Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Inchisoare pt neplata contributiilor

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
142 replies to this topic

#109
vlad1102

vlad1102

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,552
  • Înscris: 03.05.2008

 Rdaneel, on 12 decembrie 2017 - 17:48, said:

Unde termenul cheie este acel "cu intenție" .
Acum e adevărat că va trebui sa demonstrezi că n a fost cu intenție și să pierzi niste timp pt asta,dar nici neplata contribuțiilor nu era un lucru corect.

Probabil se va schimba - "cu intentie" denota din punctul meu de vedere ca targetul nu-i Gheorghe cu 3 angajati care primeste banii la 45/60 de zile si deabia supravietuieste de pe o zi pe alta.

#110
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,669
  • Înscris: 06.08.2004
Se pare ca in proiectul de lege s-a mai strecurat si ca se face inchisoare si pentru neplata (retinere la sursa) a redeventelor, dobanzilor, impozitelor.
http://www.contribut...-lansat-la-apa/

In schimb, proiectul de act normativ introduce o incriminare ”nou-nouță” a unor fapte care nu au practic nicio legătură cu impozitele și contribuțiile sociale, anume, însăși nereținerea și nevărsarea impozitelor cu reținere la sursă, aplicabile în cazul redevențelor, dobânzilor etc. În plus, ca lucrurile să fie complete, din motivația publică oficială a adoptării acestui proiect de act normativ nu doar că nu transpar motivele care fundamentează necesitatea acestei incriminări, ci, mai mult, aceasta nu este nici măcar amintită că ar fi introdusă în lege, fiind considerată ”business as usual”, deși, realitatea este una cu totul diferită. De altfel, nu doar că niciodată în ultimii 25 ani această faptă nu a fost considerată altceva decât contravenție (i.e. sancționabilă cu amendă și, desigur, cu plata de obligații fiscale accesorii de tipul dobânzilor și, după caz, penalităților și, respectiv majorărilor de întârziere), ci, mai mult, nu există niciun motiv logic și coerent pentru care o asemenea măsură legislativă să fie introdusă. Or, dacă alte aspecte legate de acest act normativ au fost abordate deja în media (e.g. necesitatea introducerii unui prag de semnificație, necesitatea majorării termenului prevăzut de lege a cărui scurgere face ca legea să fie infracțiune etc.). credem că ar trebui expuse câteva comentarii și cu privire la aceste dispoziții legale ce incriminează această nouă infracțiune propusă de proiectul de lege.

...

In al doilea rând, este imposibil de înțeles cum ar putea să răspundă penal cineva pentru nedeclararea impozitelor datorate de o terță persoană, atât timp cât pentru nedeclararea propriilor sale impozite și taxe, atunci când legea îi stabilește o asemenea sarcină, plătitorul vizat de această nouă infracțiune nu este pasibil de închisoare, în condițiile în care de aproximativ 40-50 de ani în toate țările civilizate din lume s-a renunțat la sancționarea cu închisoarea a contribuabililor pentru neplata propriilor datorii

Uite asa, pe nevazute, pe nediscutate, apar tot felul de aberatii in legi. Asa intelege psd-ul democratia, vot la foc automat fara sa lasi opozitia sa spuna nimic, ordonante de urgenta cu cele mai aberante masuri, etc.
Mergem inainte.

#111
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005

 Adm, on 11 decembrie 2017 - 19:27, said:

Ne trag intr-o spirala a mortii.
e spirala psd.

#112
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Astia vor sa aduca neaparat oamenii in faza terminala de disperare. Sper sa nu li se indeplineasca dorinta, de obicei acei oameni nu mai au nimic d epierdut, si cine stie pe cine li se pune pata, pe vreun om la metrou, pe vreun politician...

Daca sunt destui disperati cine stie ajungem sa ne fie frica si la metrou, dar si ca politician. O masa linistita in oras nu o sa mai poti manca :D

#113
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,360
  • Înscris: 22.10.2006
Am doua pisici (I'm a cat person) si de cca 3 ani ma duc cu ele la un cabinet veterinar unde ambii soti lucreaza de dimineata pana seara.
Putem zice ca e o afacere de familie.

Azi am fost cu una dintre pisici si i-am vazut foarte suparati si obositi.
Erau foarte catraniti.

Munceau de diminetata pana seara si nu mai fac fata cheltuielilor.
Chiria le-a fost marita, salariile celor 3 persone auxiliare (minime) au crescut multicel si tot cresc, iar din planurile de investii s-a ales praful.
Doreau sala de operatie, ecograf, reanimare etc.

Azi ce a pus capac a fost ca furnizorii i-au anuntat ca au de plata pana la sfarsitul anului 20 000 lei, daca mai vor marfa. De acum incolo plata se face la 7 zile, nu se mai face la 30 de zile!

Banii de Craciun pt angajati si pt ei s-au evaporat.

Furnizorii strang latul, scurteaza temenul de plata, pt a scadea riscurile.
Ei stiu ca urmeaza un efect de domino si doresc ca expunerea lor sa fie minima.
Ai intarziat 7 zile, nu mai primesti marfa si nu poti teoretic da teapa cu sume f mari.

La anu vor trebui sa concedieze minim un om; erau foarte tristi pt ca si-au sacrificat tineretea si copilul le e crescut de bunici.
Prosti au fost ca nu au emigrat in Canada sau NZ, precum multi dintre colegii lor, dar nu e prea tarziu.

Edited by Ahasverus, 18 December 2017 - 23:19.


#114
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012
Romania devine o tara medievala. Inchisoarea datornicului s-a reinstituit. Cei mai mari datori cu contributiile sunt firmele de stat, astept cu deosebit interes si nerabdare executarea silita a companiilor de stat si trimiterea la puscarie a administratorilor lor numiti acolo pe criterii politice.

Sunt cazuri de rea vointa, dar marea majoritate sunt cazuri de neputinta. Iti trage unul o teapa mare si te destabilizeaza financiar, risti puscaria. Ala nu risca mare lucru. Ati luat vreodata o teapa cu acte in regula sa vedeti care e procesul de recuperare si cat dureaza? Oricine de aici are o afacere e imposibil sa nu fi luat cel putin o data o teapa mica sau mare. Cei ce sustin ineptia sigur n-au idee ca probabil au fost angajati o viata, iar parlamentarii care au introdus-o la fel , ca ei banii ii iau cash fara acte.

Angajati-va la stat, furati cat mai puteti ca acum va protejeaza si legile, daca sunteti un pic tenace si aveti un minim de inteligenta chiar puteti fi cu un pas inaintea autoritatilor mereu. Sau plecati daca vreti o viata normala de care sa fiti multumiti. In ritmul asta in tara asta vor ramane doar pensionarii si bugetarii, toti oamenii productivi fie vor pleca fie vor fi in puscarii. Fereastra se inchide asadar trageti tare cat puteti.

Asta e Romania, atat poate acest popor, coruptia e recompensata si onestitatea si verticalitatea sunt sacrificii. Ca sa produci ceva iti trebuie permisiunea unor oameni care nu produc nimic. Banii se duc catre cei care vand influenta nu catre cei care vand bunuri si servicii, oamenii se imbogatesc mai repede din mita decat din munca, si legile ii protejaza pe ei de voi nu pe voi de ei. Asta e realitatea, daca societatea nu are o reactie cel putin la fel de viguroasa ca asta iarna, viitorul este foarte sumbru.

Ai un viitor aici daca ai moralitatea flexibila, daca esti un vierme politic sau daca orgoliul si mandria ta sunt de plastelina, si accepti sa fi calcat si umilit fara nici o reactie.

Uite pe chestiile astea mor, pe iresposabilitatea, egoismul si mizeria morala a unora, care ii fac pe toti ceilalti sa se demoralizeze, sa nu le mai pese de tara lor, si sa isi ia lumea in cap fara sa se mai uite in urma. Si stiti ceva? Nu ii condamn. Oamenii au dreptul sa duca o viata normala si sa isi creasca copiii intr-o societate normala, sa fie multumiti de viata lor, sa ii judec ca nu accepta sa se sacrifice? Mi-ar fi relativ usor, dar nu o sa o fac, pentru ca si eu daca as fi in situatia lor poate n-as mai gandi asa.

Sa vedem totusi daca acest sistem pe care vrea actuala putere sa il instaureze va mai fi sustenabil in conditiile depopularii tot mai accentuate a tarii. Ca de asta pleaca oamenii, ca vor sa traiasca o viata decenta, lucru care in Romania va deveni din ce in ce mai greu.

 Rdaneel, on 12 decembrie 2017 - 17:48, said:

Unde termenul cheie este acel "cu intenție" .
Acum e adevărat că va trebui sa demonstrezi că n a fost cu intenție și să pierzi niste timp pt asta,dar nici neplata contribuțiilor nu era un lucru corect.
Pai adica esti pus sa iti demonstrezi nevinovatia? Autoritatile trebuie sa demonstreze vinovatia ta. Adicatelea, ai avut bani de contributii si tu in loc sa le platesti te-ai dus la pacanele cu ei si i-ai pierdut. O sa fie foarte multe abuzuri pe chestia asta, si o sa ajungem sa depindem de pile si relatii in caz ca se intampla ceva. Sau poate nu ii place anafului mutra ta si te pun pe drumuri si pe cheltuieli si iti scot peri albi doar asa pt ca pot.

#115
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006

 emil_sv, on 19 decembrie 2017 - 13:08, said:

Sunt cazuri de rea vointa, dar marea majoritate sunt cazuri de neputinta. Iti trage unul o teapa mare si te destabilizeaza financiar, risti puscaria. Ala nu risca mare lucru. Ati luat vreodata o teapa cu acte in regula sa vedeti care e procesul de recuperare si cat dureaza? Oricine de aici are o afacere e imposibil sa nu fi luat cel putin o data o teapa mica sau mare. Cei ce sustin ineptia sigur n-au idee ca probabil au fost angajati o viata, iar parlamentarii care au introdus-o la fel , ca ei banii ii iau cash fara acte.

nu-i nici un soi de neputinta. legea e destul de clara: n-ai voie sa achiti salarii daca nu achiti si contributiile aferente. la sfarsitul lunii tragi linie si vezi daca ai bani de salarii si contributii; daca da, le achiti; daca nu, atunci tragi obloanele si-ti gasesti o alta ocupatie.
sa nu uitam ca in spatele fiecarui antreprenor "neputincios" care fenteaza plata taxelor gasesti intotdeauna un alt antreprenor care n-are succes pentru ca este corect, dar clientii ii sunt furati de "neputincios".

#116
ianos76

ianos76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,646
  • Înscris: 01.09.2011
Deci tu zici ca toate companiile de stat care nu au plătit contribuțiile sa fie închise?  Mai,  eu sunt de acord..... Care mai susține măsura???

#117
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
companiile de stat sunt un caz un pic special. deseori sunt in domenii subventionate, cu monopol sau de importanta strategica.

dar in mare da, nu sunt de acord cu aruncatul gunoiului sub pres. si neplata contributiilor fix asta face: in loc sa se admita ca o societate are probleme si sa fie corectate (restructurare, alt management, eventual ajutor de la stat etc.), se "uita" de niste taxe si contributii si astfel compania isi permite sa functioneze in continuare, acumuland datorii din ce in ce mai mari. as prefera sa aflu ca o astfel de companie a primit un ajutor de la stat decat sa aflu ca i-au fost sterse ceva datorii. in final tot "statul" (de fapt cetatenii) achita nota de plata, dar macar sa stim clar pentru ce platim.

#118
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012

 _Smiley_, on 19 decembrie 2017 - 13:55, said:


nu-i nici un soi de neputinta. legea e destul de clara: n-ai voie sa achiti salarii daca nu achiti si contributiile aferente. la sfarsitul lunii tragi linie si vezi daca ai bani de salarii si contributii; daca da, le achiti; daca nu, atunci tragi obloanele si-ti gasesti o alta ocupatie.
sa nu uitam ca in spatele fiecarui antreprenor "neputincios" care fenteaza plata taxelor gasesti intotdeauna un alt antreprenor care n-are succes pentru ca este corect, dar clientii ii sunt furati de "neputincios".
Am inteles, deci daca o luna ai probleme ca ti-a dat un alt antreprenor sau paote chiar statul o teapa sau te-a intarziat, esti neputincios deci inchizi obloanele. Asa-i ca n-ai facut niciodata o afacere?

#119
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
stiu ca pare extrem de ciudat, dar inainte sa ma apuc de ceva m-am gandit si care ar fi riscurile, cum le-as putea evita si ce ar putea face daca totusi neprevazutul se intampla. asa ca o luna cu probleme n-a insemnat niciodata mare lucru pentru mine, am avut un plan b care mi-a permis sa-mi continui activitatea fara intreruperi.

si ca idee, n-as numi "antreprenor" pe cineva a carui afacere se duce pe copca la prima teapa sau luna cu probleme. e doar un amator, un fost angajat care crede ca se poate descurca mai bine decat fostul patron.

#120
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,268
  • Înscris: 16.08.2016
Smiley toți învață, sunt multe afaceri de familie ce sunt ținute în viata de dorința oamenilor de a avea o carte de munca pentru a beneficia de pensie, acces la sănătate etc.

#121
marr

marr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,180
  • Înscris: 13.07.2005

 _Smiley_, on 19 decembrie 2017 - 17:54, said:

....

si ca idee, n-as numi "antreprenor" pe cineva a carui afacere se duce pe copca la prima teapa sau luna cu probleme. e doar un amator, un fost angajat care crede ca se poate descurca mai bine decat fostul patron.

Vorbesti .... vorbe !
Acum nu, nu se duce pe copca o afacere daca iei o teapa zdravana, iti intarzie niste plati, etc (decat in cazul unora cu adevarat amatori).
DAR, daca va intra in vigoare prevederea asta cu raspunderea penala, e foarte posibil sa se-nbolnaveasca de deces suficient de multe afaceri corecte si sustenabile.
E suficient sa se intample o singura data in 10 ani, si nu-i deloc greu: esti angrenat in niste investitii substantiale, ai lucrari, ai clienti, planul de afaceri este viabil, DAR, iei o teapa zdravana de la un client, un alt client  "de stat" intarzie platile cu lunile, facturile emise catre ceilati clienti au scadenta la 30-45-90 de zile.
Si tu trebuie sa platesti AZI salariile si sa virezi contributiile si taxele aferente salariilor sub sanctiunea raspunerii penale.
Ce faci ?
Stii ca peste 30-45-60 de zile ai de incasat sume suficiente sa te redresezi si sa mergi inainte fara probleme.
Dar AZi, ce faci AZI ?

#122
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006

 MicroEdge, on 19 decembrie 2017 - 18:21, said:

Smiley toți învață, sunt multe afaceri de familie ce sunt ținute în viata de dorința oamenilor de a avea o carte de munca pentru a beneficia de pensie, acces la sănătate etc.
altfel spus, trebuie sa le dam patronilor voie sa aiba pensie si acces la sanatate, desi angajatii lor nu beneficiaza de asa ceva (pentru ca "patronul" nu le-a virat contributiile). bun mod de gandire :).
nu stiu de ce, dar am senzatia ca in cazul asta victimele sunt angajatii acelor patroni, nu patronii.


 marr, on 19 decembrie 2017 - 18:46, said:

Vorbesti .... vorbe !
Acum nu, nu se duce pe copca o afacere daca iei o teapa zdravana, iti intarzie niste plati, etc (decat in cazul unora cu adevarat amatori).
DAR, daca va intra in vigoare prevederea asta cu raspunderea penala, e foarte posibil sa se-nbolnaveasca de deces suficient de multe afaceri corecte si sustenabile.
E suficient sa se intample o singura data in 10 ani, si nu-i deloc greu: esti angrenat in niste investitii substantiale, ai lucrari, ai clienti, planul de afaceri este viabil, DAR, iei o teapa zdravana de la un client, un alt client  "de stat" intarzie platile cu lunile, facturile emise catre ceilati clienti au scadenta la 30-45-90 de zile.
Si tu trebuie sa platesti AZI salariile si sa virezi contributiile si taxele aferente salariilor sub sanctiunea raspunerii penale.
Ce faci ?
Stii ca peste 30-45-60 de zile ai de incasat sume suficiente sa te redresezi si sa mergi inainte fara probleme.
Dar AZi, ce faci AZI ?
pai ce sa faci? uiti de taxe si le razi in nas competitorilor care au fost precauti si n-au acceptat comenzi riscante. si le spui tuturor prietenilor ca industria se duce de rapa si preturile scad mereu, omitand sa mentionezi ca tu ai preturile cele mai mici tocmai pentru ca nu-ti iei precautii si in caz de probleme fentezi legea neplatind contributiile si aruncand beleaua pe capul angajatilor tai.

#123
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
esti paralel cu economia reala. Really. Adica rau de tot... Lagrange 1, 2 ceva, dar nu planeta Romania. Ce mananci cu lingurita si spui e acceptat comenzi riscante?

Uite un exemplu asa, din aer...

Fa afaceri perfect legale cu o companie, sa zicem controlata de fiul lui Livache. Contract bun, bani buni. Pe baza profitului scontat maresti afacerea, etc etc. Te dezvolti, cum s-ar zice. Punem pariu ca daca ala iti trage teapa, ca asa vrea muschii lui, nu pateste nimic iar tu, conform legii o sa dai in primire? Desi tu ai de primit bani de la el, legali, dar pentru ca el are foarte multe perechi de oo nu plateste. Ca asa vrea el. Si nu sufera nimic, pentru ca motive. Iar tu? Pai zice smilie ca tu esti cu probleme. Deci in inchisoare cu tine, infractorule!

Dar smilie are ochelari de cal si vede doar "patronake" cum se exprima un alt user foarte inteligent. Nu realizeaza ca tu, cetatean onest poti da de un alt cetatean mai putin onest si cu pile la Sfantu Duh care te curata in doi timpi si trei miscari pentru ca poate. Nici macar ca vrea, pe el il doare la banana de consecinte, e izolat de economia reala, dar tu nu.

#124
Rdaneel

Rdaneel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 12.09.2017
Bun,și normal nu e sa vrem o economie normală și sănătoasă ?
Ce tot propagați unii pe aici ? Sa fim toți la fel că firmele căpușe ?
Adică în loc să vreți să nu mai existe ăla voi vreți numai sa i luați locul ???
Nu va e mă rușine ?

#125
mihnearau1

mihnearau1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,588
  • Înscris: 20.09.2016
cu cine vorbesti?

#126
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,268
  • Înscris: 16.08.2016

 _Smiley_, on 19 decembrie 2017 - 20:36, said:


altfel spus, trebuie sa le dam patronilor voie sa aiba pensie si acces la sanatate, desi angajatii lor nu beneficiaza de asa ceva (pentru ca "patronul" nu le-a virat contributiile). bun mod de gandire :).
nu stiu de ce, dar am senzatia ca in cazul asta victimele sunt angajatii acelor patroni, nu patronii.
Multe afaceri au 1-2 angajați. Ei sunt patroni, șoferi, angajați, oameni ce se ocupa de curățenie tot.
Mai sunt oameni ce au riscat tot, au luat o teapa și acum încearcă redresarea

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate