Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

aparate in bucatarie. inutile si utile...

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#37
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Imi explica si mie cineva diferenta intre un slow coocker si o oala obisnuita pe care o tin cinci ore in cuptor la 80-90 de grade?

#38
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
cea mai mare diferenta e ca dupa alea 5 ore un slow-cooker se stinge singur
cuptorul se stinge singur doar daca e electric si are cronometru, si atunci e tot un slow cooker mai mare

plus cat de reglabile sunt alea 5 sau 10 ore, cat de precise sunt alea 60 sau 75 de grade, insa utilitatea maxima e ca dupa ce arunci totul in oala poti sa te culci / sa pleci la servici / la plimbare / la film, cand te intorci masa e gata si calda

Edited by Oxigen1234, 05 December 2017 - 11:18.


#39
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006

 nestorr, on 05 decembrie 2017 - 10:48, said:

Imi explica si mie cineva diferenta intre un slow coocker si o oala obisnuita pe care o tin cinci ore in cuptor la 80-90 de grade?
Pai cam ce zicea ante...postatorul :)).
Timerul cu auto Off, nu știu dacă are și temporizare la pornire este beton. Poți programa scula sa pornească la ora potrivită, și ai o masa gata când ajungi acasă.

#40
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Cand tii sase sapte ore ceva la cuptor chiar nu cred ca e vreo diferenta ca sunt 80 sau 85 de grade, si apoi cred ca sunt totusi destul de precise termometrele de la cuptoarele electrice. Sa porneasca, sa se opreasca, astea sunt detalii, eu le las de seara pana dimineata de obicei. Ma interesa daca e vreo alta diferenta in afara de durata si temperatura scazuta, cuptorul meu merge in gradienti de cinci grade de la 50 la 280, nu am niciun motiv sa cred ca nu ar fi precis.

#41
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
in primul rand nu tin cuptorul ocupat.
apoi, eu gatesc de regula la 8 ore cand il folosesc. pun totul acolo si il las in pace. nu verific, nu mestec, nimic. are o supapa de siguranta, dar altfel inchide totul destul de bine, are garnituri zdravene.
oala are cam 2 cm grosime in perete si e un fel de "prefabricat" din asta de portelan. se incalzeste f bine si uniform. avantaj fata de cuptor, probabil e la puterea consumata.

iau o bucata de carne de vita de 2-3 kg, o dau prin mirodenii si o las in slow cooker. il pornesc la 9-10seara, e gata dimineata, numa bine pt pranz etc. iese ca un fel de pull pork sau carne de vita conservata, merge la senvisuri, la diverse tocanite etc. sau o poti pune cubulete, in fine cum vrei si dupa cum ai gust. eu fac asa pt copii.
te bagi sa mergi la culcare si sa bagi in oala la cuptor peste noapte mancare la facut? la cuptor cu flacara deschisa.
slow cookeru asta e mai degraba asemanator cuptoarelor taranesti. se facea foc puternic, se tragea jaru in parti, se aseza oala cu mancare si apoi se inchidea, sigila gura cuptorului si se deschidea in ziua urmatoare la timpul mesei. se lasa astfle la gatit si 24 de ore.

Edited by argentum, 05 December 2017 - 18:47.


#42
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008

 argentum, on 05 decembrie 2017 - 18:45, said:

i
slow cookeru asta e mai degraba asemanator cuptoarelor taranesti. se facea foc puternic, se tragea jaru in parti, se aseza oala cu mancare si apoi se inchidea, sigila gura cuptorului si se deschidea in ziua urmatoare la timpul mesei. se lasa astfle la gatit si 24 de ore.

pentru cine are curte si pasiune poate incerca si o oala asa zis olandeza care ofera cam aceleasi rezultate.

altfel o oala slow cooker e pe lista mea de craciun...

Edited by belogerer, 05 December 2017 - 19:10.


#43
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Pai asa fac de ani de zile coaste, de exemplu, le pun vineri seara cand ma culc in cuptor pana dimineata, numai bune de pus pe gratar la pranz. Pulpe de rate, tocanite de tot felul, chili con carne, cuptorul pus la 80-90 de grade, lasat pana dimineata, de multe ori nici nu mai pun timer.
Ce flacara deschisa, exista cuptoare electrice de 20 de ani Posted Image, eu nici plita pe gaz nu mai am de multi ani. Chiar, mai exista cineva care sa mai aiba cuptor cu gaz?!

Edited by nestorr, 06 December 2017 - 07:48.


#44
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,694
  • Înscris: 23.04.2007

 nestorr, on 06 decembrie 2017 - 07:45, said:

exista cuptoare electrice de 20 de ani
abia atunci ai aflat tu de ele Posted Image

#45
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
teoretic folosesc cam tot ce am prin bucatarie.
utile:
- mixer vertical - l-am luat initial sa mi fac suc de fructe sau smoothie, am renuntat la ele insa il folosesc la supe creme. saptamanal fac cate una macar mai ales acuma in perioada dovleacului.
- expressor de cafea din ala clasic, metalic de pus pe foc
- desfacator de bere, cred ca n-a zis nimeni si tirbuson
-
asa si asa:
- rasnita de cafea (desi cafeaua iasa mai buna mi-e lene :)
- mixer vertical

inutile
- instrumente de decojit -prefer sa folosesc un cutit de calitate indiferent ca-i vorba de cartofi sau alte legume


Planuri de viitor: Ma gandesc sa imi iau un Tajine :)

#46
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
shit... tajine da, altu la inutil (nefolosit), am bagat la inceput entuziasmat, dar nu mi s'a parut mare scofarleala. prefer o oala de tuci

#47
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,866
  • Înscris: 14.10.2010

 arg, on 04 decembrie 2017 - 10:59, said:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HZqaMNw5wMw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

..

Util aparatul!
Urasc framantatul, de orice fel, cu mana. Cand vad la TV asa ceva ma apuca greata!!!
Niciodata mana nu este atat de curata incat sa o bagi printre ingrediente.

#48
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,866
  • Înscris: 14.10.2010

 Oxigen1234, on 04 decembrie 2017 - 14:27, said:



utile: ..., microunde (cine zicea sa pui in apa calda... ibricul fierbe in 3-5 minute, nu incalzesti in 15 secunde cand urla juniorul de foame),

utile, dar folosite mai rar: oala presiune,


Si eu am fost entuziasmat de cuptorul cu microumde, apoi mi-a trecut... cand am vazut ce se intampla, de exemplu, cu ficatul (partea subtire) ce se innegreste si devine dur, necomestibil. Este bun DOAR pentru incalzit si nu pentru preparat. Apoi, momentul de urlet al juniorului poate fi anticipat...

DA! Oala sub presiune este foarte utila. O folosesc cel putin odata pe saptamana. Supele in ea le prepar. Cartofii, pentru prajit, in ea ii fierb(pe jumatate).

 richelieu, on 05 decembrie 2017 - 16:19, said:

Pai cam ce zicea ante...postatorul Posted Image).
Timerul cu auto Off, nu știu dacă are și temporizare la pornire este beton. Poți programa scula sa pornească la ora potrivită, și ai o masa gata când ajungi acasă.
Va spune un electrician, cu oaresce vechime...NU va incredeti in aparatele electrocasnice. nesupravegheate. Nu sunt foarte sigur nici pe frigider sau CT,, dar nu am de ales. Oricum, acestea sunt testate/verificate de decenii!

Cel putin trebuie sa aveti sigurantele calibrate si adecvat folosite.

#49
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006

 Turnatoriu_de_orza, on 12 decembrie 2017 - 21:43, said:



Util aparatul!
Urasc framantatul, de orice fel, cu mana. Cand vad la TV asa ceva ma apuca greata!!!
Niciodata mana nu este atat de curata incat sa o bagi printre ingrediente.
Aia sa fie problema....
Ce...tu nu gătești niciodată cu mâinile neprotejate?

#50
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
sigurrr, cartofii ii cureti cu manusi de menaj....
carnea o ti cu "lingurita" cand o tai
etc...

daca te speli bine pe maini e ok sa bagi mana in mancare,
dar nu sa te scarpini stim noi pe unde si pe urma sa amesteci salata...

#51
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Mi-am adus aminte de bancul cu bucatarul cu o singura mana care forma micii rulandu-i pe piept....

#52
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
mai era ala cu chelnarul cu lingurita si sfoara

Spoiler

Edited by arg, 13 December 2017 - 11:39.


#53
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006

 Turnatoriu_de_orza, on 12 decembrie 2017 - 22:10, said:



Si eu am fost entuziasmat de cuptorul cu microumde, apoi mi-a trecut... cand am vazut ce se intampla, de exemplu, cu ficatul (partea subtire) ce se innegreste si devine dur

Va spune un electrician, cu oaresce vechime...NU va incredeti in aparatele electrocasnice. nesupravegheate. Nu sunt foarte sigur nici pe frigider sau CT,, dar nu am de ales. Oricum, acestea sunt testate/verificate de decenii!

Cel putin trebuie sa aveti sigurantele calibrate si adecvat folosite.
Eu unul nu imi bat capul cu evaluarea amănunțită a riscurilor de genul asta, pentru ca pur și simplu nu suport sa trăiesc cu drobul de sare deasupra capului.

#54
Denisa11

Denisa11

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.06.2017
La mine lucrurile stau in felul urmator:
-utile: slow cooker (e cel mai recent achizitionat dar si mai intens folosit), microunde, si expresor. in rest ma lipsesc de orice, in afara de aragaz...

-inutile: un fel de aparat de gatit la aburi. nepractic, l-am primit cadou si de 2 ani sta acolo. gatesc des la aburi, dar folosesc aragazul pentru asta.
             storcatorul de fructe, candva eram mare fana, pana am realizat ca prefer sa nu arunc jumatate din fruct.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate