Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Protectie ecran, folie aplicare umeda, folie statica, sticla, etc.

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
207 replies to this topic

#1
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Am facut topicul asta unde sa vorbim despre protectiile pentru telefon. Protectie dar nu carcase si altele de gen ci tot ce inseamna protectie dar sa pastram telefonul in forma lui cea mai pura, pe cat posibil sa nu-i modificam deloc aspectul, dimensiunile sau functionalitatea.

In cazul de fata am testat in principal doua tipuri de folii, comparandu-le cu experienta anterioara cu Alien Shield de exemplu sau foliile low cost, de-alde China.

Despre foliile ieftine nu este prea mult de spus, le stim cu totii, ieftin dai, ieftin ai. Insa pe piata au aparut si foliile aplicabile cu solutie, gen Smart Protection sau Alien Shield, existand si variante de la Nillkin si altii.

Pana acum eu am folosit atat folii ieftine cat si mai scumpute, gen Alien (pe 3 telefoane am utilizat genul asta de protectie).
De la inceput spun ca fiecare vine cu avantaje si dezavantaje.

Astazi o sa vorbesc mai mult despre folia originala Samsung si cea de la Smart Protection care exista pentru orice model de telefon si este fabricata in Romania cu materie prima din SUA sau alte surse, dar nu China sau de pe vapor.

Folia de la Samsung este curbata pe forma lui Samsung Galaxy S8 si este dintr-un plastic gros. Ei zic ca protejeaza si la socuri. Hmm, sa zicem. O folie este totusi o folie. Pana intr-un anumit punct, da, protejeaza.
+ relativ usor de aplicat, functionalitate perfecta.
- grosuta, arata uratel la margini, vezi imaginile de mai jos, decupaj la partea de sus similar cu protectiile din sticla. Ceea ce mie unul nu-mi plac. Pretul este mediu spre marisor dar trebuie sa precizez ca primesti doua bucati.

Mai jos folia de la Samsung cu carcasa Alcantara. Se poate obbserva ca nu intra in contact una cu alta. Deci e ok dar aspectul, asa si asa din punctul meu de vedere. Daca o recomand? Este la alegerea fiecaruia. Poate unora le place, mie nu.

Attached File  7.jpg   348.79K   243 downloads Attached File  9.jpg   535.86K   224 downloads Attached File  8.jpg   700.57K   232 downloads

Spuneam ca in trecut am folosit de la Alien Shield. Mai multi colegi de forum mi-au zis sa incerc folia de la Smart Protection. M-am aratat rezervat ca ar fi cu ceva diferita dar am zis sa incerc, ca prea multa lume o lauda.

Astfel, iata-ma in posesia ei si am purces la treaba.
Interesant este ca de departe este cel mai frumos ansamblu de livrare. Cutie dintr-un material similar cu lemnul (apropos, o puteti folosi ulterior sa pastrati in ea fotografii, diverse chestii, e chiar faina, este rigida, cu capac si chiar pare din lemn, un soi de mdf subtire, paf).
Mi-a placut ca a venit ambalata in folie din aia cu bule de aer care protejeaza intregul pachet.
La interior gasim foliile, un pachet care contine microfibra, autocolante de ghidaj pentru montaj (nu va trebuie), autocolant pentru luat gunoaiele de pe telefon (eu prefer sa folosesc o pompita de la Giottos cu care se sufla praful de pe obiectivele foto), un pliculet cu un servetel umed cu alcool izopropilic sa curatati ecranul inainte de aplicare, un plastic pentru eliminat lichidul la aplicare, o sticluta cilindrica cu solutia de aplicare (aveti grija daca aveti kitul integral sa nu o risipiti aiurea la prima folie ca nu va mai ajunge la a doua desi, este suficienta), manual cu instructiuni si cam atat.
Puteti vedea in imaginile de mai jos cele descrise mai sus. Am sters linkul sa nu spuna cineva ca facem reclama, ca am vazut si musterii din astia.

Attached File  14.jpg   525.58K   206 downloads Attached File  13.jpg   401.15K   164 downloads Attached File  12.jpg   387.31K   150 downloads Attached File  11.jpg   450.16K   137 downloads Attached File  10.jpg   711.25K   171 downloads

Telefonul pregatit pentru instalare. Nu intru in detalii cu aplicarea pentru ca aveti tutoriale pe youtube. Spun doar atat, rabdare, lumina buna, ambient curat lipsit de praf, maini curate si inca mai multa rabdare, desi nu este deloc greu de montat dar unii nu au deloc rabdare. Si important. Nu apasati aiurea pe ea, nu aveti de ce. Lucrati cu grija ca sa fiti multumiti de rezultat. Desi pare zgariat sau murdar, nu este, spatele telefonului. Sunt reflexii si lumina slaba pentru ca este foarte intunecat afara.

Attached File  6.jpg   794.87K   210 downloads Attached File  5.jpg   249.62K   222 downloads

Dupa montaj pe partea spate. Observati ca exista niste mici urme de ceva sub folie. Se resorb singure si dispar complet, nu va faceti griji.

Attached File  4.jpg   168.5K   226 downloads

Dupa ce am finalizat partea din spate si am lasat telefonul pe masa circa 30 de minute lasand timp foliei de pe spate sa se lipeasca bine, am montat si partea din fata a telefonului. Se poate vedea folia pregatita pentru aplicare cu portiunile de la camera, senzori si difuzor scoase. (L-am vazut pe un speriat pe youtube care a montat cu totul si abia apoi a inceput sa scoata bucatelele alea, nu va imaginati ce a iesit. Observati ca si aici sunt ceva bule de lichid si pete sub folie. Se resorb in maxim 24-48 de ore. La fel, nu fortati, rabdare, atentie. Folia este decupata foarte bine si am inteles ca producatorul o poate decupa si in functie de o carcasa pe care o aveti deja. Ceea ce mi se pare un mare avantaj ca nu se mai atinge cu carcasa spate si astfel sa ridice si sa strice folia.

Attached File  2.jpg   190.81K   212 downloads Attached File  1.jpg   403.69K   174 downloads

Am montat protectii si la partea de sus si de jos a telefonului dar o sa va arat imagini dupa ce se resorb toate cele, sa vedeti rezultatul final. Stiu, si eu prima data cand am montat genul asta de folie am ramas putin necajit dar mi-a trecut dupa aia pentru ca luni de zile m-am bucurat de folie si protectia oferita de ea telefonului.

Eu nu va zic cumparati din aia sau din cealalta dar va spun ce diferente am constatat eu intre folia de la Smart Protection si Alien.
Desi diferit modul de ambalare cu un plus pentru Smart, nu pot sa spun ca cea de la Alien nu este ok dar cutia de la Smart chiar nu merge la gunoi ;)
Efectul de coaja de portocala este aproape de zero la Smart, pe cand la Alien este vizibil fara sa fii nevoit sa pui lumina puternica sa te uiti. Ei, din punctul asta de vedere imi place mult Smart pentru ca se cupleaza bine cu aspectul glossy al telefoanelor moderne. Practic, daca nu te uiti atent sau foarte atent, nici nu zici ca este ceva pe ecran.
Imi place la Smart ca degetul aluneca mai usor decat la Alien si suprafata pare putin mai dura. Nu este acelasi efect de cauciucat pe care il intalnesti la folia de la Alien. Priza in mana este la fel de buna la ambele.

O sa revin maine sau poimaine cu pozele cu rezultatul final. Deja pe spatele telefonului s-au resorbit majoritatea zonelor cu lichid de sub folie.

Dupa cum vedeti, nu fac precum cei de pe youtube, sa ma apuc sa le zgarii, sa le rup, sa trag de ele. Sunt clipuri cu duiumul. De stricat se strica toate, depinde cum le abuzezi. Important este la folia asta sa o lipesti corect si apoi te vei bucura de ea si mai bine de un an de zile.

Inteleg ca cei de la Smart Protection vor introduce si protectii de sticla. Deocamdata sunt rezervat pentru ca folia asta este chiar foarte misto dar... cine stie.
Alegerea este a fiecaruia si foliile le gasiti nu doar la magazinele producatorilor ci si la celelalte magazine online. Motiv pentru care fiecare este liber sa caute si nu pun linkuri.

As vrea ca pe topicul asta sa-si spuna fiecare parerea pentru ca pana acum am vazut diverse topicuri raspandite aiurea in functie de marca telefonului, ori foliile sunt aceleasi, nu prea tin cont de marca si aici ar fi locul unde cineva care vrea sa se documenteze sau sa-si spuna parerea si experientele, e bine sa o faca.

#2
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,853
  • Înscris: 27.04.2010
Eu am vazut clipul asta si folia mi se pare impresionanta.
Pacat ca locatiile de unde se poate cumpara sunt cam departe ... Belgrad, Istanbul, Budapesta ...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rVMg9eonb6I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pana una-alta, la telefoane/tableta am folii chinezesti de 10 lei, luate de la un tip din Brasov, care mi-au salvat device-urile de multe ori.

Edited by shymano, 07 December 2017 - 13:48.


#3
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Da, interesant e de stiut totusi cata protectie ofera ca foliile astea obisnuite sa le spun asa, chiar si la o cazatura mai usurica, protejeaza.

#4
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005
pe scurt:
ecran drept, cu rama peste ecran (o bordura de protectie a marginii ecranului), carcasa de plastic semirigida si folie de sticla...

Edited by arg, 07 December 2017 - 13:50.


#5
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Ceea ce ai pus tu shymano seamana destul de mult cu aceleasi produse romanesti despre care am facut eu vorbire. Bine, folia este USA made. La noi doar se decupeaza. Exact cum face in clip.
Ce este interesant e faptul ca ulterior arata o folie mai grosuta. Cel putin asa pare.
Bine, sf-urile alea cum ca preia 15 tone... cred ca nu am auzit eu bine, nu? Posted Image

Pentru ecranele curbate mi se pare cea mai ok modalitate de a proteja. Sticla, oricare ar fi ea, arata ca naiba.
Nu am vazut in realitate Whitestone... Poate voi avea ocazia.

Uite ce zic astia de la Samsung despre folia lor. Si e drept, este mai groasa ca de obicei.
Attached File  3.jpg   334.29K   159 downloads

Edited by serginho74, 07 December 2017 - 13:54.


#6
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,815
  • Înscris: 07.08.2008
Pana la primele poze ai descris asa in mare 2 tipuri de protectie, apoi ai dat foarte multe informatii despre al treilea tip... de asta miroase a reclama mascata. Reclama nu trebuie sa contina pret sau link-uri, e de ajuns sa prezinti cat mai mult un anumit produs comparat cu altul/altele.

Quote

Despre foliile ieftine nu este prea mult de spus, le stim cu totii, ieftin dai, ieftin ai.
Eu cred ca depinde si de tipul de telefon pentru care cumperi si de vanzator. Eu de cativa ani cumpar folii tempered glass direct din China pentru telefoanele pe care le am sau le-am avut. Am prins cateva mai cu probleme(in genul ca se dezlipeau mai usor sau apareau bule de aer si nu mai scapam de ele). Per total sunt multumit de foliile astea ieftine, in medie schimb una la vreo 4-6 luni, dar am si un telefon pe care a supravietuit de peste un an si nici macar o bula de aer nu are sau alt defect. Pentru 6-8lei/bucata merita sa le incerci, decat sa dai 50-70lei si daca nu esti atent la aplicare sa o dai in bara.
Daca discutam despre telefoane mai de fita care au si ecranul curbat la margini, atunci da, e mai greu sa gasesti o protectie mai ok pentru ecran.

#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005
ideea e ca la o cazatura pe gresie sau ciment cel mult se sparge folia de sticla si scapa ecranul intreg
40-60lei o folie noua si gata.

#8
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
@tigerheart, am vorbit mult mai mult in trecut despre Alien. Chiar am avut probleme cu ei si am si zis aici pe forum ca intr-un final au fost ok si si-au respectat blazonul. Mai greu, dar si l-au respectat.
Pur si simplu erau niste defecte in structura foliei. Destul de vizibile si replicabile chiar si in poze.

Pentru ca asta ultima pe care am instalat-o pe telefon m-a impresionat cel mai mult din multe puncte de vedere, desi m-am aratat destul de reticent, fireste ca de aia am prezentat-o. Dar cum spuneam, fiecare este liber sa cumpere ce vrea, de unde vrea, cum de altfel si acest produs se vinde in mai multe locuri.
E ca si cum as fi multumit de un televizor Samsung, il descriu, ma arat incantat de performante si toate cele, nu pun link catre nimeni dar cica fac reclama. Pai sa spun ca nu-mi place daca-mi place? Din pacate un coleg de-al nostru care si la acest topic a dat o stea, nu are ce face si troleaza si raporteaza tot ce misca si chiar a jignit prin atitudinea si comportamentul lui alti colegi de forum. In fine... Fiecare cu frustrarile lui in viata.

@arg, am vazut telefoane cu display spart desi aveau protectie din sticla. Depinde mult cum cade dar asa este, in general, se sparge sticla. Doar ca la astea curbate, sticla arata ca naiba.

#9
niggaru

niggaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 05.05.2005
recomand pentru ecranele curbate, protectia de sticla, lipita cu loca, sau eventual, daca aveti bani, whitestone dome.

e muuuult peste orice exista pe piata pentru tipul asta de ecrane.

#10
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
Ce cand i-am pus fiului meu folie de sticla si la un soc s-a craoat ecranul si folia a ramas intreaga, NU mai pun nimic pe telefon. Doar un bumper de silicon roata.

#11
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

 niggaru, on 07 decembrie 2017 - 14:25, said:

recomand pentru ecranele curbate, protectia de sticla, lipita cu loca, sau eventual, daca aveti bani, whitestone dome.

e muuuult peste orice exista pe piata pentru tipul asta de ecrane.
Am vazut ce ai postat. Chiar mi-a placut. Motiv pentru care am adus vorba si pe topicul asta, in mod obiectiv, dupa cum vezi ca am scris mai sus.
Am asa o vaga intuitie ca stiu cine tot da report. Rusinica!

#12
rmc69

rmc69

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 21.09.2012
am de o saptamina o folie de la Alien, pusa la magazinul de unde am luat telefonul, deci nu de mine. Deja s-a dezlipit pe linga butonul lateral de pornire, cu toate ca nu am pus carcasa decit dupa 24 de ore de la aplicare. Nu stiu ce sa zic, a fost un defect de montaj sau folia e fost aiurea, efectul este dezastros. Astept sa-mi vina o noua carcasa antara si-mi schimb si folia... incerc si cele romanesti...

ps: ma bucur  ca cineva a deschis acest topic, pusesem o intrebare asemanatoare pentru o posibila recomandare de folie pe forumul de la S8

#13
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Daca intra putina mizerie la montaj sau grasime de pe degete nu se mai lipeste cum trebuie. Este valabil la orice folie.
Alien este romaneasca. Bine, folia in sine, tot prin SUA sau prin alte parti este produsa.

Eu am dat comanda de carcasa la Pitaka, sa vedem cand o veni. Are doar putin peste jumatate de milimetru grosime. Sper sa faca pereche buna cu actuala folie pusa azi pe ecran.

#14
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
Da cati ani folositi voi un telefon? Vreti sa va tina 10 ani?
2 ani tine fara probleme. In buzunare purtat, doar cu bumper de silicon pe spate si lateral.
Fara folie!
Nici pe tablete nu mai tin. Nu ajuta la nimic. Bani dati de pomana.

#15
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
@dorin_2k nu stiu ce telefon ai, dar cand scapi un s8 jos sau zgarii ecranul, nota e de 1100 de lei, adica cat dau altii pe un telefon.
Un smartprotection la 49 de lei e fix pix.

Edited by robylup, 07 December 2017 - 15:25.


#16
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Este cu reducere la 29 de lei pe unele site-uri. Adica mai ieftin decat folii de proasta calitate. Pentru multe modele de telefoane.
Si sunt si alte modele de folii reduse. Chiar nu mi se pare o avere atata timp cat este aproape invizibila pe telefon.

@dorin, pe un alt topic am zis de plasticele care erau pe telefoane inainte, cum se lua vopseaua de pe cele mai business Nokia si nu isi facea nimeni probleme. Acum, telefonul, vrem nu vrem, este un element de status social, de fashion, etc.

#17
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
Daca scapi telefoanele pe jos, iti iei unul antisoc iHunt.
Cred ca o singura data m-am scapat eu telefonul din mana.

#18
niggaru

niggaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 05.05.2005
si daca vrei sa faca poze misto? tot ihunt? si daca vrei ecran amoled, tot ihunt? si daca vrei sa se deschida aplicatiile f repede, tot ihunt? nu. drept urmare, daca ai astfel de pretentii, iti iei ceva mai scump. nu conteaza brandul, dar cert e ca acel ceva mai scump trebuie protejat,


cati ani au copiii tai? ai mai au 1 si 4, sa-mi traiasca, merci! si presupun ca stii ca cel putin cel de 1 an, rontaie tot, arunca tot din mana, etc... drept urmare, o protectie buna nu strica.

nu stiu ce tel ai avut de s-a spart ecranul si folia a ramas intacta, dar eu pe 4 telefoane, am spart foliile si ecranele nu aveau nimic. 2xallview si 2x s8

pe s8 sunt la a 3-a folie lipita cu loca, si ma felicit de fiecare data cand ala mic imi ia telefonul din mana, ca pot sta linistit daca-l scapa pe jos, oriunde as fi.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate