Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Revoluțiile anilor '50-'6...

Provocarea saptamanii – Out...

Recomandari salon

Lipsa sunet din tv LG catre recei...
 Boxe 5.1 pentru PC.

Intreruperi placa grafica

Unde depun plangere?

Problema player Exodus
 upgrade placa video

Software liber

Programe pentru calcule electrote...

Servicii de live video broadcasting
 Schimbare key RCS

Ilan Laufer se leaga de ambasador...

S7 vs A5

Comptatiblitate CPU placa de baza...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Upgrade de procesor pe vechea placa de baza

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
wyo

wyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 17.04.2005
  • ID membru: 34,889
  • Locație: Bucuresti
As face un upgrade de procesor, acum am AMD Phenom ii 565, 3,4GHz si l-as inlocui cu AMD FX-8350, (poate si ceva mai sus), daca:

- placa de baza il sustine. Este Gigabyte GA-970A-D3 https://www.gigabyte...D3-rev-10-11#sp. Nu stiu la ce sa mai uit ca sa imi dau seama. Daca din site nu reiese, am manualul si pot sa va spun din el.

- puterea consumata nu va cere alta sursa. Procesorul actual consuma 80w, FX-8350 zice ca 125w.. Am o sursa Corsair de 550w, iar in PC o placa video cu 140w in specificati, 2 ssd-uri de 64GB, un hdd normal si unul extern, nu stiu cam cati watti aduna astea plus restul, 1 ventilator suplimentar, sursa insasi, memoria si placa de baza, cat or consuma.

As vrea sa ma limitez doar la procesor, pe cat se poate.

Multumesc.

#2
exceswater

exceswater

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,192
  • Înscris: 22.02.2017
  • ID membru: 980,501
  • Locație: Craiova
Îmi cer scuze, dar care e întrebarea ?
Prin enunțul tău ai exprimat o dorință.

#3
wyo

wyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 17.04.2005
  • ID membru: 34,889
  • Locație: Bucuresti
Scuze daca nu m-am facut inteles. E vorba daca pot pune macar un procesor AMD FX-8350 pe ce am eu acum.

#4
Dorin1996

Dorin1996

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 13.03.2014
  • ID membru: 854,435
  • Locație: Alba
Da, placa ta de baza suporta FX-8350 insa trebuie sa faci bios upgrade la ultima versiune. Chipsetul NorthBridge AMD970 suporta FX-8350 dupa cum scrie aici:
http://www.cpu-upgra...b-AMD_(chipsets)/970.html
O intrebare, procesorul il cumperi nou?

Edited by Dorin1996, 06 December 2017 - 17:33.


#5
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
Da, @wyo ! placa ta de baza Gigabyte GA-970A-D3 e compatibila cu procesorul AMD FX-8350 daca faci upgrade la ultima versiune de BIOS, F13b - 2013/12/16.
Insa eu iti recomand procesorul AMD FX-8370E ca e mai rece si ai 100 Mhz in plus la Turbo Frequency Posted Image

#6
Naijax

Naijax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 13.03.2017
  • ID membru: 982,477
Fiecare placa de baza are CPU Support
La o simpla privire pe specificatiile placii tale, rezulta ca AMD FX-8350 nu prea merge
Vezi detalii aici;
https://www.gigabyte...-11#support-cpu

#7
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,121
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,786
  • Locație: Troll Palace
Daca e revizia 1.0, 1.1 sau 1.2 nu suporta FX8350. Cel putin nu oficial.
E posibil sa functioneze cu el, dar sa nu fie alimentat suficient in full load sau sa se incinga prea tare VRM-ul.
Reviziile 1.3, 1.4 si 3.0 il suporta, dar au radiator pe VRM.

Edited by AMETHIST, 06 December 2017 - 17:19.


#8
pexCom

pexCom

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 15.01.2014
  • ID membru: 844,053
Totusi, din pagina de pe site cu CPU Support list, nu vad FX8350. Probabil ca suporta, doar ca nu e in lista.
https://www.gigabyte...-11#support-cpu

Edit. AMETHIST a detaliat mai sus, faster fingers :)

Edited by pexCom, 06 December 2017 - 17:25.


#9
Dorin1996

Dorin1996

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 13.03.2014
  • ID membru: 854,435
  • Locație: Alba
http://www.cpu-upgra...b-AMD_(chipsets)/970.html

Edited by Dorin1996, 06 December 2017 - 17:36.


#10
wyo

wyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 17.04.2005
  • ID membru: 34,889
  • Locație: Bucuresti

View Postsuper8, on 06 decembrie 2017 - 17:14, said:

Da, @wyo ! placa ta de baza Gigabyte GA-970A-D3 e compatibila cu procesorul AMD FX-8350 daca faci upgrade la ultima versiune de BIOS, F13b - 2013/12/16.
Insa eu iti recomand procesorul AMD FX-8370E ca e mai rece si ai 100 Mhz in plus la Turbo Frequency Posted Image

Ar fi ok si FX 8370E, si la putere vad ca e 95W, nu mi-ar trebui alta sursa.
Sa vad cum fac update la bios. N-am mai facut si am inteses ca e oarecum riscant.

View PostDorin1996, on 06 decembrie 2017 - 17:13, said:

O intrebare, procesorul il cumperi nou?

L-as cumpara nou. Mi-e teama de sh la procesoare, sa nu fie chinuite prin overclockuri.

#11
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
@wyo, daca vrei neaparat nou vezi ca cel mai ieftin acum e la pcgarage (https://www.pcgarage...370e-33ghz-box/) ! doar 64696 Lei.
Insa poti avea incredere si-n cele SH; problema e ca nu gasesti AMD FX-8370E la mana a doua.


p.s.:
update-ul la BIOS a devenit al draqului de usor cu noile placi de baza ! doar bagi stick-ul cu noul BIOS si selectezi OK-ul sa inceapa upgrade-ul;
de ce ar trebui sa te temi e sa nu opreasca Enelul electricitatea in timpul upgrade-ului.
Eu de fiecare data stau cu inima cat un purice cand fac operatia asta  Posted Image

#12
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,121
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,786
  • Locație: Troll Palace

View Postwyo, on 06 decembrie 2017 - 17:38, said:

Ar fi ok si FX 8370E, si la putere vad ca e 95W, nu mi-ar trebui alta sursa.

Nu la sursa e problema cu TDP-ul procesorului si la circuitul de alimentare al procesorului de pe placa de baza(VRM). Ala nu face fata.
Sursa ta duce fara probleme FX8350, dar nu poate placa sa-l alimenteze corect.
Exact la procesoare nu trebuie sa iti faci griji cand le cumperi SH. :))
Nu merita in nici un caz sa cumperi nou un procesor asa vechi.

#13
wyo

wyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 17.04.2005
  • ID membru: 34,889
  • Locație: Bucuresti

View Postsuper8, on 06 decembrie 2017 - 17:48, said:

@wyo, daca vrei neaparat nou vezi ca cel mai ieftin acum e la pcgarage (https://www.pcgarage...370e-33ghz-box/) ! doar 64696 Lei.
Insa poti avea incredere si-n cele SH; problema e ca nu gasesti AMD FX-8370E la mana a doua.


p.s.:
update-ul la BIOS a devenit al draqului de usor cu noile placi de baza ! doar bagi stick-ul cu noul BIOS si selectezi OK-ul sa inceapa upgrade-ul;
de ce ar trebui sa te temi e sa nu opreasca Enelul electricitatea in timpul upgrade-ului.
Eu de fiecare data stau cu inima cat un purice cand fac operatia asta  Posted Image

Am un UPS si o protectie la supratensiune in tablou, ceea ce probabil face si UPS-ul pentru PC.
La cel.ro il vad 644, dar e tot pe acolo. O sa ma mai uit putin la benchmark-uri, sa nu fie prea mica diferenta fata de ce am eu acum.

View PostAMETHIST, on 06 decembrie 2017 - 17:56, said:

Exact la procesoare nu trebuie sa iti faci griji cand le cumperi SH. Posted Image)
Nu merita in nici un caz sa cumperi nou un procesor asa vechi.

Intr-adevar e cam vechi, dar din cate stiu, overclockul micsoreaza viata procesorului. Asta daca nu capata chiar vreo problema de la supraincalzire, supratensiuni etc. Mai merge dar mai stramba si din nas si nu vreau sa ma sacaie cu blocaje, resetari etc. Si asta nu pot sa stiu privind la el.
Vad da benchmark-ul cam mic la FX-8370E, 7787, fata de 2207 cat are al meu acum. Parca nu merita 6 sute si ceva de lei.

La FX 8350 scorul e 8946, cat de cat mai mult, dar nu merge pe placa mea.

Edited by wyo, 06 December 2017 - 18:15.


#14
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,121
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,786
  • Locație: Troll Palace
Alea-s mituri sau cazuri izolate. Ultimele 2 procesoare pe care le-am schimbat le-am tinut overlockate aproape la maxim ~5 ani fiecare minim 16 ore pe zi. Pe amandoua le-am schimbat ca erau depasite moral.
Apropo. Phenomul tau ai incercat sa il deblochezi in x4.
Unul dintre ele a fost un phenom x2 550BE ce a mers deblocat in x4 si cu overclock de la 3.1 la 3.3 fara probleme 5 ani.
Nu stiu cu ce cooler vine 565 dar daca e acelasi ca la 550, vara nu prea face fata cu el deblocat ca phenom II are temperatura maxima 70 grade.

Edited by AMETHIST, 06 December 2017 - 18:36.


#15
wyo

wyo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 17.04.2005
  • ID membru: 34,889
  • Locație: Bucuresti

View PostAMETHIST, on 06 decembrie 2017 - 18:24, said:

Alea-s mituri sau cazuri izolate. Ultimele 2 procesoare pe care le-am schimbat le-am tinut overlockate aproape la maxim ~5 ani fiecare minim 16 ore pe zi. Pe amandoua le-am schimbat ca erau depasite moral.
Apropo. Phenomul tau ai incercat sa il deblochezi in x4?

Producatorul spune de micsorarea vietii prin overclock.

M-am gandit si eu la asta si i-am dat unlock in bios si raman tot doua core-uri. Ar fi trebuit sa apara si celelalte cu optiunea de activare. Inseamna ca nu este black edition, acelea au inca 2 nuclee virtuale. Nu mai tin minte exact cand l-am luat, stiu ca am stat in dubiu dar nu mai tin minte ce am decis, sunt ceva ani de atunci.
Poate sa ma gandesc la un overclock, dar din ce am citit tangential, lucrurile nu sunt chiar simple, o setare si gata.

Edited by wyo, 06 December 2017 - 18:42.


#16
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695

View Postwyo, on 06 decembrie 2017 - 18:21, said:

1. Am un UPS si o protectie la supratensiune in tablou, ceea ce probabil face si UPS-ul pentru PC.
2. La cel.ro il vad 644, dar e tot pe acolo. O sa ma mai uit putin la benchmark-uri, sa nu fie prea mica diferenta fata de ce am eu acum.
3. Vad da benchmark-ul cam mic la FX-8370E, 7787, fata de 2207 cat are al meu acum. Parca nu merita 6 sute si ceva de lei.
La FX 8350 scorul e 8946, cat de cat mai mult, dar nu merge pe placa mea.
1. Daca ai UPS esti in siguranta daca se opreste curentul electric cand faci upgrade la BIOS.
2. Nu am cautat unde e mai ieftin; cumpara de unde vrei tu la ce pret iti doresti.
3. Eu zic ca merita diferenta de performanta dintre procesorul AMD Phenom II X2 565 si FX-8370E deoarece AMD FX e de 145% mai rapid decat procesorul tau !
http://www.cpu-world..._X2_565_BE.html

Iar vizavi de comparatia dintre FX-8370E si FX-8350, e neglijabila d.p.meu.d.v. avand in vedere ca nu codezi si encodezi filme, poze etc. ce necesita procesor cat mai puternic:
Posted Image


Asadar, sfatul meu e faci upgrade la Biosul placii de baza si sa cumperi AMD FX-8370E;
asta daca vrei sa cresti performanta PC-ului tau actual !

Edited by super8, 06 December 2017 - 18:51.


#17
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,121
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,786
  • Locație: Troll Palace

View Postwyo, on 06 decembrie 2017 - 18:40, said:

Producatorul spune de micsorarea vietii prin overclock.

M-am gandit si eu la asta si i-am dat unlock in bios si raman tot doua core-uri. Ar fi trebuit sa apara si celelalte cu optiunea de activare. Inseamna ca nu este black edition, acelea au inca 2 nuclee virtuale. Nu mai tin minte exact cand l-am luat, stiu ca am stat in dubiu dar nu mai tin minte ce am decis, sunt ceva ani de atunci.
Poate sa ma gandesc la un overclock, dar din ce am citit tangential, lucrurile nu sunt chiar simple, o setare si gata.
Ai activat si ACC (Advanced clock calibration)
Daca nu gasesti procesorul la ~300 lei renunta la idee si cauta sa schimbi placa de baza cu totul.

#18
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,289
  • Înscris: 08.02.2011
  • ID membru: 663,282
Schimba mai bine toata platforma, vinde ce ai si treci pe Ryzen decat sa bagi 700 de lei in procesorul ala.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users