Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 

Inchisoare pt neplata contributiilor

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
142 replies to this topic

#1
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,360
  • Înscris: 22.10.2006

Quote

PSD vrea să cureţe tot businessul privat românesc: pentru că nu vor avea bani suficienţi şi pentru plata contribuţiilor, ca să nu intre la puşcărie, patronii români vor reduce salariile, vor da afară sau îşi vor închide afacerea şi se vor angaja la stat.
În joc sunt 157.798 de angajatori cu 2 milioane de angajaţi

Guvernul PSD/ALDE, condus acum de premierul Mihai Tudose, este la un pas să cureţe tot businessul privat românesc.
Nu businessul multinaţionalelor şi nici businessul companiilor de stat, ci businessul celor care se chinuie să-şi facă un loc între cei mari.

În acest an, 2017, cu cea mai mare creştere economică din Europa, guvernul PSD şi ALDE, partid care se consideră liberal, a pus pe masă patru măsuri fiscale:

1. split TVA, respectiv blocarea banilor de TVA într-un cont special;

2. trecerea contribuţiilor sociale din sarcina companiei în sarcina angajatului;

3. schimbarea legislaţiei muncii şi introducerea pontajului;

4. pedeapsa cu închisoarea pentru cei care nu reţin şi nu plătesc contribuţiile şi impozitele în contul angajaţilor.


Dacă ar fi să ne luăm după datele prezentate de Ministerul Finanţelor, în acest moment, 157.798 de angajatori care au restanţe la contribuţiile sociale – pensii, sănătate şi şomaj – sunt pasibili cu închisoarea.

Aceste companii plăteau salarii la 2,076097 milioane de angajaţi. Dintre acestea 155.102 au capital privat, iar 2.696 au capital de stat sau majoritar de stat.
Cei mai mari datornici sunt companiile de stat.

Deci atenţie, de la 1 ianuarie, cei care sunteţi administratori sau directori generali şi vă regăsiţi pe această listă sunteţi pasibili cu închisoarea.
Situatia primilor 500 debitori persoane juridice cu obligaţii fiscale restante la bugetele de asigurari sociale înregistrate la 30 septembrie 2017 si neachitate pana la data publicarii pe site

Guvernul PSD/ALDE spune: Evaziunea fiscală este mare şi noi avem nevoie de bani la buget pentru că am mărit salariile la bugetari (creşterea salarială la stat este mai mare decât în sectorul privat, deşi sectorul privat este principalul contributor la bugetul de stat), avem nevoie de bani pentru investiţii, pentru spitale, drumuri, şosele, şcoli (nu mai contează că investiţiile făcute de guvernul PSD sunt la minim de 15 ani), avem nevoie de bani pentru a susţine capitalismul de stat, respectiv tot ce înseamnă firmele şi oamenii care roiesc în jurul bugetului de stat.

De partea cealaltă, deşi economia României a crescut cu 8,6% la 9 luni, tensiunile din business sunt extrem de ridicate: termenele de plată sunt în continuare la 90-120 de zile, incidentele de plată raportate la BNR nu au scăzut deloc, creditele furnizor (companiile dau marfa în speranţa că îşi vor primi banii cândva) depăşesc creditele bancare, iar numărul de companii mici şi mijlocii scade, România fiind pe ultimul loc în Europa, dacă nu chiar pe ultimul.

Pe hârtie, companiile arată bine. În realitate, cele mai multe companii se confruntă cu un mare deficit de lichiditate pentru că îşi încasează foarte, foarte greu banii.
Unde sunt banii: la companiile mari, care sunt multinaţionalele sau firmele de stat, ce deţin monopoluri  - Hidroelectrica, Electrica, Loteria etc.

Din 660.000 de companii din România, 600.000 au între 1 şi 9 angajaţi. Dintre acestea, probabil că pentru 200.000-300.000 a sta în business este mai mult un coşmar.

În fiecare zi se luptă pentru încasarea banilor, pentru recuperarea restanţelor, pentru plata salariilor, pentru plata contribuţiilor sociale, pentru plata TVA, pentru plata impozitului pe salarii etc.

Când eşti companie mică sau mijlocie stai la uşa celor mari ca să-ţi arunce un contract. În cazul cel mai fericit, îţi încasezi banii peste 3-6 luni.
Pentru multe companii din cele 150.000, neplata contribuţiilor la timp poate nu se face din rea voinţă, ci din faptul că nu au cash în momentul în care trebuie să plătească salariile angajaţilor.

Şi atunci plătesc salariile nete. Dacă mai au bani plătesc creditele la bancă, plătesc furnizorii la care au restanţe de 6 luni şi care ameninţă cu insolvenţa şi, în final, plătesc TVA şi contribuţiile sociale, cu tot cu penalizări.

Prin ceea ce propune Ministerul Finanţelor în mandatul guvernului PSD/ALDE, neplata contribuţiilor sociale în momentul în care se plătesc salariile se sancţionează cu închisoarea.

Ce pot să facă patronii în acel moment dacă nu au bani suficienţi şi pentru salariul net şi pentru contribuţii? Fie reduc salariul la cât pot să plătească, fie dau oameni afară, fie închid businessul.
Nu prea există alte soluţii, asta dacă nu vrei să mergi la puşcărie.

Până acum, puteai găsi înţelegere dacă plăteai salariul net, dar contribuţiile sociale şi impozitul pe salariu îl plăteai mai încolo demonstrând că ai avut de plată o rată la bancă, care era mai urgentă, fiind deja în restanţe. Dacă plăteai contribuţiile mai încolo, cu tot cu penalizări, scăpai de acuzaţia de evaziune fiscală. Acum nu mai scapi.

De la 1 ianuarie, dacă va intra în vigoare split TVA şi puşcăria pentru neplata contribuţiilor sociale, economia României va înregistra un şoc care nu se va vedea imediat, ci pe măsură ce se vor epuiza banii din contul companiilor, vor creşte termenele de plată, se vor înregistra din nou restanţe la bănci şi se va opri robinetul bancar, care şi aşa este extrem de strâns.

Foarte multă lume nu înţelege pe ce se bazează această creştere economică record din România: pe creditul furnizor, care a înlocuit creditul bancar şi care, în final, poate să dărâme un întreg lanţ de business dacă cineva, pe lanţ, nu-şi plăteşte datoriile.

Pe firmele de stat, care au cele mai mari datorii la buget, nimeni nu le va închide şi nu le va scoate din joc.
Mai greu va fi pentru companiile private româneşti să reziste cu această revoluţie fiscală a guvernului PSD/ALDE.
Avem o revoluţie fiscală cu închisoare.



ZF


Stiti ca asta e inceputul sfarsitului pt economia romaneasca? E cuiul final batut in cosciugul putred.
E un Dupa noi Potopul, al Guv Tudose/PSD.

1. Bancile nu mai crediteaza dupa ce s-au fript, iar normele BNR sunt draconice.

2. Distribuitorii crediteaza clientii cu termene din ce in ce mai mari, adica le dau marfa, asteptand 30-60-90-120 de zile ca sa primeasca apoi banii.
Problema este cand nu primesc inapoi banii si nici produsele, pt ca fie acei bani sunt cheltuiti, fie clientii trebuie sa plateasca darile catre stat (altfel ajung la inchisoare).

3. Cand vei avea de ales intre a nu plati darile si a intra la inchisoare, vei face asta:
- concediezi, ca altfel risti sa ti se puna pielea in bat
- treci totul pe salariul minim, iar cat iti permiti platesti la negru.
- treci la plata la negru

In 6 luni sistemul se curata de tot, somajul creste, incasarile la buget se prabusesc, iar mii de firme se inchid.

Desigur, se va spune: e clar, mai bine fara ele, si asa furau!
Problema este ca acele firme rulau bani si salarii; erau firme mici, cu capital romanesc => vom urla ca ne fura multinationalele tara.

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
Mai exista un efect pervers: vor supravietui cei mari, dispare concurenta si cresc preturile.

O guvernare impotenta si infricosata, care ia masuri mioape cu efecte adverse devastatoare.

Ne trag intr-o spirala a mortii.

#3
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,536
  • Înscris: 13.06.2004
Aţi votat "bine", trăim cu toţii "bine".

#4
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,513
  • Înscris: 06.01.2012
Sa traiti bine!

Edited by jeffy86able, 11 December 2017 - 19:29.


#5
karapok

karapok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 07.08.2017
Scenariul este bun, cu cat mai repede se intampla cu atat mai repede scapam de cancerul societatii

#6
2003spirit

2003spirit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 09.07.2017
Propun inchisoare pentru guvernantii care fac deficit bugetar, care cheltuie mai mult de 40% din PIB cu functionarea statului si care se imprumuta in contul generatiilor viitoare pentru consum. Si pentru cei raspunzatori de inflatie peste 1%!  Lafel si pentru conducatorii institutiilor unde cheltuielile cu personalul depaseste mai mult de 66% din bugetul institutiei, incepand cu ministrul!

Edited by 2003spirit, 11 December 2017 - 19:38.


#7
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,732
  • Înscris: 06.08.2004
Am mai discutat in cel putin 2 threaduri subiectul, ma bucur ca incepe sa capete tractiune, cand a intrat prima oara in atentie mi se atragea atentia ca sunt eu prea prapastios si nu inteleg ce se intampla.

#8
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
Bugetul pe 2018 este dezastruos pentru investitii. S-au taiat bani de la autostrazi si cai ferate si alocarea pentru intretinerea drumurilor e la jumatate

#9
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
sa privim jumatatea plina a paharului: s-au alocat 2% din pib pentru inarmare.

#10
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,892
  • Înscris: 29.06.2006

View Postjeffy86able, on 11 decembrie 2017 - 19:28, said:

Sa traiti bine!
ala care a zis asta n-a facut asemenea nemernicii cum face ciuma rosie, astia ca sa il scape pe dragnea fac orice nenorociri fara sa le pese

#11
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View PostDude_2nd, on 11 decembrie 2017 - 19:46, said:

sa privim jumatatea plina a paharului: s-au alocat 2% din pib pentru inarmare.
Serviciu credincios scrie pe tine.

In rest, cine mai crede ca protestele pasnice vor rezolva ceva, ever...succesuri!

Edited by shefu_de_combinat, 11 December 2017 - 19:49.


#12
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostAhasverus, on 11 decembrie 2017 - 19:22, said:

In 6 luni sistemul se curata de tot, somajul creste, incasarile la buget se prabusesc, iar mii de firme se inchid.

Desigur, se va spune: e clar, mai bine fara ele, si asa furau!
Problema este ca acele firme rulau bani si salarii; erau firme mici, cu capital romanesc => vom urla ca ne fura multinationalele tara.

Nu cred. Mediul de afaceri romanesc a mai avut incercari din astea - cu Guvernul Boc, cu forfetaru lu Pogea, etc.... Au supravietuit.
Firmele romanesti cand raman fara bani de contributii, ori se imprumuta la banca ori schimba 1000 de euro si isi platesc darile.  Asa ca.. .stati linistiti, se va trai mai prost dar se va merge inainte ca soldatu japonez.

#13
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postshefu_de_combinat, on 11 decembrie 2017 - 19:47, said:

Serviciu credincios scrie pe tine.
pai tu ce crezi ca a destabilizat toata sandramaua?
ca au furat astia banii?
nu. ca i-au lasat pe altii din afara[stii tu, au venit noaptea ca hotii sa-si ceara cota] sa-i fure. si nici macar n-au avut curajul sa spuna ca e inarmare; au numit-o in mod popo-n-ar: inzestrare... Posted Image

Edited by Dude_2nd, 11 December 2017 - 19:50.


#14
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View PostDude_2nd, on 11 decembrie 2017 - 19:49, said:

pai tu ce crezi ca a destabilizat toata sandramaua?

Aia 2% de la armata. Fix aia. Ba sefii aia de ii aveti chiar ne cred tampiti pe toti?

#15
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
vai, vai, apocalipsa, o sa fie omor, va curge sange pe strazi, va fi seceta si cutremur.
o sa revenim la infernul de pana in vara in 2015 (cand neplata taxelor cu retinere la sursa s-a schimbat din infractiune in contraventie)

e drept ca nu-mi aduc aminte sa fi fost o situatie atat de dramatica pana prin 2015, dar vestitorii noii apocalipse probabil ca stiu ei ceva in plus ....

#16
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,293
  • Înscris: 31.08.2006
Pai s-au golit puscariile de talhari adevarati condamnati pentru furt calificat, talharie, viol si omor, adica durii drojdiei societatii, asa ca nu pot sta penitenciarele goale, si in concluzie "dragii" nostri guvernanti se gandesc sa reumple golul ramas in puscarii cu oameni care nu-si platesc impozitele la timp. Sa recunoastem ca cinismul guvernantilor depaseste orice imaginatie. Asadar, ies violatorii si criminalii, si ca perspectiva care poate da fiori oricarui cetatean obisnuit al acestei tari, ar putea intra la bulau orice roman care nu-si plateste impozitul, fiindca nu sunt vizati numai patronii, ci si cei cu PFA , drepturi de autor sau profesii liberale, pentru care absolut toate guvernele de dupa decembrie '89 au avut cateun ac de cojocul lor.

#17
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postshefu_de_combinat, on 11 decembrie 2017 - 19:51, said:

Ba sefii aia de ii aveti chiar ne cred tampiti pe toti?
nu am sefi, si in nici un caz sefi din aia la care faci tu referire Posted Image

#18
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Daca nu va convine, de ce sunteti in casa sau in magazine dupa porcarii si tone de mancare pentru aruncat de craciun in loc sa fiti in strada sa le aratati bulangiilor din PSD cum sta treaba ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate