep să se ardă), iar la final se lasă dezvelit până se rumeneşte după plac.

Edited by jobist, 12 December 2017 - 22:22.


#7
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,866
  • Înscris: 14.10.2010

View Postjobist, on 12 decembrie 2017 - 21:33, said:

Curcanu' - de iertăciune; de Ignat se taie procu'!
Hmmm...Pai medicul mi-a interzis carnea Am voie doar peste si carne de pasare de la tara! Dar la tara nu  stiu la cine sa comand; so...

#8
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Hai sa va dau si niste retete. Am probat citeva si sint delicioase. O singura problema apare aici. Saitu este in germana, dar cu putina atentie si translator se rezolva fara probleme
https://www.chefkoch...hn/Rezepte.html

Recomand alternativele cu portocale, sau cu mere

#9
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Curcan umplut cu varza murata? Habar n-am.

#10
gump4

gump4

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,787
  • Înscris: 10.01.2017

View PostTurnatoriu_de_orza, on 12 decembrie 2017 - 21:25, said:

Pentru sarbatorile ce urmeaza, am facut comanda pentru un curcan.
Ce preparate, in afara de racitura si ciorba,  imi/ne sugerati?
Daca se poate si 1-2 retete confirmate de papilele voastre gustative!Posted Image
P.S. Va rog, nu ma trimiteti la site-urile noastre insipide. Am luat cateva... plase si nu mai doresc asa ceva.

Multumesc anticipat!
Pulpe de curcan puse intr-un caston de yena ori in orice recipient rezistent la cuptor, sare, piper, putin apa, putin ulei, vin alb din belsug, dar nu exagerat-eu folosesc Retsina, 1 ori 2 foi dafin (plus alte condimente dupa placul tau).Recipientul sa fie uns cu unt/ulei si acoperit cu folie de aluminiu.Lasat la cuptor 1 1/2  dupa care ridici folia si stropesti curcanul cu sosul din recipient constant(eu cam la 10 minute).Lasat inca 30 minute(+/-).Daca mai e nevoie mai adauga vin alb.Temperaturi exacte nu-ti pot spune deoarece nu detin un astfel de cuptor, din pacate, dar intotdeauna m-am ghidat dupa ochi.Ca recomandare, dupa ce ridici folia lasa focul nu prea tare, nu-l grabi.Carnea facuta lent este mai gustoasa.Chiar si cand e folia mai poti sa-l stropesti, sa-l mai misti in recipient.
Cred ca acelasi lucru poate fi aplicat si pentru alte parti din curcan, nu numai pentru pulpe.Eu pulpe am facut.Pofta buna!

Edited by gump4, 12 December 2017 - 23:02.


#11
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,602
  • Înscris: 21.06.2016
In princpiu cind il faci la cuptor trebuie sa tii pieptul mai rece ca restul ca se usuca (pui gheata pe el). poti sa-l marinezi sau nu, marinat e mai simplu sa nu se usuce. merge bine cu gem de coacaze.

#12
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,699
  • Înscris: 27.06.2007
Pentru mese festive noi gătim curcan umplut cu nuci și stafide. Este o carne care se potrivește perfect cu sosuri dulci sau caramelizat cu miere. Face contrast cu  ,,porcăriile" care conțin destul de multă sare.
Rețete vezi dacă Jamila are pe YouTube ceva.

#13
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,273
  • Înscris: 13.01.2011
Daca zici despre un curcan întreg, nu îl văd altfel decit la cuptor, eventual umplut.
Daca îl tranșezi, este alta treaba.

#14
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
Omul serios face ori
Curcal umplut si sos de curcan
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CS_HpTyI4zM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ori Curcan in friteuza cazan
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OWeiLarxGf0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sau daca aveti doi curcani, unul grill si unul afumat, ambii cu marinada cu seringa pt zeamozitate maxima.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vatt2vFaK88?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by IVANV, 13 December 2017 - 00:14.


#15
Kevlar111

Kevlar111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 17.11.2014
la cuptor tati, e foarte bun, sau daca nu, ciorba iar e minunat, dar daca il bagi la cuptor sa il ummpli cu mirodenii, bafta!

#16
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View PostTurnatoriu_de_orza, on 12 decembrie 2017 - 21:25, said:

Pentru sarbatorile ce urmeaza, am facut comanda pentru un curcan.
Ce preparate, in afara de racitura si ciorba,  imi/ne sugerati?

am testat, si a iesit bun, reteta de turkey wellington a lui jamie o.

#17
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
La protap....

#18
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,084
  • Înscris: 30.04.2007
unul intreg, la cuptor, nu stiu cine o sa poata sa-l manince (ma refer strict la situatia mea), asa ca-l iau pe bucati ;)
gituri - 2-3 d'alea groase - sa faca piftie si supa cu galuste (neaparat!!!)
pulpe (inferioare/superioare dezosate nu mai stiu, cele mai inchise la culoare) pentru sarmale cu hrisca in loc de orez - a incercat mindra o data si mi-au atras atentia in mod foarte placut.
piept - putintel, de moft sa faca kfc .. ;) cu corn flakes. cam atit

in rest, aperitive si alte delicatetziuri, tot sfintul porc, dar cu mare moderatie, pentru ca porcul care le maninca (tastatorul acestui mesaj) are totusi o virsta si nu mai incape ca la doo'j da ani.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate