Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Patronii se plang ca nu gasesc salariati

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#145
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
da mai nene.. trebuie sa muncesti 10 ore pe zi plus sambata sa ti de a ala 1600 lei, asa da o nenorocita de firma din gl.. de 2 ani geme olx de anunturile lor, non-stop angajeaza... da ce mortii ma sii de viata mai e aia cand pleci dimineața la 6 si vii la 6 seara rupt de frig sau caldura 6 zile din 7..??o viata de rahat.

#146
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,841
  • Înscris: 26.02.2010
2 milioane de angajați (40%) primesc salariul minim pe economie, de unde sa crească puterea de cumpărare.

#147
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018
Pentru mine pe primul loc sunt programul de lucru si conditiile de munca si abia pe locul trei banii. Banii ii pun pe locul unu doar daca sunt atat de multi incat sa merite sacrificiul. Salariul minim net e demn de 4 ore de munca, maxim 5 zile pe saptama, in localitatea de domiciliu.\
LE
Pai si productivitatea?! Tragi oblonul daca nu esti atat de productiv....

Edited by Fuserisk, 09 November 2018 - 22:23.


#148
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,841
  • Înscris: 26.02.2010
Nici pentru mine nu sunt atât de importanți banii, dar nici nu pot sa susțin bătaia de joc actuala.

#149
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,006
  • Înscris: 15.04.2011
Patronii care se plang ca nu gasesc salariati ar trebui platiti cu salariul minim 1 an de zile sa vedem cum se descurca si daca se mai vaita atunci.
Ei se comporta ca niste moșieri nu ca niste manageri care apreciaza angajatii.

#150
natro

natro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 18.11.2018
Parerea mea  e ca  intr-un sistem ideal,  angajatii care au schimbat  mai mult de doua  locuri de munca dupa ce au  dat dovada de incompetenta sau  indisciplina ar trebui trecuti pe lista neagra pentru cinci ani si lasati sa se descurce din ajutoare sociale sau pe  banii parintilor care i-au crescut si educat asa cum si-au dorit. Sa aiba interdictie la angajare  pana cand nu fac niste cursuri   de reorientare profesionala cu ceva practica ori facultati in domenii mai potrivite pentru ei . Plus  ceva examinari  psihice   prin care sa demonstreze ca nu sufera de retard . Retardul mintal  e o boala mintala ca si sindromul down si autismul  si ar trebui tratat cu seriozitate .  Aici e clar vina parintilor si mentalitatii tipic romanesti  ca nu stiu sa-si educe copii si nu acorda atentie celor mai mici gesturi ale copilului ce pot presupune afectiuni psihice grave care pot avea repercursiuni grave mai tarziu.   Va spun ca astia sunt mult mai periculosi decat un puscarias abia eliberat cu cazierul patat.  
Nu cred ca vreti sa dati peste genul asta de angajati molai  si grei de cap carora le mai curge si scuipatul din gura la caserie prin supermarkete sau fast-fooduri, mai si vorbesc fara dictie ori se balbaiesc  de nu intelegi nimic si se misca cu incetinitorul, clientii stand in picioare o jumatate de ora  la coada  dupa o zi lunga de munca . Iti mai dau si restul gresit, de multe ori uita si bonul, incaseaza mai multi sau mai putini bani,  mai le cad produsele de pe banda, mai si strica ceva de impiedicati ce sunt etc.   Si nici nu mi se pare ok ca ei sa fie platiti in mod egal cu alti angajati mai experimentati si profesionisti.  
Iar din cauza incometentei, prostiei si neatentiei multi clienti pot sa fie ucisi.  
Stivuitoristul de la Selgros, care a omorât un bărbat, fără atestat | GAZETA de SUD

Sa nu mai zic de curierii prosti sau bisnitari care nu stiu matematica elementara si vor sa-ti ia mai multi bani pe comanda ori iti aduc comanda gresita, nestiind cum sa te dibuiasca mai bine.
Operatorii call-center- praf, 90% n-au dictie, nu vorbesc corect gramatical, nu vorbesc deloc coerent, citesc scripturile ca niste repeziti incat ca tin neaparat sa fie injurati, iar restul de 10% nu stiu cum sa te pacaleasca mai repede de te trezesti mai tarziu cu surprize.
Prin zona  IT ce sa mai zic...stau angajatii experimentati sa faca munca dubla ca patronul vrea personal crescut si angajeaza incepatori la greu, efectiv fiind platiti sa trandaveasca in fata calculatoarelor.  
Pe bune, nu stiu de ce plang  patronii dupa astia....faptul ca ii angajeaza  isi fac si lor rau si ne fac si noua clientilor o mare defavoare.  
Mai bine ii tii pe ajutoare sociale si pensii de 200-500 lei si salutare decat sa provoace pagube societatii.  Ori sa munceasca ceva la care se pricep care sa nu presupuna relatii cu publicul....evident ca nici paza.  

Nu stiu de ce patronii se mai  complica pe aici cand ar putea sa-si mute productia prin China sau India unde gasesc angajati mult mai eficienti si dispusi sa lucreze pe salarii mici sau chiar sa importe forta de munca din afara.

Edited by natro, 20 November 2018 - 19:36.


#151
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
@natro
ai scris mult si prost, fara sa gandesti nimic.

dupa tine patronul te poate santaja ca te declara incompetent si-ti retrage dreptul de munca, si mai mult te poate "extermina".

relocare productie... o gluma buna, crezi ca chinejii nu fura... sa vezi ce tepe dau si aia.

Edited by arg, 20 November 2018 - 19:36.


#152
natro

natro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 18.11.2018

View Postarg, on 20 noiembrie 2018 - 19:33, said:

@natro
ai scris mult si prost, fara sa gandesti nimic.

dupa tine patronul te poate santaja ca te declara incompetent si-ti retrage dreptul de munca, si mai mult te poate "extermina".


Eu sustin  clar  ca prostii, lenesii, incompetentii,  inadaptatii, bolnavii psihici si indiscplinatii  cu  antecedent de bisnita/furt  nu ar trebui sa aiba drept de munca in nicio societate civilizata.  Poate cel mult la munca de jos si aia usoara care nu presupun relatii cu publicul gen plantat copaci , aranjat carti prin biblioteci  sau sapat prin mine ,  nu in industria alimentara, IT, administratie, educatie sau  vanzari.
Eu unu' nici la maturat/spalat podeaua  nu i-as pune pe astia ca poate baga solutia care nu trebuie si ne intoxica pe toti, dar la preparat mancarea.Si managerii sustin la fel, doar ca nu au curajul sa o spuna pe fata din cauza ONG-urilor progresiste si statului care vrea forta de munca masiva ca sa aiba de unde fura si de unde sa dea pomeni alegatorilor.  De ce credeti ca in ultma vreme occidentul a tot stagnat si in schimb China a progresat?Pentru ca nu se mai pune accent pe eficienta, asa cum o fac chinezii. Prin dictatura lor  au eliminat toate elementele indezirabile ca societatea lor sa progreseze.Evident, nu sustin  metodele extremiste ale  Chinei , doar ca nici nu ar trebui sa le acorzi drept de munca unor oameni  incompetenti la modul irecuperabili si impiedicati  ce pot periclita vietile oamenilor si calitatea produselor si serviciilor.Patronatele nici  nu se obosesc la interviuri sa testeze psihic candidatii sa vada daca stau bine cu sanatatea mintala.Decat sa se duca la munca din sila si sa mai si faca  o gramada de greseli si pierderi costisitoare  de milioane de euro, mai bine ii tii pe ajutoare  sociale  de 200 euro/luna fiecare pe toata viata.  Nici nu aveti idee cate pierderi au firmele private ca sunt fortate sa angajeze autisti , lenesi  incompetenti si retarzi mintali care le produc numai pagube.   Astia produc pagube de sute-mii de euro lunar si ghici ce, nu ei platesc, ci  directorii si managerii platesc pentru ei.  Si cat timp si nervi consuma ca sa se scuze in fata clientilor nemultumiti si sa repare greselile comise de ei, asa "minore" cum sunt...si ghici ce, nu sunt platiti sa faca asta. Unii ajung prin tribunale din cauza indisciplinei si neprofesionalismului  angajatilor. Cine plateste? Evident angajatorul care a fost fortat sa-l  recruteze, desi nu merita postul respectiv, dar l-a angajat pentru ca corectitudine politica. Daca statul vrea neaparat forta de munca masiva, pai sa-i angajeze guvernantii pe astia in posturile de bugetari si sa-i plateasca pentru muncile prestate si pentru greselile comise,   si sa lase firmele private in pace sa recruteze cei mai performanti candidati care stiu sa munceasca corect si profesionist pentru fiecare leu sau euro binemeritat.

View Postarg, on 20 noiembrie 2018 - 19:33, said:

relocare productie... o gluma buna, crezi ca chinejii nu fura... sa vezi ce tepe dau si aia.
Aia e teapa legala si autorizata avand in vedere ca milioane de occidentali le cumpara produsele de proasta calitate. Pana la urma, e alegerea si raspunderea clientului.  
Teapa ilegala e aia cand curierul te pacaleste la bani sau nu-ti aduce produsul corect pe care l-ai comandat.

Edited by natro, 20 November 2018 - 20:09.


#153
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
da supărat mai esti nenisorule..!, da angajatori prosti lenesi si incompetenti o exista? astora ce interdictii sa le punem?

#154
natro

natro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 18.11.2018

View Postsilesax, on 20 noiembrie 2018 - 19:57, said:

da supărat mai esti nenisorule..!, da angajatori prosti lenesi si incompetenti o exista? astora ce interdictii sa le punem?
Aceeasi chestie.
Inclusiv  aia care i-au angajat si care i-au promovat apoi fara sa merite ar trebui sa primeasca interdictia de a mai lucra.
Cat despre bisnitarii care isi lanseaza  afaceri  evazioniste si dau tepe, stiti bine ce merita....

Edited by natro, 20 November 2018 - 20:05.


#155
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postnatro, on 20 noiembrie 2018 - 19:26, said:

Operatorii call-center- praf, 90% n-au dictie, nu vorbesc corect gramatical, nu vorbesc deloc coerent, citesc scripturile ca niste repeziti incat ca tin neaparat sa fie injurati, iar restul de 10% nu stiu cum sa te pacaleasca mai repede de te trezesti mai tarziu cu surprize.

Ce-ti citesc tie operatorii la telefon? Mai zi o data Posted Image

#156
natro

natro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 18.11.2018

View Postvata_pa_batz, on 20 noiembrie 2018 - 20:05, said:

Ce-ti citesc tie operatorii la telefon? Mai zi o data Posted Image
Tu ai auzit de scriptul de telemarketing?
Ai fost vreodata angajat printr-un call center?

Edited by natro, 20 November 2018 - 20:09.


#157
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postnatro, on 20 noiembrie 2018 - 20:08, said:

Tu ai auzit de scriptul de telemarketing?
Ai fost vreodata angajat printr-un call center?

Ho breh, nu sari...In ziua de azi toti astia care scriu si mult si prost pot fi banuiti in acelasi timp si de fel de fel de....sa zicem "placeri" deosebite Posted Image

#158
natro

natro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 18.11.2018
Sunt inca nervos de consversatia telefonica avuta recent cu o angajata call center privind un retur la un faimos magazin de electronice.
La cum se exprima, cred ca era mai potrivita sa lucreze la florarie.

#159
Darkman48

Darkman48

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,100
  • Înscris: 24.05.2009

View Postnatro, on 20 noiembrie 2018 - 19:26, said:

Parerea mea...

Deci...cum ti s-a mai zis, esti nu paralel, ci total paralel de subiect. In primul rand ia pune tu aia de stau deja pe ajutoare sociale sa fie buni la locul de munca, cand ei stiu ca daca nu-s disciplinati ajung inapoi la papica gratis...pe bune?

Apoi, cazul cu stivuitoristul...n-o fi avut el atestat, dar de ce l-au angajat si pus pe postul ala daca nu se califica? A pus el pumnul in gura cuiva ca vrea pe stivuitor? Sau cumva din disperare de angajati l-au bagat ca deh, las' ca merge si asa, banul sa iasa?

In rest, no comment, esti chiar pe langa.

#160
natro

natro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 18.11.2018

View PostDarkman48, on 20 noiembrie 2018 - 20:23, said:

Deci...cum ti s-a mai zis, esti nu paralel, ci total paralel de subiect. In primul rand ia pune tu aia de stau deja pe ajutoare sociale sa fie buni la locul de munca, cand ei stiu ca daca nu-s disciplinati ajung inapoi la papica gratis...pe bune?



un om sanatos, muncitor si inteligent  n-ar ajunge niciodata in situatia de a primi ajutoare sociale, iar  daca ar avea  valori morale, nici n-ar  abuza fraudulos de sistem sa stea acasa degeaba

tine si de genetica
unii oameni nu se pot autodepasi, nu pot fi in stare de nimic
unii autisti au mai degraba aptitudini artistice decat competente matematice cerute pe  piata muncii, dar ce sa facem daca nu s-au nascut bogati ca sa-si valorifice talentele  si e inflatie de artisti?


Quote

cumva din disperare de angajati l-au bagat ca deh, las' ca merge si asa, banul sa iasa?

confirmi cele spuse de mine


intreaga piata a muncii din Romania e defecta
pana la urma e mai bine sa ai angajati putini, dar performanti si bine platiti decat multi, prosti si platiti egal care sa te ducala sapa de lemn

ca sa vedeti ca pana la urma comunismul  n-a murit deloc in tara asta

Edited by natro, 20 November 2018 - 20:52.


#161
Darkman48

Darkman48

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,100
  • Înscris: 24.05.2009

View Postnatro, on 20 noiembrie 2018 - 20:46, said:


exact ce spuneam
un om sanatos, muncitor si inteligent (si emotional evident)  n-ar ajunge niciodata in situatia de a primi ajutoare sociale
tine si de genetica




confirmi cele spuse de mine


intreaga piata a muncii din Romania e defecta

Dar daca e dat afara pe motiv ca e indisciplinat, ajunge la ajutor social...odata, de doua ori, se invata asa, nu e ca si cum ar ajunge la inchisoare.

Da, e defecta, incepand cu patronii. Daca ar plati cum trebuie munca respectiva, oamenii calificati nu ar mai pleca in afara sau nu s-ar mai reprofila si asa nu s-ar mai ajunge la situatii tragice ca cea cu stivuitoristul...si toata lumea ar fi multumita.

#162
natro

natro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 18.11.2018

View PostDarkman48, on 20 noiembrie 2018 - 20:50, said:

Dar daca e dat afara pe motiv ca e indisciplinat, ajunge la ajutor social...odata, de doua ori, se invata asa, nu e ca si cum ar ajunge la inchisoare.

depinde si de gravitatea actului de indisciplina
pentru vorbit urat cu clientii/colegii/superiorii, intarzieri repetate, comportament nepotrivit, insubordonare, leneveala -cel mult concediere si interdictia de a mai lucra undeva 5 ani
si ajutor minim de 100 euro lunar  pe durata interdictiei  ca deh, suntem oameni ....tu crezi apoi ca cu banii astia se poate trai in tara asta ?
asa ii pui la punct pe toti marunteii cu intentii rele


pentru tepe - direct la munca silnica in folosul comunitatii 5-10 ani si plata doar cu hrana si apa si tratament medical elementar
ce inchisoare?
sa stea sa manance marmelada , sa doarma, sa leneveasca, sa scrie carti , sa joace barbut  si sa fie ars in fund   pe banii statului, ca dupa ce este eliberat sa recidiveze cu tepe  la modul profesionist asa cum l-au invatat colegii de celula?

Munca tata!

Si cred ca toti hotii , spagarii si coruptii ar trebui sanctionati astfel.

Edited by natro, 20 November 2018 - 21:09.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate