Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

The Group of States against Corruption (GRECO) s-a sesizat si el in legatura cu manevrele din Parlament

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
119 replies to this topic

#109
stantudor

stantudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,326
  • Înscris: 12.06.2008

View Postdarcip, on 11 decembrie 2017 - 16:28, said:

As da un pumn

Asa ganditi voi, astia cu hastag rezist.

#110
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,091
  • Înscris: 06.01.2005

View Poststantudor, on 13 decembrie 2017 - 09:50, said:

Asa ganditi voi, astia cu hastag rezist.

Facem si noi ce putem, sa tinem pasul:

- Dom' Radulescu: "”Dacă mă apucă o nebunie, pot să ies și să trag din nou cu ea. Am tras și eu la Revoluție și pot să trag din nou”,

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NK_-DvdXUeE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

- de la cocoselul fara urechi, Codrin, cetire: " Aveți curaj să ieșim împreună, noi doi afară? Singuri?

- apostolul normelor de drept, luceafarul cu balanta in mana :Nicolicea: „Mă, băiatule, vrei să avem altfel de discuții?“

- http://stirileprotv....tari-video.html

- Palada, cel mai istet gurist sustinator al PSD ului
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hbf8iIO0DXY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Continuam? N-are sens!

#111
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,585
  • Înscris: 11.01.2008
Până una alta eu am avut un discurs decent. Și am pretenția la o conversație în același registru.
Și să discutăm argumente nu oameni.
Până una alta, Tudorel Toader a prezentat proiectele de legi și Comisiei de la Veneția și președintelui GRECO. Că nu toți cronicarii au consemnat asta, nu poate fi considerat un argument.
Evident că a prezentat proiectele de lege (ar fi fost cam greu să prezinte și toate amendamentele care urmau să fie făcute în Parlament!).
Este evident că nu a existat nici o reacție - niște profesioniști când văd un text de lege se lămuresc repede că nu e vorba de nici o ”îngrădire” a justiției. (sau poate ăia de la Comisia de la Veneția n-or fi profesioniști!). Dacă ar fi fost cel mai mic semn că legile nu sunt bune, ar fi apărut de atunci un comunicat. Dar nu a apărut.
Singura cerință este a GRECO care vrea un raport al formei finale a legilor. Asta nu înseamnă nimic altceva, decât că au luat în considerare corul de voci care protestează împotriva proiectului de lege. Asta-i tot.

Curios este că raportul MCV este pozitiv, și, pentru prima oară vorbește despre necesitatea separării problemei Schengen de MCV (de ce oare? poate pentru a se permite în continuare blocarea intrării României în Schengen?)

#112
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014

View Postsorin40, on 13 decembrie 2017 - 11:41, said:


Curios este că raportul MCV este pozitiv
Tu pe ce lume traiesti? Nu ai vazut ce au spus in ultimul raport MCV?

Comisia Europeană arată în raportul MCV publicat miercuri că ritmul global al reformelor a stagnat în cursul anului 2017, ceea ce a dus la încetinirea punerii în aplicare a recomandărilor restante, cu riscul redeschiderii unor chestiuni care, în raportul din ianuarie 2017, au fost considerate închise. Provocările la adresa independenţei sistemului judiciar reprezintă o serioasă sursă de îngrijorare, mai spune CE.
http://www.digi24.ro...lica-azi-829005

#113
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

View Postsorin40, on 12 decembrie 2017 - 09:50, said:

văd că despre cei 800 de violatori, tâlhari, criminali și hoți eliberați în noiembrie datorită recursului compensatoriu a lui Prună nu vorbește nimeni, nu?
Tupeu de manipulare rarissim, care demonstreaza ca ce faci tu aici e o propaganda gretoasa. Care te descalifica ca ai fi un interlocutor onest.

Recursul compensatoriu a fost modificat in mod esential in parlament, prin schimbarea sensului unei prevederi. In forma initiala legea se adresa celor care stateau in conditii grele. Dupa modificare, au fost cuprinsi si cei care erau inchisi intr-o inchisoare unde altii (nu ei) stateau in conditii grele. Adica a fost cu dedicatie pentru maharii regimului aflati dupa gratii. De asemenea, tot in parlament s-a dublat si bonusul de zile, ca maharii sa iasa si mai repede.

#114
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,091
  • Înscris: 06.01.2005

View Postsorin40, on 13 decembrie 2017 - 11:41, said:

Până una alta eu am avut un discurs decent.

Recunosc ca decent. Tot un text de stand up, dar decent.
Aia cu MCV favorabil e de pus in rama langa cea a lui Tariceanu cu pretul constant la benzina!
Si la cat de mincinos s-a dovedit tudorel pana acum iti dai seama ca am rezerve in a-l crede pe cuvant. Si de fapt el nu a spus nimic prin "am dat curs invitatiei ..." Adica?

Si a prezentat ce? Ca vad ca in comisii Iordache baga amendamente dimineata in lege, pe seara le scoate si noaptea trece legea prin camera deputatilor. Banuiesc ca cei de la Venetia nu sunt dusi cu pluta sa-si de cu parerea despre ceva, hai sa fim ingaduitori si sa-i spunem volatil.

Iar o opinie argumentata se face in timp pe baza unui studiu si a unor discutii ulterioare, nu ca o lege pe genunchi ouata in Parlamentul lui dragnea. Asta daca vrei sa fii credibil.

#115
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,394
  • Înscris: 02.07.2005
n-ati inteles nimic.
Nu conteaza ce zice absolut nimeni, fie ca sunt experti din tara sau din afara, toti sunt prosti  si rau voitori, doar psd vrea bine.

Sper din toata inima sa isi duca mandatul la sfarsit si sa nu plece  dupa ce isi rezolva problemutele cu justitia lasand sa  rezolve mizeria alti fraieri

#116
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View Postgelublabla, on 12 decembrie 2017 - 20:22, said:

@active95
Te vad informat, fa-ma si pe mine sa inteleg ceva:
Recunosc nu sunt in tema cu legislatia la modul general si cu atat mai mult cu ce tine de organizarea justitiei. Pe langa asta sunt si un pic suspicios, consider ca PSD ul ne-a tras in caramida ori de cate ori a avut ocazia.
Tu sustii, argumentat (uneori) ca ce face PSD ul in parlament e treaba ok. Lamureste-ma totusi de ce Iordache, Nicolicea, Nicolae si bineinteles Tudorel refuza sa ceara un aviz Comisiei de la Venetia. Daca toti sustin (sustineti) ca e ok si sunteti siguri de asta ar fi floare la ureche sa-i convingeti si pe aia, mai ales ca Tudorel face parte din comisie? Ati puncta pe toate fronturile iar Gadea si ai lui ar avea ce trambita pana la urmatoarele prezidentiale si i-ati lua si din aerul lui iohanis?
Deci, de ce dati senzatia ca va grabiti, ca pe ascuns, ca aveti un interes ascuns, ca totusi tot ce conteaza e ca dragnea sa nu faca puscarie?

In primu' rind ar trebui sa-i intrebati pe ei, io nu-s purtatoru' lor de cuvint, io doar imi exprim opinia persoanala asa ca mai usor cu de ce dati senzatia ca va grabiti,

In al doilea rind, daca e sa ma intrebati pe mine de ce nu se consulta Comisia de la Venetia opinia mea e ca nu e nevoie pt. ca modificarile efectuate nu sint despre legi ci sint despre entitati, ca sa zic asa,  ce nu ies de loc din matca europeana in asa fel incit sa necesite un studiu si recomandari,  pt. ca la acest moment continua sa sufere modificari, ca de pilda propunerea lui toader vis-a-vis IJ era ca sa treaca la MJ, in prima faza Comisia zicind ca o vor face autonoma, ca acu' sa continue sa ramina la CSM, raminind de vazut daca in Camera nu se va schimba, reamintind ca, Comisia de la Venetia face recomandari pe baza de legislatie in vigoare sau draft-uri finale.

In al treilea rind nimeni si nimic nu va impiedica sa fiti suspicios pe oricine, ba' parteneru' nostru strategic isi invata copii sa question autorithy, da' asta nu inseamna ca nu trebuie sa nu observam niste fapte, cum ar fi de pilda faptul ca aceste modificari nu sint la codul penal, deci nu-l ajuta cu nimic pe X,Y sau Z. Plus ca orice modificare nu este retroactiva

In al patrulea rind, n-ar fi rau se ne aducem aminte ca prima data cind au vazut lumina zile propunerile lui toader a fost in August, de atunci s-a discutat si in dunga despre ele,  deci cum sa fie vorba de graba.

Si in ultimul rind, dpmdv, toata isteria asta e exact ca aia din vara lu' 2012 cind se urla aoleo si valelei, cind ditamai comisaru' pe justitie, recte madam redding, urla ca-i o lovitura de stat, cind Departamentu' de Stat american prin trimisu' la Bucuresti zicea de frauda masiva,  adica niste nemernici romani isi folosesc legaturile europene pt. a stirni o furtuna intr-un pahar de apa, stiind prea bine ca peste citeva luni de zile chiar daca grecu' nu va zice nimic , votantului deja i-a ramas intimparit in minte ce se dorea.


View Postargonaut, on 12 decembrie 2017 - 20:40, said:

Pai bre, aritmetica mea de inginer zice ca fata de 4.000 (patru mii) juristi ce profeseaza ca judecatori (adica majoritatea lor), nu consilieri juridici sau avocati pro bono, ailalti care nu trec de 200 (doo sute), avandu-i ca portdrapel pe eminentii juristi Ciordache, Nicolicea si Serban, ie* cantitate neglijabila ca proportie.
Dar inteleg, ei ie* de partea majoritatii absolute pesede, care ie* la randul ei majoritatea zdrobitoare din Parlament, aleasa de majoritatea celor ce s-au prezentat la vot si reprezinta majoritatea ce conduce Romania.
Cu alte cuvinte, majoritatea e buna numai cand convine pesedeului, altfel e vax. Sa ne pisam pe aia 4.000, ca adevaru' e la majoritatea de 200 de pesedezi !
Bre, chiar nu-ti vine sa-ti dai palme, de uimire

Un inginer ar trebui sa fie familiar cu expresia partenerului nostru strategic garbage in, garbage out.
Cind din aia 4000 patru mii, 3000 trei mii sint procurori brusc dintr-o data se face dimineata.
Si ca sa nu fie complicat pentru un inginer. In cazu' in care M.A.I ar intreba soferii daca ar fi deacord sa fie amendati rau de tot, clar ca toti ar accepta. Posted Image

View Postbladhaund, on 13 decembrie 2017 - 12:47, said:

Tupeu de manipulare rarissim, care demonstreaza ca ce faci tu aici e o propaganda gretoasa. Care te descalifica ca ai fi un interlocutor onest.

Recursul compensatoriu a fost modificat in mod esential in parlament, prin schimbarea sensului unei prevederi. In forma initiala legea se adresa celor care stateau in conditii grele. Dupa modificare, au fost cuprinsi si cei care erau inchisi intr-o inchisoare unde altii (nu ei) stateau in conditii grele. Adica a fost cu dedicatie pentru maharii regimului aflati dupa gratii. De asemenea, tot in parlament s-a dublat si bonusul de zile, ca maharii sa iasa si mai repede.

Trecind peste faptu' ca intial OUG 13 excludea tot soiu' de infractiuni, da' deh nu era bun,  luati de la madam pruna: Aici nu a mai faultat proiectul adoptat tot anul trecut, de guvernul Cioloş. Căci acest recurs compensator cu care se împăuneaza azi domnul ministru e un rezultat tehnocrat, pe care trebuie numai să îl aplice. Să vă fie cu folos, domnule Toader. E un proiect puţin macelarit, dar ideea a rămas - recurs compensatoriu în zile libere, nu în bani. Eu încă mai sper să văd un proiect legislativ, ceva scris, orice, promovat sub mandatul dlui Toader. Am răbdare, sunt numai vreo 7 luni de mandat, mai aveţi timp domnule ministru”, a scris Raluca Prună, în 18 octombrie, când Tudorel Toader a anunţat că a finalizat proiectul de lege de modificare a legilor justiţiei şi că va deveni prioritară foia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii CEDO referitoare la condiţiile din penitenciare.
Si cer scuze dau la operatie da' modificarea esentiala
  consta in acordarea de 6 zile la fiecare 30, in loc de 3.

Edited by active95, 13 December 2017 - 18:31.


#117
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,332
  • Înscris: 29.07.2013

View Postactive95, on 13 decembrie 2017 - 18:31, said:

Un inginer ar trebui sa fie familiar cu expresia partenerului nostru strategic garbage in, garbage out.
Cind din aia 4000 patru mii, 3000 trei mii sint procurori brusc dintr-o data se face dimineata.
Si ca sa nu fie complicat pentru un inginer. In cazu' in care M.A.I ar intreba soferii daca ar fi deacord sa fie amendati rau de tot, clar ca toti ar accepta.

O fi dimineata pe meridianul PSD ca-n rest e noaptea ... mintii Posted Image
OK, am inteles ... se continua aia cu : "Sa zica ce-a facut in ultimii cinci ani", "Cine-i el, cine-i ma-sa cine-i tat-su" si alte reguli de aur ale societatii democratice originale, ca sa-l putem baga la majoritate.
Deci o majoritate nu-i majoritate pana nu primeste avizul parlamentului care-i, vorba aia, creme de la cerme al majoritatii Posted Image

Pai sa schimbam bre DEX-ul. Majoritatea celor cu studii juridice este atunci cand procurorii este cel mult 49,9% dintre ei. In caz contrar, dam afara din ei pana se creaza adevarata majoritate Posted Image

Alte criterii la fel de interesante pentru stabilirea unei majoritati, mai aveti ?!

Edited by argonaut, 13 December 2017 - 20:27.


#118
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,332
  • Înscris: 29.07.2013
"Astazi a avut loc o intalnire intre reprezentantii GRECO, Grupul statelor impotriva coruptiei, organism din Consiliul Europei, cu board-ul de conducere al Comisiei speciale. Tema a fost una clara, felul in care au fost adoptate Legile Justitiei. Au dorit noi clarificari.
Raportul de evaluare este absolut nesatisfacator in ceea ce ne priveste. Suntem intr-o stare exceptionala, pentru prima oara GRECO aplica o regula, regula 32 care nu a mai fost niciodata publicata.

Recomandarea pe care o fac cei care au facut raportul este ca in mod global nesatisfacator au fost urmarite recomandarile pe care GRECO le-a facut in urma cu aproape 2 ani", a explicat deputatul PNL Ioan Cupsa.
Ioan Cupsa a adaugat ca, din pacate, Romania nu a reusit in ultimele 18 luni sa dovedeasca partenerilor din GRECO ca integritatea inseamna suficient de mult pentru factorul politic si ca lupta impotriva coruptiei s-a intarit.

"Ce ne paste, sa speram ca nu se va intampla acest lucru, ca urmare a aplicarii acestei reguli urmeaza sa fim monitorizati. Unul dintre momente este o parte a ceea ce astazi s-a intamplat. Este o parte din monitorizarea curenta. Probabil ca vom avea parte de o vizita la nivel inalt si sa ne fereasca Dumnezeu de o decizie de neconformitate a Romaniei in legatura cu standardele GRECO", a spus Cupsa.
Deputatul PNL a precizat ca reprezentantii GRECO i-au intrebat pe alesii din comisia speciala cum vad felul in care au fost adoptate Legile Justitiei.

"Volumul foarte mare de munca raportat la timpul foarte scurt a generat niste modificari ale Legilor Justitiei care sunt improprii, care in mare masura se vor dovedi neconstitutionale. (...) Legile Justitiei au fost modificate in urma unei initiative legislative care avea drept expunere de motive o pagina".
Cupsa a afirmat ca reprezentantii GRECO au dat de inteles ca nu cred in transparenta deplina a demersului parlamentar de adoptare a Legilor Justitiei.
"Independenta Justitiei, cred dansii, pare a fi, a subliniat acest lucru, pare a fi afectata", a spus Cupsa.
"S-au mai spus si neadevaruri. (...) S-a sustinut ca magistratii isi doresc infiintarea acelei sectii speciale care sa ii ancheteze doar pe dansii pentru savarsirea unor infractiuni", a adaugat liberalul, afirmand ca neadevarul a fost rostit de "cineva de la putere".
Reprezentantii GRECO vor face un raport suplimentar fata de cel de evaluare care va fi supus in adunarea statelor membre GRECO, care vor decide actiunile viitoare, a precizat deputatul PNL.

PNL va sesiza din nou CCR privind Legile Justitiei, a spus Cupsa, precizand ca liberalii au identificat destule motive de neconstitutionalitate.

Foarte obscur organismul asta al UE, zis GRECO, care evidentiaza ca Romania a implementat pe deplin numai doua din cele 13 recomandari incluse intr-o evaluare din 2016. 7 recomandari nu au fost implementate deloc, iar alte patru au fost doar partial implementate.

Edited by argonaut, 22 February 2018 - 16:51.


#119
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,320
  • Înscris: 31.08.2006

View Postargonaut, on 22 februarie 2018 - 16:50, said:

Foarte obscur organismul asta al UE, zis GRECO, care evidentiaza ca Romania a implementat pe deplin numai doua din cele 13 recomandari incluse intr-o evaluare din 2016. 7 recomandari nu au fost implementate deloc, iar alte patru au fost doar partial implementate.

   Desigur ca e un organism obscur. In mod sigur e creatia diabolica a statului paralel care vrea raul tarisoarei (prin "tarisoara", a se traduce "politicieni corupti")

Edited by fansat, 22 February 2018 - 17:00.


#120
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View Postargonaut, on 13 decembrie 2017 - 20:26, said:

O fi dimineata pe meridianul PSD ca-n rest e noaptea ... mintii Posted Image


Sint convins, ca doar vb aia da'le draq de fapte, n-o sa ne impiedicam noi in ele.


View Postargonaut, on 22 februarie 2018 - 16:50, said:


"Independenta Justitiei, cred dansii, pare a fi, a subliniat acest lucru, pare a fi afectata", a spus Cupsa.


Deci si ei urmaresc atent  si cu ingrijorare Posted Image Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate